VELJKO PAUNOVIĆ: Andrija Živković se vratio u Partizan, spremni smo za Bugarsku
Foto: Saša Pavlić

Srbija oslabljena

VELJKO PAUNOVIĆ: Andrija Živković se vratio u Partizan, spremni smo za Bugarsku

Fudbal -
Odlazak Živkovića će biti veliki nedostatak, jer je po meni bio jedan od najboljih igrača EP. Biće ogroman gubitak, kako u fudbalskom smislu, tako i kao ličnost", kazao je selektor

BEOGRAD - Selektor omladinske reprezentacije Srbije Veljko Paunović potvrdio je danas da se fudbaler Partizana Andrija Živković vratio u Beograd na zahtev crno-belih i da neće igrati za nacionalnu selekciju na Evropskom prvenstvu u Mađarskoj.

"Andrija Živković je već sinoć otputovao. Mi smo u korektnim odnosima sa Parizanom, a ovakav scenario je postojao i pre EP. Da smo uopšte mogli da računamo na njega morali smo da napravimo kompromis sa Partizanom. Na žalost, oni su povukli taj potez i mi to potpuno razumemo", kazao je Paunović.

Omladinska fudbalska reprezentacija Srbije, aktuelni šampion Evrope, sutra igra odlučujući meč za plasman u polufinale EP protiv Bugarske.

"Odlazak Živkovića će biti veliki nedostatak, jer je po meni bio jedan od najboljih igrača EP. Biće ogroman gubitak, kako u fudbalskom smislu, tako i kao ličnost", kazao je Paunović.

Srbija je u prvom meču Grupe B odigrala nerešeno sa Ukrajinom 1:1, a potom je remizirala i sa Nemačkom 2:2.

"Sve zavisi samo od nas. U slučaju pobede protiv Bugarske trebalo bi da se desi čudo u meču Ukrajine i Nemačke, pa da mi ne odemo u polufinale i na Svetsko prvenstvo", naveo je Paunović.

Paunović je kazao da će Srbija biti oslabljena u tom meču, jer pored Živkovića na terenu neće biti ni kapiten Nemanja Maksimović, koji je u meču s Nemačkom dobio crveni karton.

"Moramo da sa izborimo sa tim okolnostima, da se borimo... Dovoljno smo spremni i jaki da ostvarimo cilj, a to je pobeda", rekao je Paunović.

Meč između Srbije i Bugarske igra se sutra od 20.15 u mađarskom gradu Papa.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track