Bogdan Bogdanović: Sad sam još bolji igrač!
Foto: Dado Đilas

Srpski košarkaš oduševljava sve fanove košarke

Bogdan Bogdanović: Sad sam još bolji igrač!

Košarka -
Samopouzdanje i iskustvo koje sam dobio na Svetskom prvenstvu su dragoceni, kaže bek Srbije

Bogdan Bogdanović

naterao je Špance da mu se dive, Amerikance da progovore srpski, a čelnike Finiks Sansa da zadovoljno trljaju ruke.Bogdan je u drugoj fazi Mundobasketa pokazao sav raskošan talenat, pa je već sada jasno da takvog igrača na poziciji bek-šutera ostale evropske zemlje nemaju.Impresivan prosekTrenutno ima prosek od 11,4 poena po meču, ali ako u obzir uzmemo samo drugu fazu u Madridu, onda su brojke još impresivnije - 16,6 poena, uz sjajan procenat šuta od 60 odsto.- Razlog je samopouzdanje nakon iskustva koje sam stekao posle utakmica u Granadi. Mislim da je ovo takmičenje doprinelo da postanem još bolji igrač - uz osmeh kaže bek Srbije za Marku.Ako se u mislima vratimo u avion koji je „orlove“ dovozio u Španiju, deluje neverovatno da se nalaze na pragu medalje.- Radili smo mnogo i uložili mnogo truda da stignemo dovde. Samo želimo da igramo najbolje što možemo. Naša strategija je bila da mislimo samo na sledećeg rivala. Išli smo meč po meč, a nismo gledali mnogo unapred - dodao je Bogdan.Problemi u zemlji odražavaju se na sport, pa i na košarku.Tim za budućnost- Ovo je tim za budućnost. Svi smo na Svetskom prvenstvu stekli iskustvo, samopouzdanje koje će nam i te kako značiti na takmičenjima koja dolaze - smatra Bogdan.Čim se na Mundobasketu spusti zavesa, Bogdanovića očekuju izazovi u Fenerbahčeu Željka Obradovića. Od njega će se ponovo očekivati partije za pamćenje.- Spreman sam. U Partizanu sam navikao da se suočavam s takvom vrstom tereta. Verujem da će sezona biti veoma uspešna - zaključio je Bogdan Bogdanović.

Studenti zapostavili ispite zbog utakmica košarkaša Srbije KIDAJ, TEO, PROPADE MI ROK CEOKošarkaška euforija koja ovih dana trese Srbiju vidi se na gotovo svakom koraku, a jedan od interesantnijih primera masovnog ludila stiže iz Studentskog doma na Novom Beogradu.Tamo se utakmice „orlova“ gledaju uživo na video-bimu, a budući intelektualci pomno prate svaki potez naših reprezentativaca. Iako je ispitni rok u toku, studenti obavezno pronalaze vreme za kolektivno navijanje.Najoriginalniji transparent svakako je „Kidaj, Teo, propade mi rok ceo“, posvećen Milošu Teodosiću.(G. F.)

Zadovoljan Bodiroga:OVO JE NOVI POČETAKKonačno se vidi snažno svetlo na kraju tunela u kojem se godinama nalazila srpska košarka. Potpredsednik KSS Dejan Bodiroga siguran je da Srbiju čeka lepa budućnost.- Mi smo uvek bili košarkaška zemlja, a sad je jasno da imamo čemu da se nadamo. Ovo je novi početak, a dolaze nam generacije s mnogo talenta. Ipak, najpre treba da se radujemo zbog ovoga što u Španiji rade naši momci - rekao je Bodiroga.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track