(VIDEO) PRED DERBI NA ENFILDU: Pogledajte zašto Ronaldo ne voli Liverpul
Foto: Reuters

Zanimljivosti

(VIDEO) PRED DERBI NA ENFILDU: Pogledajte zašto Ronaldo ne voli Liverpul

Fudbal -
Portugalac je sa Mančester Junajtedom pobeđivao jednog od najvećih rivala, ali nikada nije postigao gol. Mrežu Liverpula nije zatresao ni Real

Derbi treće runde fudbalske Lige šampiona odigraće Liverpul i Real, a pred meč koji se u sredu od 20.45 igra u Engleskoj, donosimo vam nekoliko zanimljivih detalja vezanih za bilans Reala i njegove najveće zvezde Kristijana Ronalda sa "redsima".

Ronaldo će biti izviždan na stadionu Liverpula. Naravno, igrao je za Junajted, pa je to glavni razlog što ga navijači Redsa ne vole.

"Znam da će mu zviždati, ali mislim da će ga to samo motivisati, on je najbolji baš u takvim situacijama, kada je pod pritiskom", kaže trener Reala Karlo Anćeloti koji neće moći da računa na Gareta Bejla, a moraće i da ubedi svoje igrače da je prva sledeća utakmica najvažnija. Za vikend je "El Klasiko", jasno da je igračima Reala to važnije, tim pre što su Ligu šampiona otvorili sa dve pobede.

Za Ronalda je "Enfild" tabu, nikada nije dao gol Liverpulu u gostima. Portugalac je sa Junajtedom na ovom fudbalskom hramu igrao pet puta, tri puta je slavio, izgubio jedino u FA kupu u sezoni 2005-06, ali nikada nije dao gol.

Umesto njega pobede su donosili Runi, Tevez i O'Ši, Ircu je namestio gol 2006. ali sam nije savladao Dudeka, odnosno Rejnu.

Ali, veći problem od samog Ronalda koji je pobeđivao Liverpul ima Real, koji je pre sedam godina poražen sa 4:0 na "Enfildu", ali i 1:0 kod kuće. Nisu Španci dali gol ni u finalu KEŠ 1981. Liverpul je slavio sa 1:0, a zanimljivo da je na klupi "kraljevića" sedeo Vujadin Boškov.

http://www.youtube.com/watch?v=NA4CTrm8soQ

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track