(VIDEO, FOTO) POČELA LIGA ŠAMPIONA: Petarda Reala protiv Bazela
Foto: AP

Startovalo finansijski najjače takmičenje

(VIDEO, FOTO) POČELA LIGA ŠAMPIONA: Petarda Reala protiv Bazela

Fudbal -
Real je u Madridu počeo agresivno poveo sa 4:0 autogolom Mareka Suhija u 14. i pogocima Gereta Bejla u 30, Kristijana Ronalda u 31. i Hamesa Rodrigesa u 37. minutu
1 / 8 Foto: AP

Prve utakmice nove sezone Lige šampiona donele su velika uzbuđenja i nekoliko iznenađenja. Aktuelni šampion, ekipa Reala petardom je počela takmičenje, Atletiko je poražen u Atini, dok je Liverpul u 93. minutu sa penala savladao Ludogorec.

Grupa A: Olimpijakos pobedio Atletiko Madrid u AtiniFudbaleri Olimpijakosa pobedili su danas u prvom kolu Grupe A na svom terenu prošlogodišnjeg finalistu Lige šampiona Atletiko Madrid sa 3:2. Olimpijakos je u Pireju vodio 2:0 golovima Artura Masuakua u 13. i Ibrahima Afelaja u 31. minutu, a gosti su do poluvremena izjednačili preko Marija Mandžukića u 38. minutu. Novu prednost od dva gola Olimpijakosu je doneo povratnik u ekipu Kostas Mitroglu u 73. minutu, a Atletiko je uspeo samo da smanji zaostatak pogotkom Antoana Grizmana u 86. Juventus je bio siguran na početku nove sezone Lige šampiona i golovima Karlosa Tevesa u 59. i 90. minutu sa 2:0 kao domaćin savladao švedski Malme. U drugom kolu Atletiko će 1. oktobra dočekati Juventus, dok će Malme biti domaćin Olimpijakosu.

Grupa B: Petarda Reala, Liverpul jedvaFudbaleri Real Madrida ubedljivo su danas pobedili Bazel sa 5:1, dok je Liverpul sa 2:1 savladao Ludogorec, u utakmicama prvog kola Grupe B Lige šampiona. Real je u Madridu počeo agresivno poveo sa 4:0 autogolom Mareka Suhija u 14. i pogocima Gereta Bejla u 30, Kristijana Ronalda u 31. i Hamesa Rodrigesa u 37. minutu. Bazel je smanjio na 4:1 preko Derlisa Gonsalesa u 38, ali je Karim Benzema pogotkom u 79. minuta postavio konačan rezultat. Liverpul je na svom terenu imao inicijativu protiv Ludogoreca i stvarao šanse, ali je odlično branio reprezentativac Kanade, nekadašnji golman Rada Milan Borjan. Ludogorec je sredinom drugog poluvremena pogodio stativu, a domaćin je iskoristio taj promašaj i poveo golom Marija Balotelija u 82. minutu. Ipak, Ludogorec je u prvom minutu sudijske nadoknade vremena izjednačio pogotkom Danija Abaloa, ali je Borjan potom napravio penal, koji je iskoristio Stiven Džerard i doneo tri boda svojoj ekipi. Real Madrid će u narednom kolu 1. oktobra gostovati Ludogorecu u Bugarskoj, dok će Bazel u Švajcarskoj igrati sa Liverpulom

Grupa C: Zenit bolji od Benfike, Monako savladao LeverkuzenFudbaleri Zenita pobedili su večeras kao gosti ekipu Benfike sa 2:0, dok je Monako sa 1:0 savladao Bajer Leverkuzen, u utakmicama prvog kola Grupe C Lige šampiona. Zenit je poveo preko Hulka u petom minutu, a onda je golman Benfike Artur srušio Danija kao poslednji igrač odbrane i dobio crveni karton. Ruska ekipa je iskoristila prednost igrača više i do kraja utakmice postigla pogodak preko Aksela Vitsela u 22. minutu i došla do pobede. Monako je kao domaćin savladao Leverkuzen golom Žoaa Mutinja u 61. minutu. Zenit će u drugom kolu dočekati Monako 1. oktobra, dok će Bajer u Leverkuzenu igrati protiv Benfike.Grupa D: Borusija sigurna protiv Arsenala, remi u IstanbuluFudbaleri Borusije Dortmund lako su sa 2:0 pobedili Arsenal, dok su Galatasaraj i Anderleht igrali 1:1 u Istanbulu, u prvom kolu Grupe D Lige šampiona. Borusija je u Dortmundu pobedila englesku ekipu golovima Čira Imobilea u sudijskoj nadoknadi prvog poluvremena i Pjera Obamejanga u 48. minutu. Anderleht je vodio golom Denisa Prata od 52. minuta, ali je Burak Jilmaz pogotkom prvom minutu nadoknade vremena doneo bod turskoj ekipi. U drugom kolu Arsenal će 1. oktobra dočekati Galatasaraj, dok će Anderleht u Briselu igrati protiv Borusije.

Grupa AJuventus - Malme 2:0 (0:0)(Tevez 62, 90)Olimpijakos - Atletiko Madrid 3:2 (2:1)(Masuaku 14, Afelaj 31, Mitroglu 73 - Mandžukić 38, Grizman 86)Grupa BLiverpul - Ludogorec 2:1 (0:0)(Baloteli 82, Džerard 90+3 p - Dani Abalo 90+1)Real - Bazel 5:1 (4:1)(Saši ag 15, Bejl 30, Ronaldo 31, Rodrigez 37, Benzema 79 - Gonzales 38)Grupa CBenfika - Zenit 0:2 (0:2)(Hulk 5, Vicel 22)Monako - Bajer Leverkuzen 1:0 (0:0)(Mutinjo 62)Grupa DBorusija Dortmund - Arsenal 2:0 (1:0)(Imobile 45, Aubamejang 48)Galatasaraj - Anderleht 1:1 (0:0)(Burak Jilmaz 90+1 - Praet 52)

TOK MEČEVA

Odbrojavanje je završeno. Nova sezona Lige šampiona počinje večeras mečevima u grupama A, B, C i D. Po običaju, favoriti su isti kao i prethodnih godina, a podjednako najbolji evropski klubovi boriće se i za gomilu para koju donosi ovo takmičenje. Nije se promenio ni broj srpskih klubova koji će igrati u ovom takmičenju, i ove sezone je - nula.

Ovo će biti jubilarno 60. izdanje u organizaciji UEFA, 23. pod imenom Liga šampiona. Finale će biti odigrano u Berlinu, ako je suditi prema dosadašnjoj tradiciji onda bez Reala iz Madrida, aktuelnog osvajača trofeja. Nikada se do sada nije desilo da neki klub odbrani titulu, a da li će to poći za nogom desetostrukom osvajaču ostaje da se vidi.

Ako već nema naših klubova, onda ima naših fudbalera. Zbog toga će dueli u Dortmundu, Liverpulu, Atini ili Istanbulu biti prilično interesantni.

Naši u Ligi šampiona: Luka Milivojević (Olimpijakos), Lazar Marković (Liverpul), Ivan Čvorović (Ludogorec), Milan Borjan (Ludogorec), Milan Rodić (Zenit), Neven Subotić (Borusija Dortmund), Miloš Jojić (Borusija Dortmund), Aleksandar Mitrović (Anderleht), Branislav Ivanović (Čelsi), Nemanja Matić (Čelsi), Aleksandar Kolarov (Mančester siti), Zoran Tošić (CSKA), Adem Ljajić (Roma), Filip Mladenović (Bate Borisov), Nemanja Tubić (Bate Borisov).Kao i do sada, uz Kurir sport možete da pratite sva najzanimljivija dešavanja sa terena gde se igraju utakmice Lige šampiona.

22:43 - Kako se igralo u Dortmundu

22:31 - Ludnica na Enfildu, Džerard iz penala doneo pobedu domaćinu

Kapiten Liverpula Stiven Džerard u trećem minutu zaustavnog vremena doneo je pobedu Liverpulu.

22:30 - Šok na Enfildu, Ludogorec stigao do izjednačenja, strelac Dani Albo

22:29 - Tevez potvrdio pobedu Juventusa - 2:0

22:28 - Galatasaraj izjednačio protiv Anderlehta

Burak Jilmaz je u prvom minutu nadoknade vremena po svemu sudeći doneo svom timu bod.

22:27 - Atletiko smanjio protiv OlimpijakosaGrizman u 86. minutu smanjuje zaostatak za Olimpijakosom na 3:2. Ostaje nekoliko minuta nade za Atletiko u Pireju.

22:25 - Gol i na Enfildu, strelac Baloteli

I na poslednjem meču večerašnjeg programa viđen je pogodak. Mario Baloteli je u 82. minutu pogodio mrežu Ludogoreca i doneo veliku radost navijačima Liverpula.

22:21 - Benzema za petardu Reala

22:16 - Olimpijakos povećao prednost protiv Atletika

Mitroglu je u 73. minutu povećao prednost Olimpijakosa protiv Atletika na 3:1.

22:14 - Monako je poveo protiv Bajera

22:11 - Atmosfera u Dortmundu je uvek vrhunska

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track