ORLIĆI ODOLELI ŠAMPIONU EVROPE: Srbija i Španija remizirale bez golova u prvom meču baraža za EP
Foto: FSS

Odluka u Kadizu

ORLIĆI ODOLELI ŠAMPIONU EVROPE: Srbija i Španija remizirale bez golova u prvom meču baraža za EP

Fudbal -
Mladi fudbaleri Srbije igrali su nerešeno protiv vršnjaka iz Španije 0:0 u prvom meču baraža za plasman na Evropsko prvenstvo 2015. godine u Češkoj

JAGODINA - Mladi fudbaleri Srbije igrali su nerešeno protiv vršnjaka iz Španije 0:0, u prvom meču baraža za plasman na Evropsko prvenstvo 2015. godine u Češkoj.Orlići su u Jagodini tokom cele utakmice uspešno parirali dvostrukom uzastopnom evropskom prvaku.Furija je bila veliki favorit, ali su izabranici selektora Radovana Ćurčića odigrali veoma dobar meč i uspeli da izbore aktivan rezultat pred revanš u Španiji.Mladi fudbaleri Srbije poslednji put su učestvovali na Evropskom prvenstvu 2009. godine u Švedskoj.Revanš meč na programu je 14. oktobra u Kadizu.Evropsko prvenstvo u Češkoj igra se od 17. do 30. juna 2015. godine.

Foto: FSS
Foto: FSS

TOK MEČA18:51 - Kraj utakmice u JagodiniZavršen je prvi meč baraža za plasman na Evropsko prvenstvo 2015. godine u Češkoj. Srbija i Španija su u Jagodini odigrale utakmicu bez golova, ali i bez pravih prilika. Orlići su uspešno parirali dvostrukom uzastopnom evropskom prvaku i imaju puno razloga za optimizam pred revanš u Kadizu.18:46 (90.) - Povreda kapitena SrbijeU poslednjim trenucima meča povredio se Petković. Srbija nema više izmena pa će Orlići do kraja utakmice imati igrača manje.18:45 (89.) - Brani golman DmitrovićSarabija se izborio za prostor za udarac i gađa bliži ugao, ali je golman Dmitrović i ovog puta bio na pravom mestu.18:38 (82.) - Nova gužva ispred gola SrbijeFurija je ponovo imala priliku posle kornera sa desne strane, koji je izveo Sarabija, ali na kraju nije bilo promene rezultata.18:34 (78.) - Preti i selekcija ŠpanijeŠpanci su zapretili iz prekida sa desne strane - lopta je prošla pored svih igrača u kaznenom prostoru, pa je na kraju završila pored gola.18:27 (71.) - Kontranapad SrbijeOrlići prete iz opasne kontre, ali prvi centaršut nije prošao. U nastavku akcije Kostić slabo šutira i nama opasnosti po gol Španije. 18:21 (65.) - Opomena i za PantićaPantić je drugi srpski fudbaler koji dobija žuri karton. On je prethodno faulirao Moratu.18:19 (63.) - Prvi udarac u gol u nastavkuDelofeu je šutirao, ali je goolman Dmitrović zaustavio njegov pokušaj.18:11 (55.) - Žuti karton za ČaušićaČaušić je faulirao Muniaina i dobija žuti karton.18:02 (46.) - Počelo je drugo poluvremeNastavljen je meč u Jagodini. U prvih 45 minuta nije bilo golova, a na poluvremenu nije bilo izmena.

Foto: FSS
Foto: FSS

17:46 - Kraj prvog poluvremenaZavršeno je prvo poluvreme u Jagodini. Srbija je u prvih 45 minuta uspela da parira dvostrukom evropskom prvaku i da u par navrata zapreti Španiji. Međutim, za sada nije bilo izglednih prilika pošto su obe selekcije daleko više posvećene defanzivi. 17:45 (45. +1) - Pokušaj ČaušićaSrbija u završnici prvog poluvremena ima novu priliku. Šutirao je Čaušić, ali je golman Arizabalaga bio siguran.17:41 (42.) - Odličan potez KostićaKostić je sjajno prošao po levoj strani pošto se atraktivnim driblingom oslobodio Muniesa, usledio je idealan centaršut, ali su Pešić i Čaušić zakasnili na tu loptu.17:34 (35.) - Prvi žuti kartonFudbaler Španije Saul dobija prvi žuti karton posle prekršaja nad Čaušićem.17:29 (30.) - Puno prekida i prekršajaOčekivano Španci pokušavaju da kontrolišu igru i da imaju loptu u svom posedu, ali izabranici selektora Radovana Ćurčića za sada uspevaju da im pariraju. U nekoliko navrata viđeni su nešto oštriji prekršaji, bilo je i gurkanja među igračima, ali se sve završavalo na verbalnim obračunima.17:21 (22.) - Španci po drugi put traže penalPo drugi put na utakmici Španci pokušavaju da iznude penal. Ovog puta Delofeu olako pada u kaznenom prostoru Srbije, ali sudija Karašev samo odmahuje rukom.17:17 (18.) - Udarac MuniainaOpasan napad Španije završio je Muniain solidnim udarcem, ali je golman Dmitrović bio na pravom mestu i sigurno hvata loptu.17:09 (10.) - Bez pravih prilika u uvodnim minutimaSrbija je prva pripretila u Jagodini. Pešić je u 6. minutu uputio prvi udarac ka golu rivala, ali u uvodnim minutima nema pravih prilika.17:00 (1.) - Počela je utakmicaRuski Arbitar Sergej Karašev dao je znak za početak meča. Početni udarac u Jagodini izveli su reprezentativci Srbije, koji igraju u beloj opremi. Duel u Jagodini nije počeo sjajno, pošto su organizatori imali probleme prilikom intoniranja himne Srbije.Sastavi:

Orliće u Jagodini očekuje težak zadatak s obzirom na to da je Španija dvostruki uzastopni evropski prvak.Furija je veliki favorit, pa izabranici selektora Radovana Ćurčića ulaze u meč rasterećeno i bez imperativa pobede što može biti olakšavajući faktor."Španci stalno žele da kontrolišu igru i biće teško da smanjimo njihov veliki posed loptejer su u tome najbolji na svetu. Međutim, i mi imamo adute i pokušaćemo da ih maksimalno iskoristimo", izjavio je selektor Srbije Radovan Ćurčić.Mladi fudbaleri Srbije poslednji put su učestvovali na Evropskom prvenstvu 2009. godine u Švedskoj.Revanš meč na programu je 14. oktobra u Kadizu.Evropsko prvenstvo u Češkoj igra se od 17. do 30. juna 2015. godine.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track