Zvezdan Terzić: Zvezda ne može bez Džaje
Foto: Marina Lopičić

Saradnja Zvezdan Terzić želi Dragana Džajića u klubu

Zvezdan Terzić: Zvezda ne može bez Džaje

Fudbal -
Srce i duša Mora da se vrati u Crvenu zvezdu, od njega ima šta da se nauči jer ima veliku mudrost i ljubav, jasan je gensek crveno-belih

Generalni sekretar Crvene zvezde Zvezdan Terzić smatra da je Dragan Džajić, koji je pre mesec dana podneo ostavku na mesto predsednika, uvek potreban klubu.Prvi operativac crveno-belih tvrdi da je popularni Džaja sinonim za bivšeg prvaka Evrope.On je najveće ime - Išao sam na jedan dan u Crnu Goru da se vidim sa Draganom Džajićem, proveli smo više sati u razgovoru. Ne mogu Crvenu zvezdu da zamislim bez Dragana Džajića. Prosto, on je najveće ime u istoriji srpskog sporta, a ne samo našeg kluba. Kada kažeš Crvena zvezda, prva asocijacija je Dragan Džajić. Isto tako, kad kažeš Dragan Džajić, prva pomisao je Crvena zvezda - jasan je Terzić u razgovoru za Kurir.Terzićeva ideja je da Džajić započinje svoj dan dolaskom na najveći srpski stadion.Motivator- Dakle, ili kao ambasador, počasni predsednik, savetnik - šta god od toga. Potrebno je da svako jutro dođe na Marakanu i popriča sa ljudima koji vode Zvezdu. Da li ću to biti ja ili neko drugi - možda i odem za nekoliko meseci, ali Džajić mora da ostane u klubu. Od njega svako može mnogo da nauči jer ima jednu veliku mudrost, takođe i ljubav prema Crvenoj zvezdi. On bi trebalo da ponekad ode na trening Crvene zvezde, jer kada igrači vide da ih Džajić gleda, dobijaju dodatni motiv - istakao je Zvezdan Terzić.

Kad prođe letoPAKUJU MU RAZNE STVARIPitanje je šta legenda misli o povratku na Marakanu.- Zatražio je da se malo odmori, da prođe leto, pa ćemo da sednemo i pričamo, ali je spreman da se vrati na Marakanu. Trenutno mu je krivo što je na neki način potrošen i ispao je kriv za mnoge stvari. Džajić nije se ni školovao za takav posao, niti je želeo da ga radi. Zna sa igračima, da ih posavetuje, da prepozna talenat, da ih usmeri, to je njegov najveći kvalitet - konstatuje Terzić.

Pravi ambasadorDRAGAN JE SPORTSKI ČOVEKPovratak treće Zvezdine zvezde u klub ne bi trebalo da se dovodi u pitanje.- Dragan Džajić mora da bude deo kluba, da bude prisutan, ali ne u onom obliku u kakvom je bio do pre mesec i po dana jer Džajić to nije ni želeo da radi. Da se on bavi finansijama, završnim računima, licencom... Ne! Dragan je sportski čovek, on bi trebalo da bude ambasador Crvene zvezde. Ne postoji bolji promoter ovog kluba od njega - jasan je Terzić.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track