(VIDEO) KRVNIČKI: Pogledajte kako je uklizavao Erik Kantona

Sećanja

(VIDEO) KRVNIČKI: Pogledajte kako je uklizavao Erik Kantona

Fudbal -
To je bio oštar start sa obe noge i namerom da se povredi rival

Bivši francuski fudbalski reprezentativac Erik Kantona je u vreme dok je aktivno igrao bio poznat po bespoštednoj i beskompromisnoj borbi na terenu, a jedan od takvih startova, sada je preplavio društvene mreže. Francuz, je izgubio borbu sa protivnikom a zatim ga sustigao i sa leđa uklizao sa obe noge. Erik Kantona rođen 24. maja 1966. u Marseju) je bivši francuski fudbaler. Igrao je za reprezentaciju Francuske, klubove u Francuskoj i Engleskoj, a naročito je bila uspešna njegova karijera u dresu Mančester junajteda, gde je stekao status klupske legende.

Dva puta je osvajio francusko prvenstvo sa Olimpikom iz Marseja, pet puta je osvojio prvenstvo Engleske (jednom sa Lidsom, 4 puta sa Mančester junajtedom).

Kantona je bio napadač visokog kvaliteta. Narav mu je prgava i nepredvidiva, što mu je pomagalo na terenu. Isticao se i svojim imidžom; obrijanom glavom i uspravnom kragnom na dresu. Svojom veštinom i pojavom postao je uzor mnogih igrača i idol fudbalskih navijača.

Posle završetka fudbalske karijere bavio se glumom promocijom fudbala na pesku. Bio je trener francuskog tima u fudbalu na pesku koji je 2005. osvojio svetsko prvenstvo. Takođe se bavio i glumom, u čemu je najpoznatija uloga sopstvenog alter ega u komediji "Nađi Erika".

Zbog sukoba sa navijačem koji ga je vređao tokom utakmice, Kantona je bio suspendovan na osam meseci 1995., a nedavno je hapšen zbog napada na čoveka u Londonu.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track