Velibor Džarovski: I mala deca znaju da je meč u Rimu bio prodat!
Foto: Kurir Štampano

Potvrdio priču Nebojše Vučićevića

Velibor Džarovski: I mala deca znaju da je meč u Rimu bio prodat!

Fudbal -
Mućkanje na fudbalskim mečevima u Jugoslaviji počelo na finalu Kupa šampiona 1966. između Partizana i Reala iz Madrida, kaže Makedonac

Srpski klubovi nameštaju utakmice više od pola veka, pogotovo na međunardnoj sceni, a ova pošast teško da će ikad biti sprečena jer iza cele priče stoje majstori svog zanata, tvrdi za Kurir Velibor Džarovski!Urbana legenda kaže da je jedino sumnjivo finale Lige šampiona odigrao Partizan 1966. godine na briselskom stadionu Hejsel. Takva utakmica je za svakog fudbalera najvažniji meč u karijeri, ali tadašnja generacija Partizana i državni vrh očigledno nisu tako mislili.Ceo svet namešta- Otkako postoji Jugoslavija, postoji i nameštanje rezultata, a sve je kulminiralo u finalu Kupa šampiona između Partizana i Reala. Prvi i jedini put se neka ekipa prodala za sitne pare u finalu jednog tako velikog i značajnog takmičenja. Sada namešta ceo svet, ali oni nekako to rade bez štete po klub. Neće ljudi da se brukaju - kaže naš sagovornik i dodaje:Italijani šmekeri- Ova prašina što se digla oko meča Rome i Partizana je smešna. Sad se diže frka, a mala deca znaju da je to prodata utakmica. Italijani su tada bili fudbalski šmekeri, a naši igrači tek počeli da se probijaju po svetu i zarađuju pare od fudbala. Koliko se samo fudbalera prodalo zahvaljujući nameštaljkama po Evropi. Mi imamo majstore zanata, ali veliki broj klubova namešta providno, na seljački način, pa UEFA sve više obraća pažnju na utakmice koje igraju timovi iz bivše Jugoslavije.

Sve zna... Velibor Džarovski
Sve zna... Velibor Džarovski

NAJSUMNJIVIJE UTAKMICE SRPSKIH TIMOVA U EVROPIPartizan 2 (2)Makabi P. Tikva 5 (3)Kup UEFA, 1. kolorevanš meč 29. septembar 2005. Partizan je u Izraelu slavio sa 2:0 i bio pred plasmanom u grupnu fazu, ali iz „neobjašnjivih“ razloga Makabi je u Beogradu strpao pet komada crno-belima i prošao dalje. Kladioničarskim rečnikom došlo je 7+, kao iz „dva u dva“, a kvote na obe igre bile su preko 25. Najzanimljivije je da je poslednji pogodak za Makabi bio delo defanzivca Partizana Marka Lomića.Roma 2 (1)Partizan 0 (0)Kup UEFA, 3. kolo revanš meč 9. novembar 1988. Krajem osamdesetih godina prošlog veka klađenje na našoj zemlji nije postojalo, ali su klubovi iz Jugoslavije bili tvrd orah za ceo svet. Crno-beli su odigrali fenomenalno u Beogradu i pobedili sa 4:2 i našli se blizu prolaska dalje, ali, po svedočenju mnogih, uprava Rimljana je kupila utakmicu. Roma je do pobede i prolaska dalje stigla sa penala pred kraj meča.Strazbur 2 (0)Crvena zvezda 2 (1)Kup UEFA, 4. kolo grupa B 13. decembar 2005.Crveno-beli su trijumfom prošli među 32 najbolja tima Kupa UEFA i prezimeli u Evropi prvi put još od 1992. Kladionice su konstantno obarale kvotu na dvojku, koja je pre meča pala na 1.65. Francuzi su nastupili sa B timom i bili voljni da izgube, ali za dogovor jedino nije znao tada anonimni 18-godišnjak Kevin Gameiro, koji u 78. minutu, a zatim i 94. upropastio dogovor i izbacio Zvezdu.Vojvodina 1 (1)Vaduz 3 (1)LE, 2. kolo kval.revanš meč 21. jul 2011. „Lale“ su u Lihtenštajnu pobedile Vaduz sa 2:0, ali umesto prolaza u sledeću rundu, Novosađanima se više isplatilo da naprave zarade na „kladži“. Vaduz je gol za 3:1 postigao u 97. minutu, a domaći fudbaleri su se često sklanjali i bežali od lopte. Kvota na trijumf i prolaz Vaduza bila je 20, a oni su u sledećoj rundi ispali od Hapoela, ali uz trijumf na svom terenu iz „dvojke u keca“!

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track