KOBNI PENALI: Orlići bez novog finala Evropskog prvenstva

Portugalci im se revanširali

KOBNI PENALI: Orlići bez novog finala Evropskog prvenstva

Fudbal -
Omladinska fudbalska reprezentacija Srbije poražena je posle boljeg izvođenja penala od selekcije Portugala sa 4:3, u polufinalu Evropskog prvenstva u Mađarskoj

FELČUT - Omladinska fudbalska reprezentacija Srbije nije uspela da se plasira u novo finale Evropskog prvenstva."Orlići" su posle boljeg izvođenja penala poraženi od selekcije Portugala rezultatom 4:3 u polufinalu Evropskog prvenstva u Mađarskoj. Posle 120 minuta igre na stadionu "Ferenc Puškaš" nije bilo golova.Odlučujući penal za Srbiju u petoj seriji nije realizovao Sergej Milinković-Savić.

Neprecizan bio i Mijat Gačinović u prvoj seriji, ali je Srbiju u igru vratio sjajni golman Predrag Rajković, koji je u četvrtoj seriji zaustavio udarac kapitena Portugala Podstavskog. Izabranici selektora Veljka Paunovića tako nisu uspeli da odbrane titulu šampiona Evrope, koju su prošle godine osvojili u Litvaniji. Međutim, Srbija je plasmanom među četiri najbolje ekipe izborila učešće na Svetskom prvenstvu koje se sledeće godine igra na Novom Zelandu. U prvom polufinalu Nemačka je savladala Austiju rezultatom 4:0. Finale se igra u četvrtak 31 jula, od 19.00 časova, u Budimpešti.

Foto: UEFA.com
Foto: UEFA.com

TOK MEČA23:45 - Portugal je u finalu!5. serijaTijago čita Milinković-Savića i brani njegov udarac. Portugal je u finalu - 3:4Rodriges ne greši i šalje Rajkovića na pogrešnu stranu - 3:44. serijaJokić rutinski matira Tijaga i donosi izjednačenje Srbiji - 3:3Rajković brani udarac kapitena Portugala Podstavskog - 2:33. serijaRistić snažnim udarcem matira Tijaga i ostavlja "Orliće" u životu - 2:3Guco uspeva da zatrese mrežu iako je Raajkovičć imao loptu na ruci - 1:32. serijaZdjelar veoma sigurno izvodi penal i postiže prvi gol za Srbiju - 1:2 Silva hladnokrvno vara Rajkovića koji je samo poklekao jer je bio na krivoj nozi - 0:21. serijaGačinović šutira nekontrolisano preko gola - 0:1Lopes postiže prvi gol za Portuga. Rajković je pročitao stranu, ali nije mogao do lopte - 0:123:35 - Počinje penal serija

Foto: UEFA.com
Foto: UEFA.com

23:30 - Pobednika odlučuju penaliDrugog finalistu Evropskog prvenstva u Mađarskoj odlučiće penali. 23:28 (119.) - Žuti karton za JovanovićaNesmotren prekršaj Jovanovića donosi Portugalcima opasan slobodan udarac. Međutim Guco loše izvodi slobodan udarac i šutira preko gola.23:19 (110.) - Rajković čuva SrbijuDuarte je posle bio najviši u skoku i gađa sam ugao, ali Rajković sjajno interveniše i izbacuje loptu u korner.23:16 (107.) - Ponovo pokušava BaldeRomario Balde je ponovo pobegao defanzivcima Srbije. On je posle duplog pasa vratio loptu u kazneni prostor, ali tamo nije bilo Portugalaca koji su očekivali da će on šutirati.23:15 (106.) - Počeo je drugi produžetak

Foto: UEFA.com
Foto: UEFA.com

23:12 - Kraj prvog produžetka23:09 (105. +1) - Novi žuti kartonRomario Balde posle promašaja pravi novu grešku. On je faulirao Antonova i dobija žuti karton.23:07 (104.) - Velika prilika za PortugalceLopes je odlično izveo korner, ali se Romario Balde obrukao na drugoj stativi. Njega su srpski defanzivci ostavili potpuno samog, ali on to ne koristi i očajno reaguje glavom.23:03 (100.) - Novi udarac ka golu PortugalaGrujić je neprecizno šutirao iz velike daljine. Bio je to preambiciozan pokušaj.

Foto: UEFA.com
Foto: UEFA.com

23:02 (99.) - Brani TijagoFudbaleri Srbije su sve opasniji. Jokić je izveo slobodan udarac i poslao loptu pod prečku, ali je Tijago izbacuje u korner.22:58 (95.) - Udarac ZdjelaraPosle kornera šutirao je Zdjelar, ali je i on bio za malo neprecizan.22:55 (92.) - Novi pokušaj sa pola terenaPonovo je Milinković-Savić uputio udarac sa polovine terena. Ovog puta je bio za malo neprecizan. Međutim golman Portugala se povredio. On se nezgodno okliznuo u trenutku kada krenuo da se vraća ga golu. Moreiru menja Tijago.22:54 (91.) - Počeo je prvi produžetakPortugalci su krenuli sa centra.

Foto: UEFA.com
Foto: UEFA.com

22:47 - Kraj regularnog dela, slede produžeciNi posle 90 minuta nije bilo golova, pa će se na stadionu "Ferenc Puškaš" igrati produžeci. Srbija i Portugal su i prošle godine igrali produžetke.22:45 (90.) - Dva minuta sudijske nadoknadeRumunski sudija Ištvan Kovač pokazao je da će se igrati još dva minuta, posle isteka regularnih 90. minuta.22:41 (86.) - Udarac LopesaOdmah je na drugoj strani uzvralio Lopes. On je šutirao sa distance, ali lopta ide pored Rajkovićeve leve stative.22:39 (85.) - Odlična prilika za "Orliće"Gačinović je odlično zalomio u sredinu i odmah šutira, ali lopta ide pored gola. Odlična prilika za Srbiju posle dužeg vremena.

Foto: UEFA.com
Foto: UEFA.com

22:25 (71.) - Javna opomena za Grujića

Grujić dobija žuti karton tek što je ušao u igru. On je prethodno faulirao Lopesa.22:23 (69.) - Novi žuti kartonAndre Silva dobija novi žuti karton posle prekršaja nad Stevanovićem.22:20 (66.) - Povreda kapitenaNemanja Maksimović je ostao na zemlji i odmah zatražio izmenu. Kapiten Orlića ne može da nastavi meč, pa u igru ulazi Jokić. Novi problem za selektora Veljka Paunovića.22:14 (60.) - Uzvraćaju PortugalciNa drugoj strani Rodriges preti sa distance. On je gađao kontra ugao, ali je bio neprecizan. Golman Rajković je ostao ukopan, puno sreće za Srbiju.22:11 (57.) - Milinković-Savić pokušava sa pola terenaSjajan pokušaj Milinković-Savića koji je uputio udarac sa polovine terena. On je video da ja golman Portugala izašao i sjajno šutira, ali Moreira u poslednjem trenutku uspeva da izbaci loptu u korner. U nastavku akcije Babić je pokušao, ali je bio neprecizan.

http://www.youtube.com/watch?v=FRPiy-ub1EE
22:07 (53.) - Udarac Gačinovića 22:05 (51.) - Maksimović na zemlji 22:00 (46.) - Počelo je drugo poluvreme
Foto: UEFA.com
Foto: UEFA.com

21:45 - Kraj prvog poluvremenaZavršeno je prvo poluvreme. Obe reprezentacije su imale prilike u prvih 45 minuta, ali nije bilo golova. Portugal je imao inicijativu na startu, ali ne i pravu priliku. S druge strane, Srbija se maksimalno koncentrisala na igru u defanzivi, ali je u završnici imala nekoliko dobrih šansi.21:42 (43.) - Slobodan udarac za Milinković-SavićaPokušao je Milinković-Savić direktno iz slobodnog udarca, ali lopta odlazi preko gola.21:38 (39.) - Sjajna prilika za AntonovaAntonov se sjajno ubacio po levoj strani, a posle pravovremenog dodavanja dolazi u situaciju da šutira. On je raspalio po lopti, ali je golman Moreira ipak uspeo da izbaci loptu u korner.

Foto: UEFA.com
Foto: UEFA.com

21:32 (33.) - Najbolja prilika za PortugalAndre Silva je pobegao Jovanoviću, ali iz izgledne situacije šutira preko gola.21:28 (29.) - Duarte dobija žuti kartonDuarte oštro startuje na Mandića i zasluženo dobija prvi žuti karton na utakmici.

Foto: UEFA.com
Foto: UEFA.com

21:26 (27.) - Gajić odlično šutiraGotovo pola sata je trebalo "Orlićima" da upute udarac na gol. Gajić je šutirao iskosa sa desne strane, ali golman Portugala interveniše.21:24 (25.) - Novi udarac preko golaPosle kornera s leve strane Rodriges se sjajno izborio za prostor za udarac na ivici kaznenog prostora, ali šalje loptu visoko iznad prečke.

Foto: UEFA.com
Foto: UEFA.com

21:16 (17.) - Nova šansa za PortugalceLopta se u kaznenom prostoru Srbije odbila do Silve, ali on loše zahvata loptu i bezopasno šutira pored gola.21:13 (14.) - Savo Milošević uz "Orliće"

21:10 (11.) - Antonov blokira udaracPonovo su portugalci brzo stigli do gola Srbija, ali Antonov u poslednjem trenutku stiže da izblokira potencijalno opasan udarac. 21:07 (8.) - Portugal ima prvu prilikuLopes je nezgodno šutirao i iznenadio golmana Rajkovića koji ipak uspeva da odbije loptu u polje. 21:00 (1.) - Počela je utakmicaSrbija protiv Potugala traži put do drugog uzastopnog finala Evropskog prvenstva. U prvom polufinalu, u Budimpešti, Nemačka je savladala Austiju rezultatom 4:0.

20:50 - Startne postaveSrbija: Rajković, Stevanović, Jovanović, Babić, Antonov, Zdjelar, Maksimović, Gačinović, Milinković-Savić, Gajić, Mandić.Portugal: Moreira, Rikinčo, Nunjes, Duarte, Rafa, Podstavski, Lopes, Ramos, Martins, Silva, Rodriges.TOK MEČAOmladinska fudbalska reprezentacija Srbije od 21.00 h sastaje se sa selekcijom Portugala u polufinalu Evropskog prvenstva u Mađarskoj. Utakmica se igra u Felčutu na stadionu "Ferenc Puškaš". "Orlići" su u takmičenje u Grupi B završili na drugom mestu iza selekcije Nemačke. Srpski fudbaleri, uzrasta do 19 godina, u prvom kolu igrali su nerešeno sa Ukrajinom 1:1, zatim su remizirali i sa vršnjacima iz Nemačke 2:2, dok su u odlučujućoj utakmici, golom Štaniše Mandića u 90. minutu, savladali Bugarsku sa 1:0. "Orlići" u Mađarskoj brane titulu šampiona Evrope pošto su prošle godine osvojili zlato u Litvaniji. Srbija u ovom uzrastu ne zna za poraz u poslednjih 19 mečeva. Plasmanom među četiri najbolje ekipe Srbija je ujedno izborila učešće na Svetskom prvenstvu koje se sledeće godine igra na Novom Zelandu. Portugal je zauzeo prvo mesto u Grupi A, sa sve tri pobede. Portugalci su u prvom kolu savladali Austriju sa 2:1, zatim su deklasirali Mađarsku sa 6:1, dok su u trećem kolu pobedili Izrael rezultatom 3:0. U prvom polufinalu Nemačka je savladala Austiju rezultatom 4:0. Finale se igra u četvrtak 31 jula, od 19.00 časova, u Budimpešti.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track