(VIDEO) LEGENDA ŽIVI: 29 godina od smrti Dragana Mancea

Sećanje na slavnog golgetera

(VIDEO) LEGENDA ŽIVI: 29 godina od smrti Dragana Mancea

Fudbal -
Sećanje na Mancea ne bledi ni skoro tri decenije kasnije. Naprotiv, svaki partizanovac, ali i navijači mnogih drugih klubova, i danas odaju počast legendi Partizana
1 / 3 Foto: Partizan

Prošlo je tačno 29 godina od tragične smrti napadača Partizana Dragana Mancea (1962-1985). Tadašnji ljubimac "Grobara" poginuo je u 23. godini života u saobraćajnoj nesreći žurivši na trening.

Sećanje na Mancea ne bledi ni skoro tri decenije kasnije. Naprotiv, svaki partizanovac, ali i navijači mnogih drugih klubova, i danas odaju počast legendi Partizana.

Dragan Mance je rođen 26. septembra 1962. godine u Beogradu. Fudbal je počeo da igra u Galenici (sadašnji FK Zemun). Svojom ogromnom voljom, zalaganjem i posebno osećajem za gol, brzo je prelazio iz selekcije u selekciju, tako da je već sa nepunih 17 godina postao prvotimac tadašnjeg zemunskog drugoligaša.

Nošen snagom svog raskošnog talenta i ljubavlju preama crno-beloj boji, 15. septembra 1980. prelazi u Partizan. Za klub iz Humske je odigrao 279 utakmica i postigao 174 gola. Igrao je četiri puta za A reprezentaciju Jugoslavije, sedam puta za mladu i dva puta za Olimpijsku selekciju.

Živeo je u Zemunu sa ocem Ferdinandom (pokojni), majkom Dušankom i mlađim bratom Goranom (i danas radi u Partizanu). Bio je neoženjen, a septembar je očito bio sudbonosan mesec za njega - tada se rodio, prešao u Partizan i nažalost, to je bio mesec kada je okončao svoj mladi život.

Poslednji gol u dresu Partizana je postigao u prvenstvenom meču protiv Budućnost (2:1) odigranom u Humskoj, 1. septembra, golom iz penala u osmom minutu, samo dva dana pre svoje smrti.

http://www.youtube.com/watch?v=VlqG6wDjocg

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track