ZA SADA NIŠTA OD MEČA: Otkazana utakmica Srbije i Republike Srpske
Foto: Fonet

Prvi mogući termin novembar

ZA SADA NIŠTA OD MEČA: Otkazana utakmica Srbije i Republike Srpske

Fudbal -
Pošto je BiH za 4. septembar zakazala susret sa Lihtenštajnom, taj termin je propao i tražimo sledeći slobodni. To bi onda mogla da bude sredina novembra ili 16. jun, koji je Srbiji bio rezervna varijanta

Prijateljska utakmica između reprezentacija Republike Srpske i Srbije neće biti odigrana u dogovorenom terminu 4. septembra ove godine.

Razlog za odlaganje ovog meča je činjenica da je Bosna i Hercegovina za isti dan zakazala prijateljski meč protiv Lihtenštajna, čime je Srpska automatski izgubila pravo da igra istog datuma.

"Dali smo obavezu Darku Ljubojeviću da kao potpredsednik FS BiH iz Republike Srpske na sledećoj sednici Izvršnog odbora FS BiH postavi pitanje igranja utakmice između Srpske i Srbije. Posle toga FS BiH treba da se obrati FIFA i UEFA, koje bi trebalo da daju konačnu dozvolu za odigravanje meča u jednom od slobodnih termina. Pošto je BiH za 4. septembar zakazala susret sa Lihtenštajnom, taj termin je propao i tražimo sledeći slobodni. To bi onda mogla da bude sredina novembra ili 16. jun, koji je Srbiji bio rezervna varijanta", izjavio je generalni sekretar FS Republike Srpske Rodoljub Petković.

Prošle godine FS BiH dao je dozvolu FSRS za odigravanje međunarodne prijateljske utakmice i to je bio prvi korak.

Postojao je i džentlmenski dogovor da se susret igra u terminu FIFA, ali pod uslovom da tada BiH ne igra svoj susret. Pošto je BiH zakazala prijateljsku utakmicu, Srpska je time izgubila pravo igranja.(Glas Srpske)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track