UŽIVO BLOG: Miloš Ninković se vraća u francuski Evijan
Foto: Dado Djilas

Najnovije informacije iz sveta sporta

UŽIVO BLOG: Miloš Ninković se vraća u francuski Evijan

Fudbal -
Sve o sportskim dešavanjima na jednom mestu, najnovije informacije, rezultati, najave predstojećih događaja

BEOGRAD - Dobrodošli na Kurir sport! Pratite najnovije vesti iz sveta sporta na jednom mestu.

17:44 - Srpski dubl skul bez finala na SPSrpski dubl skul Marko Marjanović – Aleksandar Filipović nije uspeo da se plasira u finale Svetskog prvenstva u veslanju u Amsterdamu Marjanović i Filipović su u drugoj polufinalnoj trci završili na pretposlednjem petom mestu u vremenu 6:15,820 minuta. Najbolje vreme ostvarili su Martin i Valent Sinković iz Hrvatske, koji su oborili svetski rekord i postali prva posada koja je stazu od 2.000 metara prešla ispod granice od šest minuta – 5:59,720 minuta.17:17 - Šćepović na korak od SeltikaNekadašnji fudbaler Partizana Stefan Šćepović trebalo bi da karijeru nastavi u škotskom Seltiku. Prema informacijama u škotskim medijima Šćepovića deli samo lekarski pregled od potpisivanja četvogodoišnjeg ugovora sa klubom iz Glazgova, a transfer iznosi oko tri miliona evra. Za napadača Sportinga iz Hihona bio je zainteresovan i PSV iz Ajndhovena.

16:45 - Putin: Broj gradova domaćina SP ostaje isti Predsednik Rusije Vladimir Putin potvrdio je da se neće smanjivati broj gradova u kojima će se igrati utakmice Mundijala 2018. godine. "Nedavno smo o ovome razgovarali sa Vladom i odlučili da ne smanjujemo broj gradova domaćina Mundijala", rekao je Putin. Ranije ovog meseca ministar sporta Rusije Vitalij Mutko rekao je da je FIFA preporučila smanjivanje broja gradova domaćina sa 11 na devet. Mutko je prethodno procenio da će za organizaciju Mundijala biti potrebno oko 20 milijardi dolara.16:11 - Mihajlović: Bićemo u gornjem delu tabele Serije ATrener fudbalera Sampdorije Siniša Mihajlović rekao je da je cilj njegovog tima u novoj sezoni Seriji A plasman u gornji deo tabele i borba za plasman u evrokupove. Sampdorija će na premijeri igrati u gostima protiv novog člana Serije A Palerma, a srpski stručnjak veruje u uspešnu sezonu."Ukoliko ostvarimo napredak u odnosu na prošlu sezonu, onda ću to smatrati uspehom. Nadam se da ćemo startovati bez problema, a ne kao prošle godine. Verujem da imamo jači tim, pa očekujem da budemo u gornjem delu tabele. Ova godina će biti prava za Okaku, Gabijadinija i Edera, koji bi trebalo da pokažu potencijal. Uveren sam da ćemo imati uspešnu sezonu", rekao je Mihajlović.

Foto: AP
Foto: AP

15:56 - Matoš: Skolari me doveo u PalmeirasNovi fudbaler Novog Pazara Bruno Oliveira de Matoš rekao je da ga doskorašnji selektor Brazila Luis Felipe Skolari ceni i da ga je upravo on pre četiri godine doveo u Palmeiras. "Igrao sam u Pirasikabi, a onda sam potpisao petogodišnji ugovor sa Palmeirasom na insistiranje tadašnjeg trenera Skolarija. On je kasnije postao selektor, dok mene nije bilo u planovima njegovog naslednika", rekao je Matoš na promociji u Novom Pazaru. Matoš (24) je došao iz Žuazeirensea koji se u Brazilu takmiči u Prvoj Bajano diviziji.

15:30 - Lev vratio Gomeza u reprezentacijuSelektor fudbalske reprezentacije Nemačke Joakim Lev saopštio je spisak igrača za prijateljsku utakmicu protiv Argentine i kvalifikacioni meč za EP protiv Škotske, na kojem se nalaze povratnici Marko Rojs i Mario Gomez. Na spisku se nalaze:Golmani: Manuel Nojer (Bajern), Roman Vajnderfeler (Borusija Dortmund), Ron-Robert Ciler (Hanover).Odbrana: DŽerom Boateng (Bajern), Erik Durm (Borusija Dortmund), Matijas Ginter (Borusija Dortmund), Kevin Groskrojc (Borusija Dortmund), Benedikt Hovedes (Šalke), Mats Humels (Borusija Dortmund), Antonio Rudiger (Štutgart).Vezisti: Julian Draksler (Sćalke), Mario Gece (Bajern), Kristof Kramer (Borusija Mengengladbah), Toni Kros (Real Madrid), Sami Kedira (Real Madrid), Mesut Ozil (Arsenal).Napadači: Lukas Podolski (Arsenal), Marko Rojs (Borušia Dortmund), Andre Širle (Ćelsea), Mario Gomez (Fiorentina), Tomas Miler (Bajern).

15:11 - Marjanović i Filipović bez finala SPSrpski dubl skul Marko Marjanović - Aleksandar Filipović nije uspeo da se plasira u finale Svetskog prvenstva u veslanju u Amsterdamu. Marjanović i Filipović danas su u drugoj polufinalnoj trci završili na pretposlednjem petom mestu u vremenu 6:15,820 minuta. Najbolje vreme ostvarili su Martin i Valent Sinković iz Hrvatske, koji su oborili svetski rekord i postali prva posada koja je stazu od 2.000 metara prešla ispod granice od šest minuta - 5:59,720 minuta.

15:03 - Gulan i Pauljević napustili PartizanFudbaler Partizana Nikola Gulan sporazumno je raskinuo ugovor sa crno-belima i otputovao na Majorku da potpiše ugovor sa tamošnjim klubom sa Baleara. Pored njega, sa spiska igrača za narednu sezonu skinut je i defanzivac Branko Pauljević, koji je pozajmljen Radničkom iz Niša do zime 2015.

14:50 - Juventus zadovoljan žrebom Lige šampionaSportski direktor Juventusa Bepe Marota rekao je da zadovoljan žrebom u Ligi šampiona, ali i dodao da je torinski tim dosta naučio iz prošlogodišnje eliminacije u grupnoj fazi od turskog Galatasaraja. Juventus će igrati u grupi A sa vicešampionom Evrope madridskim Atletikom i prvacima Grčke i Švedske Olimpijakosom i Malmeom. "Sada smo pravi tim, pošto predhodnih godina nismo imali dobre rezultate zbog nedostatka iskustva. Ono što nam se desilo prošle godine će nam pomoći da se ne ponavljamo iste greške. Možemo biti srećni ishodom žreba", rekao je Marota.

14:35 - Ožegović potpisao ugovor sa JagodinomDoskorašnji fudbaler Rada Ognjen Ožegović potpisao je trogodišnji ugovor sa Jagodinom. "Srećan sam što sam došao u ovako veliki i dobro organizovani klub, koji već tri sezone unazad ostvaruje visoke rezultate u prvenstvu Srbije", rekao je Ožegović. On je prošao omladinsku školu Crvene zvezde, u klubu sa Marakane proveo je dve godine i za to vreme zabeležio četiri nastupa za prvi tim crveno-belih.

14:22 - Pulev: Kličko je lažirao povreduBugarski bokser Kubrat Pulev optužio je aktuelnog svetskog šampiona u teškoj kategoriji Ukrajinca Vladimira Klička da je lažirao povredu, kako bi izbegao borbu sa njim, prvobitno zakazanu za 6. septembar. Kličko je zbog povrede bicepsa, koju je zadobio na treningu u Austriji, odložio meč za 15. novembar. "To je potpuna besmislica. Radi se o blagoj povredi, znate i sami šta sve medicina danas može da uradi, a on ima oko sebe dobar tim specijalista i mogao je da se oporavi na vreme", rekao je Pulev. On je dodao da je Kličko, po njegovom mišljenju, "svestan da postoji veliki rizik od mogućeg poraza". "Predstavljam mu veliku pretnju, ali ću uporno ići za ciljem i pripremiću se još bolje", rekao je Pulev.

14:00 - Udovičić na otvaranju SP u odbojciMinistar omladine i sporta Vanja Udovičić prisustvovaće sutra u Varšavi utakmici između Srbije i Poljske na otvaranju Svetskog prvenstva u odbojci. Udovičić će biti gost predsednika Svetske odbojkaške federacije Arija Grase i poljskog ministra sporta i turizma Anžeja Bjernata. Utakmica između Srbija i Poljske biće odigrana u subotu od 20.30 sati na Nacionalnom fudbalskom stadionu u Varšavi, a očekuje se 60.000 gledalaca.

13:40 - Jokohama kažnjena zbog rasizma navijačaJapanski fudbalski prvoligaš Jokohama kažnjena je sa 48.000 dolara zbg rasističkog ponašanja navijača koji je Brazilca Renata prošlog vikenda gađao bananom. Japanska fudbalska liga je saopštila da je kazna relativno blaga, jer se radi o prvom prekršaju kluba. Video snimak pokazuje jednog navijača Jokohame koji na igrača Kavasaki Frontejla Renata baca bananu. Jokohama je odmah reagovala i doživotno zabranila tom navijaču da dolazi na stadion.

13:20 - Veber: Kako će Luis i Niko zajedno?Bivši vozač F1 Mark Veber pita se da li Luis Hamilton i Niko Rozberg mogu da ostane timske kolege. Vozači Mercedesa od početka sezone vode borbu za titulu, koja je prerasla u žestoke okršaje na stazi. "Biće interesantno, ne samo do kraja sezone. Oni sada nisu tim, da li je u redu da budu timske kolege 2015? Svako radi po svom", rekao je Veber.Na poslednjoj trci F1 ove sezone u Belgiji Rozberg je probušio pneumatik Hamiltonu koji je kasnije odustao, pa sada zaostaje 29 bodova za Nemcem.12:56 - Martines: Platio bih Lukakua i 125 miliona evraMenadžer Evertona Roberto Martines rekao je da bi platio i 125 miliona evra da je bilo potrebno, kako bi kupio Romela Lukakua. Belgijanac je prošle sezone odigrao sjajnu sezonu na Gudisonu kao pozajmljen igrač, da bi ovog leta i definitivno napustio London u transferu vrednom 35 miliona. "Uopšte nije stvar u vrednosti. Platio bih ga i 125 miliona. Da sam imao novca, zašto ne? Cifra je irelevantna. Stvar je u onome što željeni igrač donosi grupi, a ne u ceni", rekao je Martines.12:30 - Lazić zbog povrede pauzira do četiri nedeljeKošarkaš Crvene zvezde Branko Lazić moraće da pauzira do četiri nedelje zbog povrede na pripremama. Lazić je u četvrtak na početku pripremne utakmice protiv Asesofta dobio udarac kojim mu je slomljen mali prst desne ruke. To znači da će morati da miruje do četiri nedelje. Zvezda se danas vraća sa Zlatibora a onda od 12. septembra počinje sa igrama prijateljskih turnira.

12:00 - Trener Borca najavljuje pobedu u KragujevcuTrener fudbalera čačanskog Borca Bogić Bogićević izjavio je da će njegov tim učiniti sve da osvoji tri boda u predstojećem prvenstvenom susretu protiv Radničkog. "Kragujevčani imaju dobar tim, velika snaga im je i trener Bekvalac, a u proteklom periodu su znatno ojačani dolaskom novih igrača", kazao je Bogićević. Čačani će biti oslabljeni odsustvom četvorice povređenih igrača - Boranijaševića, Šunjevarića, Maslaća i Dejana Živkovića. Utakmica 4. kola Superlige Srbije između Radničkog i Borca igra se sutra od 17 sati na stadionu Čika Dača u Kragujevcu.

11:35 - Maskerano: Najbolje od Mesija tek slediFudbaler Barselone Havijer Maskerano smatra da svet nije video najbolje partije od njegovog saigrača Lionela Mesija. "Mesi ima toliko toga da pruži. Ne mislim da smo videli najbolje od njega, mislim da to tek sledi", rekao je Maskerano. Mesi je sa Argentinom poražen u finalu SP od Nemačke. "Posle prolaska grupe, Mesi je shvatio da ne možemo da se fokusiramo samo na napad i da igramo ofanzinvo. Morali smo da odredimo prioritete, pa smo se koncentrisali na odranu, što je dovelo do toga da on I Gonsalo Iguain budu pomalo odsečeni. On je takođe imao defanzivne zadatke, i nikada se nije žalio zbog toga, iako smo svi znali da to nije njegov stil igre. Uradio je mnogo dobrog za tim, a nimalo mu nije bilo lako. Da nije bilo njega, sigurno ne bismo stigli do finala", rekao je Maskerano.11:10 - Bajern poželeo dobrodošlicu Alonsu

10:50 - Udovičić razočaran u Saveze i OKSMinistar omladine i sporta Vanja Udovičić izrazio je danas razočarenje zbog slabog odziva na javnoj raspravi o predlogu Strategije razvoja srpskog sporta i rekao da mu je žao što je najmanje zainteresovanih o ovoj temi upravo u Beogradu. On je u uvodnom govoru javne rasprave, kojoj u velikoj sali opštine Stari grad prisustvuje 70 delegata, ocenio da nema predsednika mnogih sportskih saveza, kao ni ljudi iz Olimpijskog komiteta Srbije. "Svi smo tu da vodimo računa i brigu o sportu, mladima i budućnosti Srbije. Želeli smo da dobijemo konstruktivne ideje kako bismo mogli da unapređuemo sistem sporta u Srbiji, jer ova Straregija se odnosi na sve i traži od nas trud i odricanje kako bismo poboljšali zdravlje nacije", rekao je Udovičić.

10:26 - Edi Merks primljen u bolnicuPrema opštem mišljenju najbolji drumski biciklista svih vremena Edi Merks primljen je u bolnicu zbog bolova u grudima. Merks (69) ima problema sa niskim pritiskom i da je prošlog vikenda gubio svest. Merksovi rođaci rekli su da bi petostruki pobednik Tur de Fransa imao velike koristi od angioplastike ili ugradnje stenta radi širenja krvnih sudova.10:00 - Za vikend utakmice 4. kola Superlige SrbijeUtakmicama četvrtog kola za vikend se nastavlja takmičenje u fudbalskoj Super ligi Srbije. Lideri Crvena zvezda i Partizan su veliki favoriti u svojim utakmicama. Na donjem delu tabele, dva kluba će pokušati da osvoje prvi bod. Možda najzanimljiviji duel kola igra se u nedelju od 17.00 na Banjici, kada Rad bude dočekao Partizan. Meč će se igrati bez prisustva publike. Šampion Zvezda je u prošlom kolu u gostima pobedila Vojvodinu 0:1, posle velike borbe na kišovitom terenu. Crveno-beli u subotu od 19.30 igraju protiv do sada neporaženog Spartaka. Raspored mečeva četvrtog kola: Subota, 30. avgusta: Mladost - Napredak (17.00) Radnički 1923 - Borac (17.00) Crvena zvezda - Spartak (19.30) Čukarički - Voždovac (19.30) Radnički Niš - Donji Srem (19.30) Nedelja, 31. avgusta: OFK Beograd - Novi Pazar (17.00) Rad - Partizan (17.00) Jagodina - Vojvodina (19.00)09:48 - Kambijaso do kraja sezone u LesteruBivši fudbaler Intera Esteban Kambijaso potpisao je jednogodišnji ugovor sa novim premijerligašem Lesterom. Ugovor je potpisan do kraja sezone, a Argentinac dolazi u Lester kao slobodan igrač nakon desetogodišnjeg boravka u Interu. Menadžer Lestera Najdžel Pirson rekao je da je zadovoljan novim pojačanjem. "Bilo je neverovatno teško naći rešenje za pregovore", rekao je Pirson.09.35 - Grbić: Bog nam je sve vratioFudbaler Partizana Petar Grbić rekao je posle plasmana crno-belih u Ligu Evrope da im je "Bog vratio". Crno-beli su u četvrtak pobedili Nefči 2:1 i izborili plasman u Ligu Evrope. "Mislim da je Bog vratio, kada se zna u kakvom smo uslovima radili. Sada malo da proslavimo pa da se spremamo za Rad. Igrali smo veoma tešku utakmicu, bio je loš teren na kojem ne znate kako će lopta da odskoči. Znali smo da je Nefči opasan i kada su nam dali gol kontrolisali smo igru. Malo smo stali, ali smo ovde došli da igramo pametno, na rezultat. Znali smo posle beogradske utakmice da igrači Nefčija padaju u finišu i čekali smo. Mislim da smo u ovom trenutku bolji tim. Nečfi ima odlične igrače u napadu, ali smo mi bolja ekipa", istakao je Grbić.

Foto: Partizan.rs
Foto: Partizan.rs

09:20 - Jelena Janković otvara program na Artur EšuSrpska teniserka Jelena Janković igra meč trećeg kola na poslednjem gren slem turniru sezone, US openu protiv Šveđanke Johane Larson. Ovaj duel počinje posle 17,00 sati na terenu Artur Eš. Petog dana takmičenja na turniru u Njujorku na teren izlaze Danijel Nestor i Nenad Zimonjić igraju meč drugog kola protiv Kolumbijaca Nikolasa Barijentosa i Santjaga Hiralda.08:58 - Kaminero: Teško protiv JuventusaSportski direktor Atletika Hose Luis Kaminero rekao je da njegovu ekipu čeka težak zadatak u borbi za prvo mesto u grupi Lige šampiona sa Juventusom. Pored ova dva kluba u grupi će biti još Olimpijakos i Malme. "Svi oni su šampioni respektabilnih liga. Imaju dobre igrače i siguran sam da će nam otežati plasma u osminu finala. Juventus je osvojio Skudeto tri puta uzastopno, a prošle sezone je oborio rekord po broju osvojenih bodova. Oni su istorijski klub naviknut na uspehe. Imaju vrhunske igrače poput Pirla, Bufona, Pogbe, Vidala, Ljorentea i Tevesa... Obe utakmice će biti teške", rekao je Kaminero.

08:30 - Ronaldo: Di Marija je zaslužio sedmicu JunajtedaNajbolji fudbaler Evrope Kristijano Ronaldo poželeo je sreću svom bivšem saigraču Anhelu di Mariji u Mančester junajtedu. Di Marija je pre nekoliko dana prešao iz Reala u Mančester za 75 miliona evra, što je novi rekord engleskog fudbala. "To je dobro za njega. Mančester junajted je jedan od najvećih klubova na svetu. Znam da će biti dobri prema njemu i želim mu svu sreću. On to zaslužuje, on je fantastičan fudbaler", rekao je Ronaldo i dodao: "Biće odličan u Junajtedu, a ja sam mu rekao 'nositi sedmicu je velika odgovornost'. Ali, mislim da će moći da nosi taj dres jer je fantastičan fudbaler".08:00 - PREGLED SPORTSKIH DOGAĐAJA KOJI SU OBELEŽILI PRETHODNI DAN MOŽETE VIDETI OVDE

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track