UŽIVO TRANSFERI: Ronaldinjo: Neću u penziju
Foto: Reuters

Najnovije informacije iz sveta sporta

UŽIVO TRANSFERI: Ronaldinjo: Neću u penziju

Fudbal -
Sve o fudbalskom tržištu, prelaznom roku, transferima, spekulacijama, očekivanjima na jednom mestu

Dobrodošli na Kurir sport! Pratite najnovije vesti iz sveta sporta na jednom mestu.

23:40 - Ronaldinjo: Neću u penziju Legendarni barzilski fudbaler Ronaldinjo još uvek nije doneo odluku gde će nastaviti karijeru, ali ističe da penzija nije opcija."Moj brat (Roberto Asis) je zadužen za sve. Od sledeće nedelje ćemo razgovarati o budućnosti. Prvo ću da dobro odmorim. Telefon mi mnogo zvoni", rekao je Ronaldinjo.

23:00 - Svi su negde, Bentner nigde

Britanski mediji napravili su tri skupa igrača koji su se najčešće pominjali od kad su se završile fudbalske sezone u ligama petice. U sredini, odnosno preseku skupa nalaze se Sami Kedira, Đerdan Šaćiri i Romelu Lukaku, s tim da su prva dvojica i u skupu onih koji su priželjkivani i žele da napuste klub, dok je mladi Belgijanac svrstan u grupu igrača koje klub želi da proda. Posebno interesantna je pozicija Niklasa Bentnera, koji je smešten van svih krugova, što je blizu istine jer se klubovi nešto baš preterano i ne “tuku“ da za njegov potpis. Svakako, u ekipi fudbalera koji su najtraženiji su Arturo Vidal, toliko željen u redovima Mančester Junajteda, Morgan Šniderlin, i dalje igrač Sautemptona, dok su svi ostali njegovi saigrači smešteni u kategoriju fudbalera koje klub želi da proda.

22:20 - Sautempton završio pozajmicu za Bertranda Sautempton je kompletirao jednogodišnju pozajmicu za Rajana Bertranda iz Čelsija, koji će delovati po levoj strani terena. Na kojoj je, do sada, komandovao supertalentovani tinejdžer Luk Šo.

21:50 - Atletiko ne odustaje od Lamele Atletiko Madrid nastavlja da pritiska Totenhem, od kojeg želi samo jedno - Erika Lamelu! Šampion Španije spreman je da pošalje ponudu tešku 27.000.000 evra za argentinskog internacionalca!

21:15 - De Fraj u Rimu slikan sa šalom Lacija Stefan De Fraj će postati igrač Lacija. Holandski defanzivac je uslikan na aerodromu u Rimu sa šalom Lacija.

20:22 - Kramer zna da će u Španiju, čeka se ime kluba Atletiko Madrid i Sevilja vode tesnu borbu za potpis Kristofa Kramera, nedavnog osvajača zlata na Mundijalu u Brazilu i vezistu Menhengladbaha.19:30 - Vest Hem blizu potpisivanja Dženkinsona Menadžer Vest Hema Sem Olardajs rekao je da se nada da će u naredna 24 časa završiti posao oko pozajmice štopera Arsenala, Karla Dženkinsona (22).18:40 - Milan nikako da se reši Robinja

Foto: AP
Foto: AP

Milan i dalje ne može da se reši Robinja. Pregovori sa Flamengom, koji je Brazilca hteo da pozajmi do marta 2015. godine, propali su zbog očajne ekonomske ponude. Naime, u Flamengu nisu bili spremni da plate 1.500.000 evra za šest meseci, već daleko manju svotu novca18:00 - Čelsi hoće i Mirandu iz AtletikaČelsi je Atletriko Madridu ponudio 25 miliona evra za brazilskog štopera Žoaa Mirandu.

17:10 - Fernandez potpisao za PortoDosadašnji golman španske Osasune Andres Fernandez potpisao je četvorogodišnji ugovor sa Portom. Vrednost transfera iznosi 2,5 miliona evra. U ugovoru koji je Fernandez potpisao postoji i izlazna klauzula u visini od 30 miliona evra. Fernandez ima 27 godina, a u prethodnih šest sezona za Osasunu je odigrao 113 utakmica.16:39 - Bešić u Evertonu zadužio dres sa brojem 17Reprezentativac Bosne i Hercegovine Muhamed Bešić je pre dva dana i zvanično postao novi igrač Evertona, a sada je odlučio da će nositi dres sa brojem 17. Bešić bi mogao da debituje u novom dresu već u nedjelju u utakmici protiv Porta, a to je potvrdio i trener Roberto Martinez. "Dobro se adaptirao i mogao bi da debituje već u nedelju. Muhamed se oseća kao kod kuće. Srećni smo da smo doveli igrača kao što je on", rekao je Martinez.16:16 - Trezege nastavlja karijeru u Indiji Legendarni francuski fudbaler David Trezege karijeru će nastaviti u Indiji u ekipi Pune Sitija koja će se takmičiti u novoformiranoj nacionalnoj Superligi. Trezege ima 36 godina, a sa reprezentacijom Francuske osvojio je Evropsko i Svetsko prvenstvo. O ne je u karijeri igrao za Monako, Juventus, River Platu, Erkulesu i Njuels Old Bojs. Novoformirana indijska superliga igraće se od oktobra do decembra i imaće osam timova: Pune Siti, Atletiko Kalkuta, Bangalor Tajtans, Delhi Dajnamos, Kerala Blasters, Nort Ist Junajted, Goa i Mumbaj Siti. 15:48 - Dijego Simeone neće na klupu ArgentinePosle ostavke Alehandra Sabelje, spekulisalo se bi novi selector Argentine mogao da bude Dijego Simeone. Međutim, trener madridskog Atletika odbacio je mogućnost da sedne na klupu "gaučosa". "Trenutno se vidim samo u Atletiku, osećam da sam dužan ovom klubu, jer mi je otvorio vrata Europe", rekao je Simeone.15:06 - Lukaku potpisao petogodišnji ugovor sa Evertonom

Foto: AP
Foto: AP

Mediji u Engleskoj su objavili vest da je Romelu Lukaku potpisao petogodišnji ugovor sa Evertonom. Za sada nema zvanične potvrde ovog transfera, ali se Lukaku zagonetno oglasio na Tviteru. "Vreme je da se napiše novo poglavlje", napisao je Lukaku. Mladi Belgijanac je 2011. godine stigao u Čelsi iz Anderlehta ali je za plavce upisao samo deset nastupa. On je prošle dve sezone proveo na pozajmici, prvu u ekipi VBA, dok je prošle godine igrao upravo za Everton. Lukaku je za tim iz Liverpula odigrao 31 utakmicu i postigao 15 golova.

14:36 - Bakali ide iz PSV-a u Atletiko MadridFudbaler PSV Ajndhovena Zakarija Bakali karijeru će nastaviti u redovima madridskog Atletika, preneo je danas holandski Telegraf. Bakali ima 18 godina, igra na sredini terena, a šampion Španije za njega će platiti obeštećenje od dva miliona evra. Belgijski fudbaler prošle sezone za PSV je odigrao 22 utakmice i postigao četiri gola. Prošle godine debitovao je za seniorski državni tim Belgije, a karijeru je počeo u Liježu.

14:29 - Skolari novi trener Gremija

Luis Felipe Skolari, Foto: Reuters
Luis Felipe Skolari, Foto: Reuters

Bivši selektor Brazila Luis Felipe Skolari imenovan je za novog trenera Gremija, prenosi BBC. Skolari je napustio klupu "Selekaa" posle blamaže u duelima protiv Nemačke i Holandije. Ovo je treći put da Skolari sa klupe predvodi Gremio, a sa njim je osvojio titulu prvaka Brazila i Kup Libertadores.

14:13 - Mančester junajted blizu dogovora za KavanijaUmesto u Real ide u Mančester junajted? Tako tvrdi španski AS. Napadač Pari Sen Žermena Edison Kavani spominjao se kao neko ko bi mogao da pojača Real iz Madrida, ali poslednje informacije govore da je sada bliži "Old Trafordu". Kavani bi bio jedan od igrača koji prinudno mora da napusti "Svece", pošto zbog finansijskog fer-pleja, Pari Sen Žermen ne sme da probije sumu novca koji sme da potroši u prelaznom roku, a koji mu je propisala UEFA. S obzirom da su u toku završni pregovori oko dolaska Anhela di Marije iz Reala, sva je prilika da će Kavani, uz Lavecija, biti taj koji će napustiti tim.

13:58 - Milan pokazao interesovanje za Ben ArfuItalijanski klub Milan pokazao je interesovanje za napadača Njukasla Hatema Ben Arfu. "Rosoneri" bi za francuskog veznog igrača trebali da odvoje oko 15 miliona evra.13:44 - Tata Martino preuzima reprezentaciju Argentine?Alehandro Sabelja nije više selektor Argentine pošto je podneo ostavku na tu funkciju. Sabelja je na nedavnom Svetskom prvenstvu vodio Argentinu do finala, prvog još od 1990. godine. Kao njegov naslednik viđen je bivši trener Barselone Gerardo Tata Martino. Njemu se daju najveće šanse i zbog uspešne saradnje sa Lionelom Mesijem.

13:31 - Mido dobio otkaz u ZamalekuNekadašnji poznati fudbalski reprezentativac Egipta Mido dobio je danas otkaz na mestu treneru u Zamaleku iz Kaira, jednom od od najtrofejnijih afričkih klubova. Mido je ostao bez posla nakon samo sedam meseci provedenih na funkciji šefa stručnog štaba, uprkos tome što je pre samo nedelju dana osvojio Kup Egipta.Do raskida saradnje došlo je zbog remija Zamaleka protiv Mazembea (0:0) u grupnoj fazi takmičenja u afričkoj Ligi šampiona zbog kojeg bi egipatski klub mogao da ostane bez polufinala.

13:12 - Ture: Hoću da ostanem u Sitiju što duže

Jaja Ture, Foto: Reuters
Jaja Ture, Foto: Reuters

Jedan od najboljih fudbalera Mančester Sitija Jaja Ture rekao je danas da želi da ostane u tom klubu "što je duže moguće". Prethodnih nedelja engleski mediji pisali su o njegovom nezadovoljstvu u redovima šampiona Engleske i mogućem transferu."Nisam razmišljao o odlasku iz kluba, već je moja privatna situacija u jednom trenutku bila baš komplikovana", rekao je Ture za Bi-Bi-Si.Menadžer fudbalera iz Obale Slonovače Dimitri Seluk prošlog meseca je rekao da uprava Sitija nije dozvolila Tureu da poseti brata na samrti, a potom su zaboravili na njegov rođendan."U svakom trenutku sam bio miran. Moja odluka je da ostanem u Sitiju što je duže moguće", dodao je Ture.12:48 - Vacke: Želimo da Rojs postane ikona kluba

Marko Rojs, Foto: Reuters
Marko Rojs, Foto: Reuters

Sportski direktor Borusije iz Dortmunda Hans Joakim Vacke rekao je danas ne želi da proda najboljeg fudbalera Marka Rojsa, već da hoće da ga zadrži što duže kako bi postao ikona kluba. Za reprezentativca Nemačke zainteresovani su Mančester Junajted, Bajern, Arsenal i Barselona, ali "milioneri" ne žele da pregovaraju oko njegovog odlaska."Rojs je dete kluba i srećan je što igra za Dortmund. Uprkos dobroj sezoni, odlučio je da ostane. Nadam se da će postati ikona kluba u rodnom gradu, kako bi na kraju karijere mogao da se priseća nezaboravnih trenutaka", rekao je Vacke za sajt Gol.Rojsu ugovor sa "milionerima" ističe 2017. godine, ali ima klauzulu da na kraju sezone može da napusti klub u slučaju ponude od 35 miliona evra."On je igrač svetske klase. Brz je, konstantna opasnost po gol protivnika i veoma je talentovan. Marko je pravi lider", zaključio je Vacke.Rojs je ponikao u klubu iz Dortmunda, ali nije odmah dobio šansu da igra za prvi tim, već je otišao u Borusiju iz Menhegladbaha.U redove vicešampiona Nemačke vratio se 2012. godine, do sada je odigrao 90 utakmica i postigao 42 gola.Standardni je nemački reprezentativac, odigrao je 21 utakmicu, ali je propustio Mundijal u Brazilu zbog povrede u poslednjem pripremnom meču protiv Jermenije.

12:29 - Kapelo ostaje selektor Rusije

Fabio Kapelo, Foto: AP
Fabio Kapelo, Foto: AP

Italijanski trener Fabio Kapelo rekao je danas da će ostati selektor fudbalske reprezentacije Rusije, uprkos njenom lošem rezultatu na ovogodišnjem Svetskom prvenstvu. Rusija je u Brazilu ispala posle takmičenja po grupama, bez ijedne pobede, što je izazvalo spekulacije o ostanku Kapela na klupi. Fudbalski savez Rusije i Kapelo održali su dva sastanka u tri dana, a trener je posle drugog rekao da je "potrvrđeno" da će nastaviti da "radi s timom Rusije". Kapelo je u januaru potpisao produžetak ugovora do završetka Svetskog prvenstva u Rusiji 2018. godine. Ovaj 68-godišnji trener je ranije rekao da će otići u penziju kada završi posao s Rusijom.

12:12 - Barselona blizu dovođenja Agera

Danijel Ager, Foto: Reuters
Danijel Ager, Foto: Reuters

Mediji u Engleskoj i Španiji svaki dan donose nove informacije o eventualnom prelasku Danijela Agera (29) iz Liverpula u Barselonu. Poslednje informacije kažu da je Ager pred potpisom petogodišnjeg ugovora vrednog 15 miliona evra.

11:53 - Junajtedu treba štoper, merka Humelsa i VermalenaEngleski mediji prenose informacije sa Old Traforda da menadžer Mančester junajteda Luj van Gal želi da ojača štopersku liniju. Na meti "Đavola" su Mats Humels iz Borusije i Tomas Vermalen iz Arsenala.11:31 - Inter blizu potpisivanja ugovora sa Pablom OsvaldomInter iz Milana poslednjih dana najviše pažnje posvećuje pojačanjima u napadačkom redu. Jedan od pikova je napadač Sautemptona Pablo Osvaldo. Italijan bi za 11 miliona evra mogao da promeni sredinu i sleti na "San Siro.

11:19 - Porto doveo Španca Anhela iz Rome

Fudbalski klub Porto potvrdio je dovođenje španskog levog beka iz Rome Hosea Anhela.

11:00 - Čelsi nudi 25 miliona evra za MiranduPremijerligaš Čelsi, prema pisanju španskih medija, započeo je pregovore sa Atletikom iz Madrida oko dovođenja Mirande (29). Vrednost štopera procenjena je na oko 25 miliona evra. Ukoliko dođe do dogovora, Miranda bi postao četvrti igrač "Jorgandžija" koji je ovog leta otišao put Londona, posle Filipea LUisa, Dijega Košte i golmana Tiboa Kurtoe, koji se vrati sa pozajmice.

PREGLED SPORTSKIH DOGAĐAJA KOJI SU OBELEŽILI PRETHODNI DAN MOŽETE VIDETI OVDE

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track