(VIDEO, FOTO) Sve o Albancu koji je podigao dron sa kartom velike Albanije
Foto: Printskrin

Ismailj Morinaj zvani Balista

(VIDEO, FOTO) Sve o Albancu koji je podigao dron sa kartom velike Albanije

Fudbal -
Morinaj, koji se bavi alpinizmom i slobodnim penjanjem, u Srbiju je ušao 11. oktobra, u automobilu sa italijanskim tablicama
1 / 6 Foto: Facebook

RIM - Albanac iz Italije Ismailj Morinaj (32) koga zovu Balista je 14. oktobra navodno sa kupole Crkve Svetog Arhangela Gavrila podigao dron sa zastavom takozvane velike Albanije, koji je potom doleteo do stadiona Partizana i izazvao prekid meča kvalifikacija za EP 2016. godine između Srbije i Albanije.Morinaj, koji se bavi alpinizmom i slobodnim penjanjem, u Srbiju je ušao 11. oktobra, u automobilu sa italijanskim tablicama. On je odseo u jednom hostelu blizu stadiona Partizana, a tom prilikom je koristio italijansku ličnu kartu. Morinaj je posle utakmice pobegao iz Srbije, a celu akciju je dobro isplanirao sa bratom albanskog premijera Olsijem Ramom, koji je iz svečane lože stadiona u Humskoj aktivirao dron sa zastavom tzv. velike Albanije.

Morinaj i Leka Zogu
Morinaj i Leka Zogu

Morinaj ima nadimak "Balista", a zbog svog poduhvata u Beogradu primio ga je i albanski princ Leka Zogu. Na slikama se vidi albanski princ, dok je Morinaj prikrio svoje lice, a Zogu tvrdi da je Balista svojim činom u Beogradu postao nacionalni heroj. Morinaj je na društvenim mrežama objavio snimak kako je prošvercao zastavu u Beograd.

http://www.youtube.com/watch?v=DjGqIYIZk94
http://www.youtube.com/watch?v=MJNKyn14wvM
On je inače na svom Fejsbuku profilu lajkovao incident sa utakmice u Tetovu kada su navijači Škendije razvili transparent na kojem je pisalo "Srbi su kancer Evrope".

Morinaj je na FB profilu objavio video snimak na kome se vidi da je okačio zastavu na grobu Šabana Poluže Kastratija, koji je bio na strani fašista tokom II svetskog rata. Poluža je bio jedan od militantnih vođa Albanaca sa Kosova tokom II svetskog rata, a bio je optužen za brojna ubistva civila na ovom području.

http://www.youtube.com/watch?v=fjTWxdSGURA

Morinaj je na društvenim mrežama objavio i sliku ispred kuće jednog od osnivača terorističke OVK Adema Jašarija.

Balista je još 13. avgusta na svom FB profilu postavio zastavu velike Albanije koju je dva meseca kasnije doneo u Beograd.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track