VELIKI TALENAT ODLAZI IZ HUMSKE: Andrija Živković prodat Piniju Zahaviju?
Foto: Saša Pavlić

Partizan ponovo sarađuje s Izraelcem

VELIKI TALENAT ODLAZI IZ HUMSKE: Andrija Živković prodat Piniju Zahaviju?

Fudbal -
Javnost bruji o novom aranžmanu crno-belih s pomenutim investicionim fondom, ali vodeći ljudi kluba iz Humske to oštro negiraju

BEOGRAD - Dobar posao vezan za prodaju Lazara Markovića investicionom fondu Pinija Zahavija, kao i velika finansijska nemaština u klubu, uticali su na to da čelnici Partizana isti posao s Izraelcem sklope i kada je o Andriji Živkovići (18) reč!Takva vest juče se pronela u sportskim krugovima, mada niko nije mogao da precizira da li je reč o identičnoj sumi od sedam miliona evra, plus procenat od daljih transfera, kao i kada je Marković odlazio u Benfiku. Međutim, baš kao i prilikom prvog sklopljenog posla s nekadašnjim izraelskim novinarom, a danas jednim od najuticajnijih i najmoćnijih fudbalskih agenata na svetu, u Humskoj sve to negiraju.Štaviše, predsednik vicešampiona Srbije Dragan Đurić decidirano tvrdi da prodaje nije bilo, niti da će je biti u skorije vreme jer, kako kaže, Živković je igrač na kojem Partizan gradi svoju budućnost.- Nije istina da smo prodali Andriju Živkovića investicionom fondu Pinija Zahavija. On ostaje u Partizanu. Andrija je neko na koga ozbiljno računamo u budućnosti i nema govora o prodaji, kako investicionim fondovima, tako i klubovima - kaže predsednik Partizana.U Humskoj juče nisu želeli mnogo više da pričaju o tome, ali ni o sve izvesnijem odlasku Nikole Drinčića u Makabi Haifu, budući da su svim snagama bili fokusirani na sinoćni meč protiv Nefčija u prvoj utakmici plej-ofa za plasman u Ligu Evrope. Kako su nam poručili, dvomeč protiv Azera je prioritet svih prioriteta, a tek po okončanju revanša, u Bakuu će se razmišljati o eventualnim odlascima, kojih će sigurno biti.

MEĐU NAJVEĆIM TALENTIMA EVROPEInteresovanje za Andriju Živkovića već su pokazali mnogi evropski klubovi, a među njima najkonkretnija je portugalska Benfika. Prema prvim informacijama, tim iz Lisabona je bio spreman da plati šest miliona evra, ali kasnije se ispostavilo da je cena zapravo duplo manja. Prvotimac Partizana i član svih selekcija Srbije od omladinske do seniorske nedavno je uvršten na listu 50 najtalentovanijih fudbalera na svetu mlađih od 19 godina, a na tom spisku se nalazi i Aleksandar Mitrović.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track