(VIDEO) IGRA SUDBINE: Lampard postigao prvi gol za Siti i ukrao pobedu Čelsiju

Remi na Etihadu

(VIDEO) IGRA SUDBINE: Lampard postigao prvi gol za Siti i ukrao pobedu Čelsiju

Fudbal -
Fudbaleri Mančester sitija i Čelsija igrali su nerešeno 1:1 u derbiju 5. kola engleske Premijer lige, a bod domaćinu doneo je legendarni Frenk Lampard, koji je prethodnih 13 godina igrao za plavce

MANČESTER - Fudbaleri Mančester sitija i Čelsija igrali su nerešeno 1:1 u derbiju 5. kola engleske Premijer lige, a bod domaćinu doneo je legendarni Frenk Lampard, koji je prethodnih 13 godina igrao za "plavce".U tvrdoj utakmici na "Etihadu" Čelsi je prvi stigao do gola. Andre Širle je u 71. minutu zatresao mrežu Sitija, posle fantastičnog timskog kontranapada. Čak šest fudbalera gostiju učestvovalo je u toj akciji, a među njima i Bane Ivanović, da bi na kraju Širle, posle sjajnog centaršuta Azara, rutinski postigao vodeći gol.

Međutim, domaći tim u 85. minutu ipak stiže do izjednačenja i to golom legende Čelsija Frenka Lamparda. Lampard je u igru ušao sedam minuta ranije, umesto srpskog reprezentativca Aleksandra Kolarova.

On se sjajno snašao posle centaršuta Milnera i iz teške situacije uspeva da desnom nogom postigne gol kojim Siti stiže do boda u derbiju.

To je ujedno bio prvi gol Lamparda u dresu Sitija, za koji igra na pozajmici, pošto je tokom leta potpisao ugovor sa ekipom Njujork sitija za koju će zaigrati tek sledeće godine.Lampard je u periodu od 2001. do 2014. godine za Čelsi odigrao čak 648 mečeva i postigao 211 golova, pa je razumljivo zašto nije proslavio svoj prvenac u novom klubu.

U međuvremenu, Čelsi je mogao da duplira prednost, pošto je Dijego Košta pogodio stativu. Siti je u poslednjih 25 minuta igrao sa desetoricom, pošto je Zabaleta u 66. minutu dobio drugi žuti karton.Za Čelsi su ceo meč odigrali Bane Ivanović i Nemanja Matić, koji je u 39. minutu dobio i žuti karton.

Lampard: Nisam očekivao ovakav oproštaj od navijača ČelsijaFudbaler Mančester sitija Frenk Lampard borio se sa pomešanim osećanjima u meču protiv bivšeg kluba Čelsija, kom je dao gol za 1:1 .

"Veoma težak momenat za mene, ali bilo bi veoma neprofesionalno da nisam radio svoj posao kako treba. Nisam očekivao da ću se naći u situaciji da postignem gol, pomešana su osećanja. Navijači Čelsija su mi pevali i skandirali, emotivan dan za mene. Ovo nije način na koji sam očekivao da ću se oprostiti od njih. Kada sam se probudio jutros, nisam znao šta zapravo želim od ovog dana, pa mi je drago da je sve ovako ispalo, mislim da sam malo i srećan", rekao je Lampard posle utakmice.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track