VOLKOV: Poraz Ludogoreca ne zavarava
Foto: Saša Pavlić

Oprezan

VOLKOV: Poraz Ludogoreca ne zavarava

Fudbal -
Verovatno su mislima već bili okrenuti onome što ih čeka u Evropi pa su ušli u utakmicu labavije i to im se osvetilo, rekao je defanzivac crno - belih

Fudbaler Partizana Vladimir Volkov smatra da poraz Ludogoreca na startu prvenstva Bugarske ne sme da zavara crno-bele pred treće kolo kvalifikacija za Ligu šampiona.

Partizan u utorak igra revanš meč drugog kola kvalifikacija za protiv HB Tošhavna na Farskim Ostrvima, gde će braniti 3:0 iz Humske. Očekuje se siguran plasman i duel sa Bugarima u 3. kolu.

"Njihov neuspeh ne može da nas zavara, jer je Evropa nešto sasvim drugo. Verovatno su mislima već bili okrenuti onome što ih čeka u Evropi pa su ušli u utakmicu labavije i to im se osvetilo", rekao je Volkov.

"Ne bih pridavao značaj tom porazu jer se radi o iskusnoj ekipi koja će znati da se „našpanuje“ za duele sa nama. Ipak, sada smo i mi iskusniji za jednu godinu, a njima će biti teže da brane ono što su napravili prošle sezone", dodao je bek Partizana.

Pre puta u Razgrad, Partizan očekuje revanš u Torshavnu, protiv tima koji nije pokazao da ima kvalitet da iznenadi crno-bele.

"Imamo veliku prednost koja ne sme da nas opusti u bilo kom trenutku, jer mora da se zna ko je Partizan, a ko Toršavn. Ne smem ni da pomislim šta bi bilo da nekim slučajem rano primimo gol koliko bi se oni „napalili“, a koliko bi nama proradio neki „crv“. Svi smo svesni toga i zato moramo da radimo od prvog trenutka sa ciljem da pobedom overimo plasman u treće kolo kvalifikacija", ističe Volkov.

HB u Beogradu nije praktično ni pokušao da ugrozi gol Milana Lukača, ali će na svom terenu morati da odigraju potpuno drugačije ako žele bar nadu u senzaciju.

"Jasno je da se radi o ekipi skromnih mogućnosti, međutim,u Evropi obično takvi timovi igraju potpuno drugačije na domaćem terenu. Tada dobijaju neku dodatnu snagu, mnogo su agresivniji, nekako im je veća želja za dokazivanjem. Na nama je da ih primirimo odmah u početku, pokažemo ko je ko i ostvarimo još jednu pobedu. To je važno i zbog našeg obraza i zbog rejtinga u evropskim okvirima", rekao je Volkov.

Volkov bi u utorak uveče trebalo da odigra prvi meč ove sezone za Partizan, nakon što se poslednjih dana oporavljao od povrede leđnog mišića.

Revanš meč 2. kola kvalifikacija za Ligu šampiona između HB-a i Partizana igra se u utorak u Torshavnu od 20 sati.

Kurir sport / Novosti sport

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track