(VIDEO) LIGA ŠAMPIONA: Sporting traži ponavljanje utakmice sa Šalkeom
Foto: Reuters

Tvrde da su oštećeni

(VIDEO) LIGA ŠAMPIONA: Sporting traži ponavljanje utakmice sa Šalkeom

Fudbal -
Zeleno-beli iz Lisabona zatražili su da se odigra nova utakmica, ili da dobiju premiju koja se dodeljuje za remi u Ligi šampiona

BEOGRAD - Fudbalski klub Sporting iz Lisabona zatražio je danas od Evropske fudbalske unije (Uefa) da ponovo odigra utakmicu sa Šalkeom u Ligi šampiona, koju je izgubio sa 3:4, golom iz jedanaesterca u sudijskoj nadoknadi vremena.

"Zeleno-beli iz Lisabona zatražili su da se odigra nova utakmica, ili da dobiju premiju koja se dodeljuje za remi u Ligi šampiona. Uefa je zatražila od Šalkea mišljenje o tome i u kratkom roku ćemo ga poslati, kako bismo zaštitili interese svog kluba", navodi se u saopštenju Šalkea na klupskom sajtu.

Šalke je u utorak uveče pobedio Sporting sa 4:3, u utakmici trećeg kola Grupe G u Ligi šampiona, a pobedonosni gol postigao je Erik Maksim Čupo Moting iz jedanaesterca.

Prethodno je sudija Sergej Karašev iz Rusije dosudio penal zbog igranja rukom Džonatana Silve. U Sportingu smatraju da je lopta pogodila Silvu u glavu.

Posle tri kola u Grupi G, Šalke ima pet bodova na drugom mestu na tabeli, a Sporting je poslednji sa bodom. Prvi je Čelsi sa sedam bodova, a Maribor je treći sa dva boda.

http://www.youtube.com/watch?v=MTYV9aTdngs

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track