(VIDEO) IZ DRUGOG UGLA: Pogledajte kako je Vladimir Stojković nokautirao razjarene turske navijače
Foto: FK Makabi

Heroj Makabija

(VIDEO) IZ DRUGOG UGLA: Pogledajte kako je Vladimir Stojković nokautirao razjarene turske navijače

Fudbal -
Do incidenta je došlo u sredu uveče u austrijskom Bišofshofenu na prijateljskom meču Makabija i francuskog Lila. U trenutku prekida Lil je vodio sa 2:0

TEL AVIV - Prijateljski susret fudbalera izraelskog Makabija za koji brani Vladimir Stojković sa francuskim Lilom prekinut je u 84. minutu zbog toga što je nekoliko desetina turskih navijača uletelo na teren i napalo prvotimce ekipe na čijoj klupi sedi srpski stručnjak Aleksandar Stanojević.

Srpski golman, u narandžastom dresu i kopačkama svetle boje, u dva navrata je nokautirao huligane koji su prethodno napali njegove saigrače.

Trener fudbalera Makabija iz Haife Aleksandar Stanovijević rekao je dan kasnije da je tokom incidenta sa navijačima turskog porekla na pripremama u Austriji ekipa pokazala jedinstvo, ali da igrači moraju da misle samo na teren.

"Ekipa je pokazala zajedništvo, što je dobro. Ipak, sve bi trebalo da ostane u fudbalskim okvirima. Doduše, ko zna, možda nam je ovo bila priprema za neke nove bitke", rekao je Stanojević za izraelski televizijski kanal Sport 5.

Do incidenta je došlo u sredu uveče u austrijskom Bišofshofenu na prijateljskom meču Makabija i francuskog Lila. U trenutku prekida Lil je vodio sa 2:0.

Mediji u Izraelu istakli su i da je golman Makabija Vladimir Stojković branio saigrače i u nekoliko navrata se sukobio sa huliganima turskog porekla koji su na teren utrčali noseći palestinske zastave.

Lokalna policija posle incidenta izvinila se klubu iz Haife i najavila brzu istragu.

Pogledajte kako je Stojković (narandžasti dres, svetle kopačke) nokautirao dvojicu huligana.

http://www.youtube.com/watch?v=e65O_eFa0Ag
http://www.youtube.com/watch?v=9YK_W0BFBF4

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track