UŽIVO BLOG: Pogba ostaje u Juventusu?

Najnovije informacije iz sveta sporta

UŽIVO BLOG: Pogba ostaje u Juventusu?

Fudbal -
Sve o sportskim dešavanjima na jednom mestu, najnovije informacije, rezultati, najave predstojećih događaja

Dobrodošli na Kurir sport! Pratite najnovije vesti iz sveta sporta na jednom mestu.

22:35 - Fudbaleri Arsenala za Ledeni izazov nominovali sudiju MarineraFudbaleri Arsenala Aleks Okslejd-Čembrlen i Kieran Gibs okupali su se hladnom vodom i izazvali sudiju Andrea Marinera. Ovaj sudija je vodio meč prošle sezone između Arsenala i Čelsija, a on je umesto Čembrlena isključio Gibsa. 22:00 - Vidal ostaje u Juventusu?Generalni direktor Juventusa Đuzepe Marota uveren je da će Arturo Vidal ostati u torinskom klubu, uprkos nastojanjima Mančester junajteda da ga dovede u svoje redove. Vidal je u decembru produžio ugovor sa Juventusom do 2017. godine, a pored Junajteda interesovanje za Čileanca pokazao je i Arsenal."Svi uslovi da Vidal ne napusti klub pre isteka roka su tu. Produžetak saradnje koji je potpisao ojačao je vezu između Juventusa i Vidala. Uvek je govorio da želi da ostane ovde i mi smo više nego srećni da ga zadržimo", rekao je Marota. Vidal je u Juventus došao 2011. godine iz Bajer Leverkuzena, a prethodno je igrao za Kolo-Kolo.21:28 - Kalipari: Blat bio bolje rešenje od meneTrener košarkaša Kentakija Džon Kalipari bio je prva opcija za novog trenera Klivlenda pre nego što je vlasnik Kavalirsa Den Gilbert odlučio da dovede Dejvida Blata. Kalipari je izjavio da je to bila dobra odluka rukovodstva franšize iz Klivlenda."Blan može stvarno da trenira. On je bolji izbor of mene da trenira taj tim. Igrao sam protiv njega, ne pričam to za džabe, igrao sam protiv njega u FIBA takmičenjima. Gledao sam ga kako trenira Rusiju, taj čovek stvarno zna da trenira", rekao je Kalipari.21:00 - Anćeloti: Ronaldo će igrati u revanšuTrener Reala Karlo Anćeloti rekao je da će Kristijano Ronaldo biti u prvoj postavi protiv Atletiko Madrida u petak. Ronaldo je doživeo povredu zadnje lože u prvom meču dve ekipe u sredu, teren je napustio na poluvremenu i spekulisalo se da neće biti spreman za revanš. Anćeloti je potvrdio da je Portugalac trenirao sa ekipom i da će biti spreman za početak derbija. "Kristijano je dobro trenirao sa grupom, trenirao je normalno. Dobro je i biće na raspolaganju sutra. Biće starter", rekao je Anćeloti.20:16 - Pogba je srećan u TorinuMenadžer fudbalera Juventusa Pola Pogbe rekao je da njegov štićenik još uvek nije počeo pregovore o novom ugovoru sa torinskim klubom. Generalni menadžer Juvea Bepe Marota je rekao da je blizu dogovora sa igračem, ali izgleda da ipak nije tako. Pogba je u torinski klub stigao 2012. iz Mančester junajteda i ima ugovor do 2016. godine, ali i mnoge klubove koji žele da ga dovedu. "Nismo se sastali sa ljudima iz Juventusa da pregovaramo o novom ugovoru. Možemo, međutim da ponovimo da je Pol srećan u Torinu", rekao je Pogbin agent.19:50 - Ivana Španović treća na mitingu u StokholmuIvana Španović osvojila je treće mesto na mitingu Dijamantske lige u Stokholmu. Ona je osvojila treće mesto skokom od 6,61 metara. Pobeda je pripala Amerikanki Tijani Bartoleti (6.98), dok je druga bila Francuskinja Elois Lesur (6.94). Bartoleta se nalazi na prvom mestu u generalnom plasmanu, dok je Španovićeva druga.

19:25 - Marković: Spreman sam za nove izazoveFudbaler Liverpula Lazar Marković poručio je danas da je potpuno spreman za nove duele u novoj ekipi, dodajući da ne može da dočeka zaigra u "punom sjaju", pred publikom sa "Enfilda". Marković je u izjavi za klupski sajt napomenuo da je pun samopouzdanja kada je reč o predstojećem šampionatu. "Verujem da navijači dosta očekuju od mene, ali moram da kažem da i ja očekujem isto toliko od sebe, znam da je konkurencija jaka, ali nisam došao u Liverpul da se borim za šesto ili sedmo mesto", poručio je Marković. On je istakao da bi bio prezadovoljan ako bio on postao član generacije koja će Liverpulu doneti trofej Premijer lige posle toliko godina.

18:56 - Krajinović na korak od glavnog žreba US OpenaSrpski teniser Filip Krajinović plasirao se u poslednje, treće kolo kvalifikacija za glavni žreb US Opena. Krajinović je u drugom kolu kvalifikacija pobedio Italijana Marka Čečinata 6:4, 6:4. Naš teniser igraće u poslednjem kolu kvalifikacija protiv Argentinca Huana Ignasija Londera. S druge strane, Jovana Jakšić je poražena u drugom kolu kvalifikacija protiv Kineskinje Saisai Ženg 6:4, 6:2.

18:30 - Prva medalja za Srbiju na OI mladihSrpski džudista Nemanja Majdov bio je član tima koji je osvojio srebrnu medalju u ekipnoj konkurenciji na Olimpijskim igrama mladih u Nandžingu. To je prva medalja za Srbiju na ovogodišnjim Igrama mladih u Kini. Za tim u kojem su još nastupili Anastasija Turkeva (Rusija), Lajana Kolman (Brazil), Ivana Šunjević (Crna Gora), Ju-Jun Vang (Kineski Tajpeh), Dmitri Minkov (Belorusija) i Seungvan Riu (Južna Koreja) srpski džudista dobio je dve odlučujuće borbe.

18:00 - Radivojević potpisao za Novi PazarFudbalski klub Novi Pazar dogovorio je jednogodišnju saradnju sa Vladimirom Radivojevićem. Radivojević (28) je igrač sredine terene, a poslednju polusezonu proveo je u beogradskom Radu. On je ranije bio član Javora iz Ivanjice i lučanske Mladosti. U novopazarskom superligašu ističu da će do kraja prelaznog roka angažovati još jednog fudbalera.

17:30 - Odbojkašice pobedile i ČeškuŽenska juniorska odbojkaška reprezentacija Srbije savladala je danas u poslednjem kolu A grupe prvenstva Evrope selekciju Češke sa 3:0 (25:19, 25:16, 25:14), pa su u polufinale prošle bez izgubljenog seta. Na prvenstvu koje zajednički organizuju Estonija i Finska izabranice Marijane Boričić plasman u polufinale obezbedile su jučerašnjom pobedom nad Holandijom, a prethodno su bile bolje od vršnjakinja iz Estonije, Grčke i Bugarske. Srpske juniorke (odbojkašice do 19 godina) u borbi za finale igraju u subotu od 15.30 sati protiv drugoplasiranog tima iz B grupe, selekcije Turske. U drugom polufinalu istog dana od 18 sati sastaju se Slovenija i Grčka.

16:49 - Savić: Velika pobeda protiv AmerikanacaSelektor vaterpolo rerpezentacije Srbije Dejan Savić istakao je da je njegova ekipa, iako znatno podmlađena, ostvarila veliku pobedu protiv SAD u trećem kolu FINA Svetskog kupa u Kazahstanu. "Za ovu ekipu velika pobeda. Nismo još ništa uradili, predstoji nam meč sa Kazahstanom koji je zaista najvažniji za nas jer bi plasman u četiri za ovaj tim bio pravi rezultat. Ova utakmica je imala takav tok da njen ishod predstavlja veliku investiciju za dalji razvoj ove ekipe, ogromno iskustvo za sve njih", rekao je Savić. Srbija je u Almatiju pobileda SAD sa 11:9 u utakmici trećeg kola Grupe A, te tako osigruala prvo mesto i plasman u četvrtfinale, gde će se sastati sa Kazahstanom.

16:35 - Suarez: Sve je lakše uz podršku navijačaNapadač Barselone Luis Suarez rekao je da mu podrška navijača pomaže da prebrodi suspenziju Međunarodne fudbalske federacije (FIFA). Suarez je u ponedeljak na stadionu Nou Kamp dobio ovacije prilikom predstavljanja ekipe, a posebno nakon ulaska u igru protiv meksičkog Leona na trofeju Đoan Gamper. "To je nagrada koja mi pomaže da nastavim da treniram svaki dan i vratim im na terenu. Sada mogu da radim sa ekipom i osećam se kao fudbaler, jer ću biti sa njima svaki dan", rekao je Suarez.

16:20 - U petak počinje turnir u KanjižiMeđunarodni rukometni turnir "Kanjiža kup 2014" počinje sutra i trajaće do nedelje, a na njemu će učestovati Gorenje (Slovenija), Nekse (Hrvatska), PIK Seged (Mađarska), Vardar (Makedonija), reprezentacija Tunisa i beogradski Partizan. Organizator turnira Ferenc Dukai objasnio je da "ove se ove godine u Kanjiži organizuje jedan od najjačih turnira u Evropi". "PIK Seged je osvajač Kupa EHF, skopski Vardar pobednik SEHA lige, a reprezentacija Tunusa u vrhu na svetskoj rang listi. Nekse, drugi u prvenstvu Hrvatske, a naš rukomet predstavlja višestuki šampion Partizan", rekao je Dukai. Učesnici turnira su svrstani u dve grupe i u Grupi A su: PIK Seged, Gorenje i Nekse, a u Grupi B: Vardar, Partizan i Tunis.

16:03 - Gvardiola: Bundesliga je naš prioritetTrener Bajerna Pep Gvardiola rekao je da je odbrana titule u Bundesligi glavni cilj njegovog tima u predstojećoj sezoni. Sutrašnjom utakmicom između Bajerna i Volfsburga otvara se nova sezona, a minhenski klub je prethodne dve godine osvajao titulu. "Bundesliga je naš glavni cilj, titula koja se najviše vrednuje. Naporno radimo na tome i želim da moj tim uspešno započne novu sezonu. Volfsburg ima dobar tim i biće to dobar test za nas", rekao je Gvardiola. Španski stručnjak na premijernom meču zbog povreda neće moći da računa na Franka Riberija, Arjena Robena, Bastijana Švajnštajgera, Havija Martineza, Tijaga Alkantaru i Rafinju. "Franku je potrebno još dve ili tri nedelje da zaleči povredu. Još uvek mu je potrebno vremena da se u potpunosti oporavi. Sa druge strane, Roben se oporavio, ali nije igrao dugo", zaključio je Gvardiola.

15:44 - Kosovo igra 7. septembra sa Omanom u PrištiniFudbalski savez Kosova potvrdio je da će prijateljska utakmica između kosovske selekcije i reprezentacije Omana biti odigrana 7. septembra u Prištini. Prethodne dve prijateljske utakmice kosovska selekcija igrala je protiv Haitija i Turske na stadionu u južnoj Kosovskoj Mitrovici. Utakmica sa Omanom biće odigrana 7.septembra u Prištini, a počeće u 16 sati.

15:20 - Venger ne žali za FabregasomTrener fudbalera Arsenala Arsen Venger rekao je da ne žali što tokom prelaznog roka nije u ekipu nije vratio bivšeg kapitena, a sada igrača Čelsija, Seska Fabrgasa. "Ne kajem se oko Fabregasa i zbog toga što je pojačao Čelsi. Jedino za čim žalim je to što je uopšte i odlazio iz našeg kluba", rekao je Venger. Fudbaler Arsenala Mikel Arteta doživeo je povredu na utakmici baraža za Ligu šampiona sa Bešiktašom, zbog koje će odsustvovati najmanje dve nedelje sa terea, pa engleski mediji spekulišu o potencijalnim novim pojačanjima "tobdžija", a kao "idealno" rešenje navode Fabregasa. Ipak, Venger je rekao da se uzda u Arona Remzija i da do kraja prelaznog roka verovatno neće biti više pojačanja.

14:59 - Srbija pobedom nad SAD obezbedila prvo mesto u grupiVaterpolo reprezentacija Srbije pobedila je danas selekciju SAD sa 11:9 (2:0, 1:4, 3:1, 5:4) u trećem kolu A grupe FINA kupa u Kazahstanu. Izabranici selektora Dejana Savića su ovom pobedom obezbedili prvo mesto u grupi, pošto su prethodno pobedili Crnu Goru i Južnu Afriku. Najefikasniji igrači na meču bili su Gavril Subotić i Viktor Rašović sa po tri gola, a u strelce su se upisali Srđan Vuksanović, Strahinja Rašović, Nikola Eškert, Dušan Mandić i Sava Ranđelović. Rival Srbije u polufinalu biće Australija ili Hrvatska.

14:47 - Filipović: Ništa od prelaska u FulamOmladinski reprezentativac i fudbaler Jagodine Aleksandar Filipović rekao je danas da je razočaran što je propao njegov prelazak u engleski Fulam."Jesam se malo razočarao, ali život ide dalje. Za sada sam u Jagodini, videću u narednih deset dana ako se stvori neka šansa da odem negde u inostranstvo, ako ne, ostajem ovde", kazao je Filipović agenciji Beta.Filipović je bio veoma blizu prelaska u Fulam, ali se ovaj transfer nije ostvario jer nije uspeo da dobije radnu dozvolu. Ukoliko se prelazni rok završi bez ponuda za prelazak u neki inostrani klub, Filipović neće biti nezadovoljan ni ostankom u Jagodini."Jagodina je meni dala sve, ja sam ovde već pet godina, tako da mi ne smeta da ostanem ovde i godinu i dve. Otišao nam je najbolji napadač Pešić, doveli smo Nemanju Arsenijevića, mislim da će ga uspešno zameniti i da ćemo ove godine ponoviti uspeh od prošle sezone", zaključio je Filipović.

14:29 - Marko Šćepović: Oduševljen sam dolaskom u MajorkuFudbaler Olimpijakosa Marko Šćepović rekao je danas da je oduševljen što će narednih godinu dana igrati na pozajmici u španskom drugoligašu Majorci. Nekadašnji napadač Partizana nije uspeo da se izbori za veću minutažu u grčkom klubu, pa je odlučio da ovu sezonu provede u timu sa Baleara."Drago mi je što sam postao član tim sa toliko dugom istorijom i nadam se da ćemo imati uspešnu sezonu. Gledao sam meč protiv Hetafea i mislim da imamo dobar tim. Imao sam i druge opcije, ali verujem da sam dolaskom u Majorku napravio pravi izbor", rekao je Šćepović za klupski sajt.Majorka će na kraju sezone imati opciju da otkupi Šćepovićev ugovor. Šćepović je prošle sezone za Olimpijakos odigrao 17 utakmica i postigao sedam golova. Za reprezentaciju Srbije nastupao je pet puta.

14:02 - Dodić: Protiv Radničkog po tri bodaTrener fudbalera Jagodine Mladen Dodić rekao je danas da će utakmica sa Radničkim iz Niša biti "izuzetno neizvesna", ali da je "ćuranima" osvajanje tri boda imperativ. "I mi i Radnički nismo startovali onako kako smo priželjkivali, Radnički je imao težak raspored, utakmicu sa Crvenom zvezdom na Marakani, kući protiv Partizana, i zaista ih ne gledam kroz ta dva rezultata. Reč je o jednoj veoma iskusnoj ekipi sa iskusnim strategom", rekao je Dodić.

13:41 - Upoznajte Velimira StjepanovićaRođen u Ujedinjenim Arapskim Emiratima, poreklom iz Bosne i Hercegovine, sa ponosom nastupa za Srbiju. Ukratko, to je Velimir Stjepanović, dvostruki šampion Evrope u plivanju. OPŠIRNIJE OVDE

13:14 - Palasios prešao u KaršijakuKolumbijski košarkaš Huan Palasios karijeru će nastaviti u turskoj Karšijaki, saopštio je danas klub iz Izmira. Palasios u Karšijaku dolazi iz Lijetuvos Ritasa, gde je prošle sezone u Evroligi postizao 10 poena i 6,2 skoka, dok je u Evrokupu imao nešto bolji učinak - 14,4 poena i 6,1 skok. Krilni centar potpisao je ugovor na godinu danas uz mogućnost produžetka saradnje na još 12 meseci. Palasios je studirao na koledžu Lujvil, a tokom karijere igrao je za La Palmu, Gran Kanariju i Nanter. 12:53 - Jovetić veruje da će postići mnogo golovaFudbaler Mančester sitija Stevaj Jovetić rekao je danas da ove sezone očekuje da pokaže sav svoj potencijal i dodaje da su problemi sa povredama iza njega."Ove sezone od sebe očekujem mnogo toga. Verujem da ću postići dosta golova. Ne želim da se osvrećem na prošlu sezonu.. Već sam dosta pričao o problemima sa povredama. Ekipa je odlično počela prvenstvo, odlično smo odigrali meč protiv Njukasla. Imamo dobar tim i konkurencija u ekipi je jako dobra, pogotovo u napadu, gde su Edin (Džeko), Serhio Aguero i Alvaro (Negredo)", rekao je Jovetić za engleski Mančester ivning njuz (Manchester Evenening News).

12:29 - Venger: Želim još jači timMenadžer Arsenala Arsen Venger najavio je danas da će londonski klub do kraja prelaznog roka dovesti još igrača, a posebno je apostrofirao pojačanja u odbrani. Francuski stručnjak želi još jaču konkurenciju u timu, pogotovo što se Mikael Arteta povredio na prvoj utakmici plej-ofa za Ligu šampiona protiv Bešikataša i očekuje ga pauza."Ukoliko Artetina povreda bude ozbiljna, onda ćemo morati da budemo aktivni na tržištu. Još uvek se nije upalio alarm, ali želim da pojačam tim, pogotovo u odbrani", rekao je Venger za Dejli Mejl.Arsenal je do sada doveo Aleksisa Sančeza iz Barselone, Kaluma Čembersa iz Sautemptona, Matjea Debušija iz Njukasla i Davida Ospinu iz Nice.

11:53 - Marina Maljković zadovoljna tokom priprema za Svetsko prvenstvoSelektor ženske košarkaške reprezentacije Srbije Marina Maljković zadovoljna je tokom pripreme za Svetsko prvenstvo i smatra da se selekcija priprema na najbolji mogući način. OPŠIRNIJE OVDE

11:18 - Marota uveren da će Vidal ostati u JuventusuGeneralni direktor Juventusa Đuzepe Marota uveren je da će Arturo Vidal ostati u torinskom klubu, uprkos nastojanjima Mančester Junajteda da ga dovede u svoje redove. Vidal je u decembru produžio ugovor sa Juventusom do 2017. godine, a pored Junajteda interesovanje za Čileanca pokazao je i Arsenal."Svi uslovi da Vidal ne napusti klub pre isteka roka su tu. Produžetak saradnje koji je potpisao ojačao je vezu između Juventusa i Vidala. Uvek je govorio da želi da ostane ovde i mi smo više nego srećni da ga zadržimo", rekao je Marota za Gazeta delo Sport.

10:49 - Van Gal: Roho je pravo pojačanjeMenadžer Mančester Junajteda Luj van Gal rekao je danas da je dolazak reprezentativca Argentine Markosa Roha iz lisabonskog Sportinga pravi potez kluba. Roho je posle dužih pregovora prešao u Junajted, nakon što su Portugalci prihvatili ponudu od 20 miliona funti, plus dolazak Luisa Nanija na pozajmicu."Roho je veoma talentovan defanzivac. Na Svetskom prvenstvu je igrao na najvišem nivou i može da igra štopera i levog beka. On je snažan fudbaler i ispred njega je svetla budućnost. Iako je mlad, ima dosta iskustva igranja u Evropi, verujem da će biti pravo pojačanje za klub", rekao je van Gal za klupski sajt.Junajted je pre Roha doveo Andera Ereru iz Atletik Bilbaa i Luka Šoa iz Sautemptona, a holandski stručnjak je najavio još pojačanja do kraja prelaznog roka. Tim Luja van Gala loše je počeo novu sezonu Premijer lige, pošto je na Old Trafordu poražen od Svonsija sa 2:1.

10:22 - Srpski plivači neuspešni u kvalifikacijama na EP u BerlinuSrpski plivači Jovana Bogdanović, Radovan Siljevski i Boris Stojanović nisu bili uspešni u jutrošnjim kvalifikacijama na šampionatu Evrope u Berlinu. Bogdanovićeva je na 200 prsno zauzela 31. mesto u vremenu 2:37.79 minuta. U trci na 100 metara slobodnim stilom Siljevski je u svojoj kvalikacionoj grupi bio drugi u vremenu 50.60 sekundi, ali mu to nije pomoglo da se domogne polufinala. Siljevski je na kraju ostvario 43. vreme, dok je Stojanović bio 61. u ukupnom plasmanu (51.30). Zahvaljujući sjajnom Velimiru Stjepanoviću Srbija je na šampionatu u Berlinu osvojila dve zlatne medalje. Stjepanović je bio najbolji na 400 metara slobodnim stilom i na dvostruko kraćoj deonici. 09:57 - Selektor Gane izostavio Boatenga i MuntarijaSelektor fudbalske reprezentacije Gane Kvesi Apija saopštio je danas spisak igrača za utakmice protiv Ugande i Togoa u kvalifikacijama za Afrički kup nacija, na kome nema Kevina Prinsa Boatenga i Sulija Muntarija. Boateng i Muntari odstranjeni su iz reprezentacije pred odlučujući meč sa Portugalijom na Svetskom prvenstvu u Brazilu zbog svađe sa selektorom i njegoviim asistentom. Na Apijom spisku nema ni fudbalera Milana Mikaela Esijena, koji se nakon Mundijala žalio na malu minutažu u Brazilu.Golmani: Stefan Adams, Razak Braimah, Fatau DaudaOdbrana: Harison Aful, Mohamed Aval, Džon Boj, Džonatan Mensah, Danijel Opare, Baba Rahman, Džeferi ŠulpSredina: Afrie Akva, Emanuel Agemang Badu, Kvadvo Asamoa, Kristijan Atsu, Andre Ajev, Jusif Šibsah, Edvin Đimah, Rabiju Mohamed, Asante Solomon, Mubarak VakasoNapad: David Akam, Džordan Aju, Asamoa Đan, Abdul Majed Varis.Gana 5. septembra dočekuje Ugandu, dok tri dana kasnije gostoje selekciji Togoa.

09:29 - Košarkaši SAD ubedljivi protiv Dominikanske Republike

http://www.youtube.com/watch?v=dvlIOoumxEA

09:03 - Zenit i Porto obavili pola posla, na korak od LŠFudbaleri Zenita i Porta na korak su od plasmana u grupnu fazu Lige šampiona pošto su sinoć u prvim mečevima baraža zabeležili pobede na gostujućem terenu. Predstavnik Rusije savladao je u Liježu tim Standarda sa 1:0, a istim rezultatom starosedelac u elitnom takmičenju, portugalski Porto, slavio je na teškom gostovanju u Lilu.Lil (Francuska) - Porto (Portugalija) 0:1 (Erera 61)Standard (Belgija) - Zenit (Rusija) 0:1 (Šatov 16)Slovan (Slovačka) - BATE (Belorusija) 1:1 (Vitek 80 - Jablonski 44. autogol)Alborg (Danska) - APOEL (Kipar) 1:1 (Tomsen 16 - Oliveira 54)Maribor (Slovenija) - Seltik (Škotska) 1:1 (Bohar 14 - Mekgregor 6)Odigrano juče: Bešiktaš (Turska) - Arsenal (Engleska) 0:0, Kopenhagen (Danska) - Bajer Leverkuzen (Nemačka) 2:3, Napoli (Italija) - Atletik Bilbao (Španija) 1:1, Salcburg (Austrija) - Malme (Švedska) 2:1, Steaua (Rumunija) - Ludogorec (Bugarska) 1:0.Revanš susreti na programu su sledeće nedelje.Direktni učesnici Lige šampiona su Real Madrid (Španija), Barselona (Španija), Bajern Minhen (Nemačka), Čelsi (Engleska), Benfika (Portugalija), Atletiko Madrid (Španija), Borusija Dortmund (Nemačka), Šalke (Nemačka), Juventus (Italija), Pari Sen Žermen (Francuska), Šahtjor (Ukrajina), Bazel (Švajcarska), Mančester Siti Engleska), Olimpijakos (Grčka), CSKA Moskva (Rusija), Ajaks (Holandija), Liverpul (Engleska), Sporting (Portugalija), Galatasaraj (Turska), Anderleht (Belgija), Roma (Italija) i Monako (Francuska).

08:35 - Vesna Dolonc poražena u kvalifikacijamaSrpska teniserka Vesna Dolonc neće igrati na Otvorenom prvenstvu SAD u Njujorku pošto je jutros, u prvom kolu kvalifikacija, izgubila od Holanđanke Mihaele Krajiček sa 6:1, 6:4. Za razliku od Dolonc, Jovana Jakšić i Aleksandra Krunić još imaju šansi da se nađu u glavnom žrebu poslednjeg ovogodišnjeg Gren slem turnira. Jakšić je u prvom kolu kvalifikacija juče pobedila Anu Vrljić iz Hrvatske, dok je Krunić bila bolja od Petre Martić, takođe hrvatske teniserke. Jakšić u drugom kolu kvalifikacija igra protiv Kineskinje Sasai Ženg, a protivnica Krunićevoj biće Denisa Alertova iz Češke. U glavnom žrebu US opena već se nalaze tri najbolje srpske teniserke, Ana Ivanović, Jelena Janković i Bojana Jovanovski.

PREGLED SPORTSKIH DOGAĐAJA KOJI SU OBELEŽILI PRETHODNI DAN MOŽETE VIDETI OVDE

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track