Aleksandar Đorđević: Rađa mi je čestitao na srebrnoj medalji

Legendarni centar poštuje našeg selektora

Aleksandar Đorđević: Rađa mi je čestitao na srebrnoj medalji

Košarka -
Šef struke košarkaša Srbije u čestom kontaktu s bivšim saigračima iz reprezentacije

Selektor košarkaša Srbije Aleksandar Đorđević kazao je da mu je bivši hrvatski košarkaš Dino Rađa, saigrač iz reprezentacije iz vremena kad su igrali za Jugoslaviju, čestitao na osvojenoj srebrnoj medalji u Španiji.- U kontaktu sam s mnogo igrača s prostora bivše Jugoslavije, čak mi je i Rađa čestitao na drugom mestu na Mundobasketu. Uvek mi je drago da ih vidim i čujem. Sa Divcem, Danilovićem, Paspaljom, Obradovićem... Oni su svi tu, pa se i viđamo i družimo. Sa Bodirogom, naravno, skoro svakodnevno - kazao je Đorđević za bosansku nacionalnu televiziju i dodao:

Sve iznenadili... Radost „orlova“
Sve iznenadili... Radost „orlova“

Sećanja- Juniorska vremena uz trenera Svetislava Pešića bila su specijalna. Moj život je vezan za dane kad smo odrastali i kad su prijateljstva bila veoma iskrena i prava.Sale Đorđević istakao je da se uvek rukovodio fer-plejom, i to kako na terenu tako i u životu.Uvek sam isti- Za čoveka i za jednog sportistu najbitnije je da ostane kakav je bio ranije. Trebalo bi da budemo isti i u porazu i u pobedi. Taj fer-plej je moja zvezda vodilja, veoma držim do toga i nikad nikom ne priznam pre odigrane utakmice da je bolji od mene - zaključio je srpski selektor, koji je na velikim takmičenjima debitovao osvajanjem medalje.

Dino Rađa
Dino Rađa

Ključ uspehaIMALI SMO DOBRU HEMIJUAleksandar Đorđević smatra da je za uspeh jednog tima najbitnije da ima hemije među samim igračima i da je to glavni razlog što je Srbija osvojila srebro u Španiji.- Najvažnija je bila ekipa, jedinstvo, emocija koju smo uspeli uzajamno da pružimo jedni drugima. Mi smo postavili postulate pravila igre i vodili igrače kroz ceo proces, nekih dva i po meseca. Najvažnije je da smo dobro upoznali naše igrače, da ih otvorimo i da se otvorimo ka njima - poručio je Đorđević.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track