UŽIVO BLOG: Ronaldo proglašen za najboljeg igrača Evrope
Foto: Reuters

Najnovije informacije iz sveta sporta

UŽIVO BLOG: Ronaldo proglašen za najboljeg igrača Evrope

Fudbal -
Sve o sportskim dešavanjima na jednom mestu, najnovije informacije, rezultati, najave predstojećih događaja

Dobrodošli na Kurir sport! Pratite najnovije vesti iz sveta sporta na jednom mestu.

23:45 - Radonjić zadovoljan prvom proveromKošarkaši Crvene zvezde Telekom odigrali su prvu prijateljsku utakmicu u sklopu priprema za narednu sezonu. Protivnik crveno-belih bio je rumunski Asesoft. "Semafor nije uključivan, nismo brojali poene niti vodili zapisnik. Ovo je više bio trening nego utakmica. Rumunski Asesoft je ekipa sa kojom Zvezda već godinama unazad odigrava prijateljske mečeve u pripremnom periodu, pa smo njihovo prisustvo na Zlatiboru i ove godine želeli da iskoristimo na najbolji mogući način. Ovaj trening meč nam je poslužio da uradimo ono što smo planirali, a moram da istaknem da je u pojedinim trenucima trening imao i takmičarskih karakteristika", rekao je trener Crvene zvezde i dodao: "Mogu da budem zadovoljan kako smo radili, iako smo na samom početku ostali bez Branka Lazića koji je dobio nezgodan udarac. Takođe, Vilijams i Dangubić protiv Asesofta nisu nastupali, oni su i dalje u posebnom režimu treninga i očekujem da će oni tokom sledeće nedelje biti u trenažnom procesu. Zadovoljan sam jer smo na adekvatan način uspeli smo da kompenzujemo odsustvo velikog broja igrača, a sa dobrim radom nastavićemo i sledeće nedelje kada će nam se priključiti Luka Mitrović i Maik Cirbes".23:10 - Pobeda Lajovića u dubluSrpski teniser Dušan Lajović i Portugalac Žoao Souza plasirali su se u drugo kolo US opena u konkurenciji dublova. Oni su u prvom kolu pobedili Amerikance Markosa Girona i Kevina Kinga 6:4, 7:5. Bojana Jovanovski i Portorikana Monika Puig nisu uspele da se plasiraju u drugo kolo. One su poražene od Slovakinje Janete Husarove i Poljakinje Paule Kanije 6:4, 6:4.22:50 - Poraz Zimonjića u miks dubluSrpski teniser Nenad Zimonjić i Nemica Julija Gerges nisu uspeli da se plasiraju u drugo kolo US opena u miks dublu. Srpsko-nemačka kombinacija je u prvom kolu poražena od Amerikanaca Stefana Kozlova i Kristine Mekhejl 2:1, po setovima 7:5, 2:6, 12:10. Jelena Janković i Čehinja Klara Kukalova su se plasirale u drugo kolo u dubl konkurenciji. One su u prvom kolu pobedile Japanke Šuko Aojamu i Kurumi Naru 6:2, 6:1.22:35 - Trener Rome: Bićemo iznenađenje u LŠTrener fudbalera Rome Rudi Garsija rekao je da veruje da njegova ekipa može da bude iznenađenje u Grupi E LŠ. "Nismo imali drugog izbora, znali smo da ćemo imati težak žreb sa najmanje dva vrhunska protivnika. Ovo je dobar žreb, sviđa mi se, bićemo autsajderi", rekao je Garsija. Roma će u Ligi šampiona igrati u Grupi E sa Bajernom iz Minhena, Mančester sitijem i sa moskovskim CSKA. "CSKA ima tvrd tim i počeli su sezonu pre nas... Kakve su nam šanse da prođemo grupu? Većina misli da će Roma ispasti, ali mi ćemo pokušati da napravimo iznenađenje. U prošlosti je 20 odsto ekipa iz četvrtog "šešira" prolazilo grupu. Pokušaćemo da popravimo taj procenat", kazao je Garsija.22:10 - Navijači Legije provocirali UEFA-u

22:00 - Del Pjero ide u IndijuItalijanski fudbaler Alesandro del Pjero karijeru će nastaviti u indijskom klubu Delhi Dinamos. Del Pjero, koji je sa Italijom osvoji Svetsko prvenstvo 2006. godine, potvrdio je tu informaciju na svom tviter nalogu i dodao da će biti i ambasador indijske lige. On je u Juventusu proveo 19 sezona, a 11 godina je bio kapiten tog kluba za koji je postigao 290 golova. Posle odlaska iz Juventusa, od 2012. do ove godine igrao je u Autraliji, u Sidneju.

Foto: AP
Foto: AP

21:30 - Kadeti bez polufinala EPKadetska košarkaška reprezentacija Srbije nije uspela da se plasira u polufinale prvenstva Evrope u Letoniji pošto je večeras u četvrtfinalnoj utakmici izgubila od selekcije Španije sa 78:64 (19:10, 10:27, 29:9, 18:18). Izabranici selektora Vladimira Đokića, koji su do četvrtfinala ostvarili šest uverljivih pobeda, podbacili su u najvažnijem meču šampionata. Slabo su počeli utakmicu, ali su uspeli brzo da konsoliduju redove i do poluvremena preokrenu rezultat. Međutim, usledio je veliki pad u kobnoj trećoj deonici, posle čega više nije bilo povratka, pa su Španci zasluženo izborili prolaz među četiri najbolja tima. U borbi za plasman od 5. do 8. mesta reprezentacija Srbije će u petak igrati protiv Nemačke, koja je u četvrtfinalu poražena od Letonije (53:39).

21:15 - Rodžers: Liverpul ima šanse za osminu finala LŠTrener Liverpula Brendon Rodžers rekao je da veruje da njegova ekipa može da prođe dalje iz Grupe B Lige šampiona. "Nadam se da je navijačima bilo sjajno da gledaju žreb za Ligu šampiona prvi put posle pet godina. Imati Real u svojoj grupi, šampiona iz prošle sezone, to je stvarno posebno. Već razmišljam o Enfildu te noći", kazao je Rodžers. Liverpul će, prvi put posle pet godina, u najelitnijem takmičenju u Evropi igrati u Grupi B sa Real Madridom, Bazelom i Ludogorecom. 20:45 - Ivanovićeva razočarana posle poraza na US openuSrpska teniserka Ana Ivanović rekla je da je razočarana eliminicijom u drugom kolu Otvorenog prvenstva SAD. "Bilo mi je veoma teško danas. Stvarno sam se borila, pokušvala da nađem ritam, ali sam napravila i previše neiznuđenih grešaka. Da, bio je ovo stvarno loš dan. Ona je dobro servirala, igrala je dobro u važnim trenucima", rekla je Ivanovićeva. Ona nije uspela da se plasira u treće kolo Otvorenog prvenstva SAD, pošto je danas poražena od česke teniserke Karoline Pliškove sa 2:0, po setovima 7:5, 6:4. 20:05 - Džagoev: Siti i Bajern? Šalite se!Fudbaler CSKA Alan Džagoev nije mogao da veruje da je njegova ekipa u žrebu za Ligu šampiona ponovo izvukla Bajern i Mančester diti. Ove tri ekipe su u istoj grupi igrale i prošle godine u grupnoj fazi takmičenja. U četvrtak je u Monaku održan žreb za najelitnije evropsko klupsko takmičenje, a u grupi E biće još Roma."Ponovo Bajern i Mančester Siti? Pokušavam da budem realan, znam da će nam biti veoma teško, ali mi ćemo dati sve od sebe da odigramo što bolje", rekao je Džagoev.

19:40 - Kolašinac osmi na mitingu u CirihuSrpski atletičar Asmir Kolašinac zauzeo je osmo mesto u bacanju kugle na mitingu Dijamantske lige u Cirihu. Kolašinac je bacao ispod mogućnosti, a takmičenje je završio hicem od 20,21 metara u šestoj seriji. On je večeras imao još samo jedan ispravan hitac, u trećoj seriji (20,10 m). Pobedio je Amerikanac Rise Hofa hicem od 21,88 metara ispred Nemca Davida Štorla (21,47) i Amerikanca Džoa Kovača (21,43). Sledeće takmičenje na kojem će nastupiti Kolašinac je Hanžekovićev miting 2. septembra u Zagrebu.

19:10 - Tintor i Matoš u Novom PazaruFudbalski klub Novi Pazar ozvaničio je danas saradnju sa štoperom Milošem Tintorom i ofanzivnim veznim igračem iz Brazila Brunom Oliveirom de Matošem. "Morali smo dodatno da pojačamo odbranu zbog povrede Vladimira Otaševića, dok smo Brazilca dugo pratili i zaključili da je igrač kakav nam nedostaje", rekao je generalni sekretar Novog Pazara Redžep Korać. Tintor (28) je potpisao jednogodišnji ugovor, a donedavno je igrao za Radnički iz Kragujevca. On je pre toga nastupao za lajkovački Železničar, Budućnost iz Valjeva, PKB i BSK iz Borče. Matoš (24) je potpisao dvogodišnji ugovor, a došao je iz Žuazeirensea koji se u Brazilu takmiči u Prvoj Bajano diviziji.

19:00 - Ronaldo najbolji igrač u EvropiEvropska fudbalska unija (UEFA) proglasila je večeras fudbalera Reala Kristijana Ronalda za najboljeg evropskog igrača u prošloj sezoni. Pored njega kandidati su bili Manuel Nojer i Arjen Roben. Ronaldo dobio je priznanje UEFA za njegov doprinos Realu. "Veoma sam srećan. Moram da kažem hvala mojim saigračima, zato što su bez tima individualne nagrade nemoguće", rekao je Ronaldo. On je s Realom u protekloj sezoni osvojio Ligu šampiona tokom koje je u 11 utakmica postigao 17 golova.

18:48 - Zlovarić potpisao za IgokeuAleksandrovačka Igokea dovela je još jedno pojačanje, u pitanju je 24-godišnji krilni igrač Dražen Zlovarić. On je Novosađanin koji je studirao na univerzitetu Tenesi, a prošlog leta je bio na probi u Partizanu. Najjače oružje mu je ofanzivni skok posle koga često poentira. Prošle sezone igrao je za Cepter Beč. Sa Igokeom je potpisao trogodišnji ugovor.

18:21 - Juniori Srbije u polufinalu EP bez primljenog golaJuniorska vaterpolo reprezentacija Srbije plasirala se u polufinale prvenstva Evrope u Tbilisiju savladavši danas u četvrtfinalnoj utakmici selekciju Grčke sa 12:0 (2:0, 3:0, 2:0, 5:0). Protivnik Srbije u borbi za finale biće bolji iz duela Hrvatska - Španija.

18:07 - Di Marija: Da vratimo Junajted u LŠNovi fudbaler Mančester junajeda Anhel Di Marija rekao je da je srećan što je došao na Old Traford i da želi da pomogne klubu da se vrati u Ligu šampiona. Di Marija je predstavljen kao novi fudbaler Junajteda, a prešao je iz Real Madrida za rekordan transfer britanskog fudbala od 59,7 miliona funti, uz bonuse. "Zadovoljan sam što sam potpisao za Mančester junajted, volim taj klub i želeo sam da dođem, čak i ako ove sezone nećemo igrati u Ligi šampiona. Želim da pomognem Junajtedu da ponovo igra u Ligi šampiona. Srećan sam što me je Luj van Gal izabrao", rekao je Di Marija.

Foto: Twitter
Foto: Twitter

17:38 - Srpski veslači bez finala SPNa prvenstvu sveta u veslanju dve posade reprezentacije Srbije danas nisu uspele da izbore plasman u finale. Novoformirani četverac bez kormilara Goran Jagar, Miloš Vasić, Nikola Stojić, Radoje Đerić "za dlaku" je ostao bez borbe za odličja, nakon što je u fantastičnoj polufinalnoj trci prošao kroz cilj kao četvrtoplasirani s vremenom 5:56,47 minuta. Srpski četverac imao je samo 28 stotinki zaostatka za trećeplasiranim čamcem Holandije (5:56,19), koji je overio vizu za finale uz prvoplasiranu posadu Australije (5:54,39) i drugoplasiranu Grčku (5:55,89). Prvi ispod crte za finale bio je i ženski dvojac bez kormilara Jovana Arsić-Iva Obradović.

17:11 - Di Bjađo saopštio spisak igrača za SrbijuSelektor mlade fudbalske reprezentacije Italije Luiđi Di Bjađo saopštio je spisak igrača za utakmice protiv Srbije i Kipra u kvalifikacijama za Evropsko prvenstvo u Češkoj 2015. godine. Italija će 5. septembra igrati protiv Srbije u Peskari, dok će četiri dana kasnije gostovati na Kipru. Na spisku se nalaze:Golmani: Frančesko Bardi (Kjevo), Alesio Kranjo (Kaljari), Nikola Leali (Ćezena).Odbrana: Luka Antei (Sasuolo), Mateo Bjanketi (Empoli), Kristijano Biragi (Kjevo), Nikola Muru (Kaljari), Alesio Romanjoli (Roma), Danijele Rugani (Empoli), Stefano Sabelji (Bari), Davide Zapakosta (Atalanta).Vezisti: Danijele Baseli (Atalanta), Kristijan Batokio (Virtus Entela), Marko Benasi (Torino), Danilo Kataldi (Lacio), Lorenco Krisetig (Kaljari), Đakopo Deci (Krotone), Salvatore Molina (Atalanta), Stefano Sturaro (Đenova), Federiko Viviani (Latina).Napadači: Andrea Beloti (Palermo), Domeniko Berardi (Sasuolo), Filipo Bernardeski (Fiorentina), Samuele Longo (Kaljari) i Marselo Trota (Fulam).

16:44 - El Monir se vratio u JagodinuFudbalski reprezentativac Libije Muhamed el Monir vratio se u Jagodinu i sa tim klubom potpisao je dvogodišnji ugovor. El Monir je 2011. godine iz Al Itihad Tripolija prešao u Jagodinu, a početkom ove godine vratio se u Tripoli. "Veoma sam srećan što sam opet u Jagodini. Imao sam mnogo ponuda srpskih klubova, ali sam odabrao da dođem ovde jer volim klub i ovaj grad, imam mnogo prijatelja u Jagodini", rekao je Mohamed el Monir. On je rekao da se nada dobrim rezultatima u ovoj sezoni i da će Jagodina uspeti da se plasira u Ligu Evropa.16:19 - Dešam saopštio spisak igrača za meč sa SrbijomSelektor fudbalske reprezentacije Francuske Didije Dešam saopštio je spisak za prijateljske utakmice protiv Španije i Srbije, na kojem se nalazi čak 20 igrača sa Mundijala u Brazilu. Srbija i Francuska će 7. septembra odigrati prijateljsku utakmicu u Beogradu u sklopu kvalifikacija za Evropsko prvenstvo 2016. godine, koja neće imati takmičarski značaj pošto je Francuska domaćin turnira. Na spisku se nalaze:Golmani: Ugo Loris (Totenhem), Stefan Rufije (Sent Etjen), Stiv Mandanda (Marsej).Odbrana: Matije Debuši (Arsenal), Bakari Sanja (Mančester siti), Mamadu Sako (Liverpul), Loran Košelni (Arsenal), Elijakim Mangala (Mančester siti), Lukas Dinje (PSŽ), Patris Evra (Juventus), Rafael Varan (Real Madrid).Vezni red: Joan Kabaj (PSŽ), Blez Matuidi (PSŽ), Pol Pogba (Juventus), Morgan Šnajderlin (Sautempton), Musa Sisoko (Njukasl), Rio Mavuba (Lil), Remi Kabela (Njukasl).Napad: Karim Benzema (Real Madrid), Antoan Grizman (Atletiko Madrid), Matije Valbuena (Dinamo Moskva), Loik Remi (KPR), Aleksandre Lakazet (Lion).

16:00 - 70.000 volontera na Igrama u Riju 2016.Organizatori Olimpijskih i Paraolimpijskih igara u Rio de Žaneiru 2016. godine angažovaće oko 70.000 volontera. Kako je saopšteno, organizatiori Igara uposliće oko 45.000 volontera na Olimpijskim i 25.000 na Paraolimpijskim igrama. Volonteri na Olimpijskim igarma tradicionalno uštede domaćinima na milione evra. Budžet Igara u Riju iznosi tri milijarde dolara i ne obuhvata troškove infrastrukture.

15:32 - Platini zahteva mesto za još jedan evropski tim na SPPredsednik Evropske fudbalske unije (UEFA) Mišel Platini tražiće od FIFA da na sledeći Mundijal uvrsti još jedan tim iz Evrope.“Evropski fudbal je dokazao da je lider u svetu”, rekao je Platini.Evropljani su od 2006. osvojili tri uzastopne titule svetskog prvaka - Italija 2006, Španija 2010. i Nemačka 2014. godine.Evropa je na Mundijalu u Brazilu imala 13, od ukupno 32 tima.“Nameravam da tažim još jedno mesto jer smo svetski šampioni”, rekao je Platini.Evropa je na Mundijalu u Francuskoj 1998. godine imala 15 reprezentacija.

15:06 - Pirlo zbog povrede pauzira mesec danaVezni fudbaler Juventusa Andrea Pirlo odsustvovaće zbog povrede desnog kuka mesec dana i propustiće start Serije A. Pirlo se povredio u meču predsezone, a posle lekarskog pregleda utvrđeno je da je istegao tetivu zbog čega će morati da miruje 30 dana. Trostruki branilac titule prvaka Italije Juventus otvara sezonu u subotu protiv Kjeva iz Verone. Pirlo neće moći da igra ni za reprezentaciju Italije u prijateljskom meču protiv Holandije 4. septembra, kao ni u meču kvalifikacija za prvenstvo Evrope protiv Norveške pet dana kasnije.Pirlo će odsustvovati i sa prvog meča Juventusa u Ligi šampiona.14:40 - Etiopija želi da organizuje Kup Afričkih nacija 2017.Etiopija će se kandidovati za domaćina Kupa Afričkih nacija 2017. godine, pošto se Libija povukla iz organizacije zbog bezbednosne situacije u zemlji. Predsednik Fudbalskog saveza Etiopije Hunedin Baša rekao je danas da vlada te zemlje podržava kandidaturu. "Vlada i Savez imaju želju i u mogućnosti su da organizuju turnir", rekao je Baša. Etipija je bila domaćin Kupa Afričkih nacija 1962, 1968 i 1976. godine. Reprezentacija Etiopije je prošle godine igrala na Kupu Afričkih nacija u Južnoj Africi prvi put posle 30 godina. Libija je prošle nedelje saopštila da neće moći da organizuje turnir zbog bezbednosne situacije u zemlji. Osim Etiopije, Gana i Kenija su izrazile interesovanje za domaćina turnira koji će se održati u januaru 2017. godine.

14:12 - Almunija završio karijeru zbog problema sa srcemNekadašnji golman Arsenala Manuel Almunija saopštio je danas da je odlučio da završi fudbalsku karijeru zbog problema sa srcem. Iskusni 37-godišnji španski čuvar mreže bio je na korak od transfera u Kaljari, ali nije uspeo da prođe lekarske preglede. Ustanovljeni su mu srčani problemi zbog kojih ne bi smeo da se bavi fudbalom. On je poslednje dve sezone igrao za engleskog drugoligaša Votford, a branio je i za Osasunu, Seltu, Eibar, Rekreativo iz Uelve, Albasete i Vest Hem. Najveći trag ostavio je u Arsenalu gde je za osam godina odigrao 175 utakmica, a branio je i u finalu Lige šampiona 2006. godine, nakon isključenja Jensa Lemana, u porazu svog tima od Barselone (2:1). Sa londonskim timom osvojio je FA kup 2005. godine.

13:49 - Vuelta startuje u Kosta del Solu 2015.Biciklistička “Trka kroz Španiju” startovaće 2015. godine u Kosta del Solu , saopštili su danas organizatori ove trke. “La Vuelta” će 2015. proslaviti 80 godina od osnivanja. Finalna etape trke biće vožena u Madridu. Španska prestonica ove godine uopšte nije bila u kalendaru Trke kroz Španiju, čija će se finalna etapa na individualni hrnometar voziti u istorijskom gradu Santjago de Komposteli.

13:23 - Runi novi kapiten, Engleska sa četvoricom debitanata

Vejn Runi, Foto: AP
Vejn Runi, Foto: AP

Selektor fudbalske reprezentacije Engleske Roj Hoddzson saopštio je danas spisak igrača za prijateljski meč sa Norveškom i Švajcarskom u kvalifikacijama za EP na kojem su četvorica debitanata. OPŠIRNIJE OVDE12:57 - Radnički: Gašenjem kluba gubi košarka u SrbijiKošarkaški klub Radnički iz Kragujevca upozorio je danas da bi Srbija mogla da ostane bez jednog predstavnika u Jadranskoj ligi ako klub uskoro ne plati kotizaciju za učešće u regionalnom takmičenju."Verujemo da ovu zemlju vode ljudi koji imaju svest o tome šta je strateški važno. Uz puno razumevanje teške situacije u kojoj se nalazi čitava Srbija, mislimo da je važno da zadržimo mesto koje smo za Srbiju obezbedili na terenu. Apelujemo na sve ljude dobre volje i dobrih namera da razmisle o interesu srpske košarke i da ne dozvolimo da Srbija izgubi ono što je Radnički na terenu ostvario za našu državu", navodio se u saopštenju Kragujevčana.Radnički moli sve one koji mogu da pomognu da se uključe u rešavanje statusa kluba, kako bi se zajednički odbranili interesi Srbije i srpske košarke."Uz sve to, igranjem Jadranske lige omogućili smo da se razviju i naši reprezentativci - Birčević, Jović i Kalinić su do reprezentativnog dresa i Mundobasketa došli braneći boje Radničkog. Čak ni Partizan i Crvena zvezda, koji uživaju ogromnu pomoć i podršku, nisu iznedrili tri reprezentativca. Treba li podsećati da je Radnički, iako debitant, predstavljao Srbiju u Evrokupu i u 16 utakmica ostvario zapažen učinak, kako kao ekipa, tako i pojedinačno", poručili su iz Kragujevca.

12:23 - Ćurčić pozvao četvoricu šampiona iz Litvanije

Radovan Ćurčić, Foto: Saša Pavlić
Radovan Ćurčić, Foto: Saša Pavlić

Selektor mlade fudbalske reprezentacije Radovan Ćurčić saopštio je danas spisak igača za utakmice protiv Italije i Severne Irske u kvalifikacijama za prvenstvo Evrope, na kojem se nalaze četvorica omladinaca koji su prošle godine u LItvaniji postali šampioni Evrope. OPŠIRNIJE OVDE

11:58 - Barselona sprema novi ugovor za El HadadijaŠpanski fudbalski gigant Barselona ponudiće sledećeg meseca Muniru El Hadadiju novi ugovor, pod znatno povoljnijim finansijskim uslovima i sa znatno većom otkupnom klauzulom. Talentovani napadač, koji je minulog vikenda postigao gol u debiju za prvi tim protiv Elčea, trenutno zarađuje između 120.000 i 150.000 evra, a obeštećenje iznosi 12 miliona evra. Novim ugovorom biće mu značajno povećana plata, o čemu će sportski direktor Andoni Zubizareta uskoro razgovarati sa njegovom menadžerom, kao i otkupna klauzula koja će iznositi 35 miliona evra. Ostanak El Hadadija na Kamp nou dodatno je značajan za Katalonce zbog činjenice da je klub kažnjen od FIFA zabranom dovođenja igrača u naredna dva prelazna roka. 11:31 - Dijego Kosta van terena šest nedelja zbog povrede

Dijego Kosta, Foto: AP
Dijego Kosta, Foto: AP

Fudbaler Čelsija Dijego Kosta odsustvovaće sa terena šest nedelja zbog povrede tetive na sinoćnom treningu, preneli su danas engleski mediji. Kosta koji je u ovom prelaznom roku došao iz Atletiko Madrida, odsustvovaće s terena šest nedelja. Naturalizovani Španac je u dosadašnja dva meča za Čelsi postigao dva gola, te se tako nametnuo treneru Žozeu Morinju koji će na raspolaganju do sredine oktobra od napadača imati samo Didijea Drogbu, pošto je Fernando Tores na korak od odlaska na pozajmicu Milanu. Kosta će verovatno propustiti šest prvenstvenih utakmica, tri kola Lige šampiona i jedan meč Liga kupa.

11:12 - Platini se neće kandidovati za predsednika FIFAPredsednik Evropske fudbalske unije (UEFA) Mišel Platini objavio je danas da se neće kandidovati za prvog čoveka Međunarodne fudbalske federacije (FIFA). Platini je ovu odluku doneo posle sastanka sa predstavnicima 54 članica UEFA u Monaku. Platini, dugogodišnji favorit za naslednika prvog čoveka FIFA Sepa Blatera, ranije je izjavio da je svetskoj federaciji "potreban dah svežeg vazduha". Sedamdesetosmogodišnji Blater nalazi se na čelu FIFA još od 1998., kada je preuzeo funkciju od Brazilca Žoao Avelanža. Tajno glasanje 209 članica FIFA zakazano je za maj sledeće godine u Cirihu, a kandidati za predsednika te organizacije moraju formalno da se prijave do januara.10:43 - Žiru mora na operaciju, odsustvo do Nove godineFudbaler Arsenala Olivije Žiru odsustvovaće do Nove godine sa terena, pošto mora na operaciju noge, saopštio je danas njegov klub. Kako se navodi u saopštenju, na pregledu je ustanovljeno da mu je slomljena leva potkolenica. Francuz Žiru se povredio pred kraj utakmice Drugog kola Premijer lige protiv Evertona, završene s 2:2. Trener Arsenala Arsen Venger na pitanje novinara ko će zameniti Žirua u napadu, kratko je odgovorio: "U ovom trenutku niko". Mediji u Srbiji su u sredu pisali da je bivši centarfor Crvene zvezde Nikola Žigić na korak od ugovora sa "tobdžijama", međutim, iz Engleske nema informacija o tome.

10:15 - Eto se oprostio od reprezentacije

Samjuel Eto, Foto: Reuters
Samjuel Eto, Foto: Reuters

Kamerunski fudbaler i novi napadač Evertona Samjuel Eto saopštio je danas da je završio reprezentativnu karijeru. Engleski mediji prenose da se Eto oprostio od nacionalnog tima nakon odluke selektora Folkera Finkea da kapitensku traku dodeli Stefanu Mbiji."Želim da vas obavestim da sam završio reprezentativnu karijeru. Hvala celoj Africi i svim navijačima na bezuslovnoj podršci", napisao je Eto na Tviteru.On je za reprezentaciju Kameruna odigrao 118 utakmica, postigao 56 golova i četiri puta učestvovao na prvenstvima sveta,1998, 2002, 2010. i 2014. godine. Osvojio je zlatnu medalju na Olimpijskim igrama u Sidneju 2000. godine, a dva puta slavio je na Afričkom kupu nacija, 2000. i 2002. godine. Tokom karijere nosio je dresove Majorke, Barselone, Intera, Anžija i Čelsija.

09:42 - Partizan želi pobedu i plasman u Ligu EvropeFudbaleri Partizana brane danas u Bakuu protiv ekipe domaćeg Neftčija prednost od 3:2, ali trener Marko Nikolić najavio je da će crno-beli jurišati na novu pobedu i osigurati plasman u grupnu fazu Lige Evrope. OPŠIRNIJE OVDE

09:17 - Kamenovan autobus sa igračima Partizana u Bakuu

Razbijeno staklo na autobusu Partizana
Razbijeno staklo na autobusu Partizana

Fudbaleri Partizana doživeli su neprijatnost u sredu uveče u Bakuu pošto si navijači domaćeg Neftčija kamenjem, flašama u upaljačima gađali autobus kojim su se vraćali u hotel posle treninga. OPŠIRNIJE OVDE

09:05 - Janković u šesnaestini finala US OpenaSrpska teniserka Jelena Janković plasirala se u šesnaestinu finala Otvorenog prvenstva SAD savladavši sinoć u 2. kolu Bugarku Cvetanu Pironkovu u dva seta - 7:5, 6:4. OPŠIRNIJE OVDE

PREGLED SPORTSKIH DOGAĐAJA KOJI SU OBELEŽILI PRETHODNI DAN MOŽETE VIDETI OVDE

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track