ZBOG STRAHA OD DRONA: Policija u Mančesteru u opasadnom stanju
Foto: Wikipedia

Igraju Siti i Junajted

ZBOG STRAHA OD DRONA: Policija u Mančesteru u opasadnom stanju

Fudbal -
Pred meč Sitija i Junajteda prirpemaju se opsežne akcije i povećava obezbeđenje ne samo na utakmici već i u gradu

Policija u Mančesteru posebno se priprema za nedeljni okršaj između Sitija i Junajteda, a sve zbog dešavanja kako na meču između fudbalera Srbije i Albanije u kvalifikacijama za EURO 2016. godine, tako i na terenima Premijer lige.

Kolika je zabrinutost da će ovakve stvari ometati derbi neka posvedoči činjenica da će stadion nadletati helikopter, veliki broj policajaca će biti na meču, a svako ko pokuša da učini isto što i Albanci u Humskoj, biće odmah uhapšen.

U ovom trenutku priča se da postoje operativne informacije o mogućim problemima, ne samo sa dronovima već pirotehnikom i sličnim stvarima.

Veliki broj pasa će biti angažovan kako bi "namirisao" probleme tog tipa, a dodatnu zabrinutost pojačava činjenica da zabrana prisustvovanja mečevima ističe nekim poznatim huliganima sa obe strane. To je uvek opasnost, problemi van stadiona kada je okršaj gradskih rivala su redovna pojava, a na terenu je problema bilo kada je Rio Ferdinand pogođen novčićem slaveći gol Van Persija u samom finišu, 2012.

Potparol policije je rekao da su sposobni da odgovore bezbedonosnim izazovima jedne ovakve utakmice, da je uvedena "nula tolerancija" i da će najmanji ispadi biti žestoko sankcionisani.

Oko 400 policajaca na stadionu i još na prilazima "Etihadu" će se postarati da sve protekne u najboljem redu, ali kako rekosmo, strah od drona preovladava jer na to nisu navikli i sa tim se prvi put suočavaju.

http://www.youtube.com/watch?v=45h5FIjt3Vo

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track