(VIDEO) MNOGO SPORNIH SITUACIJA: Zvezdi samo bod u Kruševcu, gosti kivni na sudiju Santrača
Foto: Printskrin

Jelen Superliga

(VIDEO) MNOGO SPORNIH SITUACIJA: Zvezdi samo bod u Kruševcu, gosti kivni na sudiju Santrača

Fudbal -
Crvena zvezda je posle četiri pobede na startu sezone odigrala bez golova u Kruševcu

Derbi 5. kola Jelen super lige između Napretka i Crvene zvezde završen je bez golova 0:0.

Meč odigran u Kruševcu je obilovao uzbuđenjima, nervozom i spornim situacijama, ali prikazani fudbal nije bio na visokom nivou. Utakmica je dva puta bila prekidana zbog navijača Crvene zvezde.

Utakmica u Kruševcu bila je spora i nije se mnogo dešavalo na njoj. U drugom poluvremenu je meč bio prekinut na nekoliko minuta zbog gustog tima, pošto su huligani upalili baklje.

U četvrtom minutu nadoknade trener Zvezde je dobio crveni karton zbog protesta, a nešto pre toga ga je pogodio neki predmet sa tribina.

Po završetku utakmice žuti karton zbog protesta dobio je kapiten crveno-belih Nikola Mijailović.

Zvezda je bila aktivnija u prvom poluvremenu i imala je inicijativu, ali je Napredak u prvih 45 minuta imao najbolju šansu, pošto mu je dosuđen penal.

U 25. minutu Savo Pavićević je u svom šesnaestercu srušio Ibrahima Mamea Ndiajea, a sudija Dejan Santrač je pokazao penal. Miloš Trujić je u 27. minutu izveo jedanaesterac, ali je Predrag Rajković odbranio njegov udarac.

Zvezda je u 43. minutu tražila penal pošto je Vukan Savićević pao u šesnaestercu gostiju posle starta Marka Paunovića. Santrač je pokazao da se igra nastavi, a protesti gostiju nisu pomogli.

Osim toga Nenad Gavrić je imao pokušaj glavom koji je golman Napretka Zoran Popović odbranio. Osim toga se skoro ništa drugo u prvih 45 minuta dešavalo na terenu.

Zvezda je prvu priliku u drugom poluvremenu imala u 51. minutu, ali je Nejc Pečnik pogodio živi zid iz slobodnog udarca.

Napredak nije uspevao da ugrozi gol Rajkovića, a Zvezda je najbolju šansu imala u 87. minuta, kada je Miloš Bosančić iz slobodnog udarca pogodio prečku.

Trener Zvezde Nenad Lalatović ubacio je u finišu još jednog napadača, ali nije uspeo da preokrene rezultat.

http://www.youtube.com/watch?v=v4yQZ9PfvJs

Sudija: Dejan Santrač

NAPREDAK: Popović, Cvetković, Janičić, Paunović, Urošević, Govedarica, Gobeljić, Ndijae, Dimitrov, Trujić, Popović (od 12. Lazić).CRVENA ZVEZDA: Rajković, Petković, Pavićević, Planić, Mihailović, Kovačević, Lazović, Savićević, Pečnik, Gavrić, Rakić.

Meč iz Kruševca možete gledati uživo OVDE

2. POLUVREME

Zvezda je pripretila u 47. minutu, ali je nabačena lopta u petercu Napretka bila lak plen golmana domaćina.Pečnik je u 51. minutu oprobao šut sa oko 30 metara, ona se odbila do Gavrića ali je napadač Zvezde bio u ofsajdu.U narednom minutu došlo je do jakog sudara Kovačevića i Gobeljića posle kojeg je domaći fudbaler ostao da leži. Posle lekarske intervencije nastavio je meč.Lalatović je u 55. minutu izvršio izmenu i umesto Vukana Savićevića uveo Miloša Bosančića, kome je ovo debi za Zvezdu.

U 60. minutu ponovo je došlo do prekida meča zbog navijača. Zbog bakljade u režiji navijača Crvene zvezde dimna zavesa je prekrila teren.

Lalatović je, u nemogućnosti napadača da stvore neku priliku, uveo i Đorđa Despotovića umesto Pečnika, pa će Crvena zvezda u finišu igrati sa trojicom napadača Rakićem, Jovićem i Despotovićem.Bosančić je u 89. minutu sjajno izveo slobodan udarac sa oko 25 metara, prebacio je "živi zid", ali je lopta pogodila prečku.

Puno nervoze u finišu meča. Jović je pao u šesnaestercu Napretka, skočila je cela klupa Crvene zvezde, ali Santrač nije pokazao na najstrožu kaznu. Zbog protesta isključen je trener Crvene zvezde Nenad Lalatović.

1. POLUVREME

Tribine stadiona "Mladost" nisu ispunjene do poslednjeg mesta, prisutno je oko 5.000 gledalaca.

Prvu ozbiljniju šansu videli smo u 8. minutu kada je Lazović iz slobodnog udarca nabacio loptu, ali je odbrana Napretka u poslednjem trenutku intervenisala. Samo tri minuta kasnije Rakić je kao na tacni poslužio Gavriće, ali je njegov udarac zaustavio istrčali golman Napretka Popović. Minut kasnije ofanziva gostiju donela je još jednu šansu.

Lazović je ušao u kazneni prostor iskosa sa desne strane, centrirao u peterac, ali je gotovo sa gol crte loptu izbacio jedan defanzivac Napretka.

Napredak je već u 12. minutu morao da izvrši prvu izmenu pošto je veznjaka Nikolu Popovića zamenio Predrag Lazić.

Najveće uzbuđenje viđeno je u 25. minutu kada je sudija Santrač pokazao na belu tačku za Napredak. Pavićević je uklizao Ndijaeu koji je prethodno sklonio loptu. Trujić je gađao levi donji ugao, ali je Rajković odbranio.

http://www.youtube.com/watch?v=uUazWpyLpjA

U 35. minutu došlo je do višeminutnog prekida utakmice zbog sukoba pripadnika žandarmerije i navijača Crvene zvezde smeštenih na južnoj tribini stadiona pod Bagdalom.

U finišu prvog poluvremena viđena je sporna situacija u kaznenom prostoru Napretka. Savićević je krenuo ka golu, ali je pao posle duela sa defanzivcima domaćeg tima. Ostaje sporno da li je Paunović sapleo Savićevića, ili kontakta nije bilo.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track