(VIDEO) BAMBI SPASAO SRBIJU: Orlovi u 90. minutu iščupali bod u Jermeniji
Foto: Dado Đilas

Loš početak kvalifikacija

(VIDEO) BAMBI SPASAO SRBIJU: Orlovi u 90. minutu iščupali bod u Jermeniji

Fudbal -
Fudballska reprezentacija Srbije remizirala je sa Jermenijom 1:1 u prvom meču kvalifikacijaa za EURO 2016. u Francuskoj
1 / 5 Foto: Dado Đilas

JEREVAN - Fudballska reprezentacija Srbije remizirala je sa Jermenijom 1:1 u prvom meču kvalifikacija za EURO 2016. u Francuskoj.Orlovi su tako na razočaravajući način počeli kvalifikacije za Evropsko prvenstvo u Francuskoj 2016. godine, pošto je ovo bio prvi zvanični duel Srbije u Grupi I, posle generalne probe protiv selekcije Francuske.Domaća selekcija povela je u 73. minutu golom Roberta Arzumanijana, ali bod Srbiji doneo je Zoran Tošić u 90. minutu, pa su izabranici selektora Dika Advokata na kraju izbegli bruku u Jerevanu. Predsednik Srbije Tomislav Nikolić bodrio je Orlove sa tribina.Jermenija je posle prvog gola imala i veliku priliku da duplira prednost, ali je srpski golman Vladimir Stojković u 83. minutu odbranio penal Piceliju.Selekcija Srbije takmičenje u kvalifikacijama za Evropsko prvenstvo nastavlja za tri dana, 14. oktobra, kada će u Beogradu ugostiti Albaniju.U drugoj utakmici u Grupi I, od 20.45 časova, u Tirani igraju Albanija i Danska.Jermenija: Berezovski, Havanisjan, Harojan, Arzumanjan, Voskanjan, Hajrapetjan, Mkrtčjan (Hovsepjan 53.), Artur Edigarjan, Piceli (Karapetijan 84.), Sarkisov, Manučarjan (Dašjan 67.).Srbija: Stojković, Ivanović, Nastasić, Mitrović, Kolarov , Gudelj (A. Mitrović 74.), Matić, Tošić, Marković (Kuzmanović 26.), Tadić, Đorđević (Lazović 71.).

Foto: uefa.com
Foto: uefa.com

TOK MEČA19:52 (90. +5) - Kraj utakmice!Reprezentacija Srbije loše je počela novi kvalifikacioni ciklus za EURO 2016, pošto je u Jerevanu odigrala nerešeno 1:1 sa Jermenijom. Posle svega Orlovi mogu da budu više nego zadovoljni osvojenim bodom, pošto su bili na korak od poraza.19:47 (90.) - Gooooool, Srbija je izjednačila - 1:1!Zoran Tošić je spasao Orlove u poslednjem minutu meča. On je preciznim udarcem sa 20 metara pogodio gornji levi ugao i doneo izjednačenje Srbiji.

http://www.youtube.com/watch?v=s6-NEp5KYg8
19:40 (83.) - Stojković brani penal, ima nade za Srbiju!
http://www.youtube.com/watch?v=R46sxK-vrK8
19:39 (82.) - Penal za Jermeniju!
19:36 (79.) - Udarac Kuzmanovića 19:30 (73.) - Gooooool, Jermenija vodi 1:0!
http://www.youtube.com/watch?v=RrDtzSshSOw
19:28 (71.) - Advokat pravi izmenu
19:19 (62.) - Neprecizan i Mitrović 19:13 (56.) - Tošiću beži lopta 19:10 (53.) - Velika prilika za Jermeniju 19:07 (50.) - Otvorena igra u nastavku 19:03 (46.) - Počelo je drugo poluvreme
Foto: uefa.com
Foto: uefa.com

18:47 - Kraj prvog poluvremenaZavršeno je prvo poluvreme na stadionu Republika. U prvih 45 minuta nije bilo golova. Srbija je imala nekoliko izglednih prilika, a najbolju je propustio Ivanović u 29. minutu. I Jermenija je u par navrata pripretila, a posebno u završnici poluvremena, kada se domaćin oslobodio pritiska.18:45 (45. +1) - Žuti karton za NastasićaJermeni su sve opasniji u završnici prvog poluvremena, a Nastasić prekršajem zaustavlja opasan napad domaćina i dobija žuti karton.18:40 (41.) - Pokušava i Đorđević Kolarov dobro centrira s leve strane, Đorđević skače na petercu, ali je usledio neprecizan udarac.18:37 (38.) - Opasan slobodan udarac za JermenijuNastasić je u skoku faulirao Sarkisova, ali Piceli iz slobodnog udarca šutira visoko iznad gola. Nema opasnosti za Stojkovića.18:36 (37.) - Berezovski brani udarac TošićaZoran Tošić se u kaznenom prostoru izborio za prostor za udarac, ali Berezovski zaustavlja njegov pokušaj. Bila je to još jedna izgledna prilika za Srbiju.18:30 (31.) - Uzvraća JermenijaDefanzivci Srbije zaboravili su Picelija koji se lepo namestio i šutirao sa ivice kaznenog prostora, ali je golman Stojković izbacio loptu u korner. Lopta je išla u njegov donji desni ugao.18:28 (29.) - Ivanović propušta veliku prilikuTošić je još jednom odlično izveo korner, ali je Ivanović loše zahvatio loptu i ona ide preko prečke. Najbolja prilika za Srbiju u dosadašnjem toku utakmice.18:27 (28.) - Udarac KuzmanovićaČim je ušao u igru Kuzmanović preti. On dobro šutira, ali golman Jermenije još jednom uspeva da izbaci loptu u korner.

Foto: Printscreen
Foto: Printscreen

18:25 (26.) - Marković ne može da nastavi mečFudbaler Liverpula Lazar Marković napušta igru zbog povrede. U igru je ušao Zdravko Kuzmanović.18:20 (19.) - Odličan udarac TadićaSrbija nastavlja sa napadima. Šutirao je Tadić, ali golman Jermenije izbija loptu u korner. 18:15 (16.) - Novi korner za SrbijuPonovo je korner izveo je Zoran Tošić i ponovo je bilo uzbudljivo pred golom domaćina. Golman Berezovski je intervenisao u poslednjem trenutku i boksuje loptu između dva igrača Srbije. 18:13 (14.) - Kolarov preti iz slobodnog udarcaAleksandar Kolarov je šutirao direktno na gol sa više od 20 metara, ali je golman Berezovski bio na pravom mestu i bez problema hvata loptu.18:04 (5.) - Gudelj šutira sa distenceGudelj je šutirao iz daljine, ali je bio neprecizan i nema opasnosti po gol domaćina.18:03 (4.) - Gužva pred golom JermenijeZoran Tošić je dobro izveo korner s leve strane, ali igrači Jermenije uz dosta muke na kraju uspevaju da otklone opasnost.

Foto: Printscreen
Foto: Printscreen

18:01 (2.) - Stojković brži od napadača JermenijeFudbaleri Jermenije su iznenada dobili priliku da ugroze gol Srbije, ali je golman Stojković na vreme izašao i bio brži od protivničkog navijača.18:00 (1.) - Počea je utakmicaGlavni sudija Tom Harald Hagen dao je znak za početak meča. Prvi udarac izveli su fudbaleri Srbije koji igraju u belim dresovima.17:54 - Reprezentacije su na terenuSelekcije Jermenije i Srbije su izašle na teren. Prvo je intonirana nacionalna himna Srbije, a zatim i Jermenije. Sve je spremno za početak utakmice.17:45 - Norvežani dele pravduNorvežanin Tom Harald Hagen sudiće meč u Jerevanu. Hagenu će pomagati zemljaci Dag-Roger Neben i Jan Erik Engan, dok je četvrti sudija Magnus Lundbeg. Sudije iza gola su Dag Vidar Hafsas i Ola Hober Nilsen.17:40 - Igrači se zagrevajuReprezentacije su na terenu stadiona Republika i igrači se uveliko zagrevaju. Do početka utakmice ostalo je još 20 minuta. Trenutna temperatura u Jerevanu je prijatnih 18 stepeni Celzijusa.

Foto: FSS
Foto: FSS

17:33 - Albanija dočekuje DanskuOd 20:45 časova takođe u okviru Grupe I Albanija dočekuje Dansku. Albanija je u prvom meču napravila veliko iznenađenje pošto je na strani savladala Portugal sa 1:0. 17:26 - Jermeni poraženi od Danske na startuFudbaleri Jermenije poraženi su od Danske sa 2:1 na startu kvalifikacija u Grupi I. Međutim, Danci su do trijumfa na domaćem terenu stigli tek posle preokreta.17:19 - Đorđević sam u napaduSelektor Srbije Dik Advokat odlučio se da meč u Jerevanu počne sa jednim isturenim napadačem Filipom Đorđevićem. Nešto povučenije će igarti Dušan Tadić što znači da će Orlovi igrati u formaciji 4-5-1.17:17 - Startne postave

Foto: Printscreen
Foto: Printscreen

17:12 - Podrška predsednika Srbije Tomislava NikolićaUtakmici u Jerevanu prisustvovaće i predsednik Republike Srbije Tomislav Nikolić, koji dolazi u zvaničnu posetu Jermeniji.17:08 - Bane predvodi OrloveKapiten reprezentacije Srbije Branislav Ivanović izjavio je da će biti spreman za večerašnji meč u Jerevanu protiv Jermenije.17:00 - Četvrti okršaj fudbalera Srbije i JermenijeSrbija i Jermenija su do sada igrale tri puta, uz dve pobede Orlova i jedan remi. Srbija u tim utakmicama nije primila gol. Jermenija nikada nije igrala na Evropskom ili Svetskom prvenstvu.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track