VIDIĆ OTVORENO: Van Gal nikada neće imati jaču odbranu nego što je bila moja
Foto: Beta

Svestan je slabosti "Crvenih đavola"

VIDIĆ OTVORENO: Van Gal nikada neće imati jaču odbranu nego što je bila moja

Fudbal -
Bivši kapiten Mančester junajteda istakao je nekadašnju snagu odbrane čiji je bio član, te pomenuo trenera koji je za to zaslužan

Nemanja Vidić je ovog leta iz Junajteda otišao u Inter nakon što mu je istekao ugovor, čime je ujedno počela još jedna nova faza za klub sa "Old Traforda".

Ono što je očigledno u prvim mečevima pod vođstvom van Gala, to je da odbrana "Crvenih đavola" nije ni približno dobra kao ona čiji je član bio srpski fudbaler. Upravo je Vidić to prokomentarisao osvrnuvši se na ključne faktore koji su tadašnju odbranu činili jakom.

"Te godine u odbrani smo bili Ves Braun, Rio Ferdinand, Patris Evra i ja. Bili smo sjajno uklopljeni a za to je zaslužan pomoćni trener Karlos Keiroš. On je sjajno postavljao odbranu, taktika mu je bila besprekorna. Naravno, uticao je i Ser Aleks odabirom pravih igrača na pravim pozicijama", rekao je Vidić.

"Rio i ja smo bili u sredini, Ves je bio desno, a sa takvom odbranom Evra je često mogao u napad, pa je više igrao levo krilo nego levog beka. Keirošov rad je tako uticao na ceo tim, bili smo zaista sjajni i imali smo odlične igrače. Današnji tim Junajteda još traži pravu formaciju u odbrani sa novim menadžerom, ali teško da će biti snažniji u odbrani od tog našeg tima", dodao je bivši kapiten Mančestera i reprezentacije Srbije.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track