UŽIVO BLOG: Martino: Neću menjati stil igre Argentine
Foto: Reuters

Najnovije informacije iz sveta sporta

UŽIVO BLOG: Martino: Neću menjati stil igre Argentine

Fudbal -
Sve o sportskim dešavanjima na jednom mestu, najnovije informacije, rezultati, najave predstojećih događaja

Dobrodošli na Kurir sport! Pratite najnovije vesti iz sveta sporta na jednom mestu.

21:02 - Martino: Neću menjati stil igre ArgentineNovi selektor fudbalske reprezentacije Argentine Herardo Martino rekao je danas da neće praviti drastične promene u stilu igre koja je selekciju odvela u finale ovogodišnjeg Svetskog prvesntva u Brazilu. "Ono što je Alehandro Sabelja (prethodni selektor Argentine) dostigao je divno. Nećemo mnogo menjati naš stil igre", rekao je Martino. Martino je danas zvanično prestavljen u Buenos Ajresu kao novi selektor Argentine. On na tom mestu menja Sableju, koji je podneo ostavku posle poraza od Nemačke u finalu Mundijala. Prvi Martinov zadatak biće da izabere tim za prijateljski meč s Nemačkom 3. septembra u Diseldorfu. Taj meč je bio zakazan pre nego što su se ove ekipe plasirale u finale Mundijala u Brazilu. On je rekao da će verovatno pozvati istih 23 igrača sa Svetskog prvenstva. "Ponovni poziv igračima sa SP bi bila nagrada za sve", kazao je Martino.

20:23 - Španac Garsija četiri godine u ZenituRuski fudbalski vicešampion Zenit iz Sankt Peterburga objavio je danas da je angažovao dosadašnjeg igrača Mančester Sitija Havija Garsiju i da je s njim potpisao četvorogodišnji ugovor. Španski internacionalac prošao je medicinske preglede i pridružiće se ekipi "u bliskoj budućnosti", navodi se na klupskom sajtu. Garsija (27) je proveo dve godine u Mančester Sitiju sa kojim je osvojio Premijer ligu i trofej engleskog Liga kupa prošle sezone. On je drugo zvučno pojačanje ruskog kluba ovog leta, nakon što je u junu doveden argentinski defanzivac Ezekjel Garaj iz lisabonske Benfike. Zenit gostuje 20. avgusta Srandardu iz Liježa u prvoj utakmici baraža za Ligu šampiona.

19:58 - Subotičanke u Ligi šampionaFudbalerke Spartaka iz Subotice plasirale su se danas u šesnaestinu finala Lige šampiona, iako su u trećem kolu kvalifikacija Grupe pet poražene od domaćina Osijeka sa 1:0. Jedini gol na utakmici postigla je Dragica Cepernić u sedmom minutu. Subotičanke su takmičenje u Grupi pet završile na drugom mestu sa šest bodova, tri manje od Osijeka, ali su zahvaljujući najboljem skoru od drugoplasiranih ekipa izborile plasman u šesnaestinu finala. Spartak je u prva dva kola kvalfikacija ostvario pobede protiv Amzones Dramas (3:0) i Golijadora (19:0).

19:29 - Samac bez plasmana u finale kopljaša na EPSrpski atletičar Vedran Samac nije uspeo da se plasira u finale takmičenja u bacanju koplja na prvenstvu Evrope pošto je danas u kvalifikacijama zabeležio rezultat od 69,39 metara. U debitantskom nastupu na kontinentalnom šampionatu Samac je najbolji hitac ostvario u trećoj seriji, što je bilo dovoljno tek za 15. mesto u A kvalifikacionoj grupi, u konkurenciji 16 takmičara. U prvoj seriji bacio je koplje na daljinu od 67,30, a u drugoj na 68,77 metara, pa je završio učešće na prvenstvu. Najbolji hitac u grupi imao je Rus Dmitrij Tarabin (80,84), a kvalifikaciona norma iznosila je 81 metar. Najbolji rezultat srpskog reprezentativca ove sezone iznosi 79,22 metara.19:02 - Šahisti iz Kine i šahistkinje iz Rusije najbolji na OlimpijadiŠahisti Kine i šahistkinje Rusije pobednici su 41. Olimpijade koja je danas završena u norveškom gradu Tromso. Muška ekipa Srbije zauzela je 16 mesto, dok je ženska ekipa na 29. mestu. U muškoj konkurenciji, druga je Mađarska, a treća Indija. Isti broj meč bodova kao Indijci, ali slabije dodatne kriterijume imaju još Rusija i Azerbejdžan. Srebrnu medalju u ženskoj konkurenciji osvojila je Kina, a bronzanu Ukrajina. U današnjim mečevima poslednjeg 11. kola, šahisti Srbije savladali su Meksiko sa 3,5:0,5, dok su šahistkinje poražene od Francuske sa 1:3. Ivanišević, Perunović i Sedlak su savladali svoje protivnike, dok je Markuš remizirao. Kod dama, po pola poena osvojile su Bojković i Rakić, a poražene su Vojinović i Stojanović. Pre početka takmičenja, po prosečnom rejtingu, muška ekipa Srbije bila je 29, a ženska na 15. mestu. Pojedinačno, najbolji rezultat ostvarili su Nikola Sedlak 6,5 (8) i Robert Markuš 6,5 (9), odnosno Marija Rakić 5,5 (9) i rezerva Adela Velikić 3,5 (5). Na 41. Olimpijadi učestvovalo je 177 muških i 136 ženskih ekipa. Igrano je 11 kola po švajcarskom sistemu sa dva slobodna dana.

18:41 - Long zvanično u SautemptonuDoškorašnji fudbaler Hala Šejn Long potpisao je danas četvrogodišnji ugovor sa Sautemptonom, saopštio je engleski premijerligaš. Kako se navodi u saopštenju Hal je inkasirao 12 miliona funti, a ostali detalji ugovora nisu saopštenji. Irski napadač u Hal je došao iz Vest Bromvič Albiona u januaru, tako da mu je ovo već treći klub u 2014. godini. "Long je dobar igrač", rekao je trener Sautemptona Ronald Kuman. Sautempton će u nedelju gostovati Liverpulu u prvom kolu Premijer lige.

18:19 - Košarkaši kadeti u polufinalu Svetskog prvenstvaKadetska košarkaška reprezentacija Srbije, igrači do 17 godina, plasirala se u polufinale prvenstva sveta, pošto je danas u Dubaiju u četvrtfinalu pobedila Kanadu rezultatom 71:64 (27:16, 20:24, 5:15, 19:9). Za ulazak u finale, naši mladi košarkaši igraće protiv Sjedinjenih Američkih Država, koje su u četvrtfinalu savladale Kinu sa 113:71. Srbija: Peno 16, Ćirković, Marinković 18, Armuš, Jovanović, Stojanović 15, Rakičević 3, Popović 4, Bojanić, Kenić 10, Aranitović 2, Miladinović 3.

17:54 - Uefa odbila žalbu Legije, Seltik u plej-ofuEvropska fudbalska unija (Uefa) odbila je danas žalbu Legije iz Varšave, koja je eliminisana iz plej-ofa za grupnu fazu Lige šampiona jer je u tim uvrstila suspendovanog igrača. Nakon što je Uefa odbila žalbu, Legija može hitno da se žali Sudu za sportsku arbitražu u Lozani (CAS), pre nego što počnu prve utakmice plej-ofa za grupnu fazu Lige šampiona. Legija je posle dvomeča u trećem kolu kvalifijacija za Ligu šampiona pobedila Seltik ukupnim rezultatom 6:1 (4:1, 2:0), ali je revanš utakmica u Glazgovu poništena, jer je poljski klub u tim uvrstio suspendovanog fudbalera, pa je meč registrovan sa 3:0 za škotski tim. Seltik je tako prošao na osnovu pravila o postignutom broju golova u gostima. U revanš utakmici protiv Seltika, u 86. minutu u igru je ušao Bartoš Berezinski. On je prošle sezone dobio tri utakmice suspenzije zbog crvenog kartona u utakmici protiv Apolona u Ligi Evropa. Berezinski nije igrao u dvomeču drugog kola kvalifikacija za Ligu šampiona protiv Sent Patrika i u prvoj utakmici protiv Seltika, ali je klub trebalo da ga registruje za to takmičenje kako bi počela da teče suspenzija. Mesto Legije u plej-ofu zauzeo je Seltik, koji će igrati protiv Maribora za mesto u grupnoj fazi. Prema pravilima Uefe, utakmica se "registruje službenim rezultatom", ako je suspendovani fudbaler u ekipi.

17:37 - Antonio Konte postao drugi najplaćeniji selektor na svetuDoskorašnji trener Juventusa Antonio Konte novi je selektor Italije. Kako navode mediji sa Apenina, Konte je sa Savezom potpisao dvogodišnji ugovor. OPŠIRNIJE OVDE

16:56 - Srpski trener u stručnom štabu Novog Zelanda na Svetskom prvenstvuJovan Gorec, selektor ženske kadetske košarkaške reprezentacije Srbije, biće deo stručnog štaba muške reprezentacije Novog Zelanda na Mundobasketu. OPŠIRNIJE OVDE

16:34 - Terzić: Imamo problema s formomSelektor ženske odbojkaške reprezentacije Srbije Zoran Terzić ocenio je danas da ekipa ima problema s formom zbog čestih putovanja, ali da protiv Japana očekuje dobar rezultat."Nismo u ekstra povoljnoj situaciji, što se forme tiče. Ne treniramo već duže vreme, jer uglavnom putujemo... Teško je da ekipa bude bolja iz dana u dan, kada odradimo eventualno jedan trening dnevno. Sigurno da je važna utakmica pred nama. Eventualnom pobedom došli bismo verovatno blizu finalnog turnira, dok bi nas poraz udaljio od njega. S Japanom uvek igramo zanimljive utakmice. Vrlo često ih pobedimo sa 3:0, ali kada gubimo, uglavnom izgubimo meč na kraju", rekao je Terzić, a prenosi Odbojkaški savez Srbije.Selekcija Srbije sastaće se sutra u kineskom gradu Makau od 11.00 po srednjoevropsko vremenu s Japanom u utakmici trećeg vikenda prvog kola I grupe I divizije Gran prija.

15:57 - UEFA odbacila žalbu LegijeEvropska fudbalska federacija odbacila je žalbu poljske Legije koja je kažnjena službenim rezultatom pošto je u finišu meča sa Seltikom igrao igrač koji je bio suspendovan, pa je Seltik otišao u plej-of za Ligu šampiona.15:38 - Abidal se povukao iz reprezentacije Francuske Fudbaler grčkog Olimpijakosa Erik Abidal saopštio je da više neće igrati za reprezentaciju Francuske.„Gotovo je. Neću držati konferencije za medije, ali jasno je da više neću igrati za nacionalni tim. Hteo sam da završim karijeru na Svetskom prvenstvu, ali selektor me je pozvao i rekao da nisam na spisku putnika u Brazil. To je dosta uticalo na mene“, rekao je Abidal, koji je nacionalni dres oblačio 67 puta za katalonski radio.Pre njega od Trikolora su se oprostili Frank Riberi iz Bajerna i Samir Nasri iz Mančester Sitija.

15:20 - Košarkaši Partizana testirani u Zavodu za sport

Za košarkašePartizana prepodnevni časovi 14. avgusta bili su rezevisani za redovna medicinska testiranja na početku priprema za novu sezonu. U Zavodu za sport i medicinu sporta Republike Srbije obavljeni su lekarski pregledi, a crno-beli su prošli i testove opterećenja na pokretnoj traci. Medicinska testiranja su obavili: Đorđe Gagić, Nemanja Bezbradica, Nikola Milutinov, Petar Aranitović, Đoko Šalić, Boris Dalo, Milenko Tepić, Mihajlo Andrić, Andreja Milutinović, Nikola Vujović, Milija Miković, Joanis Kuzeloglu, Petar Torlak i Ivo Garić. Izabranici trenera Vujoševića nastavljaju sa radom u Beogradu, a zakazana je i još jedna pripremna utakmica, u Sremskoj Mitrovici 9. septembra sa ekipom Mega Vizure.

14:50 - Američki plivač suspendovan na dve godine zbog dopingaSvetska plivačka federacija (Fina) suspendovala je Amerikanca Dejvida Bonučija na dve godine. On je koristio nedozvoljene supstance na prošlogodišnjem Svetskom prvenstvu u Barseloni. Suspenzija se primenjuje od 21. jula 2013. godine, odnosno dan nakon što je 22-godišnji Bonuči zauzeo 10. mesto u skokovima u vodu sa desetometarske platforme na takmičenju u Barseloni.

14:28 - Ljorente: Juventus može do Lige šampionaFudbaler Juventusa Fernando Ljorente rekao je da veruje da će se njegova ekipa ove sezone boriti za trofej Lige šampiona, iako prošle sezone nije uspela da prođe grupu. "Mislim da Juventus pripada grupi koja će se boriti za Ligu šampiona. Moramo da pokušam. Jasno je da će biti vrlo teško. Ali, prošle godine recimo niko nije mislio da će Atletiko Madrid biti tako blizu osvajanja", rekao je Ljorente. Šampion Italije promenio je trenera ovog leta, a prošle sezone je imao velikih problema u Ligi šampiona, iako nije imao posebno tešku grupu. "Sve je moguće u fudbalu. Moramo vredno da radimo da bismo imali ludačku godinu. Moramo da verujemo, da sanjamo da možemo da dođemo do tog trofeja", rekao je Ljorente.14:02 - Ukrajinci zahtevaju kaznu za Rusiju zbog prijema klubova sa KrimaPredsednik fudbalskog saveza Ukrajine (FFU) Anatolij Konkov pozvao je vladajuća tela Svetskog i evropskog fudbala da kazne Fudbalski savez Rusije (RFS) zbog prijema klubova sa Krima u svoja takmičenja.U pismu koje je objavljeno na zvaničnom sajtu ukrajinskog saveza Konkov navodi da je Izvršni odbor ruskog saveza nezakonito priključio tri kluba sa Krima - Simferopolj, Sevastopolj i Jaltu, koji su postali članovi treće lige, a nedavno su zaigrali i u nacionalnom kupu.Poluostrvo Krim sa većinskim ruskim stanovništvom 11. marta proglasilo je nezavisnost od Ukrajine, a sedam dana kasnije potpisan je sporazum o pristupanju Ruskoj federaciji.

13:40 - Srpski plivači žele dve medalje na Evropskom prvenstvu

Foto: Reuters
Foto: Reuters

Srpski plivači očekuju da će na predstojećem Evropskom prvenstvu u Berlinu osvojiti najmanje dve medalje i ostvariti plasman u najmanje četiri do šest finala.Evropsko prvenstvo u plivanju, 32. po redu, biće održano od 18. do 24. avgusta u Berlinu, a Srbiju će predstavljati 12 takmičara.Srbiju će na takmičenju predstavljati: Čaba Silađi, Bogdan Knežević, Velimir Stjepanović, Ivan Lenđer, Stefan Šorak, Radovan Siljevski, Boris Stojanović, Andrea Basaraba, Jovana Bogdanović, Katarina Simonović, Petar Petrović i Miroslava Najdanoski.13:13 - Kontador učestvuje na VueltiŠpanski biciklista Alberto Kontador saopštio je da će učestvovati na Vuelti u Španiji, pošto se oporavio od povrede koju je zadobio na Tur d'Fransu.Dvostruki osvajač Vuelte je 15. jula prilikom pada u 10. etapi na Turu slomio potkolenicu. On je tada izjavio da će se teško oporaviti do početka trke u Španiji, koja startuje 23. avgusta.Medjutim, vozač ekipe Tinkof Sakso danas je rekao da trenira već 10 dana i da ne oseća bolove u nozi, ali da neće biti u konkurenciji za pobedu.

12:40 - Defur stigao u Anderleht i oborio Mitrovićev rekordBelgijski fudbalski reprezentativac Stiven Defur prešao je danas iz Porta u ekipu Anderlehta za rekordnih šest miliona evra. Prethodni rekord kada je u pitanju Anderlehtova kupovina igrača držao je Aleksandar Mitrović, koji je prošle godine stigao iz Partizana za pet miliona evra.Defur ima 26 godina, igra na sredini terena, a sa Portom je potpisao ugovor do leta 2019. godine.

12:04 - Atsu na pozajmici u EvertonuFudbaler Čelsija i reprezentativac Gane Kristijan Atsu narednih godinu dana igraće na pozajmici u Evertonu, saopštio je klub iz Liverpula.

11:35 - Srbija na 31. mestu rang liste FIFAFudbalska reprezentacija Srbije zadržala je 31. mesto na objavljenoj rang listi Svetske fudbalske federacije (FIFA). Srpski državni tim sakupio je 723 boda, 12 bodova više od selekcije Turske i jedan manje od Švedske. OPŠIRNIJE OVDE11:12 - Sevilja traži napadača Barselone Sevilja želi da iskoristi žestoku konkurenciju u napadu Barselone. Osvajač Lige Evrope se obratio Kataloncima sa namerom da pozajmi mladog napadača Đerara Delufeua.

10:52 - Olimpijakos vraća Mitroglua Olimpijakos želi da vrati Kostasa Mitroglua koji ne želi da igra drugu ligu sa Fulamom, ali sada su Grci dobili konkurenciju. Deportivo iz La Korunje takođe želi sjajnog grčkog napadača.10:20 - Hal ozbiljno zagrizao za Danija Velbeka

Foto: Reuters
Foto: Reuters

Halov menadžer Stiv Brus spremio je ponudu tešku 17,5 miliona evra za Danija Velbeka! Hal je prodao Šejna Longa u Sautempton za 15 miliona evra i spreman je da taj novac uloži u dovođenje Velbeka.

10:00 - San Lorenco pobednik Kopa LibertadoresSan Lorenco je novi fudbalski prvak Južne Amerike. Argentinci su u revanšu finalu Kopa Libertadores savladali paragvajski Nasional 1:0 i tako podigli trofej, pošto je prvi meč završen 0:0.

09:15 - Tatjana Jelača u finalu bacanja koplja

Foto: Fonet
Foto: Fonet

Srpska atletičarka Tatjana Jelača nastupaće u četvrtak uveče u finalu bacanja koplja na Evropskom prvenstvu u Cirihu. Jelača je imala sjajan nastup u kvalifikacijama. Ostvarila je hitac od 60,26 metara i kao treća se plasirala među 12 najboljih. Bila je bolja i od dvostruke olimpijske šampionke Čehinje Barbore Špotakove, koja je u kvalifikacijama imala četvrti rezultat – 59,99 metara.Finale počinje u 20.40.

09:00 - Zimonjić i Nestor u četvrtfinaluSrpski teniser Nenad Zimonjić i Kanađanin Danijel Nestor plasirali su se u četvrtfinale turnira iz Masters serije 1000 u Sinsinatiju pošto su savladali špansko-kolumbijski dubl Giljermo Garsija Lopes / Santjago Hiraldo sa 6:3, 6:2 za svega 44 minuta igre.Protivnici Zimonjiću i Nestoru u meču za ulazak u polufinale biće Francuzi Žilijen Beneto i Eduard Rože Veslen koji su pobedili kolumbijsko-španski par Huan Sebastijan Kabal / Tomi Robredo sa 1:6, 6:4, 10:7.08:50 - Novak, Jelena i Ana na terenu u Sinsinatiju Novak Đoković, Jelena Janković i Ana Ivanović na teren će od srpskih predstavnika na turniru u Sinsinatiju.Đoković će u trećem kolu igrati sa Tomijem Robredom, njihov meč treći je po redu na Centralnom terenu i ne bi trebalo da počne pre 20.30 časova po našem vremenu. Đoković je do sada u karijeri igrao sedam puta protiv Robreda i vodi sa 6-1 u pobedama.Jelena Janković na terenu broj devet sastaje se sa Sloun Stivens oko 21 sat. Njih dve su se do sada sastajale dva puta i oba meča dobila je srpska teniserka. Ana Ivanović igra sa Svetlanom Kuznjecovom. Njihov meč igraće se na terenu broj tri, četvrti je na programu i trebalo bi da počne oko 22.30. Kuznjecova i Ivanović do sada su odigrale 13 međusobnih mečeva, a skor je 9:4 za srpsku teniserku. PREGLED SPORTSKIH DOGAĐAJA KOJI SU OBELEŽILI PRETHODNI DAN MOŽETE VIDETI OVDE

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track