(VIDEO) PARTIZAN SE PROVUKAO: Crno-beli u zaustavnom vremenu dali dva gola Voždovcu
Foto: FKP

Preokret na Vračaru

(VIDEO) PARTIZAN SE PROVUKAO: Crno-beli u zaustavnom vremenu dali dva gola Voždovcu

Fudbal -
Crno-beli do pobede stigli u zaustavnom vremenu posle preokreta golovima levog beka i centarfora

Fudbaleri Partizana novu sezonu u domaćoj Superligi počeli su pobedom nad Voždovcem 3:1 (0:0).

Nakon eliminacije u kvalifkacijama za Ligu šampiona izabranici Marka Nikolića nisu ispunili očekivanja, ali su ipak osvojili tri boda na startu sezone.Crno-beli su do važnog uspeha došli teškom mukom, u dramatičnoj završnici susreta na Vračaru. Kada su svi očekivali podelu bodova, Vladimir Volkov je iz trećeg pokušaja, i to u sudijskoj nadoknadi, konačno zatresao mrežu golmana Supića, da bi samo dva mnuta kasnije Ismael Fofana potvrdio trijumf za veliko slavlje mnogobrojnih navijača.Voždovac je pružio veoma snažan otpor favorizovanom protivniku. U pojedinim delovima susreta bio je čak i bolji, pa je iznenada stigao do vođstva u 74. minutu.Crno-beli su, čini se, tek tada "povukli", preuzeli inicijativu i sve češće pretili, ponajviše zahvaljujući agilnom defenzivcu Volkovu. Posle njegovog ubacivanja lopte u šesnaesterac, Stošić je nespretno sproveo u sopstvenu mrežu za izjednačenje, a potom je u finišu bilo više uzbuđenja nego na dve trećine celog meča.U završnici utakmice do izražaja je došao individualni kvalitet fudbalera Partizana, koji su velikim trudom i preokretom ipak zasluženo došli do izuzetno značajne pobede.Voždovac - Partizan 1:3 (Tripković 74 - Stošić autogol 78, Volkov 90+2, Fofana 90+4)Odigrano juče: Novi Pazar - Rad 1:0, Spartak - Radnički Kragujevac 1:0, Crvena zvezda - Radnički Niš 2:0, Jagodina - Mladost 1:1, Napredak - Čukarički 0:2, Borac - Donji Srem 2:0.U preostaloj utakmici od 19 sati u Novom Sadu igraju Vojvodina i OFK Beograd.

TEKSTUALNI PRENOS

VOŽDOVAC - PARTIZAN 1:3 (0:0)

Sudija: Nenad Đokić Užice, Pomoćnici: Nemanja Petrović, Oliver Petrović

Voždovac: Supić - Stanimirović, Stojković, Obradović, Kitanovski - Stošić, Sinđić, Petrović, Tripković, Pantelić - Damnjanović.Partizan: Lukač - Vulićević, Stanković, Ilič, Volkov - Gulan, Drinčić, Ninković, Grbić - Škuletić, Lazović.

2. POLUVREME

95. minut - GOOOL!!! Beko Fofana postiže treći gol za Partizan i otklanja sve dileme.

http://www.youtube.com/watch?v=QCHxWXSZwXs

92. minut - GOOOL!!! Volkov donosi prednost Partizanu! Vulićević je centrirao, Volkov na suprotnoj strani zahvatio loptu nogom i lobovao golmana Supića! Zbog skidanja dresa dobio je žuti karton

http://www.youtube.com/watch?v=6XudlpCM_fE
78. minut - GOOOL!!!
http://www.youtube.com/watch?v=AsyRT_NT-kA

74. minut - GOOOL!!! Voždovac vodi golom Stefana Tripkovića! Luka je napravio potpuno bespotreban prekršaj na oko 25 metara uz aut liniju. Posle centaršuta Drinčić je izbio loptu, ali je ona došla do Tripkovića koji sa oko 20 metara šutira i pogađa donji desni ugao gola Lukača.

http://www.youtube.com/watch?v=QFCebzU--5w

1. POLUVREME

45. minut - Kraj 1. poluvremena

39. minut - Škuletić propušta najbolju priliku za Partizan! Ninković je dobro promešao odbranu Voždovca po levoj strani, ušao u peterac, dodao do Škuletića koji je šutirao sa svega 3-4 metara, ali Supić zaustavlja loptu na gol crti.35. minut - Dobar pokušaj Drinčića sa oko 30 metara, Supić brani.30. minut - Najbolja prilika na meču i to za Voždovac! Kitanovski je glavom šutirao sa svega pet metara, ali je prebacio gol Partizana. Lopta je gotovo slučajno došla do igrača domaćeg tima pošto se prethodno odbila od Vulićevića i Drinčića.24. minut - Velika sparina u Beogradu uslovila je da sudija prekine meč kako bi se igrači osvežili.18. minut - Prvi opasan napad "Zmajeva". Pantelić se okušao šutem sa oko 16 metara, ali je izblokiran i to je prvi korner za domaćina. Ništa od opasnosti po gol Lukača.11. minut - Posle kornera za crno-bele Vulićević je šutirao sa oko 20 metara preko gola.10. minut - Velika prilika za goste u ovom meču. Drinčić je nabacio dugu loptu sa desne strane, Volkov je ostao sasvim sam na desetak metara, šutirao iz prve ali je lopta otišla tik iznad prečke.6. minut - Nova akcija Partizana, Drinčić je izveo skraćeni korner, ali je Škuletić zakasnio koji sekund da je zahvati u izglednoj prilici.3. minut - Ofanzivni Partizan na početku meča. Drinčić je šutirao sa oko 30 metara, ali je golman Supić dobro reagovao. Međutim, golman Voždovca je umalo kardinalno pogrešio kada je pokušao da degažira loptu. Pogodio je Lazovića koji je bio leđima okrenut, ali je lopta otišla koji santimetar pored gola.

Jelen Superliga, 1. kolo:Subota:Crvena zvezda – Radnički Niš 2:0Novi Pazar – Rad 1:0Spartak – Radnički Kragujevac 1:0Jagodina – Mladost 1:1Napredak – Čukarički 0:2Borac – Donji Srem 2:0Nedelja:Voždovac – Partizan 3:1Vojvodina – OFK Beograd 3:0

Vojvodina ubedljiva protiv OFK Beograda

Fudbaleri Vojvodine pobedili su u Novom Sadu OFK Beograd sa 3:0 u poslednjoj utakmici prvog kola Super lige Srbije. Utakmica u Novom Sadu odigrana je pred oko 1.500 ljudi, a publika je mogla da vidi dosta uzbuđenja i lepih poteza.

Vojvodina je povela u desetom minutu preko Mijata Gaćinovića, da bi Mirko Ivanić desetak minuta kasnije duplirao prednost domaćeg tima. Konačan rezultat meča na Karađorđu postavio je Enver Alivodić, posle pet minuta igre u nastavku.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track