UŽIVO TRANSFERI: Jaja Ture ostaje u Mančester sitiju
Foto: Reuters

Najnovije informacije iz sveta sporta

UŽIVO TRANSFERI: Jaja Ture ostaje u Mančester sitiju

Fudbal -
Sve o fudbalskom tržištu, prelaznom roku, transferima, spekulacijama, očekivanjima na jednom mestu

Dobrodošli na Kurir sport! Pratite najnovije vesti iz sveta sporta na jednom mestu.

23:59 - Ture: Ostajem u Mančester sitijuVezni fudbaler Mančester sitija Jaja Ture najavio je da će za sada ostati u tom klubu. "Ostaću u Mančester sitiju koliko je god moguće. Nije bilo želje da odem, ćutao sam, mislio sam da je to pravi način i na kraju sam doneo odluku. Dobro se osećam po povratku na trening, bilo je ovo teško leto za moju porodicu", rekao je Ture. 23:37 - Simeone: Ne dovodimo Čičarita Trener Atletiko Madrida Dijego Simeone demantovao je da šampion Španije želi da angažuju napadača Mančester junajteda, Meksikanca Čičarita. Reprezentativac Meksika je takođe na meti milanskog Intera. 23:05 - Drogba: Želim da osvajam titule Didije Drogba se vratio u Čelsi posle dve godine, potpisao je jednogodišnji ugovor i nada se da će klubu sa Stamford Bridža pomoći da osvoji Premijer ligu. "Ne dolazim da rušim rekorde, želim da osvajam titule. Pet godina je dug period bez trofeja u Premijer ligi, želim da je osvojim, to je fantastičan osećaj koji nisam doživeo mnogo godina", rekao je Drogba. 22:44 - Džeko blizu novog ugovora sa Sitijem Reprezentativac Bosne i Hercegovine Edin Džeko trebalo bi da produži ugovor sa Mančester sitijem. "Za sada mogu samo da potvrdim da pričamo o nastavku saradnje, ali najvažnija stvar je da sam srećan u Sitiju", rekao je reprezentativac Bosne i Hercegovine.22:01 - Skolari je novi trener Gremija Luiz Felipe Skolari je novi trener Gremija. Doskorašnji selektor Brazila brzo je našao novi posao pošto je sa kariokama na Mundijalu osvojio razočaravajuće četvrto mesto. On je po treći put u karijeri preuzeo ekipu Gremija. Skolari je taj tim prethodno vodio 1987 godine I u periodu od 1993 I 1996. Gremio trenutno zauzima osmo mesto u prvenstvu Brazila, a prošle godine su bili vicešampioni.

21:39 - Modrić odbio Murinja Trener Čelsija Žoze Murinjo želeo je da na Stamford Bridž dovede Luku Modrića, ali ga je fudbaler Real Madrida odbio. "Imao sam privatni razgovor sa Modrićem, ali nije želeo da dođe u Čelsi. Veoma cenim njegove kvalitete, ali on ostaje u Real Madridu", rekao je Murinjo. Modrić je u Real prešao 2012. iz Totenhema za 33 miliona funti, u Madridu je na 104 utakmice postiga šest golova. 21:13 - Ron Vlar: Odluka u narednih par dana Reprezentativac Holandije Ron Vlar još nije napustio Aston Vilu iako su ga mediji već preselili u italijanski Lacio. On je istakao da će odluku doneti u narednih nekoliko dana, posle razgovora sa agentom. "Narednih dana ću se videti sa agentom, razmotrićemo sve opcije i proceniti šta je najbolje za moju budućnost", rekao je Vlar. 20:48 - Sabelja napustio klupu Argentine Alehandro Sabelja je podneo ostavku na funkciju selektora Argentine. Njega bi na klupi gaučosa mogao da zameni bivši trener Barselone Herardo Tata Martino. Kandidat je navodno i Hose Pekerman koji je na Mundijalu predvodio Kolumbiju. 20:22 - Granero i zvanično u Sosijedadu Nekadašnji fudbaler Real Madrida Esteban Granero i zvanično se vratio u Španiju. Doskorašnji vezista Kvins Park Rendžersa predstavljen je kao novi igrač Real Sosijedada, za koji je minule sezone igrao na pozajmici.

19:47 - Kavani nije na poseteru Svetaca, Di Marija stiže u PSŽPrema poslednjim vestima izgleda da urugvajski napadač Edison Kavani napušta PSŽ. Klub sa Parka prinčeva uklonio je Kavanijev lik sa promotivnog postera na kome predstavlja dresove za narednu sezonu i na njegovo mesto stavio Johana Kabaja. Ovo bi trebalo da znači da bivši špic Napolija, plaćen minulog leta 64 miliona evra, odlazi iz kluba, kao njegova naredna destinacija sve glasnije se pominje Mančester junajted, a tim odlaskom PSŽ bi napravio prostor za dolazak Anhela di Marije iz Real Madrida.

18:50 - Divok Ogi potpisao za Liverpul Divok Origi je novi napadač Liverpula. Belgijski reprezentativac potpisao je ugovor sa Crvenima koji će ga odmah vratiti nazad u Lil na jednogodišnju pozajmicu, pre nego što se vrati na Enfild.

18:02 - Žiru veran Arsenalu

Olivije Žiru, foto: AP
Olivije Žiru, foto: AP

Engleski i francuski mediji javljaju da je Olivije Žiru pristao da potpiše novi ugovor sa Arsenalom koji će ga zadržati na Emiratima do 2018. godine.

17:22 - Junajted pušta Kagavu, Japanac neće u Dortmund Mančester junajted je spreman da dozvoli Šinđiju Kagavi da napusti klub, a Borusija iz Dortmunda je spremna da prihvati Japanca, iako je Kagava proteklih meseci odbijao mogućnost da se vrati u Nemačku.

16:38 - VIdal ostaje, Vidal odlazi, a šta on kaže?

Saga oko ostanka ili odlaska Čileanca Artura Vidala iz Juventusa u Mančester junajted poprima iz dana u dan obrise sage. Engleski i čileanski mediji danas su preneli vest da se Vidal usmeno dogovorio sa čelnicima tima sa "Old Traforda", dok je novi trener Juventusa Masimilijano Alegri uzvratio izjaviom da Vidal ostaje u klubu. Oglasio se i sam fudbaler, koji je na Tviteru objavio fotografiju sa saigračima iz Juventusa, uz potpis "Spremni smo".

16:03 - Alegri: Vidal ostaje u JuventusuTrener Juventusa Masimilijano Alegri izjavio je danas da će fudbaler Arturo Vidal ostati u tom klubu, uprkos spekulacijama da će otići u Mančester junajted. Čileanski mediji danas su preneli da je Vidal postigao usmeni dogovor sa Mančester junajtedom o transferu. Uprava Juventusa je nedavno saopštila da će prodati Vidala samo ako on izrazi želju da napusti torinski klub. "Vidal će ostati u Juventusu i srećan je zbog toga. Razgovarao sam s njim o tome koliko je spreman za treninge, zadovoljni smo. Ostaće u klubu", rekao je Alegri.

15:43 - Antoan Grizman ozvaničio je saradnju sa Atletikom iz Madrida

15:23 - Marko Rojs odbio da produži ugovor sa BorusijomPrvotimac Borusije iz Dortmunda i nemački reprezentativac Marko Rojs, odbio je da produži ugovor sa sadašnjim klubom. Rojs je vezan za tim sa "Sigmund Idala" stadiona do kraja sezone. U Borusiji se pribojavaju da bi Rojs mogao da krene stopama Gecea i Levandovskog, i pojača redove najvećeg rivala, Bajerna iz Minhena.15:02 - Zarada Barselone u prošloj sezoni 41 milion evraFudbalski klub Barselona ostvario je prošle sezone rekordan prihod od 530 miliona evra, a zaradio je 41 milion evra, saopšteno je danas. Član uprave kluba zadužen za finansije Havijer Faus rekao je da je 41 milion evra drugi najbolji profit kluba, posle onog iz sezone 2011/2012, kada je iznosio 49 miliona evra. On je istakao da je za četiri sezone, od kako je nova uprava došla na čelo kluba, u sezoni 2010/2011, klub ostvario zaradu od 113 miliona evra. Barselona je u sezoni 2013/2014 smanjila neto dug za 44 miliona evra, a od dolaska nove uprave, za 143 miliona evra."Od 30. juna ove godine dug iznosi 287 miliona evra, a pre četiri godine Barselona je dugovala 431 milion", rekao je Faus, preneo je klupski sajt.On je istakao da su komercijalni i sponzorski ugovori kluba bili pokretačka snaga iza tih pozitivnih promena i da su revizije u poslednje četiri godine bez izuzetka bile čiste. U poslednje četiri godine fudbalski klub Barselona je sa 24. skočio na drugo mesto Forbsove liste najbogatijih klubova na svetu.

14:44 - Adu i Savković nova pojačanja JagodineFudbalski klub Jagodina dobio je dva pojačanja - Fredija Adua i Mileta Savkovića, koja će igrati na mestu veznih igrača, saopšteno je danas iz tog kluba. Na konferenciji za novinare održanoj povodom potpisivanja ugovora sa tim igračima rečeno je da je Adu ugovor sa Jagodinom potpisao na godinu i po dana, a Savković na tri godine. Fredi Adu (25) rođen je u Gani, a sa 14 godina debitovao je za prvi tim američkog Di-si Junajteda, a dve godine kasnije i za selekciju Sjedinjenih Američkih Država. Sa 17 godina stiže u redove Benfike, odakle je bio pozajmljen francuskom Monaku i, kasnije, solunskom Arisu. Poslednju sezonu odigrao je u brazilskoj Baiji. "Igrao sam za različite timove, neki su bili dobri, neki loši. Učiniću sve što treba da ovaj tim bude dobar, jer sam veoma uzbuđen zbog novog poglavlja u mojoj karijeri", kazao je Adu. On je rekao da mu se Jagodina veoma dopada, da su svi dobri prema njemu i da su prvi utisci o timu, treneru i stručnom štabu odlični. Mile Savković (22) je u Jagodinu došao iz ekipe BSK Borča. "U Borči sam od svoje četrnaeste godine, punih sedam i po godina, a ovde sam došao da bih napredovao i kasnije otišao dalje. Potrudiću se da pomognem i sebi i ovom timu koliko god budem mogao", rekao je Savković.14:21 - Ukrajinac Milevski u Hajduku iz SplitaBivši fudbalski reprezentativac Ukrajine Artjom Milevski karijeru će nastaviti u splitskom Hajduku, objavljeno je na sajtu tog kluba. Ukrajinac je danas doputovao u Split, a u petak će biti predstavljen na konferenciji za novinare. Milevski se prošle godine pominjao kao moguće pojačanje Crvene zvezde, ali do tog transfera ipak nije došlo i Ukrajinac je otišao u turski Gazijantep. U dosadašnjoj karijeri Milevski je igrao za Dinamo iz Kijeva i Borisfen. Za selekciju Ukrajine zabeležio je 50 mečeva i osam golova.

14:00 - Inter želi na pozajmicu Ernandeza iz Junajteda

Ćićarito, Foto: Reuters
Ćićarito, Foto: Reuters

Milanski Inter razmišlja da dovede na pozajmicu fudbalera Mančester junajteda Havijera Ernandeza. "Neroazuri" bi ponudili engleskom klubu mogućnost dovođenja igrača na jednogodišnju pozajmicu, uz opciju kupovine po isteku pozajmice. Inter je uoči prelaznog roka doveo Nemanju Vidića iz Junajteda, a odavno je pokazao interesovanje i za Meksikanca.

13:39 - Danijel Ager blizu prelaska iz Liverpula u BarselonuDanski reprezentativac Danijel Ager blizu je potpisa ugovora s Barselonom. Defanzivac Liverpula utanačio je gotovo sve pojedinosti sa ekipom sa stadiona "Kamp Nou", pa bi trebao da potpiše petogodišnji ugovor vredan 15 miliona evra.

13:23 - Felaini pregovara s Napolijem

Maruan Felaini, Foto: Reuters
Maruan Felaini, Foto: Reuters

Belgijski reprezentativac Maruan Felaini sreo se s čelnicima Napolija koji su zainteresovani da ga pozajme od Mančester junajteda. Felaini nije u prvom planu trenera Luja van Gala, pa je šef Napolitanaca Rikardo Bigon doputovao u Brisel, gde je razgovarao s Felainijem.13:02 - Dejvid Mojes blizu klupe Vest HemaBivši trener Evertona i Mančester junajteda Dejvid Mojes mogao bi uskoro da sedne na klupu Vest Hema. Trenutni trener "Čekićara" Sem Alardajs je na izlaznim vratima, a Škotlanđanin je najveći favorit za to mesto.

12:49 - Vidal dogovorio prelazak u Mančester junajtedVezni fudbaler Juventusa Arturo Vidal usmeno je dogovorio prelazak u Mančester junajted, pišu čileanski mediji. Torinski klub bi dobio 60 miliona evra, a Vidal bi imao platu od 13 miliona evra godišnje.

12:41 - Pepe napušta Real?

Štoper Reala iz Madrida, portugalski reprezentativac Pepe mogao bi ovog leta da napusti "Kraljevski klub". Ovu prilično neočekivanu vest objavili su italijanski mediji koji su preneli da su čelnici "Los blankosa" kontaktirali Romu kako bi doveli zamenu u vidu Mehdija Benatija. Rimski klub traži za Marokanca 40 miliona evra.12:31 - Juventus se uključio u trku za Kostasa ManolasaGrčki reprezentativac iz Olimpijakosa Kostas Manolas (23) na meti je nekoliko velikih evropskih klubova, a poslednji koji je stao u red je Juventus. Klub iz Torina planira da pošalje ponudu za defanzivca ekipe iz Atine, a od ranije su interesovanje pokazali Arsenal, Totenhem, Everton.

12:22 - Da li Sautempton čini pravu stvar?

Ovog leta u Premijer ligi najpopularnija igrica zove se "Kupite fudbalera iz Sautemptona". Za sada trku vodi Liverpul koji je doveo trojicu igrača, a po jednog su uzeli Arsenal i Mančester junajted. Riki Lambert, Adam Lalana i Dejan Lovren su pojačali Liverpul, Luk Šo je prešao u Mančester Junajted, a Čembers u Arsenal. Po svemu sudeći tu nije kraj, jer se priča da su Morgan Šnejderlin i napadač Džej Rodrigez blizu prelaska u Totenhem.

12:01 - Ezekijel Laveci na meti Atletika iz MadridaPrelazak Anhela di Marije iz Reala u Pari Sen Žermen automatski znači i da će Ezekijel Laveci, shodno ugovoru o finansijskom fer-pleju koji je UEFA propisala Parižanima, napustiti klub. Argentinac je na metu aktuelnog prvaka Španije Atletika iz Madrida, pa je direktor "Jorgandžija" Miguel Angel Gil otputovao u Pariz na pregovore.

11:47 - Ajntraht angažovao Nelsona ValdezaFrankfurtski Ajntraht saopštio je danas da je na dve godine angazovao paragvajskog napadača Nelsona Valdeza. Valdez se vraća u Bundesligu gde je ranije igrao za Verder iz Bremena, sa kojim je osvojio "duplu krunu" 2004, kao i za Borusiju iz Dortmunda. Verder je u vreme kada je u njemu igrao Valdez, vodio sadašnji trener Ajnbtrahta Tomas Šaf. Valdez je za Verder i Dortmund igrao na ukupno 193 utakmice i postigao 36 golova.

11:32 - Bosanski reprezentativac Muhamed Bešić pojačao Everton

Reprezentativac Bosne i Hercegovine Muhamed Bešić novi je igrač Evertona. Bešić je zapaženim igrama na Mundijalu privukao pažnju menadžera "Karamela" Roberta Martineza. Transfer iz Ferencvaroša koštao je klub iz Liverpula oko 10 miliona evra.

11:10 - De Fraj novi član Lacija

Stefan de Fraj, Foto: Reuters
Stefan de Fraj, Foto: Reuters

Dosadašnji fudbaler Fejnorda Stefan de Fraj karijeru će nastaviti u italijanskom Laciju, a visina transfera iznosi oko devet miliona evra."Hoćemo da poželimo dobrodošlicu najboljem odbrambenom igraču Mundijala u Brazilu", rekao je portparol Lacija Stefano de Martino za klupski radio.Za holandskog reprezentativca u ovom prelaznom roku interesovao se i engleski Mančester Junajted, koji je preuzeo dosadašnji selektor Holandije Luis Van Gal. De Fraj ima 22 godine, a u prethodnih pet sezona za Fejnord je odigrao 153 utakmice i postigao sedam golova. On je do sada za nacionalni tim Holandije odigrao 19 utakmica i dao jedan gol, a izabran je idealni tim Mundijala u Brazilu.

PREGLED SPORTSKIH DOGAĐAJA KOJI SU OBELEŽILI PRETHODNI DAN MOŽETE VIDETI OVDE

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track