(VIDEO) TRI GOLA ZA TRI MINUTA: Arsenal se prošetao do pobede na Vila Parku
Foto: AP

Ekspresno

(VIDEO) TRI GOLA ZA TRI MINUTA: Arsenal se prošetao do pobede na Vila Parku

Fudbal -
Fudbaleri Arsenala savladali su Aston Vilu sa 3:0 u 5. kolu engleske Premijer lige, a do ubedljive pobede stigli su za nešto više od tri minuta igre

BIRMINGEM - Fudbaleri Arsenala savladali su Aston Vilu sa 3:0 u 5. kolu engleske Premijer lige, a do ubedljive pobede stigli su za nešto više od tri minuta igre. Gosti su pitanje pobednika na "Vila Parku" rešili već u prvom poluvremenu, u periodu od 32. do 36. minuta, sa tri ekspresna pogotka i čak čak 741 uspešno dodavanje. Alsenal je poveo u 32. minutu golom Ozila, posle asistencije Velbeka, da bi samo dva minuta kasnije isti tandem duplirao vođstvo "tobdžija" s tim što su sada uloge bile obrnute – Velbek je bio strelac, a Ozil asistent.

Foto: AP
Foto: AP

Aston Vilu je u 36. minutu dotukao autogol Sisokoa. On je nespretno intervenisao posle pokušaja Remzija i sa pet metara šalje loptu u sopstvenu mrežu, pored nemoćnog golmana Guzena. Arsenal je tako stigao do druge prvenstvene pobede u sezoni i trenutno se nalazi na četvrtom mestu na tabeli sa devet bodova. S druge strane Aston Vila je kod kuće upisala prvi poraz, pa je sada trećeplasirana ekipa Premijer lige sa deset bodova.

U poslednjoj utakmici dana Liverpul je upisao novi poraz u sezoni. Fudbaleri Vest Hema pobedili su u Londonu Liverpul sa 3:1.Vest Hem je poveo već u 2. minutu golom Vinstona Rida, da bi samo pet minuta kasnije Diafra Sako duplirao prednost "čekićara".Liverpul se vratio golom Rahima Sterlinga u 26. minutu za 2:1, ali je to bilo sve što su "crveni" uspeli da urade na gostovanju u Londonu. Usledio je novi šok za Liverpul, koji u završnici meča prima još jedan gol. Konačan rezultat postavio je Morgan Amalfitano dva minuta pre kraja meča kada jerelizovao dobar kontranapad. Liverpulu je ovo treći poraz u sezoni, a drugi uzastopni, pošto je u prošlom kolu izgubio od Aston Vile.Klub sa "Enfilda" idalje ima šest bodova i deseti je na tabeli, dok Vest Hem ima bod više i nalazi se na osmom mestu.U ostalim mečevima Sautempton je na gostovanju pobedio Svonsi sa 1:0, a jedini gol na meču postigao je Viktor Vanijama deset minuta pre kraja meča. Srpski reprezentativac Dušan Tadić je u pobedničkoj ekipi odigrao ceo meč. Sautempton je trenutno drugi na tabeli Premijer lige sa deset bodova, dok je Svonsi peti sa devet. Njukasl i Hal su podeli bodove, pošto su igrali nerešeno 2:2, a sva četiri gola su viđena u drugom poluvremenu. Hal je poveo sa 2:0 golovima Nikice Jelavića u 48. i Mohameda Dijama u 68. minutu, ali je Njukasl, ipak, izvukao bod i to golovima Papisa Sisea u 73. i 87. minutu.Golova jedino nije bilo na meču između Barnlija i Sanderlenda.Nešto ranije, u prvoj utakmici 5. kola, ekipe Kvins Park Rendžersa i Stouka su takođe remizirale rezultatom 2:2.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja