VAN GAL VEĆ OSVAJA TROFEJE: Junajted preokretom protiv Liverpula uzeo Kup šampiona
Foto: AP

Kakav start Holanđanina na klupi "crvenih đavola"

VAN GAL VEĆ OSVAJA TROFEJE: Junajted preokretom protiv Liverpula uzeo Kup šampiona

Fudbal -
Vejn Runi je od Van Gala dobio lidersku ulogu u timu i potpuno je opravdao o čemu svedoči činjenica da je proglašen najboljim igračem čitavog turnira na kojem je osam timova odigralo 13 utakmica

MAJAMI - Fudbaleri Mančester junajteda pobednici su Internacionalnog kupa šampiona, održanog na severnoameričkom kontinentu, pošto su jutros u Majamiju savladali Liverpul 3:1 (0:1).

Predvođen novim trenerom, Holanđaninom Lujom van Galom, Mančester junajted je na ovoj turneji pokazao potpuno novo lice koje garantuje mnogo bolju sezonu od prethodne.

Vejn Runi je od Van Gala dobio lidersku ulogu u timu i potpuno je opravdao o čemu svedoči činjenica da je proglašen najboljim igračem čitavog turnira na kojem je osam timova odigralo 13 utakmica.

Početak finalnog duela u Majamiju, kojem je prisustvovalo 51.014 gledalaca, pripao je Liverpulu. Golom Stivena Džerarda iz jedanaesterca u 14. minutu Liverpul je poveo. Tu prednost lako je održavao do kraja poluvremena, da bi početkom nastavka Lambert i Sterling propustili sjajne prilike da Liverpulu obezbede konačni trijumf.

Pošto u tome nisu uspeli stigla je kazna. Najbolji igrač turnira Runi, izjednačio je u 55. minutu. Samo dva minuta kasnije Mata je doneo prednost Junajtedu, da bi minut pre kraja susreta Lingard postavio konačnih 3:1 za Mančester.

http://www.youtube.com/watch?v=6mgpwLXABrU

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track