UŽIVO BLOG: Marko Šćepović pozajmljen Majorki
Foto: Rcdmallorca.es

Najnovije informacije iz sveta sporta

UŽIVO BLOG: Marko Šćepović pozajmljen Majorki

Fudbal -
Sve o sportskim dešavanjima na jednom mestu, najnovije informacije, rezultati, najave predstojećih događaja

Dobrodošli na Kurir sport! Pratite najnovije vesti iz sveta sporta na jednom mestu.

23:30 - Bozoljac eliminisan u kvalifikacijama za US OpenSrpski teniser Ilija Bozoljac nije uspeo da se plasira u 2. kolo kvalifikacija za glavni žreb US Opena pošto je na startu poražen od Mađara Martona Fučoviča posle velike, skoro dva sata duge borbe u dva seta - 7:6 (10:8), 7:6 (7:5).Bozoljac se tako pridružio Peđi Krstinu, koga je u utorak eliminisao Italijan Roberto Marćora. Jedini uspešan u muškim kvalifikacijama bio je Filip Krajinović, koji je rano jutros pobedio Britanca Danijela Koksa sa 6:3, 6:3 i u 2. kolu sastaje se sa Italijanom Markom Ćekinatom.

22:55 - Španci preslišali Hrvate Košakraška reprezentacija Španije pobedila je Hrvatsku sa 82:61 u prijateljskom meču pred Mundobasket.Pau Gasol imao je 18 poena i 7 skokova, Serž Ivaka dodao je 13 poena i 11 skokova, a Mark Gasol je završio sa 11 poena i 7 skokova. Navaro je dodao 14 poena.

22:36 - Krunić startovala pobedom u kvalifikacijamaSrpska teniserka Aleksandra Krunić uspešno je startovala u kvalifikacijama za glavni žreb gren slem turnira US Open savladavši večeras Petru Martić iz Hrvatske u dva seta - 6:4, 6:3.

21:50 - Marko Šćepović pozajmljen Majorki Nekadašnji fudbaler Partizana, 23-godišnji Marko Šćepović imaće priliku da se dokaže u španskom fudbalu, pošto ga je grčki Olimpijakos poslaou redove španskog drugoligaša Majorke.

21:18 - Džeko veran Sitiju do 2018. Napadač Mančester sitija Edin Džeko potpisao je novi četvorogodišnji ugovor sa "građanima", pa će u redovima šampiona Premijer lige ostati do 2018. 20:50 - Durent: Ja sam najbolji napadačKevin Durent smatra da je najbolji napadač na svetu među košarkašima. Durent je tokom karijere osvojio četiri puta titulu najboljeg strelca u NBA, a prošle godine je bio i MVP sezone.„Iskreno, mislim da sam najbolji napadač“, rekao je Durent.U poslednjih pet godine osvojio je četiri titule najboljeg strelca sa 29,3 poena i uz odličnih 49% šuta.

20:15 - Juniorke Srbije u polufinalu prvenstva Evrope za odbojkašiceŽenska juniorska odbojkaška reprezentacija Srbije obezbedila je plasman u polufinale prvenstva Evrope, koje zajednički organizuju Estonija i Finska. Izabranice selektorke Marijane Boričić savladale su u četvrtom kolu A grupe selekciju Holandije sa 3:0 (25:13, 25:17, 25:19) i kolo pre kraja imaju maksimalan učinak, nakon što su prethodno pobedile Estoniju, Grčku i Bugarsku.Naše odbojkaške nade u poslednjem kolu igraju u četvrtak od 15.30 sati protiv vršnjakinja iz Češke. Polufinalne utakmice kontinentalnog prvenstva na programu su u subotu.19:45 - Liverpul poslao Ilorija u Bordo na pozajmicuFudbaler Liverpula Tijago Ilori narednih godinu dana provešće na pozajmici u Bordou, saopštio je engleski klub. Mladi reprezentativac Portugala je i prošlu sezonu bio na pozajmici, ali u Granadi za koju je odigrao devet utakmica. Ilori je iz lisabonskog Sportinga stigao u Liverpul za osam miliona funti, ali nije odigrao nijednu utakmicu u dresu engleskog kluba.

19:00 - Uspešan start kadeta na EP: Košarkaši Srbije bolji od FinskeKadetska košarkaška reprezentacija Srbije uzrasta do 16 godina uspešno je startovala na Evropskom prvenstvu u Letoniji pobedom nad vršnjacima iz Finske sa 79:55 (8:8, 29:18, 31:14, 11:15). Utakmica drugog kola grupe A sa Litvanijom zakazana je za četvrtak od 19.15 časova.

18:15 - Norič doveo Kueljara Norič je doveo španskog defanzivca Karlosa Kueljara, a iskusni fudbaler je potpisao jednogodišnji ugovor

17:22 - Sami Kedira na meti Bajerna Predsednik minhenskog Bajerna Franc Bekenbauer jenagovestio da bi Sami Kedira mogao da bude zamena za Havija Martineza.„On bi bio savršen za bilo koji tim. U Bajernu bi bio savršen kao broj šest, da igra u partu sa Švajnštajegerom i Lamom. To bi bilo savršeno“, rekao je Bekenbauer

16:32 - Liverpul nudi 22 miliona evra za Balotelija Italijanski mediji pišu da je Liverpul rešio da krene u pohod na Marija Balotelija i da je za prelazak fudbalera iz Milana u Enfild spreman da plati 22 miliona evra. Trener "redsa" Brendan Rodžers posle odlaska Luisa Suareza očajnički traži napadača, tako da ova priča i ne zvuči tako nerealno. OPŠIRNIJE OVDE

16:06 - UEFA pokrenula istragu protiv Karla TavekijaEvropska fudbalska unija (UEFA) pokrenula je istragu protiv novog predesdnika Fudbalskog saveza Italije (FIGC) Karla Tavekija zbog rasističkih komentara. Kontroverzni 71-godišnji Karlo Tavekio izabran je 11. avgusta za predsednika FIGC, iako je tokom kampanje sredinom jula uvredio tamnopute igrače."U Engleskoj biraju igrače po njihovom profesionalizmu, dok je mali Pogba (Pol Pogba) došao jedući banane, a sad igra jednu od glavnih uloga u Seriji A", rekao je Tavekio tada prilikom izlaganja svoje kandidature.Svetska fudbalska federacija (FIFA) zatražila je od FIGC da pokrene postupak protiv Tavekija, ali je UEFA tu "uskočila" i već pokrenula istragu."Lično smo informisali Tavekija o tome kako bi kao predsednik trebalo da se ponaša i da je disciplinski inspektor pokrenuo istragu zbog njegovih rasističkih komentara", navodi se u saopštenju UEFA-e.Tavekio se dan pošto je uvredio tamnopute igrače izvinio i rekao da nije rasista, ali je javnost u Italiji bila ogorčena zbog njegove izjave.

15:49 - Daglas Kosta: Spreman sam za prelazak u MilanFudbaler Šahtjora Daglas Kosta rekao je danas da bi voleo karijeru da nastavi u dresu Milana. Italijanski mediji prenose da su čelnici "rosonera" zainteresovani za dolazak brazilskog fudbalera, a i sam igrač je ponovio da bi voleo da bude naslednik zemljaka Kake, Ronaldinja i Robinja."Odmah bih prihvatio ponudu Milana. Zahvalan sam Šahtjoru na svemu i u slučaju da ostanem neće biti problem. Ipak, mislim da sam spreman za novi izazov i veći klub", rekao je Kosta za Gazetu delo Sport.Kosta je ovog leta bio u centru pažnje, pošto jedno vreme nije hteo da se vrati u klub zbog aktuelne političke situacije u Ukrajini. On je u 2010. godine prešao iz Gremija u Šahtjor, za koji je odigrao 170 utakmica i postigao 33 gola.

15:26 - Dortmund bez Kirha i Vona na startu sezoneFudbaleri Borusije iz Dortmunda Oliver Kirh i Ji Dong - Von pripustiće početak sezone zbog povreda butnog mišića, saopštio je danas vicešampion Nemačke. Kirh će pauzirati dva meseca, dok će južnokorejski reprezentativac odustvovati četiri nedelje. Oba fudbaler peh su doživeli na jučerašnjem treningu, a danas je potvrđena težina povreda. Von je ovog leta došao u Dortmund iz Augsburga kao zamena za Roberta Levandovskog, dok je Kirh u klubu od 2012."Milioneri" u prvom kolu Bundeslige u subotu od 18.30 dočekuje Bajer iz Leverkuzena.

15:16 - Iguain: Napoli mora u Ligu šampionaFudbaler Napolija Gonzalo Iguain rekao je danas da njegov tim ima kvalitet da u plej-ofu za Ligu šampiona pobedi Atletik Bilbao i plasira se u grupnu fazu takmičenja."Napoli mora da igra u Ligi šampiona. Dobro ćemo se pripremiti za sledeću utakmicu. Moramo da odemo tamo da pobedimo, Napoli to mora da uradi. Imamo tim koji to može da postigne", rekao je Iguain za italijanske medije. Napoli je sinoć na svom terenu odigrao 1:1 sa Atletik Bilbaoom u prvom meču plej-ofa za Ligu šampiona. Revanš meč je na programu sledeće nedelje.14:57 - De Guzman u Napoliju, Fernandez prešao u SvonsiFudbalski reprezentativac Holandije i doskorašni igrač Viljareala DŽonatan De Guzman karijeru će nastaviti u Napoliju, potvrdio je danas italijanski tim. On je protekle dve sezone bio na pozajmici u Svonsiju, za koji je odigrao 93 utakmice i postigao 15 golova. De Guzman je tokom karijere igrao za Fejnord i Majorku, a za reprezentaciju Holandije odigrao je 13 utakmica. Napoli je takođe objavio da je argentinski štoper Federiko Fernandez napustio klub i potpisao četvrtogodišnji ugovor sa Svonsijem.

14:36 - Ubedljiva pobeda vaterpolista Srbije nad Južnom Afrikom Vaterpolo reprezentacija Srbije pobedila je danas selekciju Južne Afrike sa 17:1 (4:0, 2:1, 5:0, 6:0) u drugom kolu A grupe FINA kupa u Kazahstanu. Najbolji strelac na meču bio je Gavrilo Subotić sa četiri gola, dok su tri postigli Strahinja Rašović i Dušan Vasić. Po dva pogotka postigli su Dušan Mandić i Vuk Rašović, a u strelce su se upisali Dimitrije Obradović, Sava Ranđelović i Srđan Vukasnović. Srbija sutra od 12.20 igra protiv reprezentacije SAD i taj meč odlučiće o pobedniku grupe."Okrećemo se Americi. Trenirali smo, ali to ništa ne mora da znači. Njihove ambicije na ovom turniru su visoke, ali zna se i koji je naš cilj u Almatiju", rekao je selektor "delfina" Dejan Savić. 14:08 - Birčević i zvanično novi član EstudijantesaKošarkaški reprezentativac Srbije i doskorašnji igrač kragujevačkog Radničkog Stefan Birčević potpisao je jednogodišnji ugovor sa Estudijantesom, saopštio je danas klub iz predgrađa Madrida."On je mlad igrač, bio je jedan od najboljih košarkaša Radničkog, a član je i reprezentacije Srbije. Fizički je odlično pripremljen, ima solidan šut i dobar je u skoku. Stefan je veoma interesantan igrač, sadašnjost i budućnost kluba", rekao je direktor Estudijantesa Hesus Vidoreta.Birčević je prošle sezone za Radnički u Evrokupu prošečno beležio 13 poena i 4,6 skokova. Sa univerzitetskom reprezentacijom Srbije osvojio je zlatnu medalju u kineskom Šenženu 2011. godine.

13:34 - Modrić produžio ugovor sa Realom

Luka Modrić Foto: AP
Luka Modrić Foto: AP

Hrvatski fudbaler Luka Modrić produžio je danas ugovor sa Real Madridom do juna 2018. godine, saopštio je kraljevski klub. Prethodni ugovor Modriću trajao je do 2017. godine, ali su iz Uprave Reala odlučili da ga zadrže godinu dana duže i da mu daju veću platu. Taj 28-godišnji fudbaler sredine terena je u avgustu 2012. godine došao iz Totenhema u Rela, za koji je u prethodne dve sezone 106 utakmica i postigao šest golova. Za selekciju Hrvatske odigrao je 78 mečeva i postigao je osam golova.13:21 - Zvezdin rival sve jači, Pocijus u GalatasarajuKošarkaški reprezentativac Litvanije Martinas Pocijus predstavljen je danas kao novi igrač Galatasaraja, potvrđeno je na sajtu Evrolige. On je sa turskim klubom potisao jednogodišnji ugovor, sa opcijom da se saradnja produži za još jednu sezonu. Pocijus je prošle sezone u dresu Žalgirisa u Evroligi prošečno beležio 10,8 poena, 2,9 skokova i 2,5 asistencija. Tokom karijere igrao je još za madridski Real, a sa reprezentacijom Litvanije osvojio je bronzanu medalju na Svetskom prvenstvu u Turskoj 2010. godine, kao i srebrnu sa šampionata Evrope prošle godine. Rival Crvene zvezde u D grupi Evrolige je pre Pocijusa doveo Vladimira Micova, Pjetra Aradorija, Kerema Gonluma i Nolana Smita.13:12 - FIFA odbacila žalbu BarseloneKomisija za žalbe Svetske fudbalske federacije (FIFA) odbila je danas žalbu Barselone na zabranu trasfera tog katalonskog kluba u naredna dva prelazna roka zbog kršenja pravila koje se odnosi na međunarodne transfere i registraciju igrača mlađih od 18 godina. Barselona tako u naredna dva prelazna roka, počesvši od januara 2015. godine, roka neće imati mogućnost da registruje nove igrače.

12:51 - Ćirković iz Rada potpisao ugovor s PartizanomDoskorašnji fudbaler Rada Lazar Ćirković potpisao je danas četvorogodišnji ugovor sa Partizanom. OPŠIRNIJE OVDE

12:19 - Nedović propušta Svetsko prvenstvoKošarkaški reprezentativac Srbije Nemanja Nedović propustiće predstojeće Svetsko prvenstvo u Španiji zbog povrede stopala, saopštio je danas Košarkaški savez Srbije. OPŠIRNIJE OVDE11:55 - Vacke: Rojs da bude kao Bekenbauer, Overat, Zeler i ValterSportski direktor Borusije iz Dortmunda Joakim Vacke rekao je danas da je uveren kako Marko Rojs nije tip igrača koji će dozvoliti da novac utiče na njegovu karijeru i da neće krenuti stopama Marija Gecea i Roberta Levandovskog, koji su završili u redovima najvećeg rivala Bajerna iz Minhena. Pored Bajerna, interesovanje za najboljeg igrača Dortmunda pokazali su i Mančester Junajted i Atletiko Madrid."Moramo da sačekamo i vidimo da li možemo da zadržimo Marka. Poznajem ga dobro i mogu da kažem da ovde nije reč o novcu. Radi se o ambicijama i poverenju prema igračima. Imam osećaj da su naši fudbaleri srećni u Dortmundu, što nije bio slučaj sa igračima koji su nas napuštali u prošlosti", rekao je Vacke za Der Vesten.

11:23 - Srpski plivači neuspešni u kvalifikacijama na EP u BerlinuSrpski plivači Bogdan Knežević, Petar Petrović i Andrea Basaraba nisu bili uspešni u jutrošnjim kvalifikacijama na šampionatu Evrope u Berlinu. Knežević je u trci na 200 metara prsno završio na 26. mestu sa vremenom 2:16:03 minuta, dok je Petrović na 50 metara leđno bio 36. (26.82). U disciplini 800 metara slobodno Basaraba je zauzela 21. mesto u vremenu 9:10.14 minuta. Ranije danas Velimir Stjepanović nije uspeo da se plasira u polufinale trke na 200 metara delfin. Srpskog plivača, koji je u Berlinu već osvojio titulu na 400 metara slobodno, večeras od 18.52 očekuje finale trke na 200 metara slobodnim stilom.

10:48 - Bogičević i Savić propuštaju SP u AmsterdamuSrpski dvojac bez kormilara Dušan Bogičević i Veselin Savić, aktuelni šampioni Evrope, neće učestvovati na prvenstvu sveta u Amsterdamu, zbog povrede Bogićevića, saopštio je danas Veslački savez Srbije (VSS)."Nažalost Bogičević i Savić neće veslati u Amsterdamu gde su imali veliku priliku da sjajnu sezonu krunišu svetskim odličjem. Ovakve situacije su sastavni deo sporta i bitno je da iz njih izađeš jači. Njih dvojica su ove sezone pokazali da imaju ogroman potencijal i siguran sam da će i 2015, predolimpijske godine, nastaviti da se potvrđuju na svetskoj sceni", izjavio je Dejan Guslov, član selektorske komisije.Nakon odustajanja Bogičevića i Savića, Srbija će na šampionatu sveta nastupiti sa 10 takmičara, odnosno sa pet posada.U muškoj konkurenciji veslaće dubl skul (Marko Marjanović - Aleksandar Filipović), cetverac bez kormilara (Radoje Đerić, Nikola Stojić, Miloš Vasić, Nenad Beđik) i i skif za lake veslače (Miloš Stanojević), a u ženskoj skif (Ivana Filipović) i dvojac bez kormilara (Iva Obradović - Jovana Arsić). Rezerva je Goran Jagar. Šampionat sveta održaće se od 24. do 31. avgusta u Amsterdamu. 10:16 - Stjepanović bez polufinala na 200 metara delfinSrpski plivač Velimi Stjepanović nije uspeo da se plasira u polufinale trke na 200 metara delfin na Evropskom prvenstvu u Berlinu. Stjepanović je u vremenu 1:58.60 minuta zauzeo 17. mesto u kvalifikacijama discipline 200 metara delfin i status prve rezerve. Najbolje vreme ostvario Danac Viktor Bromer - 1:55.43. Srpskog plivača večeras od 18.52 očekuje finale na 200 metara slobodnim stilom. On je na šampionatu Starog kontinenta već osvojio zlatnu medalju na 400 metara slobodnim stilom.

09:48 - Jovana Jakšić startovala pobedom u kvalifikacijamaSrpska teniserka Jovana Jakšić startovala je pobedom u kvalifikacijama za Otvoreno prvenstvo SAD, pošto je jutros u Njujorku savladala Anu Vrljić iz Hrvatske sa 6:7 (5-7), 6:1, 6:1. Protivnica Jovani Jakšić u drugom kolu kvalifikacija za poslednji Gren slem turnir sezone biće pobednica duela Saisai Ženg (Kina) - Olga Savčuk (Ukrajina). Pored Jakšićeve u kvalifikacijama za US Open od srpskih teniserki igraće još Vesna Dolonc i Aleksandra Krunić. Srbija već ima tri predstavnice u glavnom žrebu, a to su Ana Ivanović, Jelena Janković i Bojana Jovanovski. Otvoreno prvenstvo SAD u tenisu počinje u ponedeljak 25. avgusta i trajaće do 7. septembra.

09:17 - Krajinović uspešan u kvalifikacijamaSrpski teniser Filip Krajinović plasirao se u 2. kolo kvalifikacija za glavni žreb US Opena pošto je jutros pobedio Britanca Danijela Koksa sa 6:3, 6:3. Njegov naredni protivnik biće Italijan Marko Ćećinato, trenutno 160. igrač na ATP listi. Od ostalih srpskih tenisera nastup u kvalifikacijama završio je Peđa Krstin, koji je na startu poražen od Italijana Roberta Marćore (6:3, 3:6, 6:3), dok se Ilija Bozoljac večeras sastaje sa Mađarom Martonom Fučovičem. Otvoreno prvenstvo SAD u tenisu počinje u ponedeljak 25. avgusta, a u glavnom žrebu učestvovaće Novak Đoković i Dušan Lajović. 08:50 - Simeone: Šanse u revanšu 50:50Trener madridskog Atletika Dijego Simeone, posle sinoćnjeg remija (1:1) sa gradskim rivalom Realom u prvom meču španskog Superkupa, rekao je da su šanse u revanšu pođednake. Real je poveo u 81. minutu golom kolumbijskog reprezentativca Džejmsa Rodrigeza, a sedam minuta kasnije izjednačio je Raul Garsija."Počeli smo utakmici u skadu sa karakteristika tima koji imamo. Igrali smo kako smo želeli, branili smo se i imali tri - četiri šanse za gol. Real je postigao gol na kraju, ali uprkos tome imali smo snage da izjednačimo i šanse su sada 50:50", rekao je Simeone.On je pohvalio partije Marija Mandžukiće i mladog Saula, koji su prvom poluvremenu propustili prilike da zatresu mrežu Ikera Kasiljasa. Revanš meč na programu je u petak od 23 sata na stadionu Visente Kalderon.

PREGLED SPORTSKIH DOGAĐAJA KOJI SU OBELEŽILI PRETHODNI DAN MOŽETE VIDETI OVDE

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track