VELIKI BRAT OKO TERENA: Van Gal naredio instaliranje kamera od pola miliona funti
Foto: Reuters

Da mu nešto ne promakne

VELIKI BRAT OKO TERENA: Van Gal naredio instaliranje kamera od pola miliona funti

Fudbal -
Kako prenose mediji, ugradnja video sistema je jedno od brojnih novih pravila koji je Holanđanin uveo otkako je preuzeo ekipu

Trener fudbalera Mančester junajteda Luj van Gal naredio je da se oko terena u klupskom trening centru Karington instalira video sistem vredan 500.000 funti.

Kako prenose mediji, ugradnja video sistema je prvo od brojnih novih pravila koji je Van Gal uveo otkako je, posle Svetskog prvenstva u Brazilu, preuzeo ekipu, kako bi detaljno pratio igrače.

Van Gal je tokom američke turneje prethodnih nedelja često gledao video snimke i analizirao igru i ponašanje igrača. Takođe, 62-godišnji holandski trener je naredio igračima da među sobom pričaju na engleskom jeziku, a pravougaone table na kojima se crta taktika zamenjene su kružnim, kako bi se podstakao razgovor.

Van Gal je uveo i duple treninge, kako bi bio siguran da će igrači biti u formi za početak nove sezone.

"Potrošili su hiljade funti a nekoliko igrača je videlo HD kamere oko terena. Moguće je videti svaki detalj i trener sada uvek može da nas gleda na terenu", rekao je defanzivac Junajteda Džoni Evans.

Evans je rekao da je bivši trener Junajteda Dejvid Mojes gledao mnogo video snimaka i da se ekipa na to navikla, ali da se sada prati svaki detalji.

"Trener sada može da nam kaže gde je trebalo da se postavimo u određenoj situaciji. Putem kamera možemo uživo da gledamo sve što se dešava na terenu. Takva vrsta nadzora je novost za svakog igrača", dodao je on.

Evansu, koji je na Old Trafordu osam godina, ne smeta Van Galov način rada.

"Trener nam je rekao da će nam biti teško pošto zna da je veoma zahtevan. To je standard koji je postavio, od odeće koju ćemo nositi do termina za obroke, pošto svi moramo zajedno da jedemo. Brzo vam čestita kada uradite nešto dobro, ali je i brz u tome da vam kaže gde ste pogrešili", rekao je Evans.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track