UŽIVO BLOG: Arsenal u završnici meča do boda protiv Evertona
Foto: Reuters

NAJNOVIJE INFORMACIJE IZ SVETA SPORTA

UŽIVO BLOG: Arsenal u završnici meča do boda protiv Evertona

Fudbal -
Sve o sportskim dešavanjima na jednom mestu, najnovije informacije, rezultati, najave predstojećih događaja

Dobrodošli na Kurir sport! Pratite najnovije vesti iz sveta sporta na jednom mestu.

23:44 - Remi Sevilje i ValensijeFudbaleri Granade pobedili su danas na svom terenu Deporitvo La Korunju sa 2:1, dok su u derbiju prvog kola španske Primere Sevilja i Valensija odigrali nerešeno 1:1. Granada je do trijumfa došla preokretom u drugom poluvremenu, a strelci su bili Ruben Ručina u 55. minutu i Žen Silvan-Baban u 77. Jedini gol za Deportivo postigao je Ivan Kavaleiro u 20. minutu. Na utakmici između Sevilje i Valensije bilo je mnogo uzbuđenja, a gosti su u samoj završnici susreta, iako su imali igrača manje, uspeli da dođu do boda na premijernoj utakmici u novoj sezoni. Sevila je povela u 44. minutu golom Aleiksa Vidala, a izjednačujući gol postigao je Lukas Orban u 88. Valensija je od 67. minuta imala igrača manje na terenu, pošto je direktan crveni karton dobio Rodrigo de Pol. Ranije danas Malaga je na svom terenu pobedila Atletik Bilbao sa 1:0, a od 23.00 sastaju se Almerija i Espanjol. Ostali mečevi prvog kola Primere igraju se sutra i u ponedeljak.

22:43 - Borac i Čukarički odigrali bez golovaFudbaleri Borca i beogradskog Čukaričkog igrali su večeras u Čačku nerešeno 0:0, u utakmici 3. kola Superlige Srbije. Obe ekipe nisu ispunile očekivanja na stadionu kraj Morave, prevashodno nastojeći da sačuvaju sopstvenu mrežu, a gosti su ostvarili cilj i remijem zadržali priključak u gornjem delu tabele.

22:14 - OFK Beograd silan u KruševcuFudbaleri OFK Beograda savladali su večeras u Kruševcu ekipu domaćeg Napretka sa 4:2, u utakmici 3. kola Superlige Srbije. Izabranici trenera Dejana Đurđevića neočekivano su odneli ceo plen sa teškog gostovanja postigavši prvu pobedu ove sezone. Romantičari su odličnom igrom prosto nokautirali domaćina u prvih pola sata i stekli ubedljivo vođstvo, koje su umeli da sačuvaju do kraja susreta. Trijumf je najavljen kada su Paločević i Čavrić zatresli mrežu u roku od pet minuta, što je donelo mnogo sigurnosti u redove Beograđana, pa su u nastavku zaigrali rasterećeno i bez većih problema čuvali vođstvo. Napredak je igrao bez ideja u napadu, a sa dva gola Mićića samo je ublažio zaslužen poraz, krajem prvog poluvremena i u sudijskoj nadoknadi.Napredak - OFK Beograd 2:4 (Mićić 41, 90+4 - Paločević 2. Čavrić 5, 29, Gajić 49)

21:48 - Juniorke Srbije pobedile Tursku za finale EPŽenska juniorska odbojkaška reprezentacija Srbije plasirala se u finale prvenstva Evrope u Estoniji i Finskoj pošto je danas u polufinalnoj utakmici savladala selekciju Turske sa 3:0 (25:21, 25:21, 25:12). Srpske juniorke izborile su četvrto finale na kontinentalnim šampionatima, a do sada su osvojile tri srebrne medalje, 2004, 2010. i 2012. godine. U borbi za zlato Srbija se u nedelju od 18 sati po našem vremenu sastaje sa Slovenijom, koja je u drugom polufinalnom meču pobedila Grčku takođe sa 3:0 (25:16, 25:21, 25:16). Prethodno od 15.30 sati za treće mesto igraju Turska i Grčka.

21:23 - Arsenal u završnici meča do boda protiv EvertonaFudbaleri Evertona i Arsenala odigrali su danas u Livrpulu nerešeno 2:2 u utakmici drugog kola engleske Premijer lige. Everton je imao prednost od dva gola, ali je ekipa Arsena Vengera u poslednjih sedam minuta utakmice uspela da dođe do izjednačenja i jednog boda. Everton je poveo u 19. minutu golom Simusa Kolemana, a prednost je udvostručio Stiven Nejsmit u 45. Strelci za Arsenal bili su Aron Remzi u 83. minutu i Olivije Žiru u 90. Arsenal u Premijer ligi trenutno zauzima treće mesto sa četiri boda, dok je Everton 10. mesto sa dva poena.20:51 - Belarabi postigao najbrži gol u istoriji Bundes ligeFudbaler Bajera iz Leverkuzena Karim Belarabi ušao je večeras u istoriju nemačke Bundes lige pošto je postigao najbrži gol do sada. OPŠIRNIJE OVDE

20:19 - Jagodina posle preokreta pobedila RadničkiFudbaleri Jagodine pobedili su danas posle preokreta na svom terenu Radnički iz Niša sa 3:1. Jagodina je na svom terenu posle preokreta u drugom poluvremenu došla do prve ovosezonke ligaške pobede. Radnički je do prednosti došao u 41. minutu, a strelac je bio Augusto Batioha na asistenciju Petra Đuričkovića, koji je oduzeo loptu defanzivcu Jagodine Dajanu Šimcu. Ipak, "ćurani" su kvalitetnom igrom u drugom poluvremenu usepli da preokrenu i ostvare pobedu. Strelci za Jagodinu bili su Mile Savković u 48. minutu, Miloš Lepović u 66. i Milan Đurić u 78. Jagodina posle ovog trijufma ima četiri boda i zauzima osmo mesto, dok je Radnički 15. bez bodova.19:58 - Spartak savladao MladostFudbaleri Spartaka savladali su danas u Subotici ekipu Mladosti iz Lučana sa 1:0, u utakmici 3. kola Superlige Srbije. Domaćin je osvojio veoma značajne bodove, kojima je ostao u gornjem delu tabele. Gol odluke postigao je Milić sredinom prvog poluvremena, a Subotičani su u nastavku čvrstom odbranom sačuvali vođstvo.Spartak - Mladost 1:0 (Milić 27) 19:23 - Umrla bicklistkinja koja je pala na svetskom kupu u AlpimaHolandska biciklistkinja Anfler Kalvenhar umrla je u francuskim Alpima od povreda zadobijenih pri padu sa mauntin bajka u kvalifikacionoj trci svetskog kupa, saopštila je danas Međunarodna biciklistička unija (UCI). Anfler Kalvenhar (20) umrla je danas u bolnici u Grenoblu. Ona je pala u petak u eliminacionom krugu kros-kantri trke na području skijaškog centra Meribel. Nije saopšteno šta su bile povrede Kalvenharove.

18:47 - Troicki igra u KomuSrpski teniser Viktor Troicki uspešno je prošao prvo kolo kvalifikacija za čelendžer u Komu, u Italiji, pošto je danas pobedio domaćeg predstavnika Matea Faga rezultatom 6:1, 6:1. Troicki će sutra u drugom kolu igrati protiv boljeg iz duela dvojice Italijana - Leonarda Bjankija i Alesandra Petronea. U kvalifikacijama nastupa i Boris Pašanski, koji je danas u prvom kolu pobedio Italijana Emanuela Cepelinija sa 6:4, 6:2. U glavnom žrebu turnira je Ilija Bozoljac. Nagradni fond čelendžera u Komu je 35.000 evra, a pobednik će osvojiti 80 bodova za ATP listu. Ukoliko bi osvojio turnir, Troicki bi sa 408. mesta uspeo da se probije među 300 najbojih tenisera sveta.

18:02 - Čelsi rutinski protiv Lestera, Vest Hem srušio Kristal PalasRezultati:Čelsi - Lester 2:0 (Kosta 63, Azar 77)Kristal Palas - Vest Hem 1:3 (Šamah 48 - Zarate 34, Dauning 37, Kol 62)Sautempton - VBA 0:0Svonsi - Barnli 1:0 (Dajer 23)Aston Vila - Njukasl 0:0Od 18,30 sati igraju Everton i Arsenal.Sutra se sastaju Hal - Stouk, Totenhem - Kvins Park Rendžers i Sanderlend - Mančester Junajted, a u ponedeljak Mančester Siti - Liverpul.Tabela: Čelsi i Svonsi po 6 bodova, Aston Vila 4, Mančester Siti, Vesthem, Arsenal, Liverpul, Hal i Totenhem po 3, itd. 17:33 - Silađi četvrti u finaluSrpski plivač Čaba Silađi zauzeo je danas četvrto mesto u finalu trke 50 metara prsno na Evropskom prvenstvu u Berlinu. On je u trku završio za 27,50 sekundi, što je bilo za 50 stotinki sporije od novog prvaka Evrope Britanca Adama Pitija. Srbenu medalju osvojio je Litvanac Giedrius Titenis, dok se bronzanim odličjem okitio Slovenac Damir Dugonjić, koji je za samo dve stotinke bio brži od Silađija. Piti je današnjim uspehom osvojio 19. medalju za Veliku Britaniju na EP, što je novi rekord.

16:49 - Junajted želi još pojačanja do kraja prelaznog rokaTrener Mančester junajteda Luj Van Gal rekao je danas da bi njegova ekipa mogla dodatno da se pojača do kraja letnjeg prelaznog roka. "Morate da kupite ono što možete kako biste poboljšali ekipu. Verovatno ćemo kupiti još igrača, nikad se ne zna", rekao je Van Gal za britanski Telegraf. Junajted je tokom leta doveo Andera Ereru iz Atletik Bilbaa, Luka Šoa iz Sautemptona i Markusa Roha iz Sportinga. Ekipa iz Mančestera zainteresovana je da dovede vezistu Real Madrida Anhela Di Mariju.16:31 - Siniša Dražić treći u SplituNovosadski velemajstor Siniša Dražić osvojio je treće mesto na velikom međunarodnom turniru u Splitu. Dražić je osvojio 7,5 poena iz devet kola, koliko imaju i pobednik intermajstor Evgenij Kalegin, veteran iz Rusije, odnosno hrvatski velemajstori Ante Brkić na drugom i Ante Šarić na četvrtom mestu. O konačnom porektu odlučivali su dodatni kriterijumi. Srpski FIDE majstor Goran Škare podelio je plasman od 17. do 32. mesta jer je sa šest osvojenih poena bio 22. među 184 takmičara iz 21 zemlje Evrope i SAD. Na "openu" u Splitu igrano je devet kola po Švajcarskom sistemu.

16:14 - Nedović se vratio u OuklandSrpski košarkaški reprezentativac Nemanja Nedović otputovao je danas u Oukland, pošto ga je Golden Stejt pozvao da se vrati u Ameriku. Nedović zbog povrede stopala morati da propusti SP, ali je on očekivao da će moći u Španiji sa tribina da bodri saigrače. "Putujem nazad na dogovor sa lekarima u klubu da li ću operisati stopalo. Videćemo šta će se dogoditi. U svakom slučaju ja bih tražio da se vratim u Srbiju. Ako me operišu, lakše mi je da se ovde oporavljam. Ako u klubu smatraju da nema potrebe za operacijom, onda bih, kada za to dođe trenutak, počeo u Beogradu pripreme za novu sezonu", rekao je Nedović. On je na utakmici reprezentacije Srbije protiv BiH na turniru u Trstu povredio stopalo.15:54 - Rozberg osvojio pol poziciju u BelgijiVozač Mercedesa Niko Rozberg zauzeo je prvo mesto u kvalifikacijama, pa će trku za Veliku nagradu Belgije početi sa pol pozicije. Rozberg je u teškim uslovima na stazi Spa najbrži krug prevezao za dva minuta i 5,591 sekundu i tako došao do četvrte uzastopne pol pozicije, šeste od poslednjih sedam trka. Iza Rozberga bio je njegov klupski kolega Luis Hamilton, dok će sa trećeg mesta trku u Belgiji početi aktuelni šampion Sebastijan Fetel iz Red Bula. Trka za Veliku nagradu Belgije voziće se sutra od 14.00.

Foto: Reuters
Foto: Reuters

15:45 - Aston Vila i Njukasl igrali bez golovaFudbaleri Aston Vile i Njukasla igrali su bez golova u prvom meču drugog kola Premijer lige. Igra se uglavnom odvijala na sredini terena bez pravih šansi za gol. Gosti su meč završili sa fudbalerom manje, pošto je u 90. minutu isključen Vilijamson. Preostali mečevi drugog kola Premijer lige biće odigrani kasnije danas, sutra i u ponedeljak.15:35 - Saopšten spisak Grka za SPSelektor košarkaške reprezentacije Grčke Fotis Kacikaris saopštio je konačan spisak igrača za Svetsko prvenstvo u Španiji. Mundobasket će biti održan od 30. avgusta do 14. septembra, a Grčka je u grupi B sa Argentinom, Hrvatskom, Grčkom, Filipinima, Portorikom i Senegalom. Na spisku se nalaze: Nik Kalates, Nikos Zizis, Kostas Sloukas, Evangelos Mancaris, Janis Antetokounmpo, Kostas Papanikolau, Jorgos Printezis, Kostas Kajmakoglu, Jan Vujukas, Joanis Burusis, Andreas Gliniadakis, Kostas Vasileadis.

15:24 - Živojinović: Snimićemo film o tenisu na BalkanuTeniski savez Srbije (TSS) predstavio je na Međunarodnom festivalu sportskog filma na Zlatiboru monografiju "Tenis bez granica" o 90 godina postojanja ovog sporta na našim prostorima. U monografiji su zabeleženi svi uspesi jugoslovenskih i srpskih tenisera u proteklih 90 godina, a TSS želi da o tome do iduće godine uradi dokumentarni film u saradnji sa Filmskim novostima, koje poseduju najveću filmsku arhivu na teritoriji Balkana u periodu od 1945. do 1990. godine, istaknuto je na prezentaciji monografije. "Tenis je jedan od najtrofejnijih sportova kod nas i zaslužuje takvu pažnju. Sada je pravo vreme za filmsku priču jer je uspeh srpskih tenisera aktuelan i neverovatan", izjavio je počasni predsednik TSS Slobodan Živojinović.

15:05 - Druga medalja za Srbiju na OI mladihSrpski dizač tegova Tamas Kajdoči osvojio je srebrnu medalju na Olimpijskim igrama mladih u Nandžingu u kategoriji preko 85 kilograma. To je druga medalja za Srbiju, jer je u četvrtak srebro osvojio džudista Nemanja Majdov. Kajdoči je do srebra stigao osvojivši 336 bodova. Zlato je pripalo Simonu Martirosjanu iz Jermenije sa 391 bodom, a bronza Anotniju Kuleu iz Francuske, sa 327.14:50 - Šaćiri razočaran statusom u BajernuFudbaler Bajerna Džerdan Šaćiri rekao je da je razočaran što nije bio u prvoj postavi na utakmici protiv Volfsburga u prvom kolu nemačke Bundeslige. "Trener je tako odlučio i moram to da prihvatim. Očigledno je da sam razočaran što nisam u prvoj postavi, ali moram to da prihvatim i potrudim se da se poboljšam", rekao je Šaćiri. On je na susretu sa Volfsburgom, koji je Bajern dobio 2:1, ušao u igru u 62. minutu umesto Marija Gecea. Upitan da li će možda tražiti da napusti klub do kraja prelaznog roka, Šaćiri je kazao da o tome nema govora.14:31 - Kedira: Svašta može da se desiNemački fudbaler Sami Kedira rekao je da još ne zna gde će nastaviti karijeru, pošto će napustiti Real do kraja prelaznog roka. "Svašta može da se desi do 31. avgusta", rekao je Kedira. Kedira ima dozvolu da napusti Real Madrid pošto je odbio da produži ugovor, a izostavljen je sa utakmice sa Atletikom u Superkupu Španije. Navodno su najveće interesovanje za Kediru pokazali Arsenal, Bajern Minhen i Fiorentina.

14:05 - Trener Novog Sada odbio platu u Tunisu od 80.000 evraTrener fudbalera Novog Sada Ljubomir Kasalović skrenuo je pažnju sportske javnosti, jer je odbio bogatu ponudu iz Tunisa i nastavio da radi sa kadetima kluba sa Detelinare. Uprava kluba pozdravila je nesvakidašnji potez trenera i smatra da je to poruka mnogima na putu oporavka srpskog fudbala i društva uopšte. "Kasalović je zbog lojalnosti i vezanosti za klub odbio minimum 80.000 evra i posao u prvoj ligi Tunisa. Verujemo da njegov potez dodatno dobija na težini kada se zna da je rođen u Beogradu, što su mnogi "dobronamerni" gledali i isticali kao manu", navodi se u saopštenju kluba.

13:44 - Botas najbrži na trećem slobodnom treninguFinski vozač Formule jedan Valteri Botas postavio je najbrže vreme na trećem, poslednjem treningu pred današnje kvalifikacije za Veliku nagradu Belgije. Vozač Vilijamsa krug je prešao za minut i 49,465 sekundi, ispred Danijela Rikarda iz Red Bula i lidera u šampionatu Nika Rozberga iz Mercedesa. Kvalifikacije za Veliku nagradu Belgije počeće u 14.00.13:19 - Dvoje navijača povređeno na ragbi mečuDvoje navijača povređeno je danas od vatrometa na ragbi utakmici između Novog Zelanda i Australije u Oklendu. Muskarac i žena su povređeni kada je uoči utakmice raketa završila na tribinama, saopštila je hitna pomoć u tom gradu. Utakmicu na stadionu Eden park pratilo je 48.000 ljudi, a Novi Zeland je pobedio 51:20.

Foto: AP
Foto: AP

13:00 - Vermalen se uspešno oporavljaNovi fudbaler Barselone Tomas Vermalen uspešno se oporavlja od povrede, ali neće biti u sastavu za meč sa Elčeom na početku Primere. Belgijski defanzivac stigao je u Barselonu pre dve nedelje iz Arsenala i odmah je otkriveno da ima povredu mišića. Međutim, klub je potvrdio da je 28-godišnji štoper počeo da trenira, ali odvojeno od ekipe.

12:41 - Anćeloti: Kedira može da ideTrener fudbalera Reala Karlo Anćeloti rekao je da Sami Kedira ima dozvolu da napusti klub i da ga ne zanima gde će reprezentativac Nemačke nastaviti karijeru. Kedira je prošle nedelje odbio da produži ugovor sa Realom i nije bio u protokolu za revanš meč španskog Superkupa, koji je Atletiko dobio rezultatom 1:0. "Kedira je tražio i dobio dozvolu da ode. Ne intersuje me gde će otići", rekao je Anćeloti.

12:28 - Rukometaši Srbije za nekoliko nedelja dobijaju novog selektoraRukometni savez Srbije (RSS) objavio je da će u septembru doneti konačnu odluku o izboru novog selektora muške reprezentacije. "U skladu sa zaključima Uprvnog odbora u sklopu aktivnosti za izbor selektora preliminarno se razmatraju mogućnosti i obavljaju konsultacije i razgovori oko više poznatih rukometnih imena", naveo je predsednik RSS-a Velimir Marjanović. Među kandidatima su Dejan Perić, Lino Červar, Nenad Peruničić, Velja Petković, Huan Karlos Pastor, Veselin Vujović, Nenad Vučković, Jovica Cvetković, Nenad Kljajić, Ljubomir Vranješ i drugi. 12:06 - Ferštapen postaje najmlađi vozač u istoriji F1Holandski tinejdžer Maks Ferštapen naći će se u jedinstvenom položaju sledeće godine, pošto će morati da uklapa polaganje školskih ispita sa vožnjom Formule jedan. Kada Formula jedan 2015. počne u martu u Australiji, Ferštapen će imati samo 17 godina i biće najmlađi vozač u istoriji ovog takmičenja. Osim toga, to će biti njegova poslednja godina u školi, tako da će vreme provoditi između učionice i kokpita. Ferštapen se ove sezone takmičio u Formuli tri, ali je potpisao ugovor sa Toro rosom.

Foto: AP
Foto: AP

11:40 - Pelegrini hvali Džeka i JovetićaMenadžer Mančester sitija Manuel Pelegrini pohvalio je Edina Džeka i Stevana Jovetića i istakao da su oni veoma važni igrači za tim. "Edin je ubedio sebe da kao napaač ne može da postigne samo jedan gol. Svaku utakmicu mora da igra 95 minuta, ne postiže golove uvek, ali dobro se kreće i radi za tim. Mislim da je on jedan od igrača koji je najviše napredovao u pogledu stava prema utakmicama", rekao je Pelegrini i dodao: "Stevan igra veoma dobro, nadam se da će nastaviti tim putem, jer je i on veoma važan za nas. Ove godine ćemo videti pravog Jovetića".

10:45 - Gvardiola: Volfsburg je među najboljim timovima u BLTrener fudbalera Bajerna Pep Gvardiola bio je zadovoljan posle pobede svog tima u prvom kolu Bundeslige. Aktuelni šampion Bundeslige je na startu sezone uz dosta muka savladao Volfsburg 2:1. "Pobeda je svim trenerima najvažnija stvar. Generalno sam veoma zadovoljan. Dobro smo se borili. U drugom poluvremenu Volfsburg je bio bolji. Ne smemo zaboraviti da smo igrali sa jednom od najjačih ekipa u ligi", rekao je Gvardiola.10:20 - I Miroslava Najdanovski bez polufinala EPSrpska plivačica Miroslava Najdanovski nije uspela da se plasira u polufinale Evropskog prvenstva u Berlinu u disciplini 50 metara slobodnim stilom. Najdanovski je 50 metara u kvalifikacijama isplivala za 26,26 sekundi. Ona je na kraju osvojila 32. mesto u kvalifikacijama, a bila je poslednja u svojoj grupi. Najbrže vreme u kvalifikacijama imala je Šveđanka Sara Sjostrem (24.38s).09:56 - Siljevski i Stojanović bez polufinala EPSrpski plivači Boris Stojanović i Radovan Siljevski nisu uspeli da se plasiraju u polufinale Evropskog prvenstva u Berlinu u disciplini 50 metara slobodnim stilom. Stojanović je u kvalifikacijama 50 metara isplivao za 23,12 sekundi i na kraju je osvojio tek 34. mesto. On je bio peti u svojoj grupi. Siljevski je bio 40, a ostvario je vreme od 23,20 sekundi. Siljevski je bio četvrti u svojoj grupi. Najbrže vreme u kvalifikacijama imali su Italijan Marko Orsi i Rus Oleg Tikobaev (22.18s).09:35 - Junajted potrošio 93,5 miliona evra na pojačanjaFudbalski klub Mančester junajted potrošio je u letnjem prelaznom roku 93,5 miliona evra što je rekord u klupskoj istoriji. Novi trener Junajteda Luj van Gal je angažovao Luka Šoa, Andera Ereru i Markosa Rohu. Trofejni engleski klub je prošle godine doveo Huana Matu za 45 miliona evra. Zanimljivo je da Junajted u leto 2006. godine potrošio "samo" 18 miliona evra na dovođenje Majkla Karika.09:18 - Simeone: Pobedili smo veliki timTrener fudbalera Atletika rekao je da je pobeda nad Realom u revanš meču Superkupa Španije ekipi daje motiva za novu sezonu. "Jorgandžije" su osvojile Superkup Španije ukupnim rezultatom 2:1, posle prvog meča koji je završen nerešeno (1:1). "Naporno smo radili i to je rezultirali trofejom. Počastvovan sam što radim sa ovim momcima. Igrali smo sa velikim šampionom dva puta i pobedili ovakvu ekipu, to nam daje motiva i energije za novu sezonu", naveo je Simeone, koji je isključen u 27. minutu sinoćnjeg duela.

08:55 - Anćeloti: Di Marija nam nije potrebanTrener Reala Karlo Anćeloti rekao je da je porazom od Atletiko Madrida u Superkupu Španije završena prošla sezona. "Jorgandžije“ su do trofeja stigle ukupnim rezultatom 2:1, posle prvog meča koji je završen nerešeno (1:1). "U prvom poluvremenu igrali smo na visokom nivou, ali smo u drugom dopustili Atletiku da stvori više prilika. Izgubili smo kontrolu u igri sa dugim loptama. Bilo nam je teško, zbog toga sam pravio promene. Promenio sam pozicije trojici veznih igrača. Možemo da zaključimo da se ovim mečom završila prošla sezona. osvojili smo tri trofeja", rekao je Anćeloti.

08:30 - Amerikanci odabrali 12 igrača za SPSelektor američke košarkaške reprezentacije Majk Kžiževski objavio je konačan spisak za predstojeće Svetsko prvenstvo u Španiji. Amerikanci su noćas pobedili Portoriko 112:86, a Kžiževski je se odlučio za sledećih 12 igrača: Derik Rouz, Demarkus Kazins, Stefon Kari, Entoni Dejvis, Demarkus Derozan, Andre Dramond, Kenet Farid, Rudi Gej, Džejms Harden, Kajri Irving, Mejson Plamli i Klej Tompson. SP počinje 30. avgusta, a Amerikanci će u prvom kolu igrati protiv Finske.

Foto: AP
Foto: AP

08.00 - PREGLED SPORTSKIH DOGAĐAJA KOJI SU OBELEŽILI PRETHODNI DAN MOŽETE VIDETI OVDE

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track