ZVEZDIN REMI PROTIV GENKA: Rajković dobar i pored greške kod gola, Lazić sprečio poraz

Pripreme

ZVEZDIN REMI PROTIV GENKA: Rajković dobar i pored greške kod gola, Lazić sprečio poraz

Fudbal -
Izabranici trenera Nenada Lalatovića odigrali su dobar meč, u kom je Genk poveo golom Mboje u 18 minutu, da bi u 30. minutu Lazić posle kornera Milijaša izjednačio na 1:1

Fudbaleri Crvene zvezde remizirali su sa Genkom (1:1), u prvoj od dve prijateljske utakmice na mini turneji u Belgiji, gde ih još očekuje duel sa Mehelenom.

Izabranici trenera Nenada Lalatovića odigrali su dobar meč, u kom je Genk poveo golom Mboje u 18 minutu, da bi u 30. minutu Lazić posle kornera Milijaša izjednačio na 1:1.

Zvezda je u sastavu: Rajković, Petković, Pavićević, Lazić, Mijailović, Kovačević, Milijaš, Savićević, Gavrić, Lazović i Rakić bolje počela utakmicu delovala je agresivnije od rivala i stvarala šanse, a upravo je strelac gola za srpskog šampiona neposredno pre nego što je zatresao mrežu imao najbolju priliku za crveno - bele, ali je njegov šut golman Genka je ukrotio.

Zvezda je primila gol u 18. minutu posle greške mladog golmana Predraga Rajkovića, koji je inače solidno obavio posao na golu. Rajković je pogrešio prilikom procene, a Ilobme Mboju nije bilo teško da pogodi praznu mrežu – 1:0.

Zvezda je posle primljenog gola nastavila da napada, da bi joj se to isplatilo već posle desetak minuta igre. Milijaš je dobro izveo korner, mladi Lazić ponovo bio najviši u skoku i ovoga puta smestio loptu u mrežu – 1:1. Korneru crveno-belih prethodila je još jedna odlična prilika za domaće, ali se istakao mlađani Rajković sa dve odlične intervencije, iskupivši se donekle za kiks kod gola. Nastavio je Rajković da briljira, ovoga puta je zaustavio pokušaj napadača Genka iz neposredne blizine.

Zvezda je do poluvremena nastaviula da napada, imala jednu priliku iz kontranapada, ali promene rezultata do odlaska na odmor nije bilo.

Trener Nenad Lalatović prvu je promenu u sastavu napravio u 60. minutu kada su iz igre izašli Nikola Mijailović, Đorđe Rakić i Vukan Savićević, a na terenu su, poslednje pojačanje, Stefan Đorđević, Đorđe Despotović i Goran Gogić.

Zvezda se na startu drugog poluvremena malo povukla i nije bila agresivna kao u prvom delu, ali je to nije koštalo rezultata. U 65. minutu dobra akcija našeg tima ali prodor preeko bokogva nije doneo ozbiljniju šansu za ekipu u čijem sastavu je od 65. minuta umesto Darka Lazovića biuo Nikola Karaklajić, a nešto kasnije umesto Nenada Milijaša Milan Jokić.

Do kraja meča nije bilo ozbiljnijih prilika za gol, a Nenad Gavrić je tokom čitavog mrča igrao dobro i čakl i u završnim delovima meča delovao sveže. Nekoliko minuta pre kraja Genk je imao dobar napad, ali je Savo Pavićević dobro intervenisao.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track