REMI NA STARTU EP: Srbija uprkos boljoj igri bez pobede protiv Ukrajine
Foto: UEFA.com

Orlići nisu imali sreće

REMI NA STARTU EP: Srbija uprkos boljoj igri bez pobede protiv Ukrajine

Fudbal -
Omladinska fudbalska reprezentacija Srbije igrala je nerešeno sa selekcijom Ukrajine 1:1, na startu Evropskog prvenstva u Mađarskoj

ĐER – Omladinska fudbalska reprezentacija Srbije igrala je nerešeno sa selekcijom Ukrajine 1:1, na startu Evropskog prvenstva u Mađarskoj.

Srpski fudbaleri, uzrasta do 19 godina, remijem su krenuli u odbranu titule šampiona Evrope. "Orlići" su se prošle godine okitili zlatom u Litvaniji, pošto su u finalu pobedili Francusku sa minimalnih 1:0. Srbija je tako ostala neporažena i u 17. uzastopnom meču u tom uzrastu, ali nije uspela da savlada otpor žilavih Ukrajinaca.Ukrajinci su poveli već u 1. minutu golom Mikite Burda, da bi samo šest minuta kasnije Nemanja Maksimović izjednačio na 1:1 i tako postavio konačan rezultat.Srbija je u nastavku imala inicijativu, ali "Orlići" nisu imali sreće pošto su dva puta pogađali okvir gola. Izabranike selektora Veljka Paunovića u nastavku takmičenje u Grupi B očekuju dueli sa selekcijama Nemačke i Bugarske. Po tri najbolja tima iz obe grupe plasiraće se na Svetsko prvenstvo koje se igra sledeće godine igra na Novom Zelandu.

TOK MEČA19:10 - Kraj utakmiceOmladinska fudbalska reprezentacija Srbije igrala je nerešeno sa selekcijom Ukrajine 1:1, na startu Evropskog prvenstva u Mađarskoj.19:04 (89.) - Još jedan udarac PantićaPonovo je Pantić zapretio iz daljine, ali i ovog puta lopta ide pored gola.

18:52 (77.) - Nova stativa OrlićaPantić je prihvatio loptu u kaznenom posle loše intervencije defanzivaca Ukrajine. On je odmah šutirao po zemlji, ali i njegov udarac završio na stativi. Fudbaleri Srbije nemaju sreće.18:49 (74.) - Jović pogađa stativuLuka Jović šutira iz okreta i pogađa stativu. On je odlično okrenuo svog čuvara posle dodavanja Živkovića i hvata sjajan volej, ali je njegov snažan udarac zaustavila stativa.

18:47 (72.) - Novi udarac ŽivkovićaPokušao je Živković da iznenadi golmana Ukrajine udarcem iz daljine, ali je bio neprecizan. Lopta ide pored desne stative.18:40 (65.) - Simić propušta najbolju priliku Živković je sjajno uposlio Simića koji izlazi sam na golmana, ali Sarnavskij odlično interveniše i zaustavlja njegov udarac. Bila je to najbolja prilika za Srbiju.18:36 (61.) - Novi žuti kartonRezervista Čumak dobija drugi žuti karton na utakmici. on je prethodno faulirao Zdjelara.18:33 (58.) - Sjajno brani RajkovićLopta je vraćena na peterac, a kompletan tim Srbije se poređao na gol liniji. Posle kratke kombinacije Ukrajinaca usledio je udarac, ali golman Rajković sjajno interveniše i sprečava gol.

18:32 (57.) - Indirektan udarac za UkrajinuRajković hvata loptu na gol liniji pošto je prethodno odbila od noge Maksimovića. Iako srpski fudbaler nije imao nameru da doda loptu golmanu glavni sudija dosuđuje indirektan udarac za Ukrajinu.18:29 (54.) - Prvi žuti kartonStrelac prvog gola na utakmici Mikita Burda dobija i prvi žuti karton, posle faula nad Simićem.18:25 (50.) - Bez uzbuđenja u nastavkuMiran početak drugog poluvremena. U uvodnim minutima nema prilika na obe strane.18:21 (46.) - Počelo je drugo poluvreme

17:53 - Kraj prvog poluvremea17:52 (45. +1) - Rajković intervenišeGolman Srbije odlično interveniše posle jedne duge lopte Ukrajinaca po desnoj strani. Rajković je napustio svoj gol i glavom izbacuje loptu u aut.17:51 (35.) - Spetljao se ŽivkovićNovo uzbuđenje u kaznenom prostoru Ukrajine. Živković je još jednom bio u dobrom prodoru, ali se spetljao u trenutku kada je trebalo da šutira. On je u duelu sa defanzivcima Ukrajine izgubio ravnotežu i ne uspeva da zahvati loptu.

17:44 (28.) - Odličan napad Orlića

Odličan napad Srbije po levoj strani, Simić izlazi sam ispred golmana, ali Sarnavskij dobro zatvara prvu stativu i izbija loptu u korner.17:40 (24.) - Srbija ponovo pretiNovi opasan napad "Orlića", završava udarcem Andrija Živković. Posle loše intervencije Kačabare lopta stiže do Živkovića koji sjajno sebi pravi prostor za udarac, ali je zamalo bio neprecizan.

17:34 (18.) - Udarac Gačinovića

Gačinović je dugo vukao loptu i na kraju šutira iskosa s leve strane. On je lepo gađao suprotni rogalj, ali je bio neprecizan. Srbija ima inicijativu.17:26 (11.) - Nema penala za SrbijuOdlično je prošao Mandić, ali pada odmah po ulasku u kazneni prostor Ukrajine. Iako je bilo kontakta sa protivničkim igračem sudija iz Švajcarske ništa ne svira.

17:22 (7.) - Gooooool, Srbija izjednačila na 1:1!"Orlići" ekspresno uzvraćaju. Andrija Živković je odlično centrirao sa desne strane, a na pravom mestu, na drugoj stativi, bio je kapiten Nemanja Maksimović.17:15 (1.) - Gooooool, Ukrajina vodi 1:0!Ukrajinci koriste prvu priliku na utakmici. Korner s leve strane izveo je Kovalenko, a Mikita Burda odlično skače na petercu i neometano glavom trese mrežu. Odbrana Srbije je potpuno zaboravila na Burdu.

17:15 (1.) - Počela je utakmica17:00 - Startne postaveSrbija: Rajković, Simić, Gajić, Stevanović, Zdjelar, Ristić, Živković, Gačinović, Maksimović, Mandić, Jovanović.Ukrajina: Sarnavskij, Sabol, Markovič, Burda, Kačabara, Kovalenko, Banasevič, Jeremčuk, Tankovskij, Karatin, Bilonog.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track