(VIDEO) MEGASENZACIJA: Bivši igrač crveno-belih izbacio Zvezdu iz Kupa
Foto: Tanjug

Rad slavio na Vračaru

(VIDEO) MEGASENZACIJA: Bivši igrač crveno-belih izbacio Zvezdu iz Kupa

Fudbal -
Fudbaleri Rada savladali Crvenu zvezdu golom Slavka Perovića
1 / 3 Foto: Tanjug

Fudbaleri Rada napravili su veliko iznenađenje u osmini finala Kupa Srbije, pošto su minimalnim rezultatom eliminisali Crvenu zvezdu.Jedini gol na u ne previše kvalitetnom meču viđen je posle pet minuta igre u nastavku. Rad je izveo kontru po levom boku, Veselinović je proigrao Slavka Perovića, a bivši igrač Crvene zvezde savladao Kahrimana.

Isti rivali sastaće se i narednog vikenda, u okviru desetog kola Jelen Superlige, takoše na Vračaru.

U istom terminu odigrana su još tri meča – Spartak je bio siguran protiv Proletera u Subotici (2:0), Jagodina je bila ubedljiva na gostovanju Radničkom 1923 (3:0).

Prvo poluvreme

Zvezda je na startu meča imala inicijativu, ali ne i ozbiljnu priliku za gol. U prvih 15. minuta igralo se između dva šesnaesterca. U narednih desetak minuta Rad je imao više od igre, a u 2. minutu Kahriman je prvi put ukrotio loptu, koja je išla u okvir gola. Šutirao je Milošević.Zvezda je nakon toga preuzela inicijativu, ali posle pola časa golova na Vračaru nema.

Zvezda desetak minuta ima inicijativu, imala je sjajnu šansu ali lazović nije bio dovoljno precizan. U 45. minutu Luka Jović je posle greške fudbalera Rada krenuo sam ka golu, ali nije bio priseban i pogodio je golmana domaćeg tima.

http://www.youtube.com/watch?v=QZ1nFUBzH14

Drugo poluvreme

Od 51. minuta Rad vodi golom Slavka Perovića, nekadašnjeg fudbalera Crvene zvezde. Borko Veselinović je lepo uočio saigrača u sredini i doturio mu loptu, a Savo Pavićević je zakasnio da blokira šut Perovića.

http://www.youtube.com/watch?v=Wr8aB63mlBo

Nešto manje od pola časa pre kraja Ristića je zamenio Despotović, a Gavrića Bosančić.

Rad je u 65. minutu mogao da duplira prednost! Ovaj put šutirao je Vladimir Rodić posle centaršuta sa leve strane i očajne reakcije Lazića i Mijailovića. Lopta je, na sreću crveno-belih, prošla tik pored stative.

U 70. minutu, prečka za Crvenu zvezdu! Mijailović je centrirao sa leve strane, a Darko Lazović sjajno uhvatio volej. Malo je nedostajalo da izjednači. Sporna situacija u 78. minutu u kaznenom prostoru rada. Despotović je šutirao, a lopta pogodila jednog od defanzivaca Rada. Igrači Zvezde smatraju da je igrao rukom, ali je arbitar Danilo Grujić pokazao da se igra nastavi.

Desetak minuta pre kraja pritisak Zvezde raste. Pokušao je Depostović u dva navrata nakon gužve u kaznenom prostoru Rada, ali bez promene rezultata.

Pet minuta pre kraja rad je imao priliku da povede sa 2:0, ali je Jelić bio neprecizan, a do kraja meča Zvezda nije uspela da izjednači.

Tok utakmice

Sastavi timova

Rad: Radunović, Đurić, Milošević, Rodić, Bajić, Raspopović, Gnjatić, Veselinović, Marković M, Perović, Jelić.

Crvena zvezda: Kahriman, Pečnik, Lazić, Pavićević, Mijailović, Kovačević, Ristić, Lazović, Katai, Gavrić, Jović.

Tekstualni prenos

Vojvodina, koja brani trofej, dočekuje Slobodu, dok će kragujevački Radnički biti domaćin Jagodini. Spartak igra sa novosadskim Proleterom, dok se u Gornjem Milanovcu sastaju Metalac i Voždovac. Utakmice između OFK Beograda i Čukaričkog, odnosno Partizana i Sloge iz Petrovca na Mlavi, zakazane su za 19. novembar.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track