UŽIVO BLOG: Roma sigurna u derbiju sa Fiorentinom
Foto: Reuters

Najnovije informacije iz sveta sporta

UŽIVO BLOG: Roma sigurna u derbiju sa Fiorentinom

Fudbal -
Sve o sportskim dešavanjima na jednom mestu, najnovije informacije, rezultati, najave predstojećih događaja

Dobrodošli na Kurir sport! Pratite najnovije vesti iz sveta sporta na jednom mestu.23:59 - Serena rutinski do osmine finala US opena Najbolja teniserka sveta Amerikanka Serena Vilijams savladala je zemljakinju Varvaru Lepčenko sa 6:3, 6:3 u 3. kolu US opena. Serena je tako nastavila svoj put ka odbrani titule u Njujorku. Meč na stadionu "Artur Eš" trajao je jedan sat i 37 minuta, a mlađu sestru Vilijams u osmini finala očekuje duel sa Letonkom Kajom Kanepi koja je eliminisala 15. nositeljku Karlu Suares Navaro sa 7:5, 6:0.23:45 - Monaku samo bod protiv Lila Fudbaleri Monaka remizirali sa Lilom, rezultatom 1:1, u četvrtom kolu francuske Lige 1. Aktuelni vicešampion Francuske tako je došao do tek četvrtog boda u novom prvenstvu i sada zauzima 14 poziciju, dok je Lil trenutno drugi sa osam bodova. Ru doneo prednost domaćinima, ali Berbatov postavio konačan rezultat sredinom drugog poluvvremena. Ren je slavio u gostima Kaenu sa 1:0, dok su istim rezultatom završeni i mečevi Nant – Monpelje i Tuluz – Evijan. Lorijen je sa 4:0 deklasirao Nant, dok je Lensa pobedio Rems sa 4:2.23:24 - Atletiko savladao Eibar za prvi trijumf u PrimeriFudbaleri madridskog Atletika pobedili su Eibar sa 2:1 (2:1) u utakmici 2. kola španske Primere. Šampion je na svom terenu slavio golovima Mirande u 12. i Mandžukića u 25. minutu, dok je strelac za novajliju u ligi bio Minero u 32. minutu. Ovo je prva pobede Madriđana u novom prvenstvu Španije, pošto su prošle nedelje sa Valjekanom odigrali meč bez golova. Nešto ranije Atletik Bilbao je lako izašao na kraj sa Levanteom (3:0), dok su ekipe Kordobe i Selte podelili bodove - 1:1.

23:11 - Roma sigurna u derbiju sa Fiorentinom Fudbaleri Rome pobedili su Fiorentinu sa 2:0 u derbi meču prvog kola italijanske Serije A. Golove za Romu postigli su Naigolan u 28. i Žervinjo u trećem minutu sudijske nadoknade. Nešto ranije Juventus je novu sezonu otvorio minimalnim trijumfom na gostovanju protiv Kjeva. Srpski internacionalac Adem Ljajić nastupio je za Romu u završnici meča, pošto je u 77. minutu na terenu zamenio Iturbea.22:46 - Pobede košarkaša Litvanije i GrčkeKošarkaši Litvanije i Grčke zabeležili su očekivane pobede u prvom kolu Svetskog kupa u Španiji. Litvanija je u Grupi D bila bolja od Meksika sa 87:74, a najbolji u pobedničkom timu bili su Jonas Mačijulis sa 19 poena, Jonas Valančunas sa 17 i Donatas Moteijunas sa 15 poena. Grčka u okviru Grupe B dobila Senegal rezultatom 87:64. Kostas Kajmakoglu je postigao 20 poena uz 8 skokova, Kostas Vasilijadis je dodao 13, a Janis Adetokumbo 11 poena.22:30 - Ubedljiva pobeda AtletikaFudbaleri Atletika pobedili su u Bilbaou ekipu Levante 3:0 u drugom kolu Primere. Golove za ekipu iz Bilbaoa postigli su Aduriz u 32, Ituraspe u 51. i Muniain u 76. minutu. Kordoba i Selta igrale su 1:1.22:22 - Pobede Čukaričkog i Donjeg SremaU subotnjim mečevima 4. kola Superlige Srbije pobede su ostvarile ekipe Crvene zvezde, Mladosti, Borca, Čukaričkog i Donjeg Srema. Fudbaleri Crvene zvezde pobedili su subotički Spartak sa 1:0, Čukarički je kod kuće pobedio Voždovac 2:0, Donji Srem je u gostima pobedio Radnički iz Niša sa 1:0, Borac je takođe na strani istim rezultatom savladao Radnički iz Kragujevca, dok je Mladost iz Lučana pobedila Napredak sa 2:1. U nedelju se sastaju OFK Beograd - Novi Pazar (17h), Rad - Partizan (17h) i Jagodina - Vojvodina (19h). Tabela: 1. Crvena zvezda 12, 2. Partizan 9, 3. Čukarički 8, 4. Novi Pazar 7, 5. Borac 7, 6. Spartak 7, 7. Rad 6, 8. Vojvodina 6, 9. Donji Srem 6, 10. Mladost 4, 11. OFK Beograd 4, 12. Jagodina 4, 13. Napredak 1, 14. Radnički 1923 1, 15. Radnički Niš 0, 16. Voždovac 0.22:10 - Jelena uspešna i u dublu, kraj za Lajovića Srpski teniseri ostvarili su polovičan uspeh u konkurenciji dublova, šestog dana takmičenja na US openu. Jelena Janković se u tandemu sa Čehinjom Klarom Kukalovom plasirala u 3. kolo, pošto su posle preokreta savladale Anabel Medinu Gariges i Jaroslavu Švedovu sa 4:6, 6:2, 7:5. One će u narednoj rundi igrati protiv Kare Blek i Sanije Mirze. S druge strane, Dušan Lajović i Žoao Sousa su poraženi od Ivana Dodiga i Marsela Mela sa 6:7 (1:7), 5:7.

Foto: Fonet
Foto: Fonet

21:25 - Debitant doneo pobedu ZvezdiFudbaleri Crvene zvezde pobedili su Spartak sa 1:0 u četvrtom kolu Super lige Srbije i tako zadržali maksimalan učinak. Pobedu crveno-belima doneo je debitant Danijel Avramovski u 78. minutu. Šampion Srbije usamio se posle ove pobede na prvom mestu sa 12 bodova, tri više od Partizana, koji sutra igra protiv Rada. Ovo je Spartaku bio prvi poraz u šampionatu i sada je na šestom mestu sa sedam osvojenih bodova. Čukarički je sigurno kod kuće pobedio Voždovac 2:0 i ostao u trci za vrhom tabele, pošto sada ima osam bodova. Donji Srem je u gostima pobedio Radnički iz Niša sa 1:0 i sada ima učinak od dve pobede i dva poraza.20:55 - Lovernj: Francuska ide na pobedu protiv SrbijeFrancuski košarkaš Žofre Lovernj rekao je da njegov tim nije dobro igrao u porazu protiv Brazila, kao i da će sutra ići na pobedu protiv Srbije. "Bolji smo od ovoga. Nismo igrali dobro. Ne znam da li bismo pobedili još da smo igrali dva ili tri puta. Sutra nas čeka važna utakmica", rekao je Lovernj. Brazil je danas u Granadi pobedio sa 65:63 u prvom kolu Grupe A. "Srbija je bolja nego prošle godine. Naravno da zelimo da pobedimo. Nije mi lako kada moram da igram protiv Srbije, radije bih da to bude protiv neke druge ekipe. Ipak dacu sve od sebe. Nadam se da Francuska pobeduje. Za mene bi savršeno bilo da Francuska osvoji zlato, a Srbija srebro", rekao je Lovernj. On je kazao da dobro poznaje protivnika. "Najopasniji su Bogdan (Bogdanović), (Miloš) Teodosić, (Nenad) Krstić, ima mnogo dobrih igrača...Naravno da ću zagrliti sutra Bogdana, apsolutno ga volim, ali sada smo u različitim timovima i moramo jedan protiv drugog", rekao je bivši igrač Partizana. Novinare je zanimalo i da li Lovernju nedostaje Srbija, na šta je on odgovorio: "Da, ali vratiću se uskoro".

20:30 - Šalke uzeo bod BajernuFudbaleri Šalkea i Bajerna iz Minhena odigrali su nerešeno 1:1 (0:1) u derbi meču 2. kola Bundeslige. Bajern je poveo u 10. minutu nakon gola Roberta Levandovskog, a bod domaćinu doneo je Benedikt Hovedes u 62. minutu. Ranije danas Bajer iz Leverkuzena pobedio je na svom terenu Hertu sa 4:2 (0:1) posle preokreta u poslednjih 15 minuta. Trijumf na gostovanjima ostvarile su novajlije u ligi Paderborn i Keln. Parderborn je bio ubedljiv protiv Haburga (3:0), dok je Keln slavio u Štutgart rezultatom 2:0.

20:10 - Frajtović i Škarić pobednice finalnog turnira odbojke na peskuOdbojkašice Aleksandra Frajtović i Nina Škarić pobednice su finalnog turnira prvenstva Srbije u odbojci na pesku, dok su muškoj konkurenciji trijumfovali Miljan Kiković i Stefan Basta. Frajtović i Škarić su u finalu turnira na Adi Ciganliji savladale Isidoru Egić i Milenu Matić sa 2:0 (21:12, 21:19) i istovremeno osvojili titule prvaka Srbije za 2014. godinu. Bronzane medalje pripale su Gorani Mrdan i Teodori Trifunović, koje su u utakmici za treće mesto pobedile Aleksandru Aleksić i Anju Andelković sa 2:0 (21:16, 21:18). U finalu u konkurenciji odbojkaša, Kiković i Basta savladali su Marka Galeševa i Sinišu Antonica sa 2:0 (21:14, 21:18). U utakmici za treće mesto, Damjan Pušonjić i Srđan Medan su pobedili Aleksandra Gavrilova i Miloša Milića sa 2:1 (20:22, 21:16, 15:13).

20:00 - Brazil pobedio Francusku na SPKošarkaši Brazila pobedili su u Granadi ekipu Francuske 65:63 (11:18, 17:8, 18:15, 19:22) u meču prvog kola grupe A na Svetskom prvenstvu u Španiji. Najefikasniji u pobedničkom timu bio je Uertas sa 16 poena, dok je Viera dodao 10. U selekciji Francuske najbolji je bio Diao sa 15 poena, dok je Batum ubacio 13. Slovenija je pobedila Australiju 90:80, dok je Argentina bila bolja od Portorika 98:75.19:50 - Pobeda Juventusa na startu sezoneFudbaleri Juventusa pobedili su u gostima ekipu Kjeva 1:0 u meču prvog kola nove sezone u Seriji A. Aktuelni šampion Italije je do trijumfa stigao autogolom Biragija u sedmom minutu.19:30 - Falkao potvrdio, pa demantovao da prelazi u RealFudbaler Monaka Kolumbijac Radamel Falkao napisao je, pa obrisao na svom Tviter profilu da prelazi u Real Madrid. "Ostvario mi se san, napred Real", napisao je Kolumbijac, a zatim i obrisao tvit. Falkao nije bio u timu u današnjem meču protiv Lila, a Kolumbijac ima rok do kraja nedelje da potpiše ugovor sa Realom.

19:18 - Lajović poražen u drugom kolu dublaSrpski teniser Dušan Lajović i Portugalac Žoao Souza nisu uspeli da se plasiraju u treće kolo dubla na US openu. Srpsko-portugalska kombinacija poražena je u drugom kolu od Hrvata Ivana Dodiga i Brazilca Marsela Mela 7:6, 7:5.19:05 - Monako jedva izvukao bod protiv LilaFudbaleri Monaka i Lila igrali su bez pobednika, 1:1 u meču 4. kola francuskog prvenstva. Gosti su poveli golom Rua u 18. minutu, a na 1:1 izjednačio je Berbatov u 61. Lil je drugi na tabeli sa osam bodova, dok je Monako u donjem delu tabele sa četiri poena.

18:55 - Troicki u finalu KomaSrpski teniser Viktor Troicki plasirao se u finale čelendžera u Komu, u Italiji, pošto je u polufinalu pobedio Jirgena Zopa iz Estonje rezultatom 6:3, 6:4. Troicki će sutra u finalu igrati protiv Irca Luka Sorensena, koji je u drugom polufinalu savladao Iliju Bozoljca u tri seta, rezultatom 4:6, 6:2, 6:4. Sorensen je pethodno u četvrtfinalu pobedio Borisa Pašanskog, pa će srpski teniser sutra imati priliku da "osveti" sunarodnike. Plasmanom u finale, Troicki je nastavio mukotrpni povratak u vrh svetskog tenisa. Zaradio je 48 poena, a ukoliko trijumfuje pripašće mu ukupno 80 poena. Cilj mu je da do kraja sezone osvoji dodatnih 400 poena, čime bi se vratio među 100 najboljih tenisera sveta.

18:48 - Pobede Borca i MladostiFudbaleri Mladosti pobedili su u Lučanima ekipu Napretka 2:1 u meču 4. kola Superlige Srbije. Golove za domaći tim postigli su Jovanović u 24. i Milosavljević u 84. minutu. Jedini strelac za goste bio je Bajić u 81. minutu. Borac je u Kragujevcu nadigrao Radnički 1:0. Jedini strelac na utakmici bio je Milojević u 72. minutu.18:35 - Vidal ostaje u JuventusuFudbaler Juventusa Arturo Vidal izjavio je da će karijeru da nastavi u torinskom klubu. Čileanac je imao ponude brojnih evropskih klubova, ali je odlučio da ostane u Juventusu. "Spremni smo za početak Serije A. 100 odsto Juventus", napisao je Vidal na društvenim mrežama.18:08 - Turska pobedila Novi ZelandKošarkaši Turske pobedili su Novi Zeland 76:73 (8:17, 20:21, 24:18, 24:17) u meču prvog kola grupe C na SP u Španiji. Najefikasniji u pobedničkom timu bio je Savas sa 16 poena, dok je u poraženom timu najbolji bio Vebster sa 22. Hrvatska je ranije danas posle produžetka pobedila Filipine 81:78, dok je Srbija bila bolja od Egipta 85:64. Ukrajina je nadigrala Dominikansku Republiku 72:62.

17:44 - Remi prelazi u ČelsiMenadžer Kvins Park Rendzersa Heri Rednap otkrio je danas da će francuski fudbaler Luk Remi do kraja prelaznog roka postati član Čelsija. On će u Čelsiju zameniti Fernanda Toresa koji je prešao u Milan. Remi se pridružio KPR-u januara 2013. godine, ali posle ispadanja tog kluba iz Premijer lige proveo je prošlu sezonu na pozajmici u Njukaslu, za koji je igrao na 26 ligaške utakmice i postigao 14 golova.

17:25 - Debakl Hamburgera, Leverkuzen preokretom do pobedeFudbaleri Bajer Leverkuzena pobedili su na svom terenu ekipu Herte 4:2 u meču drugog kola Bundeslige. Golove za domkaći tim postigli su Jedvaj u 50, Spahić u 62, Brant u 74. i Belarabi u 86. Strelci za goste bili su Jedvaj (autogol) u 24. i Šiber u 60. Paderborn je u gostima nadigrao Hamburger 3:0 golovima Kačunge, Vrancića i Stopelkampa. Keln je u gostima bio bolji od Štutgarta 2:0, a za domaće igrao je Filip Kostić od 86. minuta. Verder i Hofenhajm igrali su 1:1, dok pobednika nije bilo ni na meču Volfsburg - Ajntraht (2:2).

Radost fudbalera Leverkuzena, Foto: Reuters
Radost fudbalera Leverkuzena, Foto: Reuters

17:16 - Inzagi: Pomoći ću Toresu da se vrati u formuTrener Milana Filipo Inzagi rekao je da se nada da će se novi fudbaler italijanskog kluba Fernando Tores vratiti u staru formu. "Na meni nije da opišem njegovo značenje na terenu, na meni je da mu pomognem da se vrati u formu i postane igrač kakvog ga poznajemo", rekao je Inzagi. Tores je došao iz Čelsija u Milan na dvogodišnju pozajmicu. Španski napadač je 2011. došao u Čelsi iz Liverpula, za tada rekordnih 50 miliona funti u engleskom fudbalu, ali nije uspeo da se izbori za mesto u londonskom klubu. 17:05 - Van Gal: Moramo da počnemo da pobeđujemoTrener fudbalera Mančester junajteda Luj Van Gal rekao je posle remija sa Barnlijem da je razočaran zbog lošeg početka sezone. "Klub kao što je Mančester junajted mora da pobedi. Imamo dva od mogućih devet bodova i to je razočaravajuće", rekao je Van Gal. Junajted je kao gost igrao nerešeno, bez golova, sa Barnlijem i tako došao tek do drugog boda u novoj sezoni Premijer lige. "Bili smo jači tim, svakako u drugom poluvremenu. Stvarali smo šanse, ali ih nismo iskorišćavali. Postoji napredak u igri, ali moraćemo da počnemo da pobeđujemo", kazao je Van Gal.

16:40 - Song do kraja sezone na pozajmici u Vest HemuKamerunski fudbaler i član Barselone Aleks Song igraće do kraja sezone na pozajmici u Vest Hemu. Song je pre dve godine iz Arsenala prešao u redove Katalonaca za 19 miliona evra, ali nije uspeo da se izbori za startno mesto u timu. Dvadesetšestogodišnji Song je za Barselonu igrao na 65 utakmica i postigao svega jedan gol.

16:15 - Nejmar se oporavio od povredeFudbaler Real Madrida Kristijano Ronaldo propustiće prvo gostovanje svog kluba u Primeri ove sezone pošto se nije oporavio od povrede. Trener Reala Karlo Ančeloti rekao je da će dopustiti portugalskom reprezentativcu da iskoristi narednih nekoliko nedelja za oporavak. Ronaldo je povredio mišić leve noge tokom Svetskom prvenstva u Brazilu ranije ovog leta. Ronaldo neće nastupiti ni za reprezentaciju svoje zemlje na utakmici protiv Albanije u kvalifikacijama za Evropsko prvenstvo. Najveći rival Reala, Barselona biće jača za Nejmara koji će moći da nastupi protiv Viljareala pošto se oporavio od povrede članka leve noge.15:50 - Gvardiolina stroga disciplina na treningu Bajerna

http://www.youtube.com/watch?v=EPbZSEhwoeo
15:25 - Marej: Igrao bih za ŠkotskuBritanski teniser Endi Marej otkrio je da bi igrao za Škotsku ako bi ta zemlja proglasila nezavisnost. Marej je osvojio zlato za Veliku Britaniju na Olimpijskim igrama 2012. godine. On je istakao da veruje da nezavisnost neće biti izglasana na referendumu sledećeg meseca. "Ako se to desi, ako Škotska postane nezavisna, onda verujem da bih igrao za Škotsku. Nisam mnogo razmišljao o tome, zato što ne verujem da će se to desiti. Ali, ako se desi, mislim da će to biti prvi put u životu da predstavljam Škotsku. Otkako sam počeo da igram na turnirima sa 11 godina, igrao sam pod zastavom Velike Britanije", istakao je Marej.
Foto: Reuters
Foto: Reuters

14:58 - Kapelo nije primio platu tri mesecaSelektor ruske fudbalske reprezentacije Fabio Kapelo i članovi stručnog štaba nisu primili platu poslednja tri meseca, potvrdio je ministar sporta Rusije Vitalij Mutko. "Saznao sam za ovaj problem posle sastanka sa Kapelom. Zaista sam zabrinut zbog toga, ali pitanje plate je interna stvar Ruske fudbalske unije.", rekao je Mutko. On je dodao da je Kapelo dobio osam miliona dolara za učešće Rusije na Mundijalu u Brazilu, gde je ta reprezentacija završila takmičenje u grupnoj fazi. "Ne razmumem kako nisu platili članovima stručnog štaba, s obzirom da ni budžet nacionalne reprezentacije nije mali", zapitao se Mutko.

14:33 - Real bez povređenog Ronalda protiv SosijedadaNajbolji fudbaler sveta i napadač madridskog Reala Portugalac Kristijano Ronaldo propustiće meč protiv Sosijedada u nedelju zbog problema sa povredom. OPŠIRNIJE OVDE

14:27 - Ronaldinjo dobio ponudu iz IndijeBrazilska fudbalska zvezda Ronaldinjo, koji je u potrazi za klubom otkako je u julu okončao angažman u Atletiko Mineiru, dobio je ponudu indijskog Čenaj Titansa. Kako navodi indijski dnevni list "Hindu", Čenaj je ponudio Ronaldinju ugovor na dve godine. OPŠIRNIJE OVDE

13:51 - Inijesta propusta meč protiv VilljarealaVezni fudbaler Barselone Andres Inijesta propustiće zbog povrede levog kolena meč protiv Viljareala u nedelju, saopštio je danas katalonski klub. Brazilac Nejmar, koji zbog povrede skočnog zgloba nije igrao na startu sezone, u pobedi protiv Elčea, spreman je za predstojeći meč."Utakmica neće biti laka, jer timu sa novim trenerom treba vremena da se prilagodi, a upravo je to ono što i ja tražim", rekao je trener Barselone Luis Enrike.

13:18 - Umro mladi belgijski biciklista DekraenSvetski juniorski šampion u vožnji na hronometar Belgijanac Igor Dekraen preminuo je od posledica saobraćajne nesreće, preneli su danas belgijski mediji. Osamnaestogodišnji Dekraen bio je jedna od najvećih nada belgijskog biciklizma. On je prošle godine pobedio na šampionatu sveta za juniore u Fiorenci u viožnji na hronometar, a osvojio je i titulu nacionalnog prvaka. Dekraen je bio u konkurenciji za mesto rezerve u elitnom timu Omega Farma. 12:52 - Počinje ekipno državno prvenstvo u šahuNa Paliću, kod Subotice, danas počinje ekipno državno prvenstvo Srbije u šahu uz učešće po 12 muških i ženskih ekipa. U prvom kolu, od 16.00 sati, na muškom turniru igraju: Itaka BGD-Jasenica SP, Spartak-Crvena zvezda, Jugović (Kać)-Bačka (Pačir), Sloven (Ruma)-Metalac GM, Radnički KG-Jelica (Goračići), Lasta-Novosadski ŠK. Parovi prvog kola ženskog turnira: Rudar KM-Delfin BGD, Zlatar NV-"Dr Petar Mitrović" (Donje Crniće), BAS-Novosadski ŠK, Jelica-Jugović, Radnički (Rudovci)-Radnički BGD, Šahmatni kružok NS-Rad. Novosađane, koji brane titulu u muškoj konkurenciji, predvode reprezentativci Markuš, Kovačević, Vučković, Dušan i Petar Popović, kao i Šolak, koji sada nastupa pod zastavom Turske. Šampionke iz beogradskog BAS-a igraju sa reprezentativkama Bojković, Vojinović, Stojanović, Čoluškina i Drljević. Igra se 11 kola po Bergerovom sistemu, svako sa svakim, prvenstvo se završava 9. septembra.

12:24 - Ozil: Najbolji sam na poziciji desetkeFudbaler Arsenala Mesut Ozil nezadovoljan je pozicijom koju ima na terenu i smatra da bi najbolje partije pružao u ulozi polušpica. Dvadesetpetogodišnji Ozil, koji je pre godinu dana prešao iz madridskog Reala u londonski klub za klupski rekord od 31,1 miliona evra, nije blistao prošle sezone na Emiratima, kako se očekivalo. Ipak, završio je sezonu sa Arsenalom kao pobednik FA Kupa, a potom je sa Nemačkom osvojio i titulu svetskog prvaka na Mundijalu u Brazilu. Ozil, međutim,veruje da bi pružao mnogo bolje igre, kada bi ga menadžer Arsen Venger uposlio na mestu "desetke", a ne na levoj strani."Svi znaju da sam najbolji na poziciji plejmejkera. Potpuno je drugačije igrati po levoj strani. Mnogo mi je teže na levoj strani", rekao je Ozil.Menadžer Venger je pak, nahvalio Ozila u petak, rekavši za njega da je pravi virtuoz.

11:59 - Ager se vraća u Brondbi

Danijel Ager, Foto: AP
Danijel Ager, Foto: AP

Danski fudbalski prvoligaš Brondbi potvrdio je danas da je u pregovorima sa Liverpulom oko angažmana Danijela Agera, koji je u tom klubu započeo karijeru."Brondbi potvrđuje da postoje razgovori sa Liverpulom i Agerom o prelasku u naš klub", kaže se u saopštenju Brondbija.Dvadesetdevetogodišnji Ager prešao je 2006. u Liverpul za sumu od šest miliona funti - što je najveći transfer nekog danaskog igrača, a njegova karijera na Enfildu bila je prekidana stalnim povredama. Ager je 64 puta igrao za Dansku i dva puta je biran za fudbalera godine u toj zemlji - 2007. i 2012. godine. 11:31 - Blind blizu Mančester JunajtedaHolandski fudbaler Dejli Blind blizu je potpisivanja ugovora sa Mančester Junajtedom, koji se dogovorio o visini transfera sa njegovim sadašnjim klubom Ajaksom. Dvadesetčetvorogodišnji Blind igao je na Mundijalu u Brazilu za Holandiju koja je pod selektorom Lujom Van Galom - sadašnjim menadžerom Junajteda, igrala u polufinalu. Kako prenose svetske agencije, još je preostalo da se utanače detalji ugovora, pre nego što Blind prođe lekarske preglede, kako bi postao peto pojačanje Junajteda u letnjem prelaznom roku. Junajted je na pojačanja već potrošio 165 miliona evra, uključujući rekordni ostrvski transfer dosadašnjeg igrača Reala Anhela di Marije koji je angažovan za 75 miliona evra.

11:04 - Gvardiola posetio Henesa u zatvoruTrener minhenskog Bajerna Pep Gvardiola posetio je u zatvoru nekadašnjeg predsednika tog kluba Ulija Henesa, koji izdržava kaznu zbog utaje poreza, prenosi nemački "Bild". Henes je u martu osuđen na tri i po godine zatvora jer je utajio porez u iznosu od 27,2 miliona evra. Gvardiola, koji je prošlog leta preuzeo kormilo Bajerna, pružio je podršku Henesu posle njegove ostavke zbog izdržavanja zatvorske kazne i rekao da će mu on i dalje ostati prijatelj.

10:40 - Počinje Svetsko prvenstvo za odbojkaše

Foto: Instagram
Foto: Instagram

Najbolji odbojkaši Srbije utakmicom protiv domaćina Poljske danas otvaraju 18. šampionat sveta. Meč A grupe protiv Poljske predstavljaće pravi spektakl, jer će biti odigran na Nacionalnom fudbalskom stadionu u Varšavi, gde se očekuje više od 60.000 gledalaca. OPŠIRNIJE OVDE

09:22 - Eliminisani Gulbis i FonjiniDrugo kolo Otvorenog prvenstva SAD u tenisu bilo je i poslednje za 11. nosioca Ernestsa Gulbisa iz Litvanije i 15. favorita turnira, Italijana Fabija Fonjinija. Gulbisa je, posle pet setova (4:6, 3:6, 6:4, 6:3, 6:3), savladao Austrijanac Dominik Tiem, dok je Adrian Manarino iz Francuske neočekivano lako pobedio Fonjinija prepustivši mu samo osam gemova u tri seta - 6:3, 6:4, 6:1.

09:05 - Belinda Benčić protiv Jelene Janković

Jelena Janković, Foto: Fonet
Jelena Janković, Foto: Fonet

Belinda Benčić iz Švajcarske igraće protiv Jelene Janković u osmini finala Otvorenog prvenstva SAD u Njujorku pošto je savladala 6. nosioca, nemačku teniserku Angeliku Kerber sa 6:1, 7:5. Janković je, prethodno, plasman među 16 najboljih na poslednjem Gren slem turniru sezone obezbedila pobedom protiv Šveđanke Johane Larson - 6:1, 6:0. Iznenađenje dana priredila je Mirjana Lučić-Baroni iz Hrvatske eliminisavši trentuno drugoplasiranu teniserku sveta, Rumunku Simonu Halep sa 7:6 (8-6), 6:2.

PREGLED SPORTSKIH DOGAĐAJA KOJI SU OBELEŽILI PRETHODNI DAN MOŽETE VIDETI OVDE

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track