ULIJE: Mesi je vodio Argentinu do finala, zato je dobio Zlatnu loptu

Obrazloženje

ULIJE: Mesi je vodio Argentinu do finala, zato je dobio Zlatnu loptu

Fudbal -
Bivši trener Liverpula je rekao da je najbliži konkurent Mesiju za ovu nagradu bio Tomas Miler, a i da bi Anhel di Marija bio kandidat da se nije povredio

Žerar Ulije, član Fifine tehničke studijske grupe koja je odlučivala o nagradi, za najboljeg fudbalera Svetskog prvenstva u Brazilu, rešio je da objasni odluku da Zlatna lopta pripadne Argentincu Lionelu Mesiju, koji po ocenama javnosti to priznanje nije zaslužio.

„Razumem da je to bilo iznenađenje jer se svi samo sećaju drugog poluvremena u finalu. Mi, komisija, mi gledamo celu utakmicu i verujemo da je on bio najvažniji igrač svog tima. Otišao je u finale, što je jedan od uslova za osvajanje trofeja“, rekao je Ulije.

Francuz je naglasio i učinak asa Argentine tokom celog turnira.

„Šta više, Mesi je bio više nego presudan u prve četiri utakmice. U polufinalu protiv Holandije je prvi šutirao penal i postigao gol. Analiza je uzela u obzir i to što je bio kapiten ujedinjenog tima. Tima koji je dobro igrao zajedno. To je nešto što dugo nismo videli od Argentine. On je bio više nego ključni igrač u ekipi. Po meni, on u potpunosti zaslužuje Zlatnu loptu jer je doveo svoj tim do finala“, dodao je bivši trener Liverpula.

On je rekao da je najbliži konkurent Mesiju za ovu nagradu bio Tomas Miler, a i da bi Anhel di Marija bio kandidat da se nije povredio.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track