UŽIVO BLOG: Birčević u Estudijantesu
Foto: ABA

Najnovije informacije iz sveta sporta

UŽIVO BLOG: Birčević u Estudijantesu

Fudbal -
Sve o sportskim dešavanjima na jednom mestu, najnovije informacije, rezultati, najave predstojećih događaja

Dobrodošli na Kurir sport! Pratite najnovije vesti iz sveta sporta na jednom mestu.

23:45 - Premijer liga kaznila Palas zbog špijunažeKristal Palas kažnjen je zbog pokušaja da na nedozvoljen način sazna startnu postavu Kardifa pred susret dve ekipe u Premijer ligi prošle sezone. Premijer liga je saopštila da je Kristal Palas prekršio pravilo jer "timovi treba da se jedni prema drugima ponašaju sa najvećim poštovanjem".Kristal Palas je pobedio Kardif sa 3:0 5. aprila, a velški klub je u međuvremenu ispao iz Premijer lige. Kardif je nakon tog meča optužio Palas za varanje. Visina novčane kazne nije saopštena.23:20 - Birčević u Estudijantesu Stefan Birčević karijeru nastavlja u Španiji, a posle Valjeva i Kragujevca, novo odredište 24-godišnjeg krilnog centra biće Madrid. Doskorašnji košarkaš Radničkog karijeru nastavlja u Estudijantesu.

22:43 - Grci razbili Novi Zeland 30 razlikeReprezentacije Grčke koja se priprema za predstojeće SP u Španiji u Kaunasu, savladala je selekciju Novog Zelanda rezultatom 95:65. Zanimljivo da je poluvremenu bilo samo dva razlike za Helene - 50:48.21:53 - Lokomotiva dovela NBA centraRuska Lokomotiva pojačale se centrom iz NBA lige. U ovaj tim stigao je 25-godišnji Amerikanac Entoni Rendolf, 14. pik sa drafta 2008. godine i doskorašnji igrač Denvera.

21:00 - Benatija stiže u Romu Mehdi Benatija će u narednih 48 sati potpisati novi ugovor sa rimskom Vučicom i definitivno otkloniti svaku dilemu oko odlaska sa Olimpika.

20:10 - Anćeloti: Nismo favoriti protiv AtletikaTrener fudbalera Reala iz Madrida Karlo Anćeloti rekao je da njegov tim nije favorit protiv gradskog rivala Altetika uoči dvomeča za trofej španskog Superkupa.Real u prvoj utakmici dočekuje Atletiko u utorak na Santjago Bernabeu, a Anćeloti poziva na oprez, bez obzira što u sastavu "kraljevskog kluba" sve "vrvi" od brojnih skupocenih zvezda."U odnosu na prošlu sezonu, Atletiko je promenio tim. Možda su i novoangažovana pojačanja doprinela i njegovom drugačijem pristupu igre, međutim, težak su protivnik, u svakom slučaju. Smatram da u predstojećim duelima nema favorita", rekao je Anćeloti.

19:50 - Fiorentina dovela Marka Marina Fiorentina je završila sve oko pozajmice Marka Marina iz Čelsija, uz mogućnost otkupa na kraju sezone. Povremeni nemački reprezentativac, srpskog porekla, prošle sezone je bio na pozajmici u Sevilji, dok je po povratku u londonski klub ponovo bio bez šanse da zaigra u prvom timu, pa se odlučio na odlazak u Seriju A. Njegovo predstavljanje zakazano je za utorak od 12.30 na Artemio Frankiju.19:25 - Roma hoće mladog igrača Osijeka Sportski direktor Rome Valter Sabatini trenutno radi na dovođenju talentovanog veziste Osijeka Karla Lulića.

18:50 - Majdov bez medaljeSrpski džudista Nemanja Majdov nije uspeo da osvoji medalju na Olimpijskim igrama mladih u Nandžingu. On je pobedio iponom prvog protivnika, Frančeska Aufijerija sa Malte, nakon toga u četvrtfinalu savladao je i Kanađanina Luisa Kriber-Gagnona i plasirao se u polufinale, gde je od njega bolji bio Rus Mihail Igolnikov.U meču za bronzanu medalju Majdova je pobedio Kubanac Ivan Felipe Silva Morales, tako da je srpski takmičar zauzeo peto mesto u ukupnom plasmanu.

18:00 - Bajern Minhen će pokušati da dovede Marka RojsaPredsednik nemačkog Bajern Minhena Franc Bekenbauer izjavio je danas da njegov klub želi da dovede fudbalera Borusije Dortmund Marka Rojsa. "Mogu Rojsa veoma dobro da zamislim u Bajernu. Ako možete da dovedete igrača njegove klase, morate da pokušate. Ako on ne pređe u Bajern 2015. preći će u neki drugi veliki klub, poput Real Madrida ili Mančester junajteda", rekao je Bekenbauer.

17:17 - Deca sa Zlatibora u akciji "Šta treniraš"Sportska-rekreativna akcija "Šta treniraš" pod pokroviteljstvom Ministarstva omladine i sporta (MOS) i Sportskog saveza Srbije (SSS) održana je danas na Kraljevom trgu uz učešće 19 sportskih klubova sa područja opštine Čajetina."Cilj ovakvih akcija, koje su do sada u okviru promocije sporta održane u 18 mesta u Srbiji, uz učešće oko 28.000 dece je motivacija mladih za rekreativno bavljenje sportom i njihovo upoznavanje sa značajem sporta i zdravog načina života", rekao je Tanjugu Dane Korica iz SSS. 17:03 - Ruanda izbačena zbog fudbalera sa dvostrukim identitetomAfrička fudbalska konfederacija (CAF) izbacila je reprezentaciju Ruande iz preostalog dela kvalifikacija za kontinentalni šampionat zbog korišćenja igrača sa "dvostrukim identitetom". CAF je naveo da napadač rođen u Kongu Dedi Birori nije imao pravo da nastupa za Ruandu jer je registrovan pod drugim imenom i sa drugačijim datumom rođenja kada je nastupao za jedan klub u Kongu. Birori je u ekipi Kinšasa AS nastupa pod imenom Tedi Etekiama, a igra sa pasošem Konga. CAS je presudio da je Runadi poništena pobeda nad Kongom u drugom kolu kvalifikacija ovog meseca, a Birori je suspendovan iz fudbala do 17. septembra, kada je zakazano saslušanje. Republika Kongo zauzeće mesto Ruande u poslednjem krugu kvalifikacija za Kup afričkih nacija.

16:47 - Nadal propušta Ju Es open zbog povredeDrugi teniser sveta, Španac Rafael Nadal saopštio je danas da ce propustiti poslednji grend slem turnir u sezoni, Ju Es open u Njujorku, pošto se nije dovoljno oporavio od povrede zgloba desne ruke. OPŠIRNIJE OVDE16:18 - Borusija Dortmund želi da produži ugovor sa Erikom DurmomVicešampion Nemacke Borusija Dortmund spreman je da produži ugovor sa reprezentativnim fudbalerom Erikom Durmom do 2019. godine. "Uskoro ce biti održani konkretni razgovori sa Durmom i njegovim menadžerom Rajnerom Cerberom", rekao je sportski direktor Borusije Mihael Cork listu Kiker. Durm je prošle sezone debitovao za prvi tim Dortmunda i od tada je postao redovan clan startne postave, posle povrede levog beka Marsela Šmelcera.

15:54 - Frum se oporavio, učestvovaće na VueltiBritanski biciklista Kristofer Frum učestvovaće na ovogodišnjoj španskoj Vuelti pošto se oporavio od povrede ruke zbog koje je odustao od Trke kroz Francusku, objavila je danas ekipa Skaj. Frum se našao na listi devet biciklista tog tima za takmičenje koje će početi 23. avgusta i trajati 23 dana. "Zadovoljan sam kako teče moj oporavak od Tura, treniram naporno, a pomaže mi i podrška mog tima", rekao je Frum. Frum će braniti trofej na Vuelti.15:29 - Staridž: Bez uvrede, jači smo bez SuaresaFudbaler Liverpula Danijel Staridž rekao je danas da je taj fudbalski klub jači nego prošle sezone, iako ga je napustio najbolji igrač Luis Suares."Bez uvrede, Suares je veliki igrač i nedostajaće nam, ali idemo dalje. Mislim da smo jači nego prošle sezone, sa svim igračima koji su došli", rekao je Staridž britanskim medijima.

15:11 - Banega prešao u SeviljuArgentinski fudbaler i doskorašnji igrač Valensije Ever Banega karijeru će nastaviti u Sevilji, saopštio je danas tim iz Andaluzije. Sevilja će "slepim miševima" platiti obeštećenje od 2,4 miliona evra."Došao sam u veliki klub, koji uvek ima visoke ciljeve. Nadam se da ćemo imati dosta uspeha u novoj sezoni", rekao je Banega za klupski sajt.Banega je u karijeri igrao još za Boku Juniors, madridski Atletiko i Njuels Old Bojs, dok je za reprezentaciju Argentine zabeležio 24 nastupa i postigao dva gola. Sevilja je prethodno na jednogodišnju pozajmicu dovela Đerara Delofeua iz Barselone.15:05 - Bekenbauer: Rojs napušta Borusiju 2015. godinePredsednik Bajerna Franc Bekenbauer izjavio je da veruje da će Marko Rojs da napusti Borusiju Dortmund u junu 2015. godine i to u slučaju ponude velikih klubova, kao što su Mančester junajted ili Real. "Mogu da ga zamislim u Bajernu, a ako možete da dobijete vrhunskog fudbalera onda bi trebalo da pokušate. Ako ne bude želeo da dođe u Bajern 2015. godine verovatno će da ode u veliki klub kao što su Real ili Mančester junajted. Dortmund neće moći da parira tim timovima i mogu da razumem zašto navijači Borusije ne vole ono što ja pričam", rekao je Bekenbauer.14:39 - Navijači PSV-a ne žele bežični internet na stadionuNavijači PSV Ajndhovena protestovali su tokom utakmice sa Bredom zbog uvođenja bežičnog interneta na Filips stadionu. Najvatreniji navijači PSV-a su tokom jučerašnje utakmice na Filipsu razvili transparent na kome su psovkom stavili do znanja upravi kluba šta misle o uvođenju bežičnog interneta. Mnogi navijači veruju da je podrška na stadionu umanjena jer gledaoci više gledaju u svoje mobilne telefone nego samu utakmicu. Takođe, navijači su ljuti i jer ih tokom svake utakmice redari teraju da sede. Povodom toga razvili su parole: "Sedite kod kuće" i "Ujedinjeni stojimo".

14:14 - Pelegrini potvrdio da je Matija Nastasić prekobrojan u SitijuMenadžer Mančester sitija Manuel Pelegrini potvrdio je da će srpski reprezentativac Matija Nastasić promeniti sredinu. Čileanac je rekao da je Nastasić peti izbor na poziciji centralnog beka, posle Vensana Kompanija, Martina Demikelisa, Mangale i Bojata, a da mu je bolje da ode negde gde će igrati."Matiji je potrebno da igra. Mi već imamo četiri igrača na poziciji beka. Videćemo tokom narednih dana šta će se dešavati. On je važan igrač, ali ima ponude i za njega je najbolje da igra."Za usluge Nastastića do sada su interesovanje pokazali Inter, Roma, Fiorentina, ali i Liverpul.

13:41 - Predsednik Barse: Enrike je naše ključno pojačanjePredsednik Barselone Hozep Marija Bartomeu izjavioje da je trener Luis Enrike ključno pojačanje katalonskog kluba pred start nove sezone. "Najvažnije pojačanje ovog leta je Enrike. Rekao sam da ćemo se pojačati ovog leta i on je prvo pojačanje u obećanoj rekonstrukciji tima. Dobro ga poznajemo. Donosi na novu strast u igri, pravi je vođa i odlično radi", rekao je Bartomeu.13:15 - Murinjo: Nije neuspeh biti drugi u Premijer ligiMenadžer Čelsija Žoze Murinjo izjavio da želi da sa londonskim klubom osvoji titulu u Premijer ligi, ali je dodao da nije neuspeh ako "plavci" završe kao drugi."Ovo je jedina liga na svetu gde 5 ili 6 klubova vode borbu za titulu. Međutim, samo jedan može da dođe do nje, ali to ne znači da su ostali timovi gubitnici i da je biti drugi poraz. Mnogo je različitih pogleda na ovakvu situaciju", rekao je Murinjo i dodao:"Ovo je druga godina mog projekta u Čelsiju. Na kraju sezone će novinari, navijači i igrači oceniti moj rad. Takođe, to će da uradi i vlasnik kluba, čija je reč najvažnija".12:51 - Alegri: Vidal ostaje u JuventusuTrener Juventusa Masimilijano Alegri demantovao je da će Čileanac Arturo Vidal da napusti torinski klub. "Mislim da Vidal nije na tržištu, ako je to ono što želite da znate. Normalno je da se odlični igrači nalaze u centru takvih priča. Veliki klubovi žele samo velike igrače, a i Juventus je jedan od njih. Bajern iz Minhena, Real Madrid i Mančester Junajted mogu da razmišljaju o njemu koliko žele, ali 'Stara dama je ta koja ima poslednju reč", rekao je Alegri i dodao: "Potreban nam je igrač koji može da igra u obe formacije – u varijanti 3-5-2 ali i sa tri napadača".12:21 - Federer na završnom Mastersu sezoneTreći teniser sveta, Švajcarac Rodžer Federer, izborio je plasman na Završni ATP turnir, 13. godinu uzastopno, posle osvajanja šeste titule na turirnu u Sinsinatiju. Federer se tako priključio Novaku Đokoviću i Rafaelu Nadalu koji su se ranije plasirali na Završni ATP turnir, koji će se održati od 9. do 16. novembra u Londonu. Osvajač 17 gren slem trofeja će u Londonu pokušati da osvoji sedmu titulu na Završnom turniru i najuspešniji je teniser tog takmičenja. "Plasman na Završni turnir je bio jedan od velikih ciljeva na početku sezone. Čast je biti među osam najboljih na kraju sezone. Lep je osećaj dobiti šansu da se boriš za prestižni trofej na kraju sezone. Od 2002. učestvujem na tom turniru, nadam se da ću za kraj sačuvati svoj najbolji tenis", rekao je Federer.

Foto: AP
Foto: AP

11:55 - Demba Ba ljut na MurinjaFudbaler Bešiktaša Demba Ba rekao je da nije dobio pravu šansu u Čelsiju, jer menadžer Žoze Murinjo više pažnje pridaje ugledu, a ne učinku igrača. Ba je u Čelsiju proveo godinu i po dana i za to vreme postigao 14 golova. "Kada si u velikom klubu sa dosta zvezda, reputacija ima prednost u odnosu na statistiku. Nažalost, to je bio slučaj i kod mene. Ipak, ne žalim zbog dolaska u Čelsi. Stekao sam veliki broj prijatelja. Eden Azar je jedan od mojih najboljih drugova, prijatelj sam i sa Branislavom Ivanovićem. Želim im da osvoje šampionat", rekao je Ba. Ba je jedno vreme bio na pragu prelaska u Arsenal, koji je protivnik Bešiktaša u kvalifikacijama za plasman u grupnu fazu Lige šampiona.

11:35 - Lenđer u polufinalu EPSrpski plivač Ivan Lenđer plasirao se u polufinale trke 50 metara delfin na Evropskom prvenstvu u Berlinu. Lenđer je u kvalifikacijama ostvario 14. rezultat, a 50 metara je isplivao za 24,02 sekunde. Radovan Siljevski nije uspeo da se plasira pošto je ostvario vreme od 24,38 sekundi i zauzeo je 27. rezultat. Najbolji rezultat u kvalifikacijama i novi rekord šampionata ostvario je Ukrajinac Andrij Govorov sa 22,87 sekundi. Polufinala su na programu danas od 18 časova. Naša selekcija nije nastupila u muškoj štafeti četiri puta 100 metara slobodno.

11:15 - Silađi i Basaraba bez polufinala EPSrpski plivač Čaba Silađi nije uspeo da se plasira u polufinale trke 100 metara prsnim stilom na EP. Silađi je ostvario 20. rezultat u kvalifikacijama, pošto je 100 metara isplivao za 1:01.77. On je druga rezerva za polufinale. Andrea Basaraba nije uspela da se plasira u polufinale trke na 200 metara leđno, pošto je u kvalifikacijama imala najslabije vreme od 2:23.13.

11:05 - Roho se izvinio Sportingu i nastavio da treniraFudbalski reprezentativac Argentine Markos Roho izvinio se Upravi i navijačima Sportinga zbog načina na koji je pokušao da napusti klub iz Lisabona. Roho je odbio da trenira jer portugalski klub nije prihvatio ponude Mančester Junajteda i Sautemptona, koji su pokušali da dovedu 24-godišnjeg defanzivca. "Glava mi je bila vruća. Sporting me je doveo kada nisam bio na vrhunskom nivou i dao mi šansu da igram za veliki klub u Evropi. Želim da se zahvalim za poverenje koje su imali u mene i nastaviću da treniram sa ekipom", rekao je Roho. On je do sada igrao za Estudijantes i Spartak iz Moskve.

10:42 - Katarina Simonović bez polufinala EPSrpska plivačica Katarina Simonović nije uspela da se plasira u polufinale trke 50 metara baterflaj na EP u Berlinu. Simonovićeva je u svojoj kvalifikacionoj grupi zauzela sedmo mesto, pošto je ostvarila rezultat od 28,81 sekundu. Srpska plivačica je ukupno ostvarila tek 37. rezultat. Najbolja je bila Šveđanka Sara Sjostrem, 25,12 sekundi. Petar Petrović nije uspeo da se plasira u polufinale trke 100 metara leđno, pošto je u kvalifikacijama ostvario 29. rezultat u vremenu 56,74 sekundi.

10:30 - Staridž: Bez uvrede, ali jači smo bez SuarezaNapadač Liverpula Danijel Staridž rekao je je ekipa jača nego prošle sezone, uprkos odlasku najboljeg strelca Luisa Suareza u Barselonu. "Bez uvrede, Luis je sjajan igrač i mnogo će nam nedostajati, ali mi idemo dalje. Mislim da smo, imajući u vidi sva pojačanja, bolji nego prošle sezone", izjavio je Staridž. On je postigao pobedonosni gol za "crvene" u startnom trijumfu protiv Sautemptona u Premijer ligi 2:1. Suarez je napustio Enfild i preselio se u Barselonu za obeštećenje od 94 miliona evra, ali neće moći da igra za novi klub do kraja oktobra zbog suspenzije FIFA nakon što je na Mundijalu protiv Italije ugrizao Đorđa Kjelinija. Liverpul je ovog leta doveo Rikija Lamberta, Adama Lalanu i Dejana Lovrena iz Sautemptona, Lazara Markovića iz Benfike, Alberta Morena iz Sevilje, Emre Kana iz Leverkuzena i Havijera Mankilja iz madridskog Atletika.

10:04 - Velimir Stjepanović u finalu EPSrpski plivač Velimir Stjepanović plasirao se u finale trke na 400 metara slobodno na Evropskom prvenstvu u Berlinu. Stjepanović je 400 metara isplivao za tri minuta, 49 sekundi i 49 stotinki. On je ostvario šesto vreme u kvalifikacijama. Najbolji rezultat imao je Britanac Stefan Milne (3:48.62). Drugi srpski plivač Stefan Šorak ostvario je 35. rezultat (3:55.15). Finale je na programu danas od 18,07 časova.

09:35 - Van Marvijk ne preuzima Južnu KorejuFudbalski savez Južne Koreje saopštio jeda su propali pregovori s holandskim trenerom Bertom van Marvijkom i da će nastaviti potragu za novim selektorom. Južnokorejski savez je nekoliko nedelja pregovarao s bivšim selektorom Holandije Van Marvijkom, ali su tokom vikenda neuspešno okončani pregovori. Predsednik Saveza (KFA) Li Jong So rekao je da su na Van Marvijkovu odluku uticala pitanja o porezu i o tome koliko bi trebalo da provede vremena u Južnoj Koreji. 09:10 - Ana ponovo deveta na WTA listiSrpska teniserka Ana Ivanović je ponovo deveta teniserka sveta, dok je Jelena Janković pala na 10. poziciju. Ubedljivo prva je i dalje Serena Vilijams.08:55 - Đoković uvećao prednost u odnosu na NadalaNajbolji teniser sveta Novak Đoković uvećao je prednost na najnovijoj ATP listi u odnosu na drugoplasiranog Rafaela Nadala na 2.100 bodova.08:44 - Počinje EP u plivanjuEvropsko prvenstvo u plivanju počinje danas u Berlinu, a Srbiju će predstavljati 12 takmičara od kojih će prvog dana u bazen njih osam u pojedinačnoj konkurenciji, i muška štafeta. Takmičenje na 32. šampionatu Evrope počinje kvalifikacijama u disciplini 400 metara slobodno, a u toj disciplini Srbiju predstavljaju Velimir Stjepanović i Stefan Šorak. Šorak će nastupiti u trećoj kvalifikacionoj grupi od 9.38, a Stjepanović u petoj od 9.46. Ukoliko isplivaju dobro u kvalifikacijama Stjepanović i Šorak će nastupiti i u popodnevom delu programa kada je od 18.07 na redu finale. Nakon njih dvojice u bazen će Katarina Simonović koja će se od 10.04 boriti za plasman u polufinale na 50 metara leptir. Polufinalne trke su na programu od 18:14.

08:30 - Junajted izdvojio 125 miliona evra za Di MarijuČelnici Mančester junajteda spremni su da potroše 125 miliona evra na igrača Reala i argentinskog reprezentativca Anhela Di Mariju. Ovoliko bi iznosio kompletan transfer Argentinca, uključujući i njegovu petogodišnju platu. Luj van Gal želi da po svaku cenu dovede neko pojačanje svetske klase do kraja prelaznog roka, a izbor je navodno pao na Di Mariju koji nije u prvom planu u Real Madridu nakon dolazaka Tonija Krosa i Hamesa Rodrigesa. Junajted bi Realu platio nešto više od 60 miliona evra za transfer Argentinca, a Argentinac bi mi imao nedeljnu platu od 250.000 evra u narednih pet godina.08.00 - PREGLED SPORTSKIH DOGAĐAJA KOJI SU OBELEŽILI PRETHODNI DAN MOŽETE VIDETI OVDE

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track