(VIDEO) ZVEZDA GA NIJE PREOTELA: Ivan Šaponjić ostaje u Partizanu

Ne menja stranu Topčiderskog brda

(VIDEO) ZVEZDA GA NIJE PREOTELA: Ivan Šaponjić ostaje u Partizanu

Fudbal -
Ivan je dete Humske i ostaće u klubu, ali bi trebalo da više igra, da bude zamena Škuletiću i Lazoviću, poručio menadžer Nenad Jestrović

Crvena zvezda nije uspela da preotme Partizanovog talentovanog klinca Ivana Šaponjića! Najmlađi prvotimac u istoriji kluba ostaje u Humskoj do leta, a onda bi mogao put Evrope, tvrdi za Kurir njegov zastupnik Nenad Jestrović.

Čelnici Crvene zvezde želeli su još prošle godine da sa svojim vunderkindom Lukom Jovićem upare Ivan Šaponjića! Bio bi to pakleni napadački tandem, jer dvojica momaka zajedno haraju u mladim reprezentativnim kategorijama. Ipak, profesionalni trogodišnji ugovor sa Partizanom koji je Šaponjić potpisao maja ove godine uslovio je da propadne senzacionalni transfer.

"Ivan Šaponjić je dete Partizana i ostaće u Humskoj! To se nikada nije dovodilo u pitanje. Istina je da ga je tražila Crvena zvezda, ali koliko znam prošle godine, a ne sada. Tada nije imao ugovor, dok se sada drugačija situacija", priča za Kurir Nenad Jestrović.

Šaponjić debitovao je za prvi tim Partizana u novembru prošle godine, umeču protiv Spartaka iz Subotice.

"Šteta je što dete ne može više da igra za prvi tim Partizana. Debitovao je prošle sezone i trebalo bi da dobije veću šansu. Nemamo mi bolesne ambicije i svesni smo da Ivan Šaponjić ne može da igra pre Škuletića i Lazovića. Ali, kao biser Partizana trebalo bi da na nekim utakmicama dobije šansu, d aodigra 10 do 15 minuta. Da vidi dete da se na njega ozbiljno računa".

Prošlog meseca belgijski mediji plasirali su priču da skauti Anderlehta prate Luku Šaponjića i da ga vide kao zamenu za Aleksandra Mitrovića.

"Nije tajna da postoje ozbiljne ponude za Šaponjića. Anderleht je prvi u redu, oni ga prate msecima. Slična situacija je i sa Ajaksom, i oni bi hteli da ga vide. Ipak, njemu bi bilo najbolje da igra u Partizanu", zaključio je Jestrović.

Zvezda: Hteli smo ga prošle godine

Direktor Omladinske škole Crvene zvezde Srđan Vasiljević rekao je za Kurir da je Ivan Šaponjić bio interesantan crveno-belima prošlog leta.

- Pre godinu dana imali smo nekoliko neformalnih razgovora sa roditeljima Ivana Šaponjića. Ja sam razgovarao sa njegovim ocem, a naš sekretar Dejan Cvetković sa njegovom majkom. Ali, nismo uspeli da se dogovorimo. On je posle potpisao profesionalni ugovor sa Partizanom i to je za nas završena priča. Mogu samo reći da se Šaponjić veliki potencijal i zanimljiv igrač, koji odlično u tandemu igra sa našim biserom Lukom Jovićem za reprezentaciju Srbije - rekao je Srđan Vasiljević.

Nije prvi put: Hteli Šćepovića, uzeli Krnetu i Jokića

Ranijih godina praksa nije bila da Crvena zvezda dovodi igrače iz Partizana. Uglavnom je u obrnutom smeru bilo dosta transfera. Bivši predsednik Crvene zvezde Vladan Lukić želeo je u leto 2011. godine da dovede Stefana Šćepovića. Iako je transfer bio izvestan, mladi fudbaler se predomislio jer je njegova porodica bila pdo strahovitim pritiskom. Godinu dana ranije iz Humske je na Marakanu stogao Partizanov štoper Jovan Krneta, ali on nije ostavio dubok trag u dresu Crvene zvezde.

Prošlog leta, tadašnji direktor Zoran Stojadinović iz Partizana je doveo Milana Jokića koji je imao status mladog reprezentativca. Vezni igrač nije uspeo da se izbori za svoje mesto, pa je ove sezone otišao na pozajmicu u Kolubaru iz Lazarevca.

http://www.youtube.com/watch?v=7AthHSlQJCU

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track