AGONIJA: Užasan start košarkaša Partizana
Foto: Saša Pavlic

Crno-beli u velikom problemu

AGONIJA: Užasan start košarkaša Partizana

Košarka -
Ovaj tim u Evrokupu i ABA ligi nema šta da traži, hitno mu je potreban vođa na terenu, smatra trener Vlade Ðurović

Košarkaši Partizana ređaju poraz za porazom, kola do juče najboljeg sportskog kolektiva u Srbiji strmoglavo jure u provaliju.Srpski trener Vlade Ðurović smatra da je crno-belima potreban vođa i da ovaj igrački kadar teško može nešto da uradi u ABA ligi i Evrokupu. Četa Duška Vujoševića je u dosadašnjem delu sezone doživela čak pet poraza, uglavnom prilično ubedljivih.- Partizan nema košarkaše koji mogu da budu prevaga. Objektivno, ovaj tim nema neke šanse u regionalnom takmičenju i u Evropi, dok u našem prvenstvu mogu da urade nešto. Definitivno nemaju vođu, brzo moraju da dovedu nekog plejmejkera. Takođe, povratkom Milosavljevića dobiće na kvalitetu - kazao je Ðurović i dodao:- Mačvan je došao, ali on sam ne može ništa da uradi i ovom Partizanu potrebno je još nekoliko košarkaša. Dule je očigledno svestan čime raspolaže, mada je sam rekao da nije očekivao da će gubiti s tolikom razlikom. I slažem se s njim.

Zabolela ga glava... Duško Vujošević
Zabolela ga glava... Duško Vujošević

Vlade Ðurović ističe da nijedna ekipa ne može večno da dominira.- Toliko godina bili su najbolja ekipa na ovim prostorima i jednostavno mora da se prekine taj niz. To je normalna stvar i moralo je da dođe do pada. Ova ekipa je doživela nekoliko ubedljivih poraza, što je sigurno uticalo na samopouzdanje ovih momaka. Biće teško da ove sezone urade nešto, mada verujem da će to u jednom trenutku leći kako treba - zaključio je Ðurović.

O psovanju igračaDULETOVA PEDAGOGIJA ZASTARELADuško Vujošević na meču s Banvitom vređao je košarkaša Borisa Daloa, što mu nije prvi put ove sezone. Psiholog Aleksandra Janković smatra da on treba da promeni pedagoški pristup.- Vujošević je postavio takav stil da se prema igračima ponaša agresivno, kao da je roditelj. To nije dobro, i to je zastareo način. Smatram da u tome nešto mora da menja jer današnje generacije drugačije gledaju na takve stvari - poručila je Aleksandra Janković.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track