(VIDEO) REAL PREŽIVEO LUDU ŠUMU: Goleada Arsenala i Dortmunda, Bazel šokirao Liverpul

Liga šampiona

(VIDEO) REAL PREŽIVEO LUDU ŠUMU: Goleada Arsenala i Dortmunda, Bazel šokirao Liverpul

Fudbal -
U sredu su odigrane utakmice drugog kola UEFA Lige šampiona u grupama A, B, C i D
1 / 8 Foto: Reuters

U sredu su odigrane utakmice drugog kola UEFA Lige šampiona u grupama A, B, C i D.U prvom meču dana, u Grupi C, fudbaleri Zenita i Monaka su remizirali bez golova u Sankt Peterburgu. U okviru iste grupe Bajer Leverkuzen je u Nemačkoj savladao Benfiku rezultatom 3:1.U derbiju večeri, u Madridu, Atletiko je savladao Juventus sa 1:0. Istovremeno, takođe u Grupi A, Malme je savladao grčki Olimpijakos rezultatom 2:0.Real Madrid je preživeo gostovanje u Bugarskoj, pošto je posle preokreta savladao Ludogorec sa 2:1. U Grupi B je viđeno i najveće iznenađenje pošto je Bazel na svom terenu iznenadio Liverpul - 1:0. U Grupi D Anderleht na svom terenu ubedljivo poražen od Borusije Dortmund 0:3, dok je Arsenal u Londonu deklasirao Galatasaraj sa 4:1.Dan ranije, u utorak, odigrane su utakmice u grupama E, F, G i H.Grupa AFudbaleri Atletiko Madrida pobedili su na svom terenu Juvenuts sa 1:0 i osvojili prve bodove ove sezone u Ligi šampiona. Jedini gol na stadionu Visente Kalderon postigao je Arda Turan u 75. minutu. Tijago je započeo akciju, da bi Huanfran pronašao Turana na drugoj stativi, koji rutinski šalje loptu u mrežu.U drugoj utakmici Grupe A Malme je na svom terenu pobedio Olimpijakos sa 2:0 i osvojio prve bodove u takmičenju. Oba gola postigao je Markus Rosenberg, u 42. i 82. minutu. Posle dva kola, sve četiri ekipe u Grupi A imaju po tri boda. U sledećem kolu, 22. oktobra Atletiko će u Madridu igrati protiv Malmea, a Olimpijakos u Atini protiv Juventusa.

Grupa BFudbaleri Real Madrida pobedili su posle preokreta Ludogorec sa 2:1, dok je Bazel kod kuće savladao Liverpul sa 1:0. Ludogorec je poveo protiv aktuelnog prvaka Evrope u 6. minutu, kada je Marselo Marselinjo posle kornera glavom zatresao mrežu Ikera Kasiljasa. Samo pet minuta kasnije dosuđen je penal za Real, ali je Vladislav Stojanov odbranio šut Kristijana Ronalda. Portugalski reprezentativac je ispravio svoju grešku u 25. minutu, i to posle novog penala koji je dosudio arbitar Kreg Tomson. Real je do preokreta došao u 77. minutu, kada je Karim Benzema postigao gol za 2:1.Liverpul je neočekivanim porazom neprijatno iznenadio u Bazelu. Jedini gol na utakmici postigao je Marko Štreler u 52. minutu. Real je sad prvi na tabeli sa šest bodova, dok Liverpul i Bazel imaju po tri. Ludogorec je i dalje bez bodova.

Grupa C

Fudbaleri Bajer Leverkuzena upisali su prvu pobedu u Ligi šampiona, pošto su na svom terenu pobedili Benfiku sa 3:1. Strelci za Bajer bili su Štefan Kisling u 25, Karim Belarbi u 34. i Hakan Čalhanoglu u 63. minutu. Jedini pogodak za Benfiku postigao je Eduardo Salvio u 62. minutu iz penala.Nešto ranije, u prvom meču dana, fudbaleri Zenita i Monaka su remizirali bez golova u Sankt Peterburgu. Bajer je sada treći u grupi sa tri boda, dok Benfika nema nijedan bod. Prvo mesto dele Monako i Zenit Sankt Peterburg, koji su ranije danas odigrali 0:0.

Grupa DFudbaleri Arsenala deklasirali su u Londonu turski Galatasaraj sa 4:1. Najzaslužniji za trijumf Arsenala bio je Dani Velbek koji je postigao het-trik, dok je jedan gol dodao Aleksis Sančez. Utešni pogodak za Galatasaraj postigao Burak Jilmaz iz jedanaesterca. "Tobdžije" posle dva kola imaju tri boda, a Galatasaraj je ostao na jednom bodu. Arsenal je poveo u 22. minutu golom Velbeka, koji je osam minuta kasnije i duplirao vođstvo. Treći gol Arsenala postigao je Sančez u 41. minutu, da bi Velbek komptetirao het-trik u 52. minutu. Konačan rezultat postavio je Jilmaz u 63. minutu iz penala. Prethodno ga je srušio golman Vojčeh Ščešni, koji je zbog toga isključen.Fudbaleri Borusije iz Dortmunda pobedili su u Briselu Anderleht sa 3:0 i ostvarili drugu uzastopnu pobedu u Grupi D. Ekipa Jirgena Klopa povela je već u trećem minutu golom Imobilea. Vođstvo je duplirao rezervista Adrijan Ramos u 69. minutu, da bi Ramos 10 minuta kasnije postavio konačan rezultat. Za ekipu Anderlehta igrao je srpski reprezentativac Aleksandar Mitrović, a za nemački tim Neven Subotić. Borusija iz Dortmunda ima maksimalnih šest bodova, drugi na tabeli je Arsenal sa tri boda, a Anderleht i Galatasaraj imaju po jedan bod. U sledećem kolu, 22. oktobra, Anderleht će igrati na svom terenu protiv Arsenala, a Galatasaraj u Istanbulu protiv Borusije iz Dortmunda.

Liga šampiona, 2.kolo:Grupa AAtletiko - Juventus 1:0 (0:0)Malme - Olimpijakos 2:0 (1:0)Grupa BBazel - Liverpul 1:0 (0:0)Ludogorec - Real 1:2 (1:1)Grupa CZenit - Monako 0:0 (0:0)Bajer - Benfika 3:1 (2:0)Grupa DAnderleht - Borusija Dortmund 0:3Arsenal - Galatasaraj 4:1 (3:0)TOK MEČA

22:41 - Završene su sve utakmice22:23 (82.) - Gooooool, Malme duplira prednost protiv Olimpijakosa - 2:0!Ponovo je Rozenberg bio koban za odbranu Olimpijakosa i preciznim udarcem postiže svoj drugi gol na meču.

22:20 (79.) - Gooooool, Dortmund postiže novi gol protiv Anderlehta - 0:3!Adrijan Ramos postiže treći gola za "milionere" u Briselu.

22:18 (77.) - Gooooool, Real vodi u Bugarskoj - 1:2!Preokret Reala u "ludoj šumi". Marselo je asistirao Benzemi, a francuski napadač donosi vođstvo "kraljevskom klubu".

22:16 (75.) - Gooooool, Atletiko vodi protiv Juventusa - 1:0!Huanfran je centrirao sa desne strane, a Turan na drugoj stativi matira golmana Bufona.

22:10 (69.) - Gooooool, Dortmund vodi 2:0!Pišček je centrirao sa desne strane, a Adrijan Ramos duplira prednost Nemaca.

22:04 (63.) - Gooooool, Bajer odmah uzvraća udarac - 3:1!Samo minut posle gola Benfike, fudbaleri Bajer Leverkuzena postižu treći gol.

22:04 (63.) - Gooooool, Galatasaraj smanjuje prednost Arsenala - 4:1! 22:03 (62.) - Goooooool, Benfika smanjuje prednost Bajera - 2:1!Salvio je smanjio prednost domaćina na Baj Areni.

22:01 (60.) - Crveni kartona za golmana ArsenalaŠćešni je u kaznenom prostoru srušio Buraka Jilmaza. Sudija je pokazao na belu tačku, a poljski golman dobija crveni karton.

21:57 (56.) - Neverovatan promašaj Čičarita

21:53 (52.) - Gooooool, Bazel vodi protiv Liverpula - 1:0!U istom minutu kada je Arsenal postigao četvrti gol, Bazel stiže do vođstva protiv Liverpula.

21:53 (52.) - Gooooool, Arsenal vodi 4:0!Dani Velbek postiže het-trik protiv Galatasaraja, kome preti katastrofa na stadionu Emirejts.

21:47 (46.) - Nastavljene su utakmice21:35 - Završena su prva poluvremenaNavijači Galatasaraja su u završnici prvog poluvremena na kratko prekinuli utakmicu na stadionu Emirejts. Arsenal je sa tri postignuta gola, već u prvom poluvremenu praktično rešio pitanje pobednika, pa su gostujući navijači na teren počeli da ubacuju baklje.

21:26 (42.) - Gooooool, Malme vodi protiv Olimpijakosa - 1:0!Markus Rozenberg je iskoristio neverovatan nesporazum igrača Olimpijakosa i lako pogađa prazan gol.

21:25 (41.) - Gooooool, Arsenal vodi 3:0 protiv Galatasaraja!Arsenal u završnici prvog poluvremena postiže i treći gol. Ovog puta je Ozil asistirao Aleksisu Sančezu, koji je ponovo zatresao mrežu turskog kluba.

21:18 (34.) - Goooooool, Leverkuzen duplira prednost protiv Benfike - 2:0!Drugi gol za Bajer Leverkuzen postigao je Heung-Min Son.

21:14 (30.) - Gooooool, Arsenal duplira prednost - 2:0!Velbek postiže i drugi gol za Arsenal. On je bio brži od svog pratioca i rutinski matira golmana Musleru.

21:09 (25.) - Gooooool, i Leverkuzen vodi na Baj Areni - 1:0!Kisling trese mrežu Benfike, za vođstvo Nemaca. Golman Benfike je prethodno odbranio udarac, ali Kisling u nastavku akcije prvi stiže do lopte i pogađa metu.

21:08 (24.) - Gooooool, Real izjednačio protiv Ludogoreca - 1:1!Gosti su dobili drugi penal posle duela Mocija i Ronalda. Portugalac je ponovo preuzeo odgovornost, šutirao je u istu stranu, ali je Stojanov ovog puta zamalo bio krataak.

21:06 (22.) - Gooooool, Arsenal vodi protiv Galatasaraja - 1:0!

21:04 (20.) - Olimpijakos napada, navijači nose crveno-beleKlub iz Pireja na gostovanju ima podršku oko 1.000 navijača koji od prvog minuta vode glavnu reč na tribinama.

20:54 (10.) - Ronaldo ne koristi penal!Kristijano Ronaldo nije realizovao penal za Real. Golman Ludogoreca Stojanov je odbranio udarac najboljeg fudbalera sveta.

20:50 (6.) - Gooooool, Ludogorec vodi protiv Reala - 1:0!Posle kornera s leve strane Marselinjo postiže gol na drugoj stativi. Golman Iker Kasiljas je samo pogledom ispratio tu loptu.

20:48 (4.) - Gooooool, Dortmund vodi protiv Anderlehta - 0:1!Imobile postiže prvi gol u sredu u Ligi šampiona za vođstvo Dortmunda. On je rutinski zatresao mrežu posle sjajne asistencije Kagave.

20:45 (1.) - Počele su sve utakmice

20:43 - Bufon večeras brani po 120. put u Evropi

20:40 - Ronaldo juri rekord RaulaKristijano Ronaldo je do sada postigao 68 golova u Ligi šampiona i još tri mu nedostaju da bi se izjednačio sa rekorderom Raulom.

20:35 - Rodžers veruje u pobeduTrener fudbalera Liverpula Brendan Rodžers istakao je da njegovi igrači moraju da veruju u pobedu protiv Bazela.

20:30 - Navijači Galatasaraja u Londonu

20:28 - Atmosfera na Baj Areni

20:25 - Tevez u sjajnoj formiNapadač Juventusa Karlos Tevez postigao je šest golova na poslednje četiri utakmice.

20:20 - Jubilej Martina ŠkrtelaMartin Škrtel večeras igra 250. utakmicu u dresu Liverpula.

20:14 - Aleksandar Mitrović predvodi Anderleht

20:10 - Tim Benfike za duel sa Bajerom

20:07 - Startna postava Leverkuzena

20:03 - Evo i postava Arsenala i Galatasaraja

20:01 - Čičarito dobio prednost u odnosu na BenzemuMeksikanac će praviti društvo Kristijanu Ronaldu i Geretu Bejlu u napadu Reala.

19:58 - Subotić počinje meč za Borusiju Dortmund

19:55 - Olimpijakosovih startnih 11

19:52 - Evo prve postave Atletika

19:50 - Zenit i Monako igrali bez golovaEkipe Zenita i Monaka igrale su u Sankt Peterburgu nerešeno 0:0, u okviru Grupe C.

19:45 - Lazar Marković starter u timu Liverpula

19:41 - Alegri očekuje težak mečTrener fudbalera Juventusa istakao je da očekuje težak meč protiv Atletika, ali da njegovi puleni moraju da budu mirni jer znaju za šta igraju.

19:35 - Startna postava Malmea

19:30 - Ludogorec dočekuje strašni RealFudbaleri madridskog Reala prošle sezone su na šest utakmica na strani u Ligi šampiona postigli čak 20 golova. Kraljevski klub je upisao četiri pobede i samo jedan poraz od Dortmunda u četvrtfinalu (0:2).

19:24 - Ljorente spreman za duel sa AtletikomPrvotimac Juventusa, Španac Fernando Ljorente spreman je za okršaj sa aktuelnim šampionom Primere, madridskim Atletikom. Juventus je rekorder po broju osvojenih titula u italijanskoj Seriji A sa čak 30 naslova šampiona.

19:16 - Navijači Olimpijakosa pravili nerede na aerodromu u MalmeuNavijači grčkog fudbalskog kluba Olimpijakos sukobili su se sa policijom i obezbeđenjem u Malmeu po dolasku na aerodrom. Portparol policije Patrik Fors rekao je da su neredi nastali kada je jedan navijač Olimpijakosa uhapšen zbog krađe na aerodromu, nakon čega su se petnaestorica njegovih drugova, u pokušaju da ga oslobode, sukobili sa policijom i obezbeđenjem na aerodromu. Dvojica radnika obezbeđenja su zbog lakših povreda primljeni u bolnicu. Fors je istakao da je je uhapšen jedan 25-godišnji navijač osumnjičen za krađu, a da je ostalim navijačima dozvoljeno da se ukrcaju u autobuse koji su ih odvezli na stadion.19:11 - Pogled na stadion Emirejts

19:00 - Za sada bez golova u Sankt PeterburguPrvi meč dana igra se od 18.00 časova u Sankt Peterburgu gde se u okviru Grupe C sastaju Zenit i Monako. U prvih 45 minuta nije bilo golova.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track