UŽIVO TRANSFERI: Rafael Markez u Veroni

Najnovije informacije iz sveta sporta

UŽIVO TRANSFERI: Rafael Markez u Veroni

Fudbal -
Sve o fudbalskom tržištu, prelaznom roku, transferima, spekulacijama, očekivanjima na jednom mestu

Dobrodošli na Kurir sport! Pratite najnovije vesti iz sveta sporta na jednom mestu.

23:55 - SMEŠI SE ŠPANIJA: Valensija hoće Zdravka Kuzmanovića

23:35 - Taider pojačao Sautempton Posle samo godinu dana i neispunjenih očekivanja, talentovani alžirski vezista Safir Taider je napustio Inter. Mladi Alžirac će sutra postati član Sautemptona. Reč je o pozajmici na godinu dana, a ukoliko Sveci budu želeli da ga otkupe narednog leta, moraće da Interu plate devet miliona evra.

23:20 - Jilmaz partner Đorđeviću u Laciju?Fudbalski klub Lacio ne namerava da stane sa dovođenjem igrača. Prema informacijama koje stižu iz Turske, Lacio je blizu da angažuje napadača Galatasaraja Buraka Jilmaza.On još uvek nije potpisao za nebesko plave, ali će čelnici Lacija pokušati da ubrzaju proces, jer je za Jilmazove usluge navodno zainteresovana i Fiorentina.

22:20 - Rafael Markez u VeroniItalijanski prvoligaš je dobio veliko pojačanje. Dosadašanji Markezovi klub Leon je na zvaničnom sajtu potvrdio transfer i poželeo sreću iskusnom defanzivcu u nastavku karijere. 21:50 - Benitez želi Lasana Dijaru, problem je plata Novo ime na listi želja Rafe Beniteza je Lasana Dijara. Španski stručnjak očajnički traži pojačanje na poziciji zadnjeg veznog, a sada će pokušati da dovede Francuza iz moskovske Lokomotive. Problem je što Dijara u Rusiji zarađuje pet miliona evra po sezoni, a to Napoli ne može da mu ponudi.

21:30 - Vijeto u Viljarealu Viljareal je dobio zanimljivo pojačanje. Novi član Žute podmornice je talentovani 21-godišnji argentinski napadač Lusijano Vijeto. On je potpisao petogodišnji ugovor, a Viljareal je Rasingu na ime obeštećenja platio 5,5 miliona dolara. 21:15 - Mendel prečazi u Inter Kardif i Inter su sve dogovorili, Gari Medel stiže na aerodrom u Milano.20:50 - Grk na golu Benfike Novo ime koje se povezuje sa pozicijom golmana Benfike je Orestis Karnezis iz Granade. Grčki čuvar mreže je sada najozbiljniji kandidat da nasledi Jana Oblaka.

20:30 - Betis merka Hoakina Betis ima želju da vrati nekedašnjeg miljenika navijača Hoakina. Problem je što Španac ima još dve godine ugovora sa Fiorentinom.

20:10 - Kostarikanac sleteo u Madrid: Navas 6 godina u Realu

Foto: Printskrin

Golman Levante i reprezentacije Kostarike Kejlor Navas doputovao je u Madrid gde će potpisati šestogodišnji ugovor sa Realom. Real je za reprezentativca Kostarike Levanteu isplatio obeštećenje od 10 miliona evra."Presrećan sam i radujem se novim izazovima. Velika je odgovornost nositi dres Reala. Boriću se za svoje mesto u prvom timu", rekao je Navas do dolasku u Madrid.19:42 - Rodvel prelazi u SanderlendFudbaler Mančester sitija Džek Rodvel nastaviće karijeru u Sanderlendu. On će posle lekarskog pregleda potpisati višegodišnji ugovor sa Sanderlendom, a visina transfera iznosi oko 11 miliona evra.

19:15 - Pandev na meti Milana Rosoneri su izgleda odsutali i od dovođenja Alesija Ćerćija iz Torina jer im je preskup, a veliko pojačanje Milana za ovo leto mogao bi da bude Goran Pandev

18:58 - Šefild nudi ugovor KelharuEngleski klub Šefild venzdej ponudio je kratkoročni ugovor bivšem igraču Crvene zvezde Slovencu Dejanu Kelharu. Kelhar, koji je prethodnu sezonu proveo u Crvenoj zvezdi, već nekoliko nedelja trenira sa engleskim klubom, a odigrao je sve prijateljske utakmice. "Ponudićemo Dejanu kratkoročni ugovor i nadamo se da će on potpisati. Ništa još nije završeno, on se još premišlja. On je sa grupom već nekoliko nedelja, dobro se uklopio i ide mu odlično", rekao je menadžer engleskog kluba Stjuart Grej.18:30 - Ljupko Petrović našao posao u APR

Foto: Kurir
Foto: Kurir

Iskusni fudbalski stručnjak Ljupko Petrović je imenovan za novog trenera APR-a, šampiona Ruande. Klub čije punom ime glasi Arme Patriotik Ruandes je danas potvrdio da je sa srpskim trenerom potpisao jednogodišnji ugovor.

17:40 - Eto prelazi u Sanderlend?

Foto: Reuters

Kamerunski napadač Samjuel Eto mogao bi karijeru da nastavi u Sanderlendu. Eto je nedavno napustio Čelsi, ali bi mogao da ostane u Premijer ligi. Kamerunac je pregovarao sa Vest Hemom, ali do dogovora nije došlo, jer je Eto tražio veliku platu. U međuvremenu se za Kamerunca zainteresovao Sanderlend, a Eto je spreman da i na manju platu samo da bi ostao u Premijer ligi.17:16 - Ferdinand odbio Real i BarselonuBivši fudbaler Mančester junajteda i novi član Kvins Park Rendžersa Rio Ferdinand izjavio je da je pre nekoliko godina imao ponude da pređe u Real ili Barselonu."Bio sam u razgovorima i s čelnicima Rome, koji su se zanimali za mene kao Real i Barselona. Međutim, tada sam osvajao trofeje s Mančsterom i nisam razmišljao o odlasku. Teško je igraču koji je član pobedničke ekipe da napusti takvu sredinu. Pritisak mora da bude stvarno velik. Da je Bejl igrao u Mančester junajtedu ne bi otišao u Real. Osvajanje trofeja bilo je jako uzbudljivo i nisu me zanimali drugi klubovi", rekao je Ferdinand, koji je posle 12 sezona na Old trafordu prešao u Kvins Park Rendžers.16:44 - Ibra protiv Argentinca: Ne treba nam Di MarijaFudbaler Pari Sen Žermena Zlatan Ibrahimović rekao je da njegovom klubu nije potreban napadač Reala Argentinac Anhel Di Marija, koji bi trebalo da pojača pariski klub. Pojedini mediji objavili su da Di Marija trebalo da stigne u PSŽ za 80 miliona evra."Ne znam da li nam je potreban Di Marija. Imamo tim koji je poslednjih meseci osvojio veliki broj trofeja bez njega", rekao je Ibrahimović.16:24 - Inter želi Danija AlvešaČelnici Intera zainteresovani su za fudbalera Barselona Brazilca Danija Alveša. On je višak u Barseloni, a želi da nastavi karijeru u nekom poznatom klubu. Međutim, italijanski mediji navode da bi najveći problem mogla da predstavlja plata Alveša, koji u Barseloni zarađuje skoro 6 miliona evra. Rukovodstvo Intera navodno nije spremno da izdvoji toliki novac za platu i spremno je za pregovore sa Brazilcem.15:49 - Hesus Fernandez prešao iz Reala u Levante

15:21 - Nikola Žigić u Lidsu?Dosadašnji fudbaler Birmingema Srbin Nikola Žigić mogao bi da nastavi karijeru u Lidsu. Žigiću (34) je nedavno istekao ugovor sa Birmingemom za koji je igrao od 2010. godine. On je pre Birmingema igrao za Rasing, Valensiju, Spartak, Crvenu zvezdu, Kolubaru, Mornar i AIK. Srbin bi u Lids prešao bez obeštećenja, a u novom klubu bi mogao da zameni Rosa Mekoramaka, koji je napustio ekipu sa Eland Rouda.

14:54 - Torpedo doveo Franjića i BlaževićaNovi ruski prvoligaš Torpedo iz Moskve potpisao je ugovor sa australijskom fudbalerom Ivanom Franjićem i hrvatskim golmanom Goranom Blaževićem. Franjić ima 26 godina i dolazi iz kluba Brizbejn Rour. Franjić će biti jedini Australijanac u prvoj ligi Rusije ove sezone, pošto je Luk Vilšir otišao iz moskovskog Dinama u Fejenord. Blažević u Torpedo dolazi iz Levskog iz Sofije. Obojica su potpisala trogodišnje ugovore, a mogli bi da debituju već u subotu protiv Zenita iz Sankt Peterburga.14:30 - Falkao: Nisam pregovarao sa RealomNapadač Monaka i kolumbijski reprezentativac Radamel Falkao demantovao da je pregovarao sa čelnicima Reala u vezi prelaska u madridski klub. Falkao tvrdi da misli samo na Monako i na predstojeću sezonu."Ne znam ništa o interesu Reala za mene. Trenutno ne razmišljam ni o čemu osim o Monaku. Moram naporno da radim kako bi se nametnuo treneru", izjavio je Falkao.14:03 - Mankviljo na pozajmici u LiverpuluMladi fudbaler Atletika Havijer Mankviljo nastaviće karijeru u Liverpulu. On bi uskoro trebalo da prođe lekarske preglede u ekipi sa "Enfild rouda", a onda će biti predstavljen javnosti kao novo pojačanje Liverpula.Mankviljo će biti na jednogodišnjoj pozajmici u Liverpulu, a na kraju sezone "crveni" će imati pravo da otkupe njegov ugovor za 5 miliona funti.

13:41 - Vermalen ostaje u ArsenaluFudbalski reprezentativac Belgije Tomas Vermalen potpisaće novi ugovor s Arsenalom. Belgijanac je navodno imao ponude Mančester junajteda, Napolija i Barselonu, ali je prema poslednjim informacijama izrazio spremnost da ostane u Arsenalu. On ima ugovor sa londonskim klubom do kraja naredne sezone, ali je spreman na produženje saradnje sa "topdžijama".

13:19 - Monako odustao od LopezaPotpredsednik Monaka Vadim Vasiljev izjavio je da je njegov klub odustao od angažovanja golmana Reala Dijega Lopeza."Danijel Subašić čini izvanredne stvari pa mislim da nema potrebe da pričamo o dovođenju velikog golmanskog imena, iako je Dijego Lopez stvarno dobar golman, jedan od najboljih. Ali mi smo srećni sa Subom. Moguć je i povratak Serhija Romera, ali je on igrač Sampdorije sada", rekao je Vasiljev.

12:41 - Arsenal traga za igračem na poziciji zadnjeg veznogBritanski mediji javljaju da je Arsen Venger odlučio da će u prelaznom roku dovesti još samo jednog igrača. Pozicija na kojoj "Tobdžije" oskudevaju je zadnji vezni, a kao prvi pik pominje se fudbaler Sportinga iz Lisabona Vilijam Karvaljo. Pominje se i ponuda od 30 miliona evra. Od ranije se spekuliše da je istu ponudu Arsenal ranije poslao i Realu za Samija Kediru.12:26 - Monako želi Gajtana iz BenfikeFrancuski klub Monako želi da se pojača dovođenjem Nika Gajtana iz Benfike. Trener "Kneževa" Leonardo Žardim opčinjen je igrama ovog krilnog napadača. Cena je 35 miliona evra.12:12 - Verona dovodi Lunu iz Aston VileAntonio Luna, doskorašnji defanzivac Aston Vile, postaće u toku dana član Verone. Luna će obaviti lekarske preglede, a potom potpisati trogodišnji ugovor sa italijanskom ekipom.

11:52 - Ristovski novi trener šampiona AngoleSrpski fudbalski trener Ljubomir Ristovski imenovan je danas za novog trenera šampiona Angole Kapuskorpa, saopštio je klub iz Luande. Ristovski je potpisao jednogodišnji ugovor, uz opciju da se saradnja nastavi na još jednu sezonu. Nekadašnjem treneru Proletera iz Novog Sada, subotičkog Spartaka, Vojvodine, Smedereva i Donjeg Srema posao će biti olaksan pošto govori portugalski, s obzirom na to da je kao igrač nastupao za nekoliko portugalskih klubova. Kapuskorp je najbolji klub u Angoli, a poznat je po tome što je njegov dres svojevremeno nosio čuveni Brazilac Rivaldo.

11:27 - Papadopulos u LeverkuzenuBajer iz Leverkuzena doveo je na jednogodišnju pozajmicu grčkog reprezentativca Kirjakosa Papadopulosa iz Šalkea.11:02 - Zaha iz Junajteda na meti Vest HemaPrema pisanju ostrvskih medija, krilni napadač Mančester junajteda Vilfrid Zaha na meti je Vest Hema. Menadžer "Čekićara" Sem Alardajs traži pojačanja upravo po bočnim ofanzivnim pozicijama, pa bi Zaha mogao da dođe na pozajmicu.

10:44 - Del Pjero: Nisam još za penziju

Alesandro Del Pjero, Foto: Fonet
Alesandro Del Pjero, Foto: Fonet

Legendarni italijanski fudbaler Alesandro Del Pjero rekao je danas da ne ražmišlja o završetku igračke karijere iako ima 39 godina. Njemu je nedavno istekao ugovor sa ekipom Sidneja i trenutno je u potrazi za novim klubom."Sada moram da izaberem ono što je najbolje za mene, ali želim da nastavim da igram. Fudbal je moja strast. Znam da ne mogu da je igram do 90 godine, ali i dalje sam fizički spreman. Mogu da odigram bar još jednu sezonu", rekao je najbolji strelac u istoriji Juventusa novinarima u Sidneju.On je za torinsku Staru damu odigrao 513 mečeva i dao 208 golova, a od kluba se oprostio osvajanjem titule u Seriji A u sezoni 2011/2012.

10:22 - Čelsi poslao Romeua na pozajmicu u Štutgart

Fudbaler Čelsija Oriol Romeu igraće ove sezone na pozajmici u nemačkom bundesligašu Štutgartu, potvrdio je danas londonski klub. Romeu je nedavno potpisao novi, trogodišnji ugovor sa Čelsijem, ali mu je menadžer Žoze Murinjo saopštio da za novu sezonu ne računa na njega. Španac Romeu u Čelsi je došao u leto 2011. godine iz Barselone, a do sada je za "plavce" odigrao 33 utakmice i dao jedan gol. Ovaj 22-godišnji fudbaler i prošle sezone je igrao na pozajmici u španskoj Valensiji.

09:50 - Mangala stiže u Mančester sitiFrancuski štoper iz Porta Elijakim Mangala konačno će potpisati za Mančester siti. Mangala je još 12. jula prošao lekarske preglede, ali se do danas nikakva druga informacija nije pojavila. Sada je izvesno da će 23-godišnji defanzivac preći u Mančester za 40 miliona evra. Siti je do sada doveo Bakarija Sanju iz Arsenala, golmana Vilija Kabaljera iz Malage, kao i Fernanda iz Porta.09:45 - Brendan Rodžers: Baloteli neće u LiverpulMenadžer Liverpula Brendan Rodžers demantovao je prilično senzacionalnu najavu nekih medija da će Mario Baloteli stići na Enfild roud. Doduše, sam Rodžers je "kriv" za takve spekulacije jer je tokom prethodne nedelje bio pun hvale na račun Italijana, izjavivši da "može da igra u bilo kom svetskom klubu"."Kategorički tvrdim da Baloteli neće igrati za Liverpul", rekao je Rodžers.Liverpul će svakako morati da dovede još nekog napadača. Odlazak Suareza stvorio je prazninu u samom špicu napada, a do sada je doveden samo Riki Lamber iz Sautemptona. Divok Origi, koji je takođe potpisao ugovor sa "Redsima", odradiće još godinu dana u Lilu.

PREGLED SPORTSKIH DOGAĐAJA KOJI SU OBELEŽILI PRETHODNI DAN MOŽETE VIDETI OVDE

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track