(VIDEO) ISPUSTILI POBEDU PROTIV NEMAČKE: Orlići remizirali sa vršnjacima iz zemlje svetskih prvaka
Foto: Uefa.com

Evropsko prvenstvo U19

(VIDEO) ISPUSTILI POBEDU PROTIV NEMAČKE: Orlići remizirali sa vršnjacima iz zemlje svetskih prvaka

Fudbal -
Omladinska fudbalska reprezentacija Srbije remizirala je sa selekcijom Nemačke, rezultatom 2:2 u drugom kolu Grupe B na Evropskom prvenstvu u Mađarskoj

PAPA - Omladinska fudbalska reprezentacija Srbije remizirala je sa selekcijom Nemačke, rezultatom 2:2 u drugom kolu Grupe B na Evropskom prvenstvu u Mađarskoj. Srpski fudbaleri, uzrasta do 19 godina, u prvom kolu igrali su nerešeno sa Ukrajinom 1:1. Istovremeno, "panceri" su na startu takmičenja pobedili Bugarsku sa 3:0. "Orlići" u Mađarskoj brane titulu šampiona Evrope pošto su prošle godine osvojili zlato u Litvaniji. Srbija je tako nastavila svoj fantastičan niz, pošto u ovom uzrastu ne zna za poraz u poslednjih 18 mečeva. Izabranici selektora Veljka Paunovića u poslednjem kolu očekuje duel sa reprezentacijom Bugarske. Po tri najbolja tima iz obe grupe plasiraće se na Svetsko prvenstvo koje se igra sledeće godine igra na Novom Zelandu.

http://www.youtube.com/watch?v=HsRhbWAPipw
Foto: UEFA.com
Foto: UEFA.com

19:52 - Završena je utakmicaOmladinska fudbalska reprezentacija Srbije remizirala je sa selekcijom Nemačke, rezultatom 2:2 u drugom kolu Grupe B na Evropskom prvenstvu u Mađarskoj.19:51 (90. +5) - Crveni karton!Kapiten Srbije Maksimović dobija crveni karton. Iako je startovao na loptu, sudija mu pokazuje direktni crveni karton, pa će Srbija protiv Bugarske igrati bez kapitena.19:47 (90. +1) - Gooooool, Nemačka je izjednačila na 2:2! Posle centaršuta s leve strane Štark matira golmana Rajkovića i donosi novo izjednačenje "pancerima".19:32 (76.) - Poništen gol "pancera"Nemci uspevaju da zatresu mrežu Srbije, ali je gol pancera opravdano poništen zbog ofsajda.

Foto: UEFA.com
Foto: UEFA.com

19:26 (70.) - Jović ne koristi novu sjajnu prilikuSjajni Jović ponovo beži odbrani Nemačke, ali ponovo ne uspeva da savlada golmana. Još jedna sjajna prilika odlazi u nepovrat.19:23 (67.) - Pantić šutira pored golaPantić je šutirao, ali je i on bio neprecizan.19:12 (56.) - Neverovatan promašaj JovićaPosle kornera Živkovića loše interveniše odbrana Nemačke, ali Jović ne uspeva da ubaci loptu u mrežu sa dva metra. On je slabo zahvatio loptu, pa je golman useo da zaustavi njegov pokušaj.

Foto: UEFA.com
Foto: UEFA.com

19:10 (54.) - Žuti kartonKimič je zasluženo dobio žuti karton posle prekršaja nad sjajnim Živkovićem koji ga je lako prošao.19:03 (47.) - Odmah prlika za NemačkuNemci odmah imaju priliku. Šutirao je Brant, ali je golman Rajković bio na pravom mestu i odlično interveniše.19:02 (46.) - Počelo je drugo poluvremeII poluvreme

Foto: UEFA.com
Foto: UEFA.com

18.47 - Završeno je prvo poluvreme18:40 (41.) - Gooooool, Srbija vodi 2:1!Kao i kod prvog gola Živković je centrirao sa desne strane, a posle loše intervencije odbrane pancera lopta stiže do Jovića, koji preciznim udarcem po zemlji vraća prednost Srbiji.18:39 (40.) - Ponovo preti SrbijaŽivković je ponovo zapretio. On je odlično šutirao, ali je zamalo bio neprecizan. Lopta je proletela iznad prečke. 18:38 (39.) - Gooooool, Nemačka izjednačila na 1:1!Nemačka stiže do izjednačenja posle loše intervencije golmana Rajkovića. Posle kornera koji je izveo Dzudzijak Rajković se nije najbolje snašao, a Zelkeu atraktivnim udarcem preko glave donosi izjednačenje Nemcima.

Foto: UEFA.com
Foto: UEFA.com

18:31 (32.) - Gooooool, Srbija vodi 1:0!Kapiten Nemanja Maksimović je strelac. Andrija Živković je odlično centarirao sa desne strane, a Maksimović je bio brži od golmana Nemačke i glavom pogađa mrežu. Na usporenom snimku se vidi da je prethodno lopta pobegla Živkoviću u aut, ali arbitri to nisu videli.18:24 (25.) - Udarac ZelkeaŠutirao je Zelke po zemlji, a golman Rajković kratko nogom odbija loptu. Na pravom mestu je bio Stevanović koji kupi loptu i uz manje probleme otklanja opasnost.18:18 (19.) - Nesporazum Rajkovića i StevanovićaMalo je nedostajalo da Nemci iskoriste nesporazum reprezentativaca Srbije. Stevanović je propustio loptu iako je iza sebe ima protivničkog igrača, ali je na vreme izleteo golman Rajković i izbacio loptu u aut.

Foto: UEFA.com
Foto: UEFA.com

18:14 (15.) - Dobar prodor ŽivkovićaŽivković je odlično prošao po desnoj strani, imao je otvoren put ka golu, ali se odlučio da centrira. Usledilo je loše dodavanje pa Nemci lako otklanjaju opasnost.18:09 (10.) - Miran početakU prvih desetak minuta nije bilo uzbuđenja, pošto je lopta uglavnom na sredini terena. Nemačka ima blagu inicijativu, ali nema pravih prilika. Obe selekcije su do sada imale po jedan obećavajući centaršut, ali nije bilo pravog posla za golmane.18:00 (1.) - Počela je utakmicaPrvi udarac na meču izveli su fudbaleri Nemačke, koji igraju u beloj opremi.

Foto: UEFA.com
Foto: UEFA.com

17:50 - Startne postaveSrbija: Rajković, Stevanović, Jovanović, Babić, Antonov, Zdjelar, Maksimović, Živković, Pantić, Gačinović, Jović.Nemačka: Šnicler, Akpoguma, Štark, Kemp, Holthaus, Kimič, Dzudzijak, Oztunali, Muktar, Brant, Zelke.

Pobeda Ukrajine nad Bugarskom

Fudbaleri Ukrajine ostvarili su pobedu u drugom kolu grupe B U-19 Evropskog prvenstva u Mađarskoj. Ukrajinci su golom Tankovskija u 89. minutu minimalnim rezultatom savladali Bugarsku. Bugari su u 28. minutu promašili penal preko Vutova, dok su Ukrajinci svoj gol postigli takođe nakon promašenog jedanaesterca.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track