(VIDEO) SA PENALA: Pečnik doneo Zvezdi pobedu i osvetu Donjem Sremu

Superliga Srbije

(VIDEO) SA PENALA: Pečnik doneo Zvezdi pobedu i osvetu Donjem Sremu

Fudbal -
Fudbaleri Crvene zvezde savladali su Donji Srem (1:0) golom Nejca Pečnika sa penala u 35. minutu

Fudbaleri Crvene zvezde pobedili su na Marakani ekipu Donjeg Srema sa 1:0 (1:0), u utakmici 10. kola Superlige.

Jedini gol na meču postigao je Slovenac Nejc Pečnik u 35. minutu iz penala.

Početak utakmica kasnio je više od 20 minuta zbog kvara na trafo stanici i nestanka struje na stadionu.

Zvezda je posle ove pobede prišla na bod zaostatka u odnosu na Partizan, koji ima dve utakmice manje i sutra gostuje ekipi Jagodine.

Meč pratite na našem sajtu i gledajte ovde

Prvo poluvreme

Pola časa pre početka meča na Marakani nema struje, ali će utakmica prema informacijama koje stižu sa našeg najvećeg stadiona, ipak biti igrana, sa zakašnjenjem. Desetak minuta pre početka meča, svetlo se pojavilo u ložama, a sada se čeka da prorade reflektori, za šta je potrebno nešto manje od pola časa.

Utakmica je počela sa nešto manje od pola sata zakašnjena, a pre prvog sudijskog zvižduka navijači Zvezde napravili su bakljadu na severu.

http://www.youtube.com/watch?v=_BVErJB_8XM

Donji Srem je preko Stanisavljevića prvi zapretio, ali je Rajković dobro intervenisao, a nakon toga Zvezda uspostavlja inicijativu i stvara nekoliko polu - prilika, ali posle pola časa igre nema golova.

Crvena zvezda je povela kada je Nejc Pečnik u 35. minutu postigao gol sa penala sviranog zbog igranja rukom jednog od defanzivaca gostiju iz Pećinaca.

http://www.youtube.com/watch?v=oaasxKpHBYs

U 45. minutu Darko Spalević je sa oko 18 metara matirao Rajkovića, ali je pogodak poništen zbog ofsajda.

Drugo poluvreme

Pre nastavka utakmice navijači Crvene zvezde su napravili koreografiju.

http://www.youtube.com/watch?v=FRQJlLucxiA

Na startu drugog dela igre Nenad Lalatović izveo je Despotovića, a umesto njega uveo veznjaka iz Zvezdine škole Marka Grujića. Zvezda je otvorila drugo poluvreme blagom inicijativom, ali sem nekoliko udaraca iz ugla nije bilo izglednijih prilika za gol.

Na isteku šesdesetog minuta nismo videli previše prilike, iako domaći tim igra za nijansu bolje nego u prvom delu meča. Ipak, sve se svodi na individalne pokušaje Lazovića i mladog Ristića, a upravo je Ristić pokušao sa distance, ali je njegov udarac završio tik pored stative.

Nedugo zatim, gosti su imali možda i najbolju priliku za pogodak. Spalević i Stanisavljević su lepim duplim pasom izbacili kompletnu zadnju liniju Zvezde, da bi se Stanisavljević našao sam ispred Rajkovića, ali je oklevao pa je mladi golman domaćih intervencijom izbacio loptu u korner.

Sastavi

CRVENA ZVEZDA: Rajković - Pečnik, Pavićević, Lazić, S. Đorđević - Ristić, Bosančić, Lazović, Katai - Rakić, Despotović.

DONJI SREM: Belić - Punoševac, Lakić-Pešić, Prljević, Lakićević - Ožegović, Bukorac - Krunić, Stanisavljević, Zec - Spalević.

Tekstualni prenos

Trener Nenad Lalatović odlučio je da ostavi na klupi mladog Luku Jovića, najmlađeg debitanta u mečevima Crvene zvezde i Partizana, koji je zbog dva promašaja označen kao tragičar utakmice u Humskoj, ali će za razliku od većine ranijih mečeva igrati sa dvojicom napadača - Đorđem Rakićem i Đorđem Despotovićem.

Prvi put u startnoj postavi šansu će dobiti Aleksandar Katai. Stefana Đorđević menja suspendovanog Nikolu Mijailovića. Očekivalo se da mesto kapitena zauzme Nikola Antić, ali je Lalatović odlučio da šansu ukaže momku kojeg je doveo iz Voždovca.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track