UŽIVO TRANSFERI: Ronaldinjo pojačava Boku ili Stouk

Najnovije informacije iz sveta sporta

UŽIVO TRANSFERI: Ronaldinjo pojačava Boku ili Stouk

Fudbal -
Sve o fudbalskom tržištu, prelaznom roku, transferima, spekulacijama, očekivanjima na jednom mestu

Dobrodošli na Kurir sport! Pratite najnovije vesti iz sveta sporta na jednom mestu.

23:55 - Janković na meti Crvene zvezdeFudbaler crnogorskog Grblja Branislav Janković (22) na meti je Crvene zvezde. On na kraju prošle sezone nije želeo da produži ugovor sa tim klubom i zbog toga više ne trenira sa prvim timom. Janković želi da napusti klub, a njegova cena je 250.000 evra. Sportski direktor Grblja Dragan Pićan rekao je da je bilo pregovora sa Zvezdanom Terzićem. "Jankovića ćemo prodati za 250.000 evra. Sa Zvezdanom Terzićem smo obavili razgovore, postojala je opcija da prvo produži ugovor sa Grbljem, a da onda ode na jednogodišnju pozajmicu u Zvezdu. Zvezda bi onda posle godinu dana isplatila 300.000 evra obeštećenja", otkrio je Pićan.23:31 - Rednap: Remi je zdrav i vratiće se u KPRMenadžer Kvins Park Rendžersa Hari Rednap bio je veoma iznenađen odlukom Liverpula da otkaže transfer Loika Remija. Francuski napadač je trebalo da dođe u taj klub za sumu 8,5 miliona funti, ali je posao otkazan posle lekarskih pregled. On će se vratiti u KPR, ali ne znam kako nije prošao preglede. Ne vidim nikakve probleme sa njegovim zdravljem, ali to je njihov gubitak, mi smo dobili fantastičnog napadača", rekao je Rednap. Remi navodno ima problema sa srcem i da zbog toga Liverpul nije želeo da potpiše ugovor sa njim. Zbog toga je Francuz umalo ostao bez ugovora u Marseju 2010. godine, međutim doktori francuskog kluba su naveli da su njegove poteškoće sa srcem "mehaničke prirode".

Foto: Reuters
Foto: Reuters

23:08 - Ronaldinjo pojačava Boku ili Stouk

Legendarni Brazilac Ronaldinjo i Atletiko Mineiro sporazumno su raskinuli ugovor, te je on sada slobodan igrač. Tačni razlozi prekida saradnje nisu objavljeni, a prema informacijama iz Južne Amerike, Brazilac će karijeru nastaviti u Boki Juniors. Mnogo manje realnija opcija pojavila se tokom dana, a to je prelazak u Stouk Siti. Brazilac je navodno već viđen u argentinskom klubu kao zamena za Huana Romana Rikelmea, koji je prošle nedelje prešao u Argentinos Juniors.

22:58 - OSTAJE U ZVEZDI: Pečnik još dve godine na Marakani

22:07 - Firmino neće iz HofenhajmaRoberto Firmino je potvrdio da ne planira da ovog leta napusti Hofenhajm.

21:27 - Borijelo pola sezone u Romi, a potom u Americi Marko Borijelo će najverovatnije sledeće polusezone igrati za Romu, a onda preći u Njujork Siti.21:00 - Kasani i zvanično Parmin Parma je dovela Matiju Kasanija iz Fiorentine, a defanzivac je potpisao trogodišnji ugovor sa Mlekadžijama. On je i prošle sezone igrao za ovaj klub, ali kao pozajmljeni igrač.

20:15 - De Fraj u Laciju Rimski Lacio je doveo 22-godišnjeg reprezentativca Holandije Stefana de Vraja iz Fejenorda i to za samo 8.500.000 evra

19:25 - Enrike neće Afelaja i SongaBarselona je spremna da proda Ibrahima Afelaja i Aleksa Songa, pošto novi trener Luis Enrike ne računa na njih u novoj sezoni, ali za sada niko nije pokazao interesovanje.

18:20 - Muhamed Bešić potpisao petogodišnji ugovor sa Evertonom Everton je konačno potvrdio da je Muhamed Bešić potpisao petogodišnji ugovor sa klubom. On je na Gudison Park stigao iz Ferencvaroša, a nije poznato koliko je mađarski klub zaradio na reprezentativcu BiH.

17:40 - Bešiktaš želi Kostarikanca Brajana Ruiza Bešiktaš je stupio u kontakt sa Fulamom oko transfera Brajana Ruiza. Kostorikanac skoro sigurno neće ostati u novom članu Čempionšipa, a za njega su zainteresovani Olimpijakos i Palermo.

16:45 - Junajted kupio Vidala za 60 miliona evra

Foto: AP

Italijanski mediji tvrde da je Junajted poslao Juventusu ponudu koja se ne odbija i da će Arturo Vidal uskoro krenuti put Mančstera! U pitanju je suma od 60.000.000 evra! Isti izvor piše da će Čileanac na Old Trafordu zarađivati 8.000.000 po sezoni.

16:33 - Svonsi nema ponudu za Bonija Trener Svonsija Gari Monk je rekao da će samo „astronomska“ ponuda za Vilfreda Bonija biti razmatrana. On je i dodao da nijedan tim nije poslao ponudu za njega, uprkos tome što su se Totenhem i Liverpul dovodili u vezu sa njim. 16:10 - KPR predstavio Ferdinanda Rio Ferdinand je zvanično predstavljen u Kvins Parku i nosiće broj pet na dresu

15:40 - Kristijan Ansaldi je novi levi bek Atletiko MadridaŠpanski mediji tvrde da je argentinski defanzivac Kristijan Ansaldi već prošao medicinske testove u Atletiku. Od ranije je poznato da je levi bek Zenita na pragu Madrida, a da će Rusi dobiti 4.000.000 evra.

15:17 - Filip Đuričić počeo treninge sa Majncom

14:54 - Pečnik: Večeras razgovori o povratku u Zvezdu

Foto: Saša Pavlić
Foto: Saša Pavlić

Slovenački fudbaler Nejc Pečnik rekao je da će večeras razgovarati s čelnicima Crvene zvezde o svom povratku u taj beogradski klub. "Razgovarao sam s trenerom Nenadom Lalatovićem i treniraću dva dana s klubom. Večeras sledi razgovor s rukovodstvom i videćemo šta će biti. Sve vreme sam pratio vesti iz kluba i kao da nikada nisam ni odlazio", rekao je Pečnik novinarima u Termama Čatež, gde se fudbaleri Zvezde nalaze na pripremama. Pečnik koji je na kraju prošle sezone raskinuo ugovor sa Zvezdom, rekao je da bi mogao da pojača konkurenciju u ekipi. "U timu ima mnogo dobrih igraca i ne mislim da sam neophodan Zvezdi. Mogu samo da pojačam konkurenciju. Nije da nije bilo ponuda, ali nijedna nije bila bolja od Zvezde koja mi je u srcu", rekao je Pečnik.

14:12 - Subotić je možda i najveće pojačanje Dortmunda

Nije stigao kao novajlija, ali je njegov povratak na teren posle višemesečne pauze zbog povrede, možda najveće pojačanje za Borusiju. Subotić je odmah u prvom meču bio strelac.

13:48 - Totenhem zatražio od Sportinga da pozajmi Migela LopezaDesni bek Sportigna Migel Lopez mogao bi da promeni sredinu u narednom periodu. Za njegove usluge zainteresovan je Totenhem, ali u formi pozajmice. Ostaje da se vidi kakav će odgovor biti iz Lisabona.13:21 - Luis Adrijano želi državljanstvo UkrajineBrazilski fudbaler Luis Adrijano, član Šahtjora iz Donjecka, izrazio je želju da primi ukrajinsko državljastvo."Istina je da želim da primim državljanstvo Ukrajine, ali moja konacna odluka zavisiće od raspleta situacije u ovoj zemlji. Kada se ona normalizuje, biću srećan da primim ukrajinski pasoš", rekao je Adrijano da Souza da Silva.Dvadesetsedmogodišnji napadač je za Šahtjor od 2007. godine igrao na 141 utakmici i postigao 67 golova.

12:52 - Mančester junajted želi Luku ModrićaEngleski portal "Caught offside" objavio je informaciju, pozivajuće se na izvore bliske klubu, da Mančester junajted sprema ponudu za Luku Modrića tešku 35 miliona evra. Hrvatski reprezentativac uprkos dobrim igrama prošle sezone, najverovatnije će pasti u drugi plan kada je vezni red Reala u pitanju. Kraljevski klub sasvim sigurno nije kupio Tonija Krosa i Džejmsa Rodrigeza kako bi sedeli na klupi. Sa druge strane, čelnici kluba sa Old Traforda pamte Modrića iz dresa Totenhema i nema bojazni kako bi se uklopio u zahtevnu Premijer ligu.

12:23 - Lacio dovodi holandskog reprezentativca De FrajaHolandski mediji javljaju da je Stefan de Fraj, defanzivac Fejenorda i reprezentacije Holandije, novi igrač Lacija. De Fraj, koji je sa "Oranjem" osvojio treće mesto na nedavno završenom Svetskom prvenstvu, koštao je Rimljane 8.500.000 evra.

11:49 - Grizman novi igrač madridskog Atletika

Antoan Grizman, Foto: Reuters
Antoan Grizman, Foto: Reuters

Dosadašnji fudbaler Real Sosijedada Antoan Grizman karijeru će nastaviti u madridskom Atletiku, koji je danas potvrdio da su se klubovi dogovorili oko transfera. Na sajtu Atletika navodi se da će Grizman čim prođe lekarske preglede potpisati višegodišnji ugovor sa prvakom Španije. Madridski klub nije naveo koliko će novca platiti Sosijedadu na ime obeštećenja za Grizmana. Francuski krilni igrač ima 23 godine, a u prethodnih pet sezona za Sosijedad je odigrao 201 utakmicu i postigao 52 gola. On je do sada za selekciju Francuske zabeležio devet nastupa i dao tri pogotka.

11:21 - Arsen Venger želi Čembersa iz SautemptonaMenadžer Arsenala Arsen Venger priprema ponudu za desnog beka Sautemptona Kaluma Čembersa. Prema navodima medija u Engleskoj, radi se o sumi od 16 miliona funti.

10:59 - Napoli bi da dovede Eriksena iz TotenhemaPrema pisanju italijanske štampe, trener Napolija Rafa Benitez zainteresovan je za dovođenje fudbalera Totenhema Kristijana Eriksena. Početna cena je 13 miliona evra. Napolitanci bi time ostali sa istim brojem igrača u veznom redu, jer nemački mediji prenose da je Hamburger zainteresovan za Valona Behramija.10:42 - Neizvesno da li Ćavi ostaje u Barseloni

Ćavi, Foto: Reuters
Ćavi, Foto: Reuters

Jedan od najboljih fudbalera Barselone i sveta Ćavi Ernandez i dalje ne zna da li će ostati u sadašnjem klubu. U jednom periodu bilo je gotovo sigurno da ću napustiti "Kamp Nou", zatim da će sigurno ostati, a sada se ponovo šuška da bi mogao da napusti Barselonu. Za Ćavija je interesovanje pokazao katarski El Džais, koji nudi vezisti 7.5 miliona evra godišnje.

10:15 - Dejan Lovren srećan zbog prelaska u Liverpul

Dejan Lovren, Foto: Tviter
Dejan Lovren, Foto: Tviter

Dosadašnji fudbaler Sautemptona Dejan Lovren izjavio je da je srećan što je potpisao ugovor s Liverpulom, i dodao da jedva čeka da zaigra u dresu "crvenih". Hrvatski reprezentativac je kasno sinoć potpisao četvorogodišnji ugovor s Liverpulom za koji mediji spekulišu da je vredan oko 20 miliona funti. On je treći fudbaler Sautemptona koji je u ovom letnjem prelaznom roku prešao na Enfild, posle Adama Lalane i Rikija Lamberta. "Ostvario mi se san. Srećan sam što sam na Enfildu. Ponosan sam i jedva čekam utakmice. Znam da imamo milione navijača - Liverpul je više od fudbalskog kluba", rekao je Lovren za klupski sajt. "Kada sam prošle sezone igrao na Enfildu (za Sautempton) nadao sam se da ću jednoga dana igrati na tom stadionu za Liverpul. Navijači će od prvog minuta videti da sam igrač koji daje 100 odsto na terenu", dodao je 25-godišnji centralni bek. Liverpul, koji je prošlu sezonu u Premijer ligi završio na drugom mestu, prodao je svog napadača Luisa Suaresa Barseloni za 75 miliona funti. Osim trojice igrača iz Sautemptona, klub je na Enfild doveo i Lazara Markovića iz Benfike i Emrea Čana iz Bajera iz Liverkuzena. Lovren je odigrao 28 utakmica sa Hrvatsku, od kojih sve tri na Svetskom prvenstvu u Brazilu. Karijeru je počeo u Dinamu iz Zagreba, igrao je na pozajmici u Interu iz Zaprešića, 2010. godine potpisao je za Lion, odakle je tri godine kasnije prešao u Sautempton.

10:00 - Roma odredila cenu slobode za Adema LjajićaKako prenose italijanski mediji Fudbalski klub Roma odredila je obeštećenje od 15 miliona evra za Adema Ljajića. Poslednjih nedelja aktuelna je priča o odlasku srpskog reprezentativca iz kluba, ali do sada nije bilo konkretnih interesovanja drugih klubova.

PREGLED SPORTSKIH DOGAĐAJA KOJI SU OBELEŽILI PRETHODNI DAN MOŽETE VIDETI OVDE

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track