BODIROGA: Srebro plod patriotizma!

Ne krije zadovoljstvo

BODIROGA: Srebro plod patriotizma!

Košarka -
Timski duh Na Svetskom kupu u Španiji Sale Đorđević i košarkaši pokazali kvalitet, karakter i dostojanstvo, istakao potpredsednik KS Srbije

Bio je važna karika na terenu, a sada ima isti značaj i van njega. Sama pojava Dejana Bodiroge u taboru reprezentacije učinila je Srbiju daleko jačom selekcijom!Biranim rečima je potpredsednik KSS pričao o uspehu na Mundobasketu.- Kako je takmičenje odmicalo, bili smo sve bolji. Igrači su pokazali kvalitet, patriotizam, karakter i dostojanstvo - kaže Bodiroga za Kurir.Pojavio se osmeh na licu legendarnog košarkaša kad smo pomenuli doček ispred Skupštine.- Narod je prepoznao sve ono što su momci uradili. Zato je na dočeku bilo toliko ljudi. Možemo svi zajedno da budemo ponosni na igrače i stručni štab.Nije hteo Bodi Bond da se upušta u poređenje dočeka 1995. i ovogodišnjeg.- Drugačija su vremena bila. Mi smo imali velike dočeke, sada je bitno da su momci dobili ono što su zaslužili.Bodiroga apostrofira hrabrost kao bitan element uspeha.- Momci nikom ne priznaju da je bolji dok ne pokaže to na terenu, gde nema laži. Igrači, Sale i stručni štab su u velikom stilu došli do srebra.Na pitanje o reakcijama ljudi iz FIBA potpredsednik Saveza odgovara:- Čestitke stižu sa svih strana. Imaju ogroman respekt prema Srbiji, ovaj rezultat je ipak nešto posebno.Poruka za kraj, više nego jasna i zvučna:- Vrlo uspešno leto i za mlađe kategorije i za seniorsku reprezentaciju. Preostaje još ženska seniorska selekcija, verujem da će dame zaokružiti sjajnu košarkašku godinu - zaključio je Bodiroga.

PrekretnicaPROTIV GRČKE NAJTEŽENije imao dilemu Dejan Bodiroga koja je utakmica bila najteža na šampionatu.- Bez dileme, to je meč protiv Grčke! Do 25. minuta bio je egal, posle smo se odvojili. Kod ostalih nisam imao dilemu da ćemo pobediti - uz osmeh priča jedan od najboljih evropskih košarkaša svih vremena.Jedini MVP na SP koji nije igrao u NBA1994. KanadaŠakil O‘Nil (Orlando Medžik)1998. GrčkaDejan Bodiroga (Real Madrid)2002. SADDirk Novicki (Dalas Maveriks)2006. Japan Pau Gasol (Memfis Grizlis)2010. TurskaKevin Djurant (Oklahoma Tander)2014. ŠpanijaKajri Irving (Klivlend Kavalirs)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track