(VIDEO) PRIZNALA POLUOSTRVO: FIFA pripojila Krim Rusiji
Foto: Printskrin

Sad se kaju

(VIDEO) PRIZNALA POLUOSTRVO: FIFA pripojila Krim Rusiji

Fudbal -
U delu video-spota, koji je emitovan dok je logo mundijala projektovan na zgradu Boljšoj teatra u Moskvi, prikazana je i mapa Rusije, u koju je uključen i Krim

MOSKVA - FIFA je danas izrazila žaljenje zbog toga što je u kratkom video-spotu koji je pratio predstavljanje amblema svetskog fudbalskog prvenstva 2018. u Moskvi, sporno poluostrvo Krim prikazano kao deo Rusije.

U delu video-spota, koji je emitovan dok je logo mundijala projektovan na zgradu Boljšoj teatra u Moskvi, prikazana je i mapa Rusije, u koju je uključen i Krim.

Spot je naručio organizacioni odbor Svetskog kupa u Rusiji od jedne "lokalne kreativne agencije" i sada je taj kratki deo koji je u pitanju uklonjen, navela je FIFA.

Rusija je anektirala poluostrvo Krim u martu uz oštro protivljenje mnogih zapadnih vlada. Ukrajina i dalje smatra Krim delom svoje teritorije.

Aneksija je već izazvala određene probleme za Rusiju u oblasti sporta. UEFA je u avgustu odlučila da neće priznavati utakmice koje budu igrala tri kluba sa Krima, koji su uključeni u ruski fudbalski ligaški sistem.

http://www.youtube.com/watch?v=0ExKmNBLgoU

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track