(VIDEO) PARTIZAN 6 OD 6: Škuletić i Saša Ilić pokorili Kragujevac

Superliga Srbije

(VIDEO) PARTIZAN 6 OD 6: Škuletić i Saša Ilić pokorili Kragujevac

Fudbal -
Centarfor srpskog šampiona pogodio u 10 i 17. minutu, dok je kapiten crno belih bio precizan minut pre isteka regularnog dela meča

Fudbaleri Partizana pobedili su u Kragujevcu Radnički sa 3:0, u utakmici šestog kola Super lige Srbije i vratili se na prvo mesto na tabeli.

Dvostruki strelac u ekipi Partizana bio je Petar Škuletić, koji je postigao golove u 10. i 17. minutu, a gol je postigao i Saša Ilić u 89. minutu.

Partizan je tako ostvario šestu uzastopnu pobedu u prvenstvu i ima 18 bodova, dva više od Crvene zvezde, dok Radnički zauzima 13. mesto sa četiri boda.

Partizan je u četvrtom minutu bio u šansi, ali je Škuletić bio neprecizan. U 11. minutu crno-beli su poveli golom Škuletića iz penala. Prethodno je David Poljanec u šesnaestercu srušio Miroslava Vulićevića, posle prodora sa desne strane. Crno-beli su u 18. minutu duplirali prednost. Andrija Živković je dodao loptu do Petra Grbića, on se oslobodio trojice protivničkih igrača i dodao do Škuletića, koji je pogodio mrežu i postigao svoj šesti gol u sezoni.

Radnički je dobru priliku imao u 24. minutu, kada je posle asistencije Marka Perovića, Poljanec sa pet metara šutirao preko gola. Do kraja poluvremena ekipe su imale po jednu šansu, ali su Škuletić i Lazar Arsić bili neprecizni.

Partizan je drugo poluvreme započeo dobrom šansom, Šuletić je bio pred golmanom Žarkom Trifunovićem, koji je istrčao i uspeo da uhvati loptu. U 75. minutu u dobroj šansi je bio i Branko Ilić, ali je, posle asistencije Živkovića, šutirao pored gola.

Konačan rezultat postavio je kapiten Partizana Saša Ilić u 89. minutu. Škuletić je bio u kaznenom prostoru, a loptu je petom vratio na ivicu šesnaesterca do Ilića, koji je preciznim udarcem poslao loptu u mrežu.

Tok meča

17:51 (90+2) - Kraj utakmice

17:49 (89') - Lep gol Saše Ilića

http://www.youtube.com/watch?v=koP-ujkl-MQ

Kapiten Partizana primio je loptu na 16 metara od gola, a onda pogodio ćošak gola domaće ekipe

17:34 (75') - Partizan čuva prednost

Fudbaleri Partizana rutinski čuvaju dva gola prednosti. Imaju inicijativu, ali bez promene rezultata.

17:10 (51') - Škuletić se poigrava sa odbranom

Napadač Partizana pravi mnogo problema odbrani Kragujevčana, ali ne uspeva da postigne u treći gol

17:02 (46') - Počelo je drugo poluvreme

16:46 (45+1) - Kraj prvog dela

Do kraja prvog dela igre, crno-beli su polako preuzimali inicijativu, ali su domaći, u drugom minutu nadoknade, imali najbolju priliku. Arsić je probio po desnom boku, ušao u šesnesterac i po zemlji gađao dalji ugao – ali je Lukač uspeo da skrene loptu u korner.

16:17 (17') Opet Škuletić za 0:2

http://www.youtube.com/watch?v=mfCIrW87VrI

Škuletić je strelac gola i u 17. minutu, a tome je prethodilo lukavo prosleđivanje petom Živkovića ka Grbiću, a posle njegova dva lažnjaka je kapitulirala cela odbrana, pa je Škuletiću preostalo samo da plasira loptu u mrežu.

16:10 (10') Škuletić pogodio penal

http://www.youtube.com/watch?v=YzBoA8xrH74

Nisu dugo čekali crno-beli kako bi došli do vođstva, penal im je doneo Poljanec faulom nad Vulićevićem, pa je za najstrožu kaznu bio zadužen Škuletić.

Radnički - Partizan 0:3 (0:2)

(Škuletić 10, 17, S. Ilić 89)

Stadion: Čika Dača Sudija: Majo Vujović

Radnički: Trifunović, Terzić, Krneta, Bubanja, Jašić, Ćulum (od 64. Tiodorović), Vidić (od 41. Kovačević), Perović, Arsić, Sotirović, Poljanec (od 80. Živković).

Partizan: Lukač, Vulićević, Petrović, Ćirković, Stanković, B. Ilić, Drinčić (od 71. S. Ilić), Grbić, Živković (od 83. Petrović), Pantić (od 66. Lazović), Škuletić

Tok meča

Aktuelni vicešampion Srbije do sada ima maksimalan učinak, a u Kragujevcu ima priliku da se eventualnom pobedom vrati na čelo tabele.

Izabranici Dragoljuba Bekvalca nisu dobro započeli sezonu, pošto iz pet utakmica imaju po pobedu i remi, uz tri poraza. Sa četiri boda nalaze se mesto iznad zone ispadanja.

Posle subotnjih mečeva, šampion Crvena zvezda se vratio na prvo mesto trijumfom nad Novim Pazarom.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track